צצנמלה

טוב אז דבראשון אולי ההודעה הזאת ובשאלות יראו קצת בוטות אבל זה בשביל לברר בשביל חברה שלי.. בבקשה תענו באמת!!

טוב אז ישבנו אני וכמה חברות ודיברנו כזה ויש לנו יציאה בשבט כשאנחנו מחורפנות לתכנן מה יקרה עוד 200 שנה .. קיצור אז חברה שלי עושה כזה- איך יראה הבעל שלכם? ? אז כל אחת ענתה ואז אמרתי כזה טוב הוא יהיה צדיק עם כיפה גדולה ופאות ואז חברה שלי אמרה לי כזה קיצור ברסלב? אז אמרתי לה לוידת ואז התחיל דיון על ברסלב ומשומה תמיד בקטעים האלה אני צכה להסביר להם מזה וכו' והבעיה שאין לי כמעט תשובות והם לוחצות עליי לתת תשובות.. אז לדוג' היא אמרה לי שהיא קראה באיזה עיתון שר' נחמ ן זי"עא אמר שהוא במעלה יותר גדולה ממשה רבנו ע"ה מאיזשהי סיבה אז אמרתי לה שזה נשמע לי קצת מוזר אבל אני יברר.. אז זה שאלה ראשונה אם זה באמת נכון??

דבר שני היא אמרה לי (היא אמרה את זה גמעל חב"ד) שכמו שזה נראה לה אז מדברים הרבה יותר על הרבי  מאשר על ה'מאמאמ

מאשר על ה'. אז אמרתי לה שזה ממש לא נכון ושהיא צכה להכיר ת'חסידויות מקרוב כדח לדבר ולומר כאלה דברים

ודבר אחרון היא אמרה לי העל הנושא של אומן ר"ה.. היא אומרת שהרבה יותר חשוב לדעתה להיות בראץ בר"ה ובכללי אבל במיחוד בחגים.. מה אומרים על זה? שמה הסיבה לטוס? אני ממש אשמח לצשובות כי היא באמת לא באה בקטע התקפתי, היא באמת רוצה להבין.. תודה רבה!

ועוד שאלה בשבילי0..) מישו מכיר את הספרים :"הקול המשקה את הגן" ו"בגן הגעגוגעים"? מתאים לילדה בכיתה ט'?

תודה רבה ותזכו למצוות שבתשלום!

תשובות!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

על השאלה הראשונה אין לי תשובה , כי אף פעם לא שמעתי דבר כזה!!! ואם היא קראה את זה באיזה עיתון אז עדיף לבדוק לעומק מאשר להסתמך על העיתון!!

שאלה שניה: זה באמת נראה ככה, שהחסידים עובדים את הרבי יותר מאת ה', אבל העניין הוא שהרבי, מכיר ת'דרך לעבודת ה' מכיר ת'שביל הכי טוב ולכן אנחנו מתקרבים אליו ושותים בצמא את דבריו, ומאמינים שכל מה שהוא אומר זה אך ורק בשביל שנעבוד את ה' באמת!!!!ועושים כל מה שהוא אומר כי סומכים עליו ומאמינים בו שכל מה שהוא אומר לנו ומצווה אותנו לעשות זה הכי טוב לנו לעבודת ה'!!  לכן כל הענין של ההתקרבות לרבי נובע מהרצון להתקרב לה', החסידים כ"כ מעריצים ת'רבי ודוחפים את עצמם בשביל לשמוע עוד עיצה איך לעבוד את ה'!! ובברסלב רבינו אמר שאחריו לא יהיה עוד אדמורי"ם, הוא לא הסכים לענין הזה, הוא רצה שכולם יהיו באותה דרגה ויעבוד את ה' ביחד כחברים!! שנזכה!!

שאלה שלישית: התשובה היא חד וחלק בלי הרבה חכמות!!! רבינו אמר אנחנו עושים!! רבינו אמר לבוא אליו בראש השנה מי אנחנו שלא נעשה את זה?! כל השנה אנחנו יודעים למצוא אותו ולקרוא בצמא את דבריו אבל להיות באומן ראש השנה זה לא אמיתי??? את זה לא נעשה?? פה יש הקלות?? רבינו אמר- עושים!!! ובאמת השנה רק הבנתי את זה..כל שנה טסתי גם כי רבינו אמר וגם כי כיף לי, אבל השנה לא היה לי כיף בכלל, היה לי מוחין דקטנות לגמרי, אבל ב"ה מה ששימח אותי זה שזכיתי לקיים את ציווי רבינו באמת וטסתי כי רבינו אמר!!!! שנזכה לעבוד את ה' בשמחה ובפשיטות ותמימות, ונזכה להתקרב לרבינו נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!!!!! אשרינווווווווו!!!!!!!

תשובה 1'ערבות הדדית'

בע"ה יתברך.

אני מציע לך ליפנות לפורומים של 'ברסלב ישראל' (תעשי חיפוש בגוגל.)

יש שם אפשרות להפנות שאלה לרב שלום ארוש שליט"א והוא מחזיר תשובות.

יש שם כבר כרגע דיון בעניין- אם הרבה תשובות וגם תשובה של הרב שלום..

תודה רבה! ממש עזרתם לי.נמלה
אממ... תכנסו שניה בבקשהנמלה

חברה שלחי ראתה תשובות אבל עדייןן יש לה כמה שאלות:

יש עוד הרבה רבנים וצריך גם להקשיב להם!

אני  שמעתי שהוא התכוון לכל מי שגר בחו"ל שיבוא אליו בר"ה ולא מי שגר בא"י!!

לדעתי לפי התורה צריך לא לרדת מהארץ כמה שאפשר..

תודה רבה

תזכו למצוות

וווווואאאיי רק לא את הנושא הזה שוב!!!!!!''בונייך''
סורי, היא ביקשה שאני יענה לה את\ה לא חיב\ת לענות.ונמלה

אם זה מציק לכם אז מנהלים - אתם יכולים למחוק

רק לא הבנתי מה הבעיה לענות תשובות לילדה שמעניין אותה אבל אם יש בעיות תמחקו

זו טענה קצת מצחיקה...אוהבתותך

כי אם יש עוד רבנים וצריך לשמוע להם, אז גם לרבני ברסלב צריך לשמוע.. (:

ובאמת לא נפתח את הדיון הזה שוב. זה כ"כ לעוס. אבל בשתי מילים: אתה צריך ללכת אחרי הרב שלך בעיניים עצומות ולמלא אחר כל הוראותיו. ואם הרבי שלך ציווה עליך לצאת מהארץ- אתה תצא מהארץ!!

תשובה ארוכה ומפורטת. שווה קריאה.האטורי האנזו

לשאלה הראשונה- אם רבינו הגיע למעלה יתירה משל משה רבינו.

ישנה נשמה שנקראת 'נשמת משיח'. זו נשמה שיורדת לעולם, בתקופה רוחנית ירודה שבה העם נמצא ונותנת כזה חידוש עד שהעולם לאחר ירידת הנשמה הזו, לא נראה כמו שהיה לפני כן.

בפעם הראשונה- משה- הוריד תורה.

רשב"י- הוריד הזהר.

האר"י- פירש הזהר.

הבעש"ט- מייסד החסידות.

ורבינו, עליו אין צורך לספר מה הביא. פשוט מרגישים.

כל הנשמות האלו הן למעשה אותה נשמה רק בגופים שונים.

אז אכן, משה רבינו הגיע לדרגת נפש של נשמת משיח ורבינו התעלה על כך והשיג יחידה <שזה יותר גבוה> של נשמת משיח.

אין צורך לומר שזה זלזול או משהו במשה רבינו. פשוט כל אחד והתפקיד שלו. 

האבות הקדושים לא זכו למה שמשה זכה, זה לא עשה אותם פחות, פשוט זה היה התפקיד של משה ולא שלהם.

ממליץ לך לקרוא בעיון את המאמר הבא. מרתק. אפילו שקצת ארוך.

ישנם אולי אנשים שלא היו מעיזים ושואלים שאלות כגון אלו, וכאן אעיז ואשאל:

למה בגלל שמשהו כתב על עצמו שהוא צדיק האמת וכו', לכן "פתחו" חסידי ברסלב זרם חדש ביהדות העובדים את השם דרך צדיק האמת?!

ניחא, ללכת על-פיו,אבל למה הכל צריך להיות "מיוחד" על-פי הצדיק?!

ולמה ההתעמקות?
למה כל האינטנסיביות הזאת ב-ק-י-צ-ו-ר??!?!

וכי השם נגלה לרבנו?!

למה לא לנסוע לאברהם אבינו ע"ה-אחד משבעת-הרועים,מעמודי העולם!! הרי השם נגלה
אליו ועליו מבוססת התורה הקדושה-מקור חכמת עם ישראל? למה לא לנסוע בכל פעם למערת המכפלה וכו'? ולמה דווקא עשרות פעמים ויותר נוסעים לרבי נחמן לאומן?!
והאם לא היה ראוי יותר לעלות את עצמותיו של רבי נחמן מאומן לארץ הקודש?

תודה וסליחה על הנימה!

בס"ד

לשואל היקר הי"ו, אשתדל בס"ד להשיב לשאלותיך עד כמה שידי מגעת, אך לצערי לא אוכל להשיב "ב-ק-י-צ-ו-ר" כפי שביקשת היות ונושא זה של "הצדיק" או "ההתקשרות לצדיק" איננו המצאת פרי-דמיון של "חסידי ברסלב" והוא מבוסס על חכמינו הקדושים בגמרא, במדרשים, בזוהר, בכתבי האר"י ועוד כפי שאשתדל להביא לך המקורות ע"מ שתוכל בעצמך לעיין בהם ולהיווכח שאכן העניין דורש לימוד מעמיק (ואולי גם תקבל תשובה לשאלתך "למה ההתעמקות") וכך תהיה לך בחירה מושלמת ותוכל אולי להגיע למסקנה (אם תרצה כמובן) שיתכן וסילפו לנו את התורה הקדושה, ואולי גם את היהדות המקורית ואת הציטוטים שאביא לך משום מה "טאטאו" אותם אל "מתחת לשטיח".

אמונת חכמים

ראשית בל נשכח שכל היהדות בנויה על היסוד הגדול הנקרא אמונת-חכמים, וכמאמר המדרש: "חכם זה משה רבנו ע"ה שנקרא חכם שנאמר עיר גבורים עלה חכם...וכסיל אדם יבלענו זה יהושע בן נון שעשה עצמו ככסיל אצל משה רבו" (בתי מדרשות ח"ב מדרש אותיות ר"ע השלם נוסח א אות א).

ובכן האדם בכל מקרה צריך להיות "כסיל" או שהוא יהיה כסיל בפני חכמינו הקדושים ואז גם יזכה לקבל דעתם וממילא יהיה חכם או שהוא יהיה כסיל באמת כמו שכתוב "ראית איש חכם בעיניו תקוה לכסיל ממנו".

למה דרך הצדיק?

מנימת שאלתך נראה שאתה קצת מתרגז על הגישה שצריך לעבוד את ה' דרך "צדיק האמת". זה קצת מזכיר או מסביר את הכעס שכועסים השבטים על יוסף הצדיק שמספר להם חלומותיו "השמש והירח ואחד עשר כוכבים משתחווים לי"..."והנה קמה אלומתי וגם נצבה והנה תסובינה אלומותיכם ותשתחוינה לאלומתי" (בראשית ל"ז). והדבר כל כך מרגיז אותם עד שהם חושבים להרגו...(והמדובר בשבטים קדושים שבטי-יה שורש עם ישראל, ואגב מתוך "שבעת הרועים" הוא הנקרא "צדיק").

וכן מוצאים אנו במשה רבנו ע"ה כאשר נגשו אליו קורח ועדתו וטענו "רב לכם כי כל העדה כולם קדושים ובתוכם ה' ומדוע תתנשאו על קהל ה" (במדבר ט"ז, ג') (ואגב עם קורח היו מאתיים וחמישים ראשי סנהדראות).

וגם אותם מרגיזה הגישה הזו ששמה "צדיק" וכי אי אפשר לעבוד את ה' מבלעדיו?! אף על פי שהם עצמם ראו במו עיניהם כיצד משה רבנו הוציאם ממצרים באותות ומופתים, קרע להם הים וגילה להם האמונה הקדושה כמו שפרשו חז"ל "ראתה שפחה על הים מה שלא ראו נביאים" (מובא ברש"י שמות ט"ו: ב') (וכמובן בזכותו של משה רבנו זכו עם ישראל למדרגת נבואה כה גדולה), משה רבנו הוריד לנו תורה, מדבר עם ה' פנים בפנים ועם כל זאת עדיין קשה להם למה צריך את הצדיק? (ועד היום נשרפים קורח ועדתו על העוון הנורא הזה).

ולאחר מכן רואים אנו בפרשת המרגלים כאשר חלקו כל עם ישראל על משה רבנו חוץ מיהושע וכלב נגזרה גזירה על דור המדבר שימותו במדבר ואמרו חז"ל: "דור המדבר אין להם חלק לעולם הבא!" (סנהדרין ק"י ע"ב)

וכאן ישאל השואל קורח ועימו מאתיים וחמישים ראשי סנהדראות, דור המדבר, דור-דעה, שקבלו תורה מפי הקב"ה בסיני וראו אותות ומופתים, נופלים לגהינום ומאבדים חלקם בעולם הבא, מה הם לא למדו תורה? הם לא קיימו מצוות? אנחנו לומדים ומקיימים טוב מהם?! ובכל זאת איבדו חלקם בעולם הבא, על מה ולמה?? על שחלקו על הצדיק!!!

ועוד, האם התורה היא ספר היסטוריה ח"ו?! האם לא נאמר מה שהיה הוא שיהיה ואותן סיטואציות ממש חוזרות על עצמם שוב ושוב, ואנו קוראים פרשות מפורשות בתורה וחוזרים עליהם בכל שנה ושנה, ומה אנו למדים מהם?!

ועל אנשים כגון אלו קורא הנביא ישעיה תגר ואומר "החרשים שמעו והעוורים הביטו לראות" (ישעיה מ"ב, י"ח).

ובכן האם לעבוד את ה' דרך צדיק האמת הוא "זרם חדש" ביהדות?!
כולנו כצאן תעינו

או שמא איבדנו כבר את הדרך באלפיים שנות הגלות?! שהרי עוד בתחילת חורבן בית ראשון (שאגב הגר"א אמר שאינו יכול לתאר לעצמו כיצד היה נראה סנדלר באותה תקופה, לגודל מעלתם) נאמר "הכהנים לא אמרו איה ה' ותופשי התורה לא ידעוני (ופירש רש"י תופשי התורה סנהדרין) והרועים פשעו בי"...(ירמיה ב': ח')

ועוד נאמר שם (פרק ה) "שוטטו בחוצות ירושלים וראו נא ודעו ובקשו...אם תמצאו איש אם יש עושה משפט מבקש אמונה ואסלח לה...ה' עיניך הלא לאמונה היכיתה אותם...

ואז אמר ירמיה "אלכה לי אל הגדולים (גדולי התורה) ואדברה אותם כי המה ידעו דרך ה'....אך המה יחדיו שברו עול ניתקו מוסרות" (ופי' רש"י שברו עולו של הקב"ה מעליהם). כלומר ירמיהו הנביא הלך לדבר מאמונה עם גדולי התורה שבדורו ואף מהם נחל אכזבה קשה, ונוכח שגם הם פרקו עול הקב"ה מעליהם.

ובכן את הדרך איבדנו כבר לפני כאלפיים שנה ואם נאמר שמא ואולי מצאנו כבר הדרך? אך הנביא ישעיה שהתנבא על משיח צדקנו כבר הודיענו שנתכונן להפתעה גדולה שהרי אז כולם יגידו "כולנו כצאן תעינו איש לדרכו פנינו, וה' הפגיע בו את עוון כולנו" (ישעיה נ"ג: ו).

ובכן, ההתקשרות לצדיק היא יהדות חדשה? או שמא היא-היא היהדות המקורית??!!
משה רבנו בדור האחרון

ולא די אלא אומר הזוהר הקדוש (בראשית כ"ח ע"א) שבגלות האחרונה שוב כולם יתנגדו לצדיק הנקרא "אדם" לא רק עמי הארצות אלא אפילו התלמידי-חכמים, "ובגין דא משה לא מית, ואדם אתקרי איהו, ובגיניה איתמר בגלותא בתראה, ולאדם לא מצא עזר, אלא כלהו כנגדו".

תרגום: "ולכן משה לא מת והוא הנקרא "אדם". ובגללו נאמר בגלות האחרונה, ולאדם לא מצא עזר, אלא כולם כנגדו."

על איזה משה הנקרא "אדם" מדבר הזוהר שיחלקו עליו?

האם חולקים אנו היום על משה רבנו התנכי? (אע"פ שחלקנו עליו בדור המדבר)

וכי היום יש מישהו החולק עליו?! או שמא חולקים אנו על "משה רבנו" העכשווי??!!

כותב האר"י ז"ל (שער הגלגולים הקדמה כ') "כי הנה עתיד משה עצמו יחזור בגלגול בדרא בתרא (בדור האחרון) ואז יקום...גם אז בדרא בתרא, יתגלגלו כל דור המדבר עם הערב רב, וזה וקם העם הזה וגו'...כדי לתקן הדור ההוא.

א"כ משה רבנו בעצמו יחזור שוב בגלגול כדי לתקן אותנו דור המדבר שכאמור איבדנו חלקנו אז בעוה"ב, אך משה מוסר נפשו עבורינו "כי לא ידח ממנו נידח". וכשם שמשה מוסר נפשו עלינו בחטא העגל והמרגלים וכו' כך ממשיך הוא למסור נפשו עבורינו והענין מרומז בפסוק וישלך את נפשו מנגד (שופטים ט':י"ז) ר"ת אומן.

Your browser may not support display of this image. וכן בחטא העגל נאמר ואם אין מחני נא מספרך (שמות ל"ב: ל"ב) כאשר נקרא הפסוק לאחור נגלה את "משה רבנו" החוזר ומוסר נפשו עבורנו ע"מ לתקננו "ואם אין מחני נא" וכאשר נקרא מהסוף להתחלה יתקבלו המילים "אני נחמן" ובאם נתבונן על הר"ת "ואם אין מחני נא מספרך" נגלה ר"ת "מאומן".

וכן בפסוק "...ולא ישא אלקים נפש וחישב מחשבות לבלתי ידח ממנו נידח" (שמואל ב': י"ד, י"ז) שוב נגלה ר"ת "אומן" אלקים נפש וחישב מחשבות ונפש הן ר"ת נחמן פיגא שמחה. (שכידוע הקב"ה מקדים הרפואה למכה, ולכן מקום תיקון נשמות ישראל בדור האחרון הוכן כבר מראש והוא אומן).

ובכן יתכן שעם משה רבנו התנכי אין לנו כיום בעיה, ואין אנו חולקים עליו, אלא יש לנו היום בעיה עם משה עצמו שיחזור שוב בגלגול כדברי האר"י ע"מ לתקננו, ועיקר התיקון תלוי בכך שנשמע בקולו ונבטל דעתנו בפני דעתו, שהרי בזאת קלקלנו כאמור. ובזה תלוי כל תיקונינו.
תכלית הבריאה

שואל הרמב"ם בהקדמה מסדר זרעים (מובא בסוף מסכת ברכות על הש"ס) כידוע הקב"ה לא ברא שום דבר לבטלה, ותכלית כל הבריאה היא האדם שהוא מובחר הברואים, ותכלית האדם היא להכיר את השי"ת ולעבדו וכלשון הרמב"ם ז"ל "לצייר לנפשו המושכלות". אך עינינו רואות שרוב בני האדם אפילו לא בכיוון זה וכלשון הרמב"ם "רוב בני אדם ערומים מן הערמה וריקים מן החכמה ומבקשים התאוה" ושהאיש החכם המואס בעולם הוא יחיד בין רבים לא ימצא אלא אחד בדור מהדורות" ואם כן שואל הרמב"ם אם רק אחד מכל בני האדם מקיים את תכלית הבריאה לאיזה תועלת נבראו כל שאר בני האדם שבכל הדורות?

התשובה לכך אומר הרמב"ם היא לשתי סיבות האחת: שיהיו כל אותם בני האדם משמשים ומשרתים את אותו האחד (כלומר אלו יעסקו בחקלאות ואלו בבנין ואלו בנגרות וכו') והסיבה השניה היא שישמשו חברה לאותו אחד היינו שלא ישעמם לצדיק להיות לבדו בעולם. ולכן אמרו חז"ל (מסכת ברכות דף ו' ע"ב) "מאי כי זה כל האדם, אמר רבי אלעזר אמר הקב"ה כל העולם כלו לא נברא אלא בשביל זה (היינו בשביל הצדיק הנקרא אדם) רבי אבא בר כהנא אמר שקול זה כנגד כל העולם כולו, רבי שמעון בן עזאי אומר ואמרי לה רבי שמעון בן זומא, אומר כל העולם כולו לא נברא אלא לצוות לזה."

מה שמעניין הוא שרוב לומדי התורה מעיינים ברמב"ם ומדקדקים בכל מילה, ואילו כאן רמב"ם מפורש שהוא גם הקדמה לכל התורה, מתעלמים ממנו כאילו לא היה קיים כלל?! גמרא מפורשת שוב מתעלמים ממנה ולא שמים לב כלל לדברי חז"ל, האם זה לא סילוף של היהדות המקורית?! האם הגישה הזו אינה ליצנות?! והאם ברסלב הם שפתחו "זרם חדש ביהדות"?!

או שמא ואולי עיצבו לנו את היהדות האותנטית?!
הצדיק יסוד עולם

אומרת הגמרא במסכת חגיגה (דף י"ב ע"ב) "אוי להם לבריות שרואות ואינן יודעות מה רואות, עומדות ואין יודעות על מה הן עומדות הארץ על מה עומדת על העמודים...ויש אומרים על שבעה עמודים שנאמר חצבה עמודיה שבעה, ר' אלעזר בן שמוע אומר על עמוד אחד וצדיק שמו שנאמר וצדיק יסוד עולם".

וכותב הגר"א בפירושו על ספרא דצניעותא (פרק א') על מה שאמרו חז"ל שהקב"ה גנז את האור לצדיקים לעתיד לבוא "וידוע שגנזו בצדיק יסוד עולם".

מי הוא אותו "צדיק יסוד עולם"? (ושוב משום מה מתעלמים מהמושג הזה כאילו הוא לא קיים, ועליהם אומרים חז"ל אוי לבריות הרואות ואינן יודעות מה רואות העומדות ואינן יודעות על מה עומדות ושוב זועקת השאלה האם אנחנו עיוורים?! האם אנחנו חרשים?!)

נאמר בזוהר חדש (מדרש רות דף ק"ג ע"ב) "כשהקב"ה רצה לברוא העולם היה מחריט (חוקק וחורט לפניו) העולם לפניו, ולא היה עומד עד שברא התשובה, כיון שברא התשובה ברא העולם, והעמידו על עמדו, על עמוד אחד, מאי ניהו, הוא צדיק יסוד עולם: וממנו השתיל ויצא זרע דוד ע"ה... וכל זרעו של דוד מצדיק זה יצא...

אם כן "הצדיק יסוד עולם" הינו מזרע דוד דווקא, שמדוד דוקא יצא מלך המשיח שכל תיקון העולם תלוי בו ושאנו נתקרב אליו וכמו שנאמר "ועבדו את ה' אלוקיהם ואת דוד מלכם אשר אקים להם" (ירמיהו ל': ט"ז)

דוד אחר דוד מלכם

ועל זה אמרו חז"ל (סנהדרין צ"ח ע"ב) "אמר רב יהודה אמר רב עתיד הקב"ה להעמיד להם דוד אחר שנאמר ועבדו את ה' אלוקיהם ואת דוד מלכם אשר אקים להם, הקים לא נאמר אלא אקים" היינו בלשון עתיד.

מי הוא אותו "דוד אחר" שעתיד הקב"ה להקים לנו? והאם צריך לעבדו, או שצריך לעבוד את הקב"ה?

או שמא ואולי כאשר אנחנו עובדים את הצדיק היינו מקיימים ציוויו ונכנעים לו, ממילא אנחנו עובדים גם את הקב"ה בכך, שהרי הקב"ה מגלה לנו את רצונו ע"י הצדיק, ולכן מזהיר אותנו הקב"ה "זכרו תורת משה עבדי" (מלאכי ג': כ"ב). וגם מבטיח הוא למשה "וגם בך יאמינו לעולם" (שמות י"ט: ט').

ואגב זאת דוד מלכם בגימטריא עם האותיות ושני הכוללים = 153 נחמן עם האותיות והכולל = 153.

האם הצדיק יכול להעיד על עצמו?

את שאלותיך פתחת בשאלה, למה בגלל שמישהו כתב שהוא צדיק האמת וכו', לכן פתחו חסידי ברסלב "זרם חדש" ביהדות העובדים את ה' דרך צדיק האמת?

על ענין צדיק האמת ועבודת ה' דרכו כבר התחלתי לענות לך (ואמנם עדיין לא סיימתי) אך השאלה המציקה לך היא איך יתכן שיעיד הצדיק על עצמו שהוא "צדיק האמת", והיתכן שיעיד האדם על עצמו שהוא "צדיק האמת"?

ראשית ההנחה הזו שאין אדם יכול להעיד על עצמו אינה נכונה! שהרי אמרו חז"ל: "אמר רבא שרי לצורבא מרבנן למימר "צורבא מרבנן אנא" מותר לתלמיד חכם לומר תלמיד חכם אני! (נדרים ס"ב ע"א) ושאלה הגמרא שם והרי נאמר: "יהללך זר ולא פיך"?! ותירצה הגמרא שבמקום שמכירים אותו אסור לתלמיד חכם לפרסם את עצמו אך במקום שלא מכירים אותו מותר לו לפרסם את עצמו שהרי אם הוא לא יעשה זאת מי אם כן ידע לכבדו ולכבד את תורתו?! וענין זה גם נפסק להלכה בשו"ע יו"ד הלכות תלמוד תורה סימן רמ"ו סעיף כ"א בהג"ה. ובפרט צדיק האמת שכל מטרת ירידתו לעולם היתה בשביל שיתקן את עם ישראל ויקרבם לאביהם שבשמים, ובודאי שמותר לו לפרסם את עצמו ואף מחויב הוא בכך שאילמלא הוא יודיענו "אני הוא רופא הנפשות" מנין נדע שצריכים אנו להתקרב אליו ולקבל "תרופותיו" ועצותיו?! ומה אם כן תהיה התביעה עלינו באם לא נתקרב אליו שהרי מנין לנו לדעת שזה הוא הצדיק שאותו אנו צריכים?! וכי יעלה על הדעת שהקב"ה ישלח לנו צדיק שיתקננו וירפאנו מתחלואי נפשנו וגם יעלים אותו מאתנו באופן שלא ישאיר לנו אף "קצה חוט"??!!

ולכן לא רק שמותר לצדיק האמת להודיע זאת, אלא אף מחויב הוא בכך שהרי אם לא יודיענו זאת תהיה זו מעילה בשליחות שלמענה נשלח לדורנו כאמור.

ובאמת לדעת מגדולת הצדיק באמת לא יודע שום נברא ואפילו הגדולים במעלה מאוד לא יודעים ממנו ולדבר זה נמצא כבר תקדים בתורתנו הקדושה במעשה מרים שהוא גם אחד מהזכירות שאנו מצווים לזכור בכל יום מעשה מרים הנביאה.

ובפרט שמרים הנביאה היא זו שהתנבאה שעתידה אמה להוליד בן שיושיע את ישראל כמובא בדברי חז"ל ואף היא לא הבינה את גדולתו של משה רבנו באמת והעזה להשוותו לשאר הנביאים כמו שנאמר: "ויאמרו הרק אך במשה דיבר ה' הלא גם בנו דיבר"?! וה' יתברך שמע זאת והקפיד כל כך על מרים הנביאה ונענשה בצרעת וממנה למדים אנו פרשת הלשון הרע והראה הקב"ה להם את ההבדל הגדול בין משה רבנו לשאר הנביאים ואמר להם "שמעו נא דברי אם יהיה נביאכם ה' במראה אליו אתודע בחלום אדבר בו, לא כן עבדי משה בכל ביתי נאמן הוא, פה אל פה אדבר בו ומראה ולא בחידות ותמונת ה' יביט ומדוע לא יראתם לדבר בעבדי במשה" (במדבר י"ב, א'-ח')

אם כן בודאי שגם גדולים ביותר כגון מרים הנביאה ואהרן גם הם לא זכו להבין באמת את גדולתו של משה רבנו על פני שאר הנביאים. וסיפרה לנו זאת התורה לא רק על מנת שנדע סיפור היסטורי אלא שנלמד מסיפור זה לעצמנו ונלמד קל וחומר שאם גדולים כאלו טעו בודאי ש"אזובי הקיר" שכמונו יכולים לטעות. ואף ישנם בדורנו גדולים במעלה מאוד שלא זכו להבין באמת את גדולת צדיק האמת משום שהרי הכלל הוא ש"מה שהיה הוא שיהיה" ומן הראוי הוא שנלמד לקח ונזהר שוב מאותה טעות.

האם יוסף הצדיק האומר לאחיו "השמש והירח ואחד עשר כוכבים משתחוים לי"..."תסובינה אלומותיכם ותשתחוינה לאלומתי"...האם לא הוא בעצמו העיד על עצמו שהוא הצדיק שאותו אתם כולכם צריכים?! והאם אחיו האמינו לו?!

האם משה רבנו כאשר בא לגאול את עם ישראל ממצרים והודיע להם שהוא הצדיק והוא יוציאם ממצרים, האם לא הוא בעצמו העיד על עצמו?! והאם האמינו לו, או שכתוב "ולא שמעו אל משה מקוצר רוח ומעבודה קשה"?! ובסופו של דבר רק עשרים אחוז מקסימום יצאו ממצרים (אלו שהאמינו כמובן למשה) והיתר מתו במכת חושך?!

האם היה מישהו שידע והכיר את גדולתו של דוד המלך חוץ מהקב"ה בעצמו וכאשר הלך שמואל הנביא למשוח את אחד מבניו של ישי הביאו את שבעת בניו חוץ מדוד (כמובן) ואלמלא והקב"ה התערב בבחירתו של שמואל הנביא היה מושח את אליאב, כמו שנאמר "ויאמר אך נגד ה' משיחו, ויאמר ה' אל שמואל אל תבט אל מראהו ואל גובה קומתו כי מאסתיהו, כי לא אשר יראה האדם כי האדם יראה לעינים וה' יראה ללבב". (שמואל א ט"ז: ו'-ז')

ומי אם כן הכיר בגדולתו של דוד אם לא הוא בעצמו והקב"ה כמובן?!

ומי אם כן יכול לדעת ולהכיר בגדולת צדיק האמת מובחר הצדיקים, שהרי אף אחד לא הגיע עדיין למדרגתו, ומניין ידע מדרגתו? ומי שיודע מגדולתו זה הוא בעצמו!

והאם על משיח בעצמו שהוא גדול יותר מהאבות ואפילו ממשה כמאמר המדרש (תנחומא תולדות פרק י"ד) "זה משיח בן דוד ... שהוא גדול מן האבות...ירום מאברהם ונישא מיצחק וגבה מיעקב... ונישא ממשה".

האם כאשר יבוא משיח נכיר בגדולתו, או שמה נחלוק עליו?!

האם לא נאמר בישעיהו (פרק נ"ג) "מי האמין לשמועתינו וזרוע ה' על מי נגלתה...לא תואר לו ולא הדר ונראהו ולא מראה ונחמדהו, נבזה וחדל אישים...נבזה ולא חשבנוהו".

ואחרי "שיפול לנו האסימון" נאמר "כולנו כצאן תעינו איש לדרכו פנינו".

ובכן את מי רצית שיבוא ויעיד על צדיק האמת שזה הוא אם לא את הצדיק בעצמו?! ובאם יבוא השואל וישאל היכן מצאנו שהעידו הצדיקים על גדולתם?!

ובכן אביא כאן כמה וכמה ציטוטים:

* "אמר רבי שמעון בן יוחאי יכול אני לפטור את כל העולם כולו מן הדין מיום שנבראתי עד עתה"....(סוכה מ"ה ע"ב)
* אמר רבי שמעון בן יוחאי ראיתי בני עליה והם מועטין...אם שנים הם אני ובני הן". (סוכה מ"ה ע"ב)
* ובסוף מסכת סוטה (מ"ט ע"ב) "משמת רבי בטלה ענוה ויראת חטא. אמר ליה רב יוסף לתנא לא תיתני ענוה דאיכא אנא (אל תשני ענוה שבטלה שהרי אני קיים ואני עניו) אמר ליה רב נחמן לתנא לא תיתני יראת חטא דאיכא אנא". (אל תשני שבטלה יראת חטא היות ואני קיים, ואני ירא חטא)
* בן עזאי אומר כל חכמי ישראל דומין עלי כקליפת השום חוץ מן הקרח הזה" (בכורות נ"ח ע"א)
* ובשעת שמחת בית השואבה היה הלל הזקן אומר "אם אני כאן הכל כאן ואם איני כאן מי כאן" (סוכה נ"ג ע"א

וואוו!! אינלי היוםן כ"כ זמן אבל זה נראה תשובה Cהמונמלה

שקעת!! ממש תודה רבה!!! אני בע"ה אקרא ואשלח לה את זה תודה רבה!!

היה קצת מתיש, אבל מהמם!!!איה מקום כבודך

אשריך!! איזה רב זה..??

הייהאטורי האנזו

לצערי, לא זוכר איזה רב נתן את הפירוט הזה, רק זוכר שהוא מראש העין וכל הכתוב כאן נלקח מתוך ספר שהוא הוציא בעקבות שאלות מסוג זה. על כך אמר רבינו- ע"י מחלוקת מרבים ספרים בעולם.

לגבי ההשגה של משה ושל רבינו <שהשיג יחידה דיחידה>, את זה שמעתי מהרב סבג.

אשרינו מליונים.

וואי וואי ישתבח שמו..פשוט מאמר ע-צ-ו-ם!!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

אנשים טובים תקשיבו, אתם פשוט חייבים אבל חייבים לקרוא את המאמר הזה, אתם לא מבינים כמה זה יכול לחזק אתכם ברבינו, ולהבין קוצו של יו"ד מרבינו!!! אבל לפחות להבין משהו....איי איי איי שנזכה לקיים את עצותיו וללכת בדרכי רבינו כי זה בעצם מה שה' שמבקש מאיתנו!!! בקיצור, תקראו ת'מאמר ונדבר!! אשרינו נ נח נחמ נחמן מאומן!!!

אההה וגם....נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

במיוחד לכל המתנגדים, החולקים והמחלישים ברבינו..זוהי התשובה המוחצת בשבילכם..הייתי מציע ממש לקרוא את זה..אשריכם נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!!!!

שלחתי לה והיו לה עוד כמה שאלות(..)היא תשמח לתשובותנמלה

...

הנה:

אבל אתה בדיוק ענית על מה שאני אמרתי:

אין ספק שהתורה היא הדבר הכי גדול וקדוש ומשה הוא זה שהביא אותה בד"כ הבן אדם היותר ראוי הוא זה שיהביא את הדבר הכי גדול והראשי של עם ישראל...

תגיד אתה אומר שהרבי הביא משהו יותר גדול מהתורה?!

חוץ מיזה שאולי אתה מרגיש אני לא מרגישה כלום  ככה שהוא לא השפיע על כל עם ישראל ובאותה רשימה היית יכול לכתוב גם את הרב קוק למשל או עוד הרבה רבנים גדולים וצדיקים...ברשימה שלך אתה כותב את זה כאילו הם לא ממש אנושיים הם רק "נשמות" שירדו לעולם ...למה אתה מתכוון? 

כל בן אדם יורד לעולם עם נשמה שהוא יכול לפתח והם ברוך ה' הצליחו והשפיעו הרבה.....

אני לא מתקיפה אני באמת רוצה לדעת מה אתם חושבים...

תודה רבה....

ואני מוסיפה- סליחה על החפירות..אםזה מפריע לכם אתםנמלה

ב-א-מ-ת יכולים למחוק! היא םשוט ביקשה שאני אדלח ולא היה לי נעים קיצור אתם באמת יכולים למחוק אם תרצו! תודה!

שב"ש

-נמלה-

מנחל בדרך אשתההאטורי האנזו

היי.

ראשית, חשוב לומר שאף אחד לא מזלזל בשום אדם, כולם צדיקים וכולם ממלאים את תפקידם ביתר שאת.

משה רבינו ורבי נחמן זו אותה נשמה, כך כותב רבי שמואל הורביץ בספרו.

התורה היא לא הדבר הכי גדול, ומשה הוא לא הדבר הכי גדול. ה' יתברך רק הוא הכי גדול לבדו. כל השאר שליחים נאמנים שעשו מלאכתם נאמנה והצליחו להסביר לפחותים כמונו שה' נמצא אתנו ואוהב אותנו.

נכון שמשה זכה יותר משלושת האבות, אבל הכל תלוי בם, שהרי אם לא היה אברהם, לא היתה לנו אמונה זכה וברה כמו שיש לנו היום. <למי יותר למי פחות>

הכל תלוי אחד בשני.

מה טעם בתורה, אם אין מישהו שיכול להסביר לי איך לקיים אותה? מה טעם בתורה אם אין מישהו שיכול לומר לי שגם אני יכול להצליח, עם כל התאוות ועם כל הטלטלות שעוברות עלי?

משל למה הדבר דומה? לתיבת מטמון שמצאת, התיבה היא הדבר הכי יקר לך, את יודעת שאם תשיגי אותה אז החיים שלך יהפכו מושלמים. אבל.. אין לך את הדרך להגיע אליה, ואת הדרך יודע רק אדם מסוים. בלעדיו לא תוכלי להגיע. אז נמצא, שהדבר העכשווי שהכי יקר לך הוא האדם הזה ולא התיבה. והוא גילה לך את הדרך אבל.. אין לו את המפתח. המפתח נמצא אצל אדם שלישי. ואת מחפשת אותו ונמצא שוב, שהדבר הכי יקר לך עכשיו הוא בעל המפתח. זו שרשרת. אין אפשרות לומר שרק משה או רק התורה.

כולם נועדו רק לעזור לך להגיע לה' ית'.

ולא יכולתי לכתוב את הרב קוק, או רבנים גדולים אחרים והסיבה היא פשוטה.

ההבדלים בין הצדיקים נובעים מכמה כל אחד מהם הצליח לגלות את רחמנות ה'.

למשל- נח, לא הצליח לגלות את רחמנות ה' כי חשב שה' בקושי יציל אותו, אז כל שכן לא את הדור אז למה להתפלל? ונח טעה.

אברהם הצליח יותר לגלות את רחמנות ה' ואכן התפלל על סדום. אבל גם לא ממש פעל.

רבי נתן אומר שאברהם יכל להציל את סדום, כמו שנח את אנשי המבול.

ומשה רבינו הצליח לגלות הכי הרבה את רחמנות ה' בכך שהשליך את נפשו על כך.. 'ואם אין מחני נא'  ועוד 'וישלך עצמו מנגד'

ואכן פעל והציל את כולם.

אז למה לא יכולתי לכתוב את הרב קוק וכו'?

פעם מישהו שחוזר בתשובה בערך שנתיים, שאל את הרב- למה אתם מחזיקים ככ מרבי נחמן, הרי יש עוד צדיקים, הרמב"ם, הרמח"ל, כמו שאת שואלת.

הרב ענה לו- תגיד, כבר היתה לך נפילה?

אמר לו- אממ.. לא יודע למה אתה מתכוון, לא.

הרב ענה לו- כשתהיה לך נפילה תחזור אלי.

אחרי שלושה חודשים, הרב קיבל פון- 'אין על רבי נחמןןן, רק רבינו, רק רבינו'

מה קרה, הרב שאל-

והלה השיב- היתה לי נפילה עצומה.. התחלתי לצלול למטה.. ולאט לאט ככל שירדתי ראיתי שבאיזו נקודה הרמבם כבר עזב אותי.. הרמח"ל עזב אותי.. כולם עזבו אותי, למטה בייאוש, לאף אחד לא היתה עיצה בשבילי.. לאף אחד לא היתה נחמה בשבילי. לא יכולתי לעשות כלום. ורק רבינו צלל אתי לכל העומקים שהגעתי, לתוך הייאוש, הכעס, הפחדים, המרד הפנימי, התסכול.. רק הספר 'משיבת נפש' יורדת לשם.

ולמה?

ככל שהצדיק גדול יותר כך הוא יכול לגלות רחמנות ה' ביותר, כמו שאמרנו, נכון?

ו'זה כנגד זה ברא אותם' לפי הירידות שלך ככה את יכולה לדעת כמה גדולה את בקדושה. אז תארי לך צדיק עצום, ככל שהוא יותר קדוש כך יש לו כח לרדת יותר למטה. לאחרים אין את הכח הזה.

אתן לך דוגמא- אדם שרוצה להיות איש כשר באמת, אבל אין לו כח לכלום.. מה תאמרי לו?

הוא אומר לך- אני גמור, אין לי כח להזיז את עצמי, אין לי כח להתפלל, לדבר עם ה', לשמור שבת.. לכאורה הוא נראה חילוני לגמרי, אבל הוא רוצה מאד להיות איש כשר, לא פחות מאחד שמקיים את כל התורה,  מה תאמרי לו?

כל ספרי המוסר יאמרו- כנראה שאתה לא באמת רוצה. נכון?

סליחה, למה אתם אומרים שאני לא רוצה? אני רוצה! רוצה מאד! תנו לי עיצה מה לעשות!

ואז מנסים לתת לו עיצות- תתפלל- אין לי כח.  שמור שבת- אין לי כח.  דבר עם ה'- אין לי כח.

האדם נמצא בייאוש וקטנות המוחין. אבל באמת הוא רוצה להיות איש כשר, תנו לי עיצה!

אין.

כנראה שאתה לא באמת רוצה.

סליחה, אדוני הצדיק, אם אין לך עיצה שוות נפש בשבילי שיהיה לי הכח לקיים לפי המניעות שלי ובמקום שאני מונח, אז זוז, תן למישהו שכן יש לו עיצה. אל תפריע.

ולרבינו כן יש עיצות במקומות האלו. ועוד אילו עיצות, כל אחת פצצת אטום יותר מהשניה. והוא היחיד שיש לו את העיצות האלו. למה? כי השיג את רחמנות ה' כל כך, עד שראה שה' סמוך וקרוב לנופלים מאד מאד. וחיזק אותנו שגם שם אנחנו יכולים לפעול דברים עצומים! איפה זה שם? בתוך המועדון בערב שבת, בכל המסיבות הכי גרועות בעולם, בהודו, בתאילנד, אם כבר הגעת לשם, גם שם אתה יכול לעבוד את ה'.  <לא לכתחילה, כן?>

כמו שכתוב- אם יאמר לך אדם, איה אלוהיך, אמור לו- בכרך גדול שברומי. - יבוא מישהו וישאל אותך, איפה ה'? אל תגידי לו- שים כיפה, שמור שבת, ה' נמצא בבית הכנסת. לא. אתה יודע איפה ה' נמצא? ברומא, בותיקן. במסיבות הכי גרועות בתל אביב בערב שבת.. שם נמצא ה'. שנאמר- מלא כל הארץ כבודו.  ועוד 'אלי קורא משעיר' <שעיר=אדום>

ה' נמצא בכל מקום. ואת זה רבינו השיג לפי גדול קדושתו.

את חושבת שאת בסדר, לכן זה לא מפריע לך, לכן יש שאלות של- למה רבינו. כי את עדיין לא נמצאת במקום הזה. את לא רוצה באמת להיות אישה כשרה. <כולנו כך>

נח לנו להיות במקום של- 'המחפש'.. 'החושב'.. 'הרוחני'.. 'המואר'.. כל אחד במקום שלו. זה דמיון. אם לא תעורר ותבכה על החיים שלך, ותצעק ותבכה ותצעק- ה' אני רוצה להיות איש כשררררר!! אז  אף פעם לא תהיה איש כשר!

אבל נניח שאדם באמת רוצה להיות איש כשר.  כתוב- צריך כל אדם לשאול- מתי יגיעו מעשי למעשי אבותי-

אז נניח שאני רוצה באמת. באמתתתתת רוצה להיות איש כשר. כמו אברהם, כמו משה..

אוקיי, אני מתחיל מעכשיו. הולך לישון, שם שעון מעורר באמצע הלילה, כי זה מה שמשה היה עושה, נכון? ברור שהיה מתפלל לפני עלות השחר. ואני הרי רוצה להיות איש כשר, מתי יגיעו מעשי וכו'.. אז אני שם שעון לארבע בבוקר.. ומתעורר. 

בארבע אחה"צ.

אז קצת לא נעים כי אכזבתי את עצמי ולא עמדתי בצפיות שלי אבל אני לא נופל בדעתי וקם מחדש להתחיל להיות כמו משה, כי אני באמת רוצה להיות איש כשר.

אז אני מגיע להתפלל מנחה ופתאום כבדות כזו נוחתת עלי, אין לי כח לזוז.. לא מסוגל ללכת לשום מקום.. ופתאום מגיע הערב. ושוב אני מתעורר, עם קצת אכזבה, כי אני רואה שעדיין אני לא במדרגת אבותי, כן? ואני מצליח להתפלל ערבית ומגיע חצות לילה..

אני רוצה להיות איש כשר, זה אומר שאני צריך לקום חצות, נכון? ואין לי כחחח לזוז.. איפה אני ואיפה חצות..  אז אני נשאר בבית, על המחשב.. ומאוכזב מעצמי כי אני עדיין לא במטרה שהצבתי לעצמי- מתי יגיעו מעשי למעשי אבותי-  ובבוקר, שוב לא מתעורר.. ושוב חוזר חלילה..

ובאמצע היום מתבטל כמה שעות, אז רגע, משה הרי לא היה מתבטל, אברהם לא היה מתבטל, היו אומרים תהלים, לומדים.. אז אולי אגיד תהלים, כי אני באמת רוצה להיות איש כשר.. ושוב אין לי כחחחח. אז הולך לטלויזיה לראות סרט. הא, רגע, למשה לא היתה טלויזיה, אז אזרוק אותה.. וגם מחשב לא, אז גם אותו צריך לזרוק..

ואני רואה שבמקום להיות צדיק, אני הולך אחורה, נופל בתאוות לבי שוב ושוב ושוב ושוב, אני לא מתקדם לשום מקום.. ובהנחה שממש רציתי משהו, והוא לא קורה, איזו אכזבה זו.. ומי ינחם אותי, מי?

אז מה כולם עושים?

או שעוזבים את היהדות לגמרי, כי סהכ זה לא נעים ליפול, ואם אני לא הולך להיות לפחות הבבא סאלי אז לא שווה.

או שנשארים דתיים חיצונית, אבל.. אם אני לא מסוגל להגיע למטרה שהצבתי לעצמי –להיות איש כשר כמו אבותי- אז לפחות אוריד את המטרה ואת הרצון שלי למה שאני כן מסוגל. כי למה לשאוף גבוה? הרי ברור שאני לא מסוגל להיות משה רבינו. אז אני אהיה דתי מסורתי. והרצון נכבה. היצר גנב לנו את הרצונות.

בזמן הנפילה מה קורה לנו? זה לא נעים ליפול ולא להיות מסוגל לעמוד אחר המטרה שהצבת לעצמך, נכון? ומהי המטרה? כל היום לעסוק בתורה ומצוות. כמו אבותינו. מתי יגיעו מעשי וכו'.

אז אני מתייאש.. אז או שיבוא מישהו ויתן לי עיצה שאוכל לקיים, שוות נפש בשבילי,

כתוב- כי לא בשמים היא ולא מעבר לים, כי בפיך ובלבבך לעשותו.

אז אם תתן לי עיצה- שמור שבת, ואין לי הכוחות לכך, נמצא ששמת לי את התורה בשמים. והרי לא בשמים היא.

אז תן לי עיצה שאוכל כן לקיים ועדיין להיות שמח.

כי אם אשמור את כל המצוות אבל אני לא במדרגה הזו, אז זה ימשוך שלושה חודשים גג, בלי חיות ובעצבות ואחכ אעזוב את התורה לגמרי. 

והכלל- כל מה שגונב לך את החיוך, זה לא הדבר שלך עדיין.

אז במקום הזה, של נפילה אחרי נפילה.. ומה הכוונה נפילה? אם עכשיו אתה לא לומד או מתפלל או מקיים מצוות, זו נפילה. אם את יושבת שעות על המחשב בלי לעשות כלום, זו נפילה, אז במקום הזה של נפילה אחר נפילה בלי סוףףףף, מי יכול לתת לי עיצה שעדיין הרצון שלי יהיה חזק להיות כמו משה, ועם זאת להשאר במדרגה הפחותה שלי?

נניח שאת רוצה משהו מאד מאד מאד מאד מאד ואת לא מצליחה להשיג אותו, ככל שאת מנסה יותר, עדיין לא מצליחה. לא תתייאשי? הרי כולנו שם, כולנו מתייאשים מזה.

אז מי בכל זאת יוכל להבעיר לנו את האש להמשיך לרצות ולרצות ולרצות?

הבעיה היא שזה לא מזיז לך בכלל,  כי אין לך רצונות אמיתיים להיות איש כשר באמת.

למשל- מתי בפעם האחרונה הורדת דמעות על כך שירושלים תבנה כבר?

מתי בפעם האחרונה הורדת דמעות והתחננת על לקום חצות?

מתי בפעם האחרונה הורדת דמעות על כך שאת מבזבזת המון מהזמן שלך במקום לפרק ספר תהלים פעם אחר פעם חמש, שש, עשר פעמים ביום?

עכשיו, בהנחה שכן היית רוצה ולא משיגה, זה היה מייאש. ובייאוש, מי יתן לי נחמה ויאמר לי להמשיך?

הלא הרמב"ם יאמר לי- קיים את התורה. ולזה אין לי כח.

ספרי המוסר יאמרו לי שאני צריך סיגופים ותעניות וכמה אני חולה. ולזה אין לי כח.

עם כל הכבוד לך, אדוני הצדיק, אני לא צריך אותך בשביל שתספר לי כמה אני חולה, כמה אני שקוע בבוץ עם כל התאוות שלי, את זה אני יכול לספר לך, את זה אני יודע יותר טוב ממך.

אבל בוא נראה אותך מצליח להגיד לי איפה אני בריא, ולגרום לי להאמין לך.

רבינו אומר- וכי זו חכמה להרוס בן אדם? זה הרי הכי קל, תרד עליו קצת, על כמה שהוא דפוק ובלי תורה ומצוות, קח לו את הבטחון והוא מרוסק. זו חכמה לבנות בן אדם.

כל הצדיקים מעולים, תלוי מתי. כשיש לי כח ואני בהתעוררות ומרגיש חזק, אני אלמד הלכות ותורה ורמב"ם והרב קוק, אבל כשאני מרוסק?

ואין אדם שאינו מרוסק ומיואש ועצוב כאשר הוא רוצה באמת להיות איש כשר. זו מלחמה קשה מכולן. והכי קל לוותר או להנמיך ציפיות. כי אז אוכל לקבל את עצמי. אבל אני לא רוצה לוותר. אני רוצה הכל, זקן, פיאות, תורה, להיות כמו אבותי. רוצה את המקסימום.

אמרת שרבינו לא השפיע על כל ישראל.

רבינו אומר- כל הרהור תשובה שיש בעולם, זה ממני. בין ביודעין בין שלא ביודעין.

לרב קוק היו הרהורי תשובה? השגת אלוקות? תורה? הכל נמשך אליו מרבינו. וכך לכולם, קטנים וגדולים. בכל הדורות, פעם והיום. אפילו החולקים עליו, גם הם מקבלים ממנו. כולם מקבלים מרבינו.

לסיום, נעשה נסיון.

נסי מעכשיו להיות איש כשר באמת. אין יותר טלויזיה, רדיו, מחשב. כל היום כולו זה רק תורה, תפילה ומצוות. אין שיחות חולין.

וכשתפלי, נסי שוב. ושוב. ושוב. אחרי חודש תגידי לי איך זה מרגיש. האם הצלחת באמת לקיים את מה שקיימו אבותינו, או שהיו לך המון נפילות ובטלה?

ובבטלה, כשלא היה לך כח לקרוא תהלים וללמוד.. למה לא פתחת רמב"ם? או שאר צדיקים? הא, נכון, כי אין לך ראש לזה עכשיו.

אז לרבי נחמן יש עיצות גם לזמנים האלו. גם כשאתה מרוסק ואין לך כח לזוז.

ושוב, נניח שמשה יותר מרבינו. לא באתי להילחם את המלחמה שלו, פשוט, לא מבין במה זה יועיל לך להתעסק בזה? אם משה יותר מרבינו, זה יקרב אותך לה'? או שזו סתם לשם המחלוקת?

נאמר- לא קם כמשה עוד נביא.  אבל שלא נביא, קם. ובאמת אין נביא כמשה. אבל לא נביא, יש. יש נביא, יש חכם, יש מלך.

אל תתעסקי בשטויות, תתמקדי ב- מה אני עושה עכשיו בכדי להתקרב לה' ית'. ותו לא.

אם זה יקרב אותך לה' שמשה גדול יותר מרבי נחמן. לכי על זה. העיקר שתתקרבי לה'. באמת.

נמלה, היא הסתפקה בתשובה?האטורי האנזו

ל"האטורי האנזו" סליחהשלא עניתי..רק עכשיו ראיתי ת'שנמלה

אלה..

אממ.. תאמת רק היום יצא לי לשלוח לה |מתבייש| אבל אני אכתוב פה כשהיא תחזיר לי מייל בע"ה..

ממש ממש תודה!!

שב"ש!

באמת? מאיזה שיעור של הרב סבג?א.

אני פשוט רוצה להגיד את זה לאחי שישמע ממקורות מוסמכים...

ואם תיזכר מי הרב מראש העין, ואיזה ספר הוא הוציא, אז ממש ממש נשמח!!!

תודה רבה, ממש מחזק!!

הייהאטורי האנזו

הרב נותן שיעור כל יום בציון בנימין בן יעקב בכפ"ס, הוא אמר את זה בשבוע שעבר באחד הימים. וגם הקליטו אותו שם, אין לי מושג איזה דיסק זה ואם כבר יצא. הכי פשוט לבוא ולשאול אותו.

אל תלחמו את המלחמה של רבינו, התרחקו מהמחלוקת.

רבינו אמר- הקטנות שלכם לא תסתיר את הגדלות שלי- כלומר, גם דרך הקטן שבאנשיו רבינו יאיר כזה אור שכל העולם ירעד נכח הדיבורים והאמונה החדורה בנו.

אשרינו שזכינו לדבר מצדיק כזה.

אשרינו שה' בחר בנו מכל העמים.

שם הרב המחברהאטורי האנזו

הרב אהרון ישכיל ושם הקונטרס הוא- איש פלא-. שם מובאים המון תשובות לשאלות מסוג זה.

ניתן לראות את הקונטרס באתרו- 'נצח להושיע'.

ראיתי... תודה רבה!! איפה אפשר לקנות אותו?א.
אני אברר.האטורי האנזו
ניתן להזמין את הקונטרסהאטורי האנזו

אצל אריה 0525908737 והוא ישלח לנו את זה בדואר. אפשר לשאול אותו לגבי תשלום, אם בכלל.

א. אשריך, אתה מחזק אותנו.

מעלת תיקון הכלליהאטורי האנזו

מעלת תיקון הכללי

הגאון הגדול, המקובל האלוקי, מוה"ר רבי חיים פלאג'י זצוק"ל-
לתיקון פגם הקרי, לומר המזמורים שליקט רבי נחמן מברסלב:
ט"ז, ל"ב, מ"א, מ"ב, נ"ט, ע"ז, צ', ק"ה, קל"ז, ק"ן. והוא תיקון גדול מאד.. והאומר עשרת מזמורים הנזכרים, אין לו לפחד עוד מהפגם הנורא כי בודאי נתקן ע"י אמירת תהלים הנ"ל.
(רפואה וחיים סוף פרק י"ב, עטרת חיים סימן מ"א)

הרה"ק רבי ברוך פנחס מסאקליא זצ"ל- נכד הבעל שם טוב-יאמר נא ישראל את העשרה פרקי תהלים שגילה רבי נחמן מברסלב.. ובטח יוושעון בכל משאלות לבם לטובה וינצלו מכל צרה בלי ספק בתוך כלל ישראל. (פרפראות לחכמה)

הגאון הצדיק רבי אליעזר פאפו זצ"ל- נכד ה 'פלא יועץ'-
האומר אלו העשרה מזמורים שגילה רבי נחמן מברסלב, אין לו פחד על העוון כי בודאי הגמור נתקן עוונו. (דמשק אליעזר)

הגה"ק בעל 'ייטב לב' ובנו ה 'קדושת יום טוב' זצ"ל-
אמרו שהאומר העשרה פרקים אלו של הצדיק רבי נחמן מברסלב אין צריך לפחד. (ספר נר דוד)

הרב הצדיק הגאון רבי שמואל הלר זצ"ל אב"ד דצפת-
היה רגיל לומר שיש קבלה בידו מרבותיו שהאומר העשרה מזמורים הללו שגילה רבי נחמן מברסלב נחשב בשמים כאילו אמר וסיים את כל ספר התהלים. (ספר ימי שמואל פרק ה')

הרה"ק רבי אהרון ראטה זצ"ל בעל 'שומר אמונים'-
תיקונים לקרי.. ואשרי הזוכה לעשותם- העשרה מזמורים שציווה הצדיק בעל ליקוטי מוהר"ן לומר, שאמר שגילו לו מן השמים שזהו תיקון לאותו חטא.

הגה"ק רבי יואל טייטלבוים זצ"ל האדמו"ר מסאטמר-
היה אומר- 'מי שאומר העשרה מזמורים אלו ממתיק מעליו כל הדינים הקשים (ספר 'שבחו של צדיק').
וציווה שידפיסו את העשרה מזמורים שגילה מוהר"ן.. והיה נותן מעצמו את הוצאות כל הדפוס להדפסת התיקון הכללי. (מושיען של ישראל פרק י"ב)

כבוד קדושת האדמו"ר מצאנז קלויזנבורג זצ"ל-
'יהודי שזוכה לומר את אלו המזמורים (שגילה רבי נחמן) כראוי, בכוחם לשבור מחיצות של ברזל'.
(דפוס תלמידיו 'סעודה שלישית', שמות, תש"ם)

הגאון הקדוש רבי חיים סינוואני זצ"ל-
הנזהר לומר את התיקון הכללי של מוהר"ן מברסלב מתקן תיקון עצום.. ופוק חזי מאן חתים עליה לתיקון זה (=צא וראה מי חתום על תיקון זה) הוא מוהר"ן.. והוא נתערב בזה בתיקון והוא תיקון נפלא. אם יאמרם אשרי לו, כי הוא תיקון גדול ונורא מאד, עיין שם עוד.
(עטרת תפארת פרשת שמות עמ' צ"ט)

אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו.

התיקון הכללי בשלמות- מי שעוד לא אמר- זאת ההזדמנות!תיקון הכללי

מעלת תיקון הכללי

הגאון הגדול, המקובל האלוקי, מוה"ר רבי חיים פלאג'י זצוק"ל-
לתיקון פגם הקרי, לומר המזמורים שליקט רבי נחמן מברסלב:
ט"ז, ל"ב, מ"א, מ"ב, נ"ט, ע"ז, צ', ק"ה, קל"ז, ק"ן. והוא תיקון גדול מאד.. והאומר עשרת מזמורים הנזכרים, אין לו לפחד עוד מהפגם הנורא כי בודאי נתקן ע"י אמירת תהלים הנ"ל.
(רפואה וחיים סוף פרק י"ב, עטרת חיים סימן מ"א)

הרה"ק רבי ברוך פנחס מסאקליא זצ"ל- נכד הבעל שם טוב-יאמר נא ישראל את העשרה פרקי תהלים שגילה רבי נחמן מברסלב.. ובטח יוושעון בכל משאלות לבם לטובה וינצלו מכל צרה בלי ספק בתוך כלל ישראל. (פרפראות לחכמה)

הגאון הצדיק רבי אליעזר פאפו זצ"ל- נכד ה 'פלא יועץ'-
האומר אלו העשרה מזמורים שגילה רבי נחמן מברסלב, אין לו פחד על העוון כי בודאי הגמור נתקן עוונו. (דמשק אליעזר)

הגה"ק בעל 'ייטב לב' ובנו ה 'קדושת יום טוב' זצ"ל-
אמרו שהאומר העשרה פרקים אלו של הצדיק רבי נחמן מברסלב אין צריך לפחד. (ספר נר דוד)

הרב הצדיק הגאון רבי שמואל הלר זצ"ל אב"ד דצפת-
היה רגיל לומר שיש קבלה בידו מרבותיו שהאומר העשרה מזמורים הללו שגילה רבי נחמן מברסלב נחשב בשמים כאילו אמר וסיים את כל ספר התהלים. (ספר ימי שמואל פרק ה')

הרה"ק רבי אהרון ראטה זצ"ל בעל 'שומר אמונים'-
תיקונים לקרי.. ואשרי הזוכה לעשותם- העשרה מזמורים שציווה הצדיק בעל ליקוטי מוהר"ן לומר, שאמר שגילו לו מן השמים שזהו תיקון לאותו חטא.

הגה"ק רבי יואל טייטלבוים זצ"ל האדמו"ר מסאטמר-
היה אומר- 'מי שאומר העשרה מזמורים אלו ממתיק מעליו כל הדינים הקשים (ספר 'שבחו של צדיק').
וציווה שידפיסו את העשרה מזמורים שגילה מוהר"ן.. והיה נותן מעצמו את הוצאות כל הדפוס להדפסת התיקון הכללי. (מושיען של ישראל פרק י"ב)

כבוד קדושת האדמו"ר מצאנז קלויזנבורג זצ"ל-
'יהודי שזוכה לומר את אלו המזמורים (שגילה רבי נחמן) כראוי, בכוחם לשבור מחיצות של ברזל'.
(דפוס תלמידיו 'סעודה שלישית', שמות, תש"ם)

הגאון הקדוש רבי חיים סינוואני זצ"ל-
הנזהר לומר את התיקון הכללי של מוהר"ן מברסלב מתקן תיקון עצום.. ופוק חזי מאן חתים עליה לתיקון זה (=צא וראה מי חתום על תיקון זה) הוא מוהר"ן.. והוא נתערב בזה בתיקון והוא תיקון נפלא. אם יאמרם אשרי לו, כי הוא תיקון גדול ונורא מאד, עיין שם עוד.
(עטרת תפארת פרשת שמות עמ' צ"ט)

תטבלו במקווה ואח"כ תגידו את העשרה מזמורי תהלים:

יְהִי רָצוֹן קוֹדֵם אֲמִירַת תְּהִלִּים (בְּשַׁבָּת ויו"ט אֵין אוֹמְרִים אוֹתוֹ)

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְיָ אֱלֹהֵינוּ ואֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ הַבּוֹחֵר בְּדָוִד עַבְדוֹ וּבְזַרְעוֹ אַחֲרָיו וְהַבּוֹחֵר בְּשִׁירוֹת וְתִשְׁבָּחוֹת, שֶׁתֵּפֶן בְּרַחֲמִים אֶל קְרִיאַת מִזְמוֹרֵי תְּהִלִּים שֶׁאֶקְרָא כְּאִלּוּ אֲמָרָם דָּוִד הַמֶּלֶךְ עָלָיו הַשָּׁלוֹם בְּעַצְמוֹ זְכוּתוֹ יָגֵן עָלֵינוּ. וְיַעֲמָד לָנוּ זְכוּת פְּסוּקֵי תְּהִלִּים וּזְכוּת תֵּבוֹתֵיהֶם וְאוֹתִיוֹתֵיהֶם וּנְקֻדּוֹתֵיהֶם וְטַעֲמֵיהֶם וְהַשֵּׁמוֹת הַיּוֹצְאִים מֵהֶם מֵרָאשֵׁי תֵּבוֹת וּמִסּוֹפֵי תֵּבוֹת, לְכַפֵּר פְּשָּׁעֵינוּ וַעֲוֹנוֹתֵינוּ וְחַטֹּאתֵינוּ, וּלְזַמֵּר עָרִיצִים וּלְהַכְרִית כָּל הַחוֹחִים וְהַקּוֹצִים הַסּוֹבְבִים אֶת הַשּׁוֹשַׁנָּה הָעֶלְיוֹנָה, וּלְחַבֵּר אֵשֶׁת נְעוּרִים עִם דּוֹדָהּ בְּאַהֲבָה וְאַחֲוָה וְרֵעוּת, וּמִשָּׁם יִמָּשֵׁךְ לָנוּ שֶׁפַע לְנֶפֶשׁ רוּחַ וּנְשָׁמָה לְטַהֲרֵנוּ מֵעֲוֹנוֹתֵינוּ וְלִסְלֹחַ חַטֹּאתֵינוּ וּלְכַפֵּר פְּשָּׁעֵינוּ, כְּמוֹ שֶׁסָלַחְתָּ לְדָוִד שֶׁאָמַר מִזְמוֹרִים אֵלּוּ לְפָנֶיךָ, כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר גַּם יְיָ הֶעֱבִיר חַטָּאתְךָ לֹא תָּמוּת. וְאַל תִּקָּחֵנוּ מֵהָעוֹלָם הַזֶּה קֹדֶם זְמַנֵּנוּ עַד מְלֹאת שְנוֹתֵינוּ בָּהֶם שִׁבְעִים שָׁנָה בְּאֹפֶן שֶׁנּוּכַל לְתַקֵּן אֵת אָשֵׁר שִׁחַתְנוּ. וּזְכוּת דָּוִד הַמֶּלֶךְ עָלָיו הַשָּׁלוֹם יָגֵן עָלֵינוּ ?בַּעֲדֵנוּ שְׁתַּאֲרִיךְ אַפְּךָ עַד שׁוּבֵנוּ אֵלֶיךָ בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ. וּמֵאוֹצַר מַתְּנַת חִנָּם חֲנָנוֹ, כְּדִּכְתִיב וְחַנּוֹתִי אֶת אֲשֶׁר אָחֹן וְרִחַמְתִּי אֶת אָשֵׁר אֲרַחֵם. וּכְשֵׁם שֶׁאָנוּ אוֹמְרִים לְפָנֶיךָ שִׁירָה בָּעוֹלָם הַזֶּה כָּךְ נִזְכֶּה לוֹמַר לְפָנֶיךָ יְיָ אֱלֹהֵינוּ שִׁיר וּשְׁבָחָה לָעוֹלָם הַבָּא. וְעַל יְדֵי אֲמִירַת תְּהִלִּים תִּתְעוֹרֵר חֲבַצֶּלֶת הַשָּׁרוֹן וְלָשִׁיר בְּקוֹל נָעִים בְּגִילַת וְרַנֵּן, כְּבוֹד הַלְּבָנוֹן נִתָּן לָהּ, הוֹד וְהָדָר בְּבֵית אֱלֹהֵינוּ בִּמְהֵרָה בְּיָמֵינוּ אָמֵן סֶלָה:

קוֹדֵם שְׁיַתְחִיל בְּאֲמִירַת תְּהִלִּים יֹאמַר זֶה:

לְכוּ נְרַנְּנָה לַיהֹוָה, נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ: נְקַדְּמָה פָּנָיו בְּתוֹדָה, בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ: כִּי אֵל גָּדוֹל יְהֹוָה, וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:

הֲרֵינִי מְזַמֵּן אֶת פִּי לְהוֹדוֹת וּלְהַלֵּל וּלְשַׁבֵּחַ אֶת בּוֹרְאִי לְשֵׁם יִחוּד קֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא וּשְׁכִינְתֵּה בִּדְחִילוּ וּרְחִימוּ עַל יְדֵי הַהוּא טָמִיר וְנֶעְלָם בְּשֵׁם כָּל יִשְׂרָאֵל:

טוֹב לוֹמַר זֹאת לִפְנֵי אֲמִירַת הָעֲשָׂרָה מִזְמוֹרִים

הֲרֵינִי מְקַשֵׁר עַצְמִי בַּאֲמִירַת הָעֲשָׂרָה מִזְמוֹרִים אֵלּוּ לְכָל הַצַּדִּיקִים הָאֲמִתִּיִּים שֶׁבְּדוֹרֵנוּ. וּלְכָל הַצַּדִּיקִים הָאֲמִתִּים שׁוֹכְנֵי עָפָר. קְדוֹשִׁים אָשֵׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה. וּבִפְרָט לְרַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ צַדִּיק יְסוֹד עוֹלָם נַחַל נוֹבֵעַ מְקוֹר חָכְמָה רַבֵּנוּ נַחְמָן בֶּן פֵיגֶא. זְכוּתָם יָגֵן עָלֵינוּ וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל אָמֵן.

*) וְעַל דַּעְתָּם וְעַל כַּוָּנָתָם אֲנִי אוֹמֵר כָּל אֵלּוּ הָעֲשָׂרָה קַפִּיטְל תְּהִלִּים, וּבִזְכוּתָם וְכֹחָם אֶזְכֶּה לְעוֹרֵר וּלְגַלּוֹת כָּל הָעֲשָׂרָה מִינֵי נְגִינָה שֶׁנֶּאֱמַר בָּהֶם סֵפֶר תְּהִלִּים, שֶׁהֵם: אַשְׁרֵי, בְּרָכָה, מַשְׂכִּיל, שִׁיר, נִצּוּחַ, נִגּוּן, תְּפִלָּה, הוֹדָאָה, מִזְמוֹר, הַלְלוּיָהּ. שֶׁהֵם שִׁיר פָּשׁוּט, כָּפוּל, מְשֻׁלָּש, מְרֻבָּע, שֶׁהֵם כְּלוּלִים בְּשִׁמְךָ הַמְיֻחָד הַגָּדוֹל וְהַקָדוֹשׁ. וּבִזְכוּת וְכֹחַ הַשְׁנֵי שְׁמוֹת הַקְּדוֹשִׁים הָאֵלּוּ בְּמִלּוּאָם, שֶׁהֵם אֵל אֱלֹהִים (כָּזֶה): אל"ף למ"ד, אל"ף למ"ד ה"יְ יו"ד מ"ם, שֶׁהֵם עוֹלִים בְּמִסְפָּר תפ"ה, כְּמִסְפַּר תְּהִלִּים. בְּכֹחַ אֵלוּ הַשֵּׁמוֹת תְּזַכֵּנִי לְתִקּוּן הַבְּרִית שֶׁהוּא תִּקּוּן הַכְּלָלִי אָמֵן:

*) מיוסד ע"פ התפלה של מוהרנ"ת ונראה שחשוב וכדאי לאומרו לפני התקון הכללי

תִּקּוּן הַכְּלָלִי 

טז 

א מִכְתָּם לְדָוִד, שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:

ב אָמַרְתְּ לַיהֹוָה, אֲדֹנָי אָתָּה, טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:

ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה, וְאַדִּירֵי, כָּל חֶפְצִי בָם:

ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם, אַחֵר מָהָרוּ, בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם 

מִדָּם, וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתַי:

ה יְהֹוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי, אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:

ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים, אַף נַחֲלַת שָׁפְרָה עָלָי:

ז אַבְרֵךְ אֶת יְהֹוָה, אָשֵׁר יְעָצָנִי, אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:

ח שִׁוִּיתִי יְהֹוָה לְנֶגְדִּי תָּמִיד, כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:

ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי, וְיָּגֵל כְּבוֹדִי, אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:

י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל, לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:

יא תּוֹדִיעֵינִי אֹרַח חַיִּים, שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ, נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:

לב 

א לְדָוִד מַשְׂכִּיל, אַשְׁרֵי נְשׂוּי פֶּשַׁע, כְּסוּי חֲטָאָה:

ב אַשְׁרֵי אָדָם לֹא יַחְשֹׁב יְהֹוָה לוֹ עָוֹן, וְאֵין בְּרוּחוֹ רְמִיָּה: 

ג כִּי הֶחֱרַשְׁתִּי, בָּלוּ עֲצָמָי, בְּשַׁאֲגָתִי כָּל הַיּוֹם:

ד כִּי יוֹמָם וָלַיְלָה תִּכְבַּד עָלַי יָדֶךָ, נֶהְפַּךְ לְשַׁדִּי, בְּחַרְבֹנֵי קַיִץ סֶלָה:

ה חַטָּאתִי אוֹדִיעֲךָ, וַעֲוֹנִי לֹא כִסִּיתִי, אָמַרְתִּי, אוֹדֶה עֲלֵי פְשָׁעַי לַיהֹוָה,

וְאַתָּה נָשָׂאתָ עֲוֹן חַטָּאתִי סֶלָה:

ו עַל זֹאת יִתְפַּלֵּל כָּל חָסִיד אֵלֶיךָ, לְעֵת מְצֹא, 

רַק לְשֵׁטֶף מַיִם רַבִּים אֵלָיו לֹא יַגִּיעוּ:

ז אַתָּה סֵתֶר לִי*), מִצַּר תִּצְּרֵנִי, רָנֵּי פַלֵּט תְּסוֹבְבֵנִי סֶלָה:

ח אַשְׂכִּילְךָ, וְאוֹרְךָ בְּדֶרֶךְ זוּ תֵלֵךְ, אִיעֲצָה עָלֶיךָ עֵינִי:

ט אַל תִּהְיוּ כְּסוּס, כְּפֶרֶד, אֵין הָבִין, בְּמֶתֶג וָרֶסֶן עֶדְיוֹ לִבְלוֹם, בַּל קְרֹב אֵלֶיךָ:

י רַבִּים מַכְאוֹבִים לָרָשָׁע, וְהַבּוֹטֵחַ בַּיהֹוָה חֶסֶד יְסוֹבְבֶנּוּ:

יא שִׂמְּחוּ בַיהֹוָה, וְגִילוּ צַדִּיקִים, וְהַרְנִינוּ כָּל יִשְׁרֵי לֵב:

*) כאן צריך להפסיק מעט. (עין בליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן רי"ג).

מא 

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:

ב אַשְׁרֵי מַשְׂכִּיל אֶל דָּל, בְּיוֹם רָעָה יְמַלְּטֵהוּ יְהֹוָה:

ג יְהֹוָה יִשְׁמְרֵהוּ וִיחַיֵּהוּ, וְאֻשַּׁר בָּאָרֶץ, וְאַל תִּתְּנֵהוּ בְּנֶפֶשׁ אֹיְבָיו:

ד יְהֹוָה יִסְעָדֶנּוּ עַל עֶרֶשׂ דְּוָי, כָּל מִשְׁכָּבוֹ הָפַכְתָּ בְחָלְיוֹ:

ה אֲנִי אָמַרְתִּי, יְהֹוָה חָנֵּנִי, רְפָאָה נַפְשִׁי כִּי חָטָאתִי לָךְ:

ו אוֹיְבַי יֹאמְרוּ רַע לִי, מָתַי יָמוּת וְאָבַד שְׁמוֹ:

ז וְאִם בָּא לִרְאוֹת, שָׁוְא יְדַבֵּר, לִבּוֹ יִקְבָּץ אָוֶן לוֹ, יֵצֵא לַחוּץ יְדַבֵּר:

ח יַחַד עָלַי יִתְלַחֲשׁוּ כָּל שֹׂנְאָי, עָלַי יַחְשְׁבוּ רָעָה לִי:

ט דְּבַר בְּלִיַּעַל יָצוּק בּוֹ, וַאֲשֶׁר שָׁכַב לֹא יוֹסִיף לָקוּם:

י גַּם אִישׁ שְׁלוֹמִי, אֲשֶׁר בָּטַחְתִּי בוֹ אוֹכֵל לַחְמִי, הִגְדִּיל עָלַי עָקֵב:

יא וְאַתָּה יְהֹוָה, חָנֵּנִי וְהֲקִימֵנִי, וַאֲשַׁלְּמָה לָהֶם:

יב בְּזֹאת יָדַעְתִּי כִּי חָפַצְתָּ בִּי, כִּי לֹא יָרִיעַ אֹיְבִי עָלָי:

יג וַאֲנִי בְּתֻמִּי תָּמַכְתָּ בִּי, וַתַּצִּיבֵנִי לְפָנֶיךָ לְעוֹלָם:

יד בָּרוּךְ יְהֹוָה, אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, מֵהָעוֹלָם וְעַד הָעוֹלָם אָמֵן וְאָמֵן:

מב 

א לַמְנַצֵּחַ מַשְׂכִּיל, לִבְנֵי קֹרַח:

ב כְּאַיָּל תַּעֲרֹג עַל אֲפִיקֵי מַיִם, כֵּן נַפְשִׁי תַּעֲרֹג אֵלֶיךָ אֱלֹהִים:

ג צָמְאָה נַפְשִׁי לֵאלֹהִים, לְאֵל חָי, מָתַי אָבוֹא וְאֵרָאֶה פְּנֵי אֱלֹהִים:

ד הָיְתָה לִי דִמְעָתִי לֶחֶם יוֹמָם וָלַיְלָה, בֶּאֱמֹר אֵלַי כָּל הַיּוֹם, אַיֵּה אֱלֹהֶיךָ:

ה אֵלֶּה אֶזְכְּרָה, וְאֶשְׁפְּכָה עָלַי נַפְשִׁי, כִּי אֶעֱבֹר בַּסַּךְ,

אֶדַּדֵּם עַד בֵּית אֱלֹהִים בְּקוֹל רִנָּה וְתוֹדָה, הָמוֹן חוֹגֵג:

ו מַה תִּשְׁתּוֹחֲחִי נַפְשִׁי וַתֶּהֱמִי עָלָי, הוֹחִילִי לֵאלֹהִים, כִּי עוֹד אוֹדֶנּוּ יְשׁוּעוֹת פָּנָיו:

ז אֱלֹהַי, עָלַי נַפְשִׁי תִשְׁתּוֹחָח, עַל כֵּן אֶזְכָּרְךָ מֵאֶרֶץ יַרְדֵּן וְחֶרְמוֹנִים, מֵהַר מִצְעָר:

ח תְּהוֹם אֶל תְּהוֹם קוֹרֵא, לְקוֹל צִנּוֹרֶיךָ, כָּל מִשְׁבָּרֶיךָ וְגַלֶּיךָ עָלַי עָבָרוּ:

ט יוֹמָם יְצַוֶּה יְהֹוָה חַסְדּוֹ, וּבַלַּיְלָה שִירֹה עִמִּי, תְּפִלָּה לְאֵל חַיָּי:

י אוֹמְרָה לְאֵל סַלְעִי, לָמָה שְׁכַחְתָּנִי, לָמָּה קֹדֵר אֵלֵךְ בְּלָחַץ אוֹיֵב:

יא בְּרֶצַח בְּעַצְמוֹתַי, חֵרְפוּנִי צוֹרְרָי, בְּאָמְרָם אֵלַי כָּל הַיּוֹם אַיֵּה אֱלֹהֶיךָ:

יב מַה תִּשְׁתּוֹחֲחִי נַפְשִׁי, וּמָה תֶּהֱמִי עָלָי, הוֹחִילִי לֵאלֹהִים, כִּי עוֹד אוֹדֶנּוּ יְשׁוּעֹת, פָּנַי וֵאלֹהָי:

נט 

א לַמְנַצֵּחַ, אַל תַּשְׁחֵת, לְדָוִד מִכְתָּם, בִּשְׁלֹחַ שָׁאוּל, וַיִשְׁמְרוּ אֶת הַבַּיִת לַהֲמִיתוֹ:

ב הַצִּילֵנִי מֵאֹיבַי, אֱלֹהָי, מִּמִתְקוֹמְמַי תְּשַׂגְּבֵנִי:

ג הַצִּילֵנִי מִפֹּעֲלֵי אָוֶן, וּמֵאַנְשֵׁי דָמִים הוֹשִׁיעֵנִי:

ד כִּי הִנֵּה אָרְבוּ לְנַפְשִׁי, יָגוּרוּ עָלַי עַזִּים, לֹא פִשְׁעִי וְלֹא חַטָּאתִי יְהֹוָה:

ה בְּלִי עָוֹן, יְרוּצוּן וְיִכּוֹנָנוּ, עוּרָה לִקְרָאתִי וּרְאֵה:

ו וְאַתָּה יְהֹוָה אֱלֹהִים צְבָאוֹת, אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, 

הָקִיצָה לִפְקֹד כָּל הַגּוֹים, אַל תָּחֹן כָּל בֹּגְדֵי אָוֶן סֶלָה:

ז יָשׁוּבוּ לָעֶרֶב, יֶהֱמוּ כַכָּלֵב, וִיסוֹבְבוּ עִיר:

ח הִנֵּה יַבִּיעוּן בְּפִיהֶם, חֲרָבוֹת בְּשִׂפְתוֹתֵיהֶם, כִּי מִי שֹׁמֵעַ:

ט וְאַתָּה יְהֹוָה תִּשְׂחַק לָמוֹ, תִּלְעַג לְכָל גּוֹיִם:

י עֻזּוֹ, אֵלֶיךָ אֶשְׁמֹרָה, כִּי אֱלֹהִים מִשְׂגַּבִּי:

יא אֱלֹהֵי חַסְדִּי, יְקַדְּמֵנִי, אֱלֹהִים יַרְאֵנִי בְשֹׁרְרָי:

יב אַל תַּהַרְגֵם פֶּן יִשְׁכְּחוּ עַמִּי, הֲנִיעֵמוֹ בְחֵילְךָ, וְהוֹרִידֵמוֹ, מָגִנֵּנוּ אֲדֹנָי:

יג חַטַּאת פִּימוֹ, דְּבַר שְׂפָתֵימוֹ, וְיִלָּכְדוּ בִגְאוֹנָם, וּמֵאָלָה וּמִכַּחַשׁ יְסַפֵּרוּ:

יד כַּלֵּה בְחֵמָה, כַּלֵּה, וְאֵינֵמוֹ, וְיֵדְעוּ כִּי אֱלֹהִים מֹשֵׁל בְּיַעֲקֹב לְאַפְסֵי הָאָרֶץ סֶלָה:

טו וְיָשֻׁבוּ לָעֶרֶב, יֶהֱמוּ כַכָּלֵב, וִיסוֹבְבוּ עִיר:

טז הֵמָּה יְנִיעוּן לֶאֱכֹל, אִם לֹא יִשְׂבְּעוּ, וַיָּלִינוּ:

יז וַאֲנִי אָשִׁיר עֻזֶּךָ, וַאֲרַנֵּן לַבֹּקֶר חַסְדֶּךָ, כִּי הָיִיתָ מִשְׂגָּב לִי וּמָנוֹס בְּיוֹם צַר לִי:

יח עֻזִּי, אֵלֶיךָ אֲזַמֵּרָה, כִּי אֱלֹהִים מִשְׂגַּבִּי אֱלֹהֵי חַסְדִּי:

עז 

א לַמְנַצֵּחַ עַל יְדוּתוּן לְאָסָף מִזְמוֹר:

ב קוֹלִי אֶל אֱלֹהִים, וְאֶצְעָקָה קוֹלִי אֶל אֱלֹהִים, וְהַאֲזִין אֵלָי:

ג בְּיוֹם צָרָתִי אֲדֹנָי דָּרָשְׁתִּי, יָדִי לַיְלָה נִגְּרָה, וְלֹא תָפוּג, מֵאֲנָה הִנָּחֵם נַפְשִׁי:

ד אֶזְכְּרָה אֱלֹהִים, וְאֶהֱמָיָה, אָשִׂיחָה וְתִתְעַטֵּף רוּחִי סֶלָה:

ה אָחַזְתָּ שְׁמֻרוֹת עֵינָי, נִפְעַמְתִּי וְלֹא אֲדַבֵּר:

ו חִשַׁבְתִּי יָמִים מִקֶּדֶם, שְׁנוֹת עוֹלָמִים:

ז אֶזְכְּרָה נְגִינָתִי בַּלַּיְלָה, עִם לְבָבִי אָשִׂיחָה, וַיְחַפֵּשׂ רוּחִי:

ח הַלְעוֹלָמִים יִזְנַח אֲדֹנָי, וְלֹא יֹסִיף לִרְצוֹת עוֹד:

ט הֶאָפֵס לָנֶצַח חַסְדּוֹ, גָּמַר אֹמֶר לְדֹר וָדֹר:

י הֲשָׁכַח חַנּוֹת אֵל, אִם קָפַץ בְּאַף רַחֲמָיו סֶלָה:

יא וָאֹמֶר חַלוֹתִּי הִיא, שְׁנוֹת יְמִין עֶלְיוֹן:

יב אֶזְכּוֹר מַעַלְלֵי יָהּ, כִּי אֶזְכְּרָה מִקֶּדֶם פִּלְאֶךָ:

יג וְהָגִיתִי בְכָל פָּעֳלֶךָ, וּבַעֲלִילוֹתֶיךָ אָשִׂיחָה:

יד אֱלֹהִים, בַּקֹּדֶשׁ דַּרְכְּךָ, מִי אֵל גָּדוֹל כֵּאלֹהִים:

טו אַתָּה הָאֵל עֹשֵׂה פֶלֶא, הוֹדַעְתָּ בָעַמִּים עֻזֶּךָ:

טז גָּאַלְתָּ בִּזְרוֹעַ עַמְּךָ, בְּנֵי יַעֲקֹב וְיוֹסֵף סֶלָה:

יז רָאוּךָ מַּיִם אֱלֹהִים, רָאוּךָ מַּיִם יָחִילוּ, אַף יִרְגְּזוּ תְהֹמוֹת:

יח זֹרְמוּ מַיִם עָבוֹת, קוֹל נָתְנוּ שְׁחָקִים, אַף חֲצָצֶיךָ יִתְהַלָּכוּ:

יט קוֹל רַעַמְךָ בַּגַּלְגַּל, הֵאִירוּ בְרָקִים תֵּבֵל, רָגְזָה וַתִּרְעַשׁ הָאָרֶץ:

כ בַּיָּם דַּרְכֶּךָ, וּשְׁבִילְךָ בְּמַיִם רַבִּים, וְעִקְּבוֹתֶיךָ לָא נֹדָעוּ:

כא נָחִיתָ כַצֹּאן עַמֶּךָ, בְּיָד מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן:

צ 

א תְּפִלָּה לְמֹשֶׁה, אִישׁ הָאֱלֹהִים, אֲדֹנָי מָעוֹן אַתָּה הָיִיתָ לָּנוּ בְּדֹר וָדֹר:

ב בְּטֶרֶם הָרִים יֻלָּדוּ, וַתְּחוֹלֵל אֶרֶץ וְתֵבֵל, וּמֵעוֹלָם עַד עוֹלָם אַתָּה אֵל:

ג תָּשֵׁב אֱנוֹשׁ עַד דַּכָּא, וַתֹּאמֶר, שׁוּבוּ בְנֵי אָדָם:

ד כִּי אֶלֶף שָׁנִים בְּעֵינֶיךָ כְּיוֹם אֶתְמוֹל כִּי יַעֲבֹר, וְאַשְׁמוּרָה בַלָּיְלָה:

ה זְרַמְתָּם שֵׁנָה יִהְיוּ, בַּבֹּקֶר כֶּחָצִיר יַחֲלֹף:

ו בַּבֹּקֶר יָצִיץ, וְחָלָף, לָעֶרֶב יְמוֹלֵל וְיָבֵשׁ:

ז כִּי כָלִינוּ בְאַפֶּךָ, וּבַחֲמָתְךָ נִבְהָלְנוּ:

ח שַׁתָּה עֲוֹנֹתֵינוּ לְנֶגְדֶּךָ, עֲלֻמֵנוּ לִמְאוֹר פָּנֶיךָ:

ט כִּי כָל יָמֵינוּ פָּנוּ בְעֶבְרָתֶךָ, כִּלִּינוּ שְׁנֵינוּ כְמוֹ הֶגֶה:

י יְמֵי שְׁנוֹתֵינוּ, בָהֶם שִׁבְעִים שָׁנָה, וְאִם בִּגְבוּרֹת שְׁמוֹנִים שָׁנָה,

וְרָהְבָּם, עָמָל וָאָוֶן, כִּי גָז חִישׁ וַנָּעֻפָה:

יא מִי יוֹדֵעַ, עֹז אַפֶּךָ, וּכְיִרְאָתְךָ, עֶבְרָתֶךָ:

יב לִמְנוֹת יָמֵינוּ כֵּן הוֹדַע, וְנָבִא, לְבַב חָכְמָה:

יג שׁוּבָה יְהֹוָה, עַד מָתָי, וְהִנָּחֵם עַל עֲבָדֶיךָ:

יד שַׂבְּעֵנוּ בַבֹּקֶר, חַסְדֶּךָ, וּנְרַנְּנָה, וְנִשְׂמְחָה, בְּכָל יָמֵינוּ:

טו שַׂמְּחֵנוּ, כִּימוֹת עִנִּיתָנוּ, שְׁנוֹת רָאִינוּ רָעָה:

טז יֵרָאֶה אֶל עֲבָדֶיךָ פָעֳלֶךָ, וַהֲדָרְךָ עַל בְּנֵיהֶם:

יז וִיהִי נֹעַם אֲדֹנָי אֱלֹהֵינוּ עָלֵינוּ, וּמַעֲשֶׂה יָדֵינוּ, כּוֹנְנָה עָלֵינוּ, וּמַעֲשֶׂה יָדֵינוּ כּוֹנְנֵהוּ:

קה 

א הוֹדוּ לַיהֹוָה, קִרְאוּ בִשְׁמוֹ, הוֹדִיעוּ בָעַמִּים עֲלִילוֹתָיו:

ב שִׁירוּ לוֹ, זַמְּרוּ לוֹ, שִׂיחוּ בְּכָל נִפְלְאוֹתָיו:

ג הִתְהַלְלוּ בְּשֵׁם קָדְשׁוֹ, יִשְׂמַח לֵב מְבַקְשֵׁי יְהֹוָה:

ד דִּרְשׁוּ יְהֹוָה, וְעֻזּוֹ, בַּקְּשׁוּ פָנָיו תָּמִיד:

ה זִכְרוּ נִפְלְאוֹתָיו אֲשֶׁר עָשָׂה, מֹפְתָיו וּמִשְׁפְּטֵי פִיו:

ו זֶרַע אַבְרָהָם, עַבְדוֹ, בְּנֵי יַעֲקֹב, בְּחִירָיו:

ז הוּא יְהֹוָה , אֱלֹהֵינוּ בְּכָל הָאָרֶץ מִשְׁפָּטָיו:

ח זָכַר לְעוֹלָם בְּרִיתוֹ, דָּבָר צִוָּה, לְאֶלֶף דּוֹר:

ט אֲשֶׁר כָּרַת אֶת אַבְרָהָם, וּשְׁבוּעָתוֹ לְיִשְׂחָק:

י וַיַּעֲמִידֶהָ לְיַעֲקֹב, לְחֹק, לְיִשְׂרָאֵל בְּרִית עוֹלָם:

יא לֵאמֹר, לְךָ, אֶתֵּן אֶת אֶרֶץ כְּנָעַן, חֶבֶל נַחֲלַתְכֶם:

יב בִּהְיוֹתָם מְתֵי מִסְפָּר, כִּמְעָט, וְגָרִים בָּה:

יג וַיִּתְהַלְּכוּ מִגּוֹי אֶל גּוֹי, מִמַּמְלָכָה אֶל עַם אַחֵר:

יד לֹא הִנִּיחַ אָדָם לְעָשְׁקָם, וַיּוֹכַח עֲלֵיהֶם מְלָכִים:

טו אַל תִּגְּעוּ בִמְשִׁיחָי, וְלִנְבִיאַי אַל תָּרֵעוּ:

טז וַיִּקְרָא רָעָב עַל הָאָרֶץ, כָּל מַטֵּה לֶחֶם שָׁבָר:

יז שָׁלַח לִפְנֵיהֶם אִישׁ, לְעֶבֶד נִמְכָּר יוֹסֵף:

יח עִנּוּ בַכֶּבֶל רַגְלוֹ, בַּרְזֶל בָּאָה נַפְשׁוֹ:

יט עַד עֵת, בֹּא דְבָרוֹ, אִמְרַת יְהֹוָה, צְרָפָתְהוּ:

כ שָׁלַח מֶלֶךְ, וַיַּתִּירֵהוּ, מֹשֵׁל עַמִּים, וַיְפַתְּחֵהוּ:

כא שָׂמוֹ אָדוֹן לְבֵיתוֹ, וּמֹשֵׁל בְּכָל קִנְיָנוֹ:

כב לֶאְסֹר שָׂרָיו, בְּנַפְשׁוֹ, וּזְקֵנָיו, יְחַכֵּם:

כג וַיָּבֹא יִשְׂרָאֵל מִצְרָיִם, וְיַעֲקֹב גָּר בְּאֶרֶץ חָם:

כד וַיֶּפֶר אֶת עַמּוֹ מְאֹד, וַיַּעֲצִמֵהוּ מִצָּרָיו:

כה הָפַךְ לִבָּם לִשְׂנֹא עַמּוֹ, לְהִתְנַכֵּל בַּעֲבָדָיו:

כו שָׁלַח מֹשֶׁה עַבְדוֹ, אַהֲרֹן אֲשֶׁר בָּחַר בּוֹ:

כז שָׂמוּ בָם, דִּבְרֵי אֹתוֹתָיו, וּמֹפְתִים בְּאֶרֶץ חָם:

כח שָׁלַח חֹשֶׁךְ, וַיַּחְשִׁךְ, וְלֹא מָרוּ אֶת דְּבָרוֹ:

כט הָפַךְ אֶת מֵימֵיהֶם לְדָם, וַיָּמֶת אֶת דְּגָתָם:

ל שָׁרַץ אַרְצָם צְפַרְדְּעִים, בְּחַדְרֵי מַלְכֵיהֶם:

לא אָמַר, וְיָבֹא עָרֹב, כִּנִּים, בְּכָל גְּבוּלָם:

לב נָתַן גִּשְׁמֵיהֶם בָּרָד, אֵשׁ לֶהָבוֹת בְּאַרְצָם:

לג וַיַּךְ, גַּפְנָם וּתְאֵנָתָם, וַיְשַׁבֵּר עֵץ גְּבוּלָם:

לד אָמַר, וַיָּבֹא אַרְבֶּה, וְיֶלֶק, וְאֵין מִסְפָּר:

לה וַיֹּאכַל כָּל עֵשֶׂב בְּאַרְצָם, וַיֹּאכַל פְּרִי אַדְמָתָם:

לו וַיַּךְ כָּל בְּכוֹר בְּאַרְצָם, רֵאשִׁית לְכָל אוֹנָם:

לז וַיּוֹצִיאֵם בְּכֶסֶף וְזָהָב, וְאֵין בִּשְׁבָטָיו כּוֹשֵׁל:

לח שָׂמַח מִצְרַיִם בְּצֵאתָם, כִּי נָפַל פַּחְדָּם עֲלֵיהֶם:

לט פָּרַשׂ עָנָן, לְמָסָךְ, וְאֵשׁ, לְהָאִיר לָיְלָה:

מ שָׁאַל, וַיָּבֵא שְׂלָיו, וְלֶחֶם שָׁמַיִם, יַשְׂבִּיעֵם:

מא פָּתַח צוּר, וַיָּזוּבוּ מָיִם, הָלְכוּ בַּצִּיוֹת נָהָר:

מב כִּי זָכַר אֶת דְּבַר קָדְשׁוֹ, אֶת אַבְרָהָם עַבְדוֹ:

מג וַיּוֹצִא עַמּוֹ בְשָׂשׂוֹן, בְּרִנָּה אֶת בְּחִירָיו:

מד וַיִּתֵּן לָהֶם אַרְצוֹת גּוֹיִם, וַעֲמַל לְאֻמִּים יִירָשׁוּ:

מה בַּעֲבוּר יִשְׁמְרוּ חֻקָּיו, וְתוֹרֹתָיו יִנְצֹרוּ, הַלְלוּיָהּ:

קלז 

א עַל נְהָרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ, גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:

ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ, תָּלִינוּ כִּנֹרוֹתֵינוּ:

ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר, וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה, שִׁירוּ לָנוּ, מִשִּׁיר צִיּוֹן:

ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהֹוָה, עַל אַדְמַת נֵכָר:

ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלַיִם, תִּשְׁכַּח יְמִינִי:

ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי, אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי,

אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלַיִם, עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:

ז זְכֹר יְהֹוָה לִבְנֵי אֱדוֹם, אֵת יוֹם יְרוּשָׁלַיִם, הָאֹמְרִים, עָרוּ עָרוּ,

עַד הַיְסוֹד בָּהּ:

ח בַּת בָּבֶל הַשְׁדוּדָה, אַשְׁרֵי שֶׁיְּשַׁלֶּם לָךְ, אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:

ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:

קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ, הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:

ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו, הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:

ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר, הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:

ד הַלְלוּהוּ בְּתֹף וּמָחוֹל, הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעֻגָב:

ה הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי שָׁמַע, הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְּרוּעָה:

ו כָּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ, הַלְלוּיָהּ:

אחר שסיים תהלים יאמר שלשה פסוקים אלה:

מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְיָ שְׁבוּת עַמּוֹ, יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל: 

וּתְשׁוּעַת צַדִּיקִים מֵיְיָ, מָעוּזָּם בְּעֵת צָרָה: וַיַּעְזְרֵם יְיָ וַיְפַלְּטֵם,

יְפַלְּטֵם מֵרְשָׁעִים וְיוֹשִיעֵם כִּי חָסוּ בוֹ:

זֹאת הַתְּפִלָּה מָצָאנוּ בְּאַמְתַּחַת הַכְּתָבִים וְהִיא מְעָט הַכַּמּוּת וְרָב הָאֵיכוּת 

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, עִלַּת הָעִלּוֹת וְסִבַּת כָּל הַסִּבּוֹת, אַנְתְּ לְעֵלָּא, לְעֵלָּא מִן כֹּלָא, וְלֵית לְעֵלָּא מִנָּךְ, דְּלֵית מַחֲשָׁבָה תְּפִיסָא בָךְ כְּלָל, וּלְךָ דּוּמִיָּה תְּהִלָּה, וּמְרֹמָם עַל כָּל בְּרָכָה וּתְּהִלָּה. אוֹתְךָ אֶדְרֹשׁ, אוֹתְךָ אֲבַקֵּשׁ שְׁתַּחְתֹּר חֲתִירָה דֶּרֶךְ כְּבוּשָׁה מֵאִתָּךְ, דֶּרֶךְ כָּל הָעוֹלָמוֹת, עַד הַהִשְׁתַּלְשְׁלוּת שֶׁלִּי בַּמָּקוֹם שֶׁאֲנִי עוֹמֵד, כְּפִי אֲשֶׁר נִגְלָה לְךָ, יוֹדֵעַ תַּעֲלוּמוּת, וּבַדֶּרֶךְ וּנְתִיב הַזֶּה תָּאִיר עָלַי אוֹרְךָ, לְהַחֲזִירֵנִי בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ בֶּאֱמֶת, כְּפִי רְצוֹנְךָ בֶּאֱמֶת, כְּפִי רְצוֹן מִבְחָר הַבְּרוּאִים, לִבְלִי לַחֲשֹׁב בְּמַחֲשַׁבְתִּי שׁוּם מַחֲשֶׁבֶת חוּץ וְשׁוּם מַחֲשָׁבָה וִּבִלְבּוּל שֶׁהוּא נֶגֶד רְצוֹנְךָ, רַק לְדַבֵּק בְּמַחֲשָׁבוֹת זַכּוֹת צַחוֹת וּקְדוֹשׁוֹת בַּעֲבוֹדָתְךָ בֶּאֱמֶת בְּהַשָּׂגָתְךָ וּבְתוֹרָתְךָ. הַט לִבִּי אֶל עֵדְוֹתֶיךָ, וְתֶן לִי לֵב טָהוֹר לְעָבְדְּךָ בֶּאֱמֶת. וּמִמִּצוּלוֹת יָם תּוֹצִיאֵנִי לְאוֹר גָּדוֹל חִישׁ קַל מְהֵרָה. תְּשׁוּעַת יְהֹוָה כְּהֶרֶף עַיִן, לֵאוֹר בְּאוֹר הַחַיִּים כָּל יְמֵי הֱיוֹתִי עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה. וְאֶזְכֶּה לְחַדֵּשׁ נְעוּרָי, הַיָּמִים שֶׁעָבְרוּ בַּחֹשֶׁךְ, לְהַחֲזִירָם אֶל הַקְּדֻשָּׁה, וְתִהְיֶה יְצִיאָתִי מִן הָעוֹלָם כְּבִיאָתִי, בְּלֹא חֵטְא. וְאֶזְכֶּה לַחֲזוֹת בְּנֹעַם יְהֹוָה וּלְבַקֵּר בְּהֵיכָלוֹ, כֻּלּוֹ אוֹמֵר כָּבוֹד, אָמֵן נֶצַח סֶלָה וָעֶד:
תודה רבה רבה!!א.אחרונה
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך