אחרי לידה...אנונימי (פותח)

שלום לכל המקסימות בפורום!

אני שבועיים אחרי לידה, וברמה עקרונית הדימום הפסיק, אבל יש כתמים/דימום חלש מאוד פעם ביום-יומיים.

זה אומר שאני לא מצליחה להגיע ל7 נקיים!

לידות קודמות הצלחתי רק אחרי חודש להתחיל לספור כמו שצריך, וזה די מבאס.

יש למישהי רעיון/הצעה/עצה איך להצליח לקצר את העניין?

בכל מקרה, תודה!

אפילו חודש נחשב זמן קצר יקירתנו....אחותו
מזל טוב!!אם הבנים12

חכי עוד קצת יקירה, תני לגופך להתנקות, סבלנות!!פרח

עצות לקיצור - שתיית מיץ לימון עוזר.

בכל אופן הרבה שמחה ונחת מהמותק!חיוך

תודה!אנונימי (פותח)

מה?חודש זה נחשב קצר? חשבתי שאני המוזרה היחידה שנמרחת מלא זמן... חיוךטוב,אז בסדר....

ובכל מקרה אנסה בלי נדר מיץ לימוןחיוך גדול

כמו שכתבו לך שבועיים זה מעט זמןיפעת1

להיטהר,אבל אם את חושבת שאת כבר מסיימת את הדימום אני ממליצה על כל כתם לשאול רב,ויכול להיות שהוא יתיר לך,מה שעוד עוזר לקצר את הדימום זה מיץ לימון ותה רועים,וגם מסטיק תימני.

בהצלחה..

הגיוני...רק תפילהאחרונה

חודש ויותר זה הגיוני בהחלט.... ואמרו לי שזה גם יותר טוב לגוף להתאושש קצת.

עזרהגאיה25

לא בא לי שההורים של בעלי יגיעו לחדר לידה לאחר לידה או בכלל. כמה זמן לגיטימי לדחות את בואם?

שני דברים שוניםמבוגרת

לתת ליולדת להתאושש ולנוח שזה בודאי רצונו של האבא זה ענין אחד.ולהראות לאמא את הבן שלו- זה ענין אחר.וגם עם מערכת היחסים בין הכלה לחמות היא לא טובה, ולא תמיד באשמת החמות, זו לא סיבה שיולדת תאסור על האבא להראות את בנו לאמא שלו.אפשר לעשות את זה בלי לפגוע במנוחת היולדת וההתאוששות שלה.

נשברה לנו ידית אחת של המיחםכבת שבעים

ועכשיו המכסה לא סגור טוב.

ניסינו להדביק, אבל שטח ההדבקה מאוד צר וזה לא מחזיק מעמד כ"כ.

ואין חלקי חילוף... יש למישהי רעיון שלא חשבנו עליו?

בטח חשבתם על זה... פשוט לקנות חדשאמהלה

מבאס נורא אבל מכסה שלא סגור טוב גם מסוכן וגם המין לא נשארים חמים כראוי

סורי.....

כן, הבעיה שהוא יחסית חדש...כבת שבעים

אז לבדוק אם יש אחריותדרקונית ירוקה

מן הסתם האחריות לא תקפה אם הוא נפל לנוכבת שבעים

ובגלל זה הידית נשברה...

בד"כ מיחמים מושלכים לפח כשיש תקלה בגוף חימוםאמאשוני

זה אומר שהרבה מיחמים נזרקים עם ידיות שלמות (לפחות אחת 🙂)

השאלה איך להגיע לתפוצה מספיק רחבה שאם במקרה מישהו זורק את שלו תוכלו לאסוף בשביל החלקים.

אולי באמהות לא אוגרות.

רעיון, תודהכבת שבעים

אם אתם מכירים מישהואפרסקה

עם מדפסת תלת מימדית של פלסטיק, אפשר לבקש ממנו להדפיס חלק דומה של ידית. יש לי חברה שבעלה מדפיס לה כל מיני דברים קטנים כאלה 😂

אם המכשיר מתוצרת הארץ - פונים ליצרן וקונים את החלקזמירות

גם לנו קרה שבר במיחם של שבת - מהתיישנות.

של החברה שבקישור, מחולון.

קניתי מכסה חדש למיחם קיים.

י.ל. שיא בע”מ - גופי חימום, מיחמים

באמת??כורסא ירוקה.

זרקנו מיחם בגלל שהמכסה נהרס (החיבור של העיגול נפתח קצת..) טוב לדעת!

מחילה, אבל למה לא לקנות חדש פשוט?חדשה,,

המוצר זול, לא שווה התעסקות...

סתם כי הוא יחסית חדשכבת שבעיםאחרונה

לעוד מישהי השתנו פתאום ההגדרות העדפה של הפורומים?אמונה :)

אם מישהי יכולה לבדוק אני ממש אשמח

פתאום השתנו לי ההגדרות ואני מתה מפחד שמישהו מהמשפחה נכנס ושינה (ועל הדרך זיהה אותי)

לי נוסף עוד פורום לרשימה בלי סיבה הנראית לעיןרוני_רון

תודהההאמונה :)

שה' יברך אותך

אמאלה בכיתי פה מההיסטריה

עוד מישהי?

גם לירקאני

פורום שאפילו לא נכנסתי אליו

תודה!!אמונה :)

גם לי. אלה פורומים שנכנסתי אליהםיעל מהדרום

לק"י

אבל אני לא זקוקה להם במועדפים🤦‍♀️

היה גם קורה לי הפוך- שפורומים יוצאים לי לבד מהמועדפים.

אני רוצה לכתוב על זה בפורום משוב.

תודה רבה!אמונה :)

גם לי הצטרפו כמה פורומים מועדפים חדשים שלא הגדרתיבארץ אהבתי

גם לי נוספו פורומים למועדפים שלא הכנסתיחושבת בקופסא

להבנתי זה קורה אוטומטית במערכתכתבתנו

לי נוספו שני פורומיםסטודנטית אלופהאחרונה

סרט מומלץ לראות יחד בצפייה משפחתית?שמשית123

משהו שמעניין גם את המתבגרות הצעירות?

כמו מוצאים את נמו שאהבו פה וחרשו פה המון

אנקאנטואפרסקה

קונג פו פנדה

101 כלבים דלמטיים.מוריה

שכחו אותי בביתאמאשוני

לא זוכרת אם יש קטעים לצנזור.

הקול בראש

שכחו אותי בבית זה סרט מאוד אלים לדעתי...ואילו פינו

הוא גם סביב חג המולד וה'רעים' הם יהודים...

יהודי ואיטלקי...רק רגע קטאחרונה

צעצוע של סיפור, משפחת גיבורי עלואילו פינו

מפלצות בעמאוזן הפיל

חיפוש עבודה- פריקהאפרסקה

אז מי שזוכרת את השרשורים שלי על עבודה כבר יודעת שהבוס שלי הוא לא טיפוס פשוט, מאוד לחוץ, מאוד מעורב בקטע רע, חייב שהכל ילך בדיוק בדרכו גם אם זו לא בהכרח הדרך הכי יעילה, יש לו חוסר הערכה לתוצאות וכמובן לא מאמין כשאומרים לו כמה זמן לוקחת משימה.

בקיצור לפני שבועיים בערך קצתי בזה והתחלתי לחפש מקום חדש, ומאז אני פשוט על קוצים אני לא מסוגלת לסבול את העבודה לרגע. אני נכנסת כמה פעמים ביום לאתרי דרושים ואפליקציות, וכמובן שום דבר לא משתנה, גם אוגוסט עכשיו אז בכלל למי יש כח לגייס עובדים.

ומזל שגם אני קצת בחופש עם הילדים, אבל כל יום שאני כן מגיעה לעבודה הבוס שלי פשוט לוחץ עליי ולא מרוצה ואני מרגישה שאני מתפוצצת. הוא דוחס עבודה של שבוע ביום אחד, כי אני בחופש הרי אז כל מה שאני לא עובדת צריך להספיק (אה כן אני עובדת יחידה כל שאר העובדים במשך השנים הוא העיף או ברחו ממנו), ואם אני מבצעת הכל בצורה מושלמת חוץ ממשהו קטן שלא היה לי זמן אליו, כמובן שהוא מתייחס רק לזה.

וזה פשוט הורס לי את החופש.

שמרתי את הימי חופש היקרים שלי לאוגוסט, באתי בשאגת הארי כל יום בשביל זה, והוא פשוט הורס לי את החופש. אני לא מפסיקה לחשוב על העבודה ועל חיפוש עבודה. מרגישה שאם לא אמצא משהו חדש אשתגע.

ואני גם תוהה אם לשלוח הודעות לאנשים מהעבר ולשלוח להם את הקורות חיים שלי אולי יהיה להם רעיון בשבילי.. אנשים שהיה לי איתם שיח של שלום שלום כזה לא מעבר, ואם זה יפה פתאום לקפוץ עליהם..

ואם יש למישהי רעיונות איך למצוא שלוות נפש בכל התהליך הזה..

אוףףף כמה שזה קשוח עבודההדיאן ד.

מה את יודעת על התחום שלך? כמה קשה למצוא עבודה?

האם יש אפשרות שתתפטרי עוד לפני שתמצאי עבודה?

המצב הכלכלי שלכם יכול לקחת בחשבון תקופה ללא הכנסה שלך?

אני הייתי מנסה לחשוב בכיוון.

יש משהו שקשה למצוא עבודה תוך כדי עבודה גם כי טכנית קשה לצאת לראיונות וכו'

וגם הרבה יותר קשה להתפשר על תנאים.

מצד שני המצב בשוק לא להיט עכשיו אז זה די ריסקי להתפטר בלי עבודה אחרת.

אפשרות נוספת זה לקחת את הבוס שלך לשיחה ולהגיד לו במפורש שאת לא מסוגלת עם הלחץ הזה

אולי זה יועיל קצת.

ממש 🤦‍♀️אפרסקה

התחום אצלינו ממש ממש רווי, כבר שנים, ככה שקשה יחסית למצוא עבודה. פעם קודמת שחיפשתי לקח לי בערך 7 חודשים, וגם אז בסוף הלכתי למשהו עם שכר יחסית נמוך למה שאני מסוגלת כי נמאס לי לחפש..

יש לנו יחסית אפשרות, אבל לא רוצה להגיע לזה.

באמת קשה להתפשר על תנאים, כי יחסית עכשיו התנאים שלי ממש אחלה, הבעיה היחידה זה הבוס 🥴

וואי דיברתי איתו שבוע שעבר, וכבר אז ראיתי שלא חילחל, ואז אח"כ הוא עוד נתן לי על הראש איך אחרי השיחה שלנו אני לא מיישמת את מה שסיכמנו עליו 🤦‍♀️ הלו אדוני, חשבתי שאנחנו מדברים במה אתה יכול להשתפר!

מה שנקרא כלוב מזהב...דיאן ד.

אני בסיטואציה די דומה,

מאוד מאוד מתוסכלת מהעבודה (אם כי הבוס שלך נשמע ליגה אחרת...)

ומרגישה שקשה לי לחפש מקום אחר כי התנאים בעבודה ממש נוחים, יש גמישות בשעות ועבודה מהבית.

אבל בסוף זה לא שווה את זה שאני חוזרת הביתה בוכה מתסכול יום אחרי יום.

עכשיו באוגוסט הודעתי שאני בחופש 3 שבועות ושיחפשו אותי בסיבוב (על חשבוני כמובן כי אין לשום עובד במשק מספיק ימי חופשה כדי לעמוד בלו"ז החופשות של משרד החינוך).

נמאס לי לבוא לקראת ולהתאמץ ולהשקיע ולקבל בסוף רק ביקורת...

צודקת לגמריאפרסקה

בסופו של דבר מה שהכי שווה זה הבריאות הנפשית. ויכול להיות שבחוץ נמצאת עבודה נוספת גם עם תנאים סבבה (לי נגיד אין אישור לעבודה מהבית ואם אני אמצא משהו כזה זה מיד מגמד את כל שאר התנאים שיש לי כרגע)

וואי ביקורת תמידית זה קשה 🥴

זורקת רעיון, תפסי אם זה מתאיםאוזן הפיל

מה עם להתפטר? לתת הודעה ותאריך עזיבה? יש אפשרות?

אפילו לפני שאת מוצאת?

להצטמצם קצת, אבטלה קצת, אבל אז את יכולה להקדיש יותר משאבים לחיפוש

מתפללת שתמצאי בקרוב את הכי טוב ונעים🩷

מסכימה.. וחיבוקקק זה קשוח ממש!!!אוהבת את השבת

אני גם הייתי סובלת ממש בסיטואציה הזו..

נשמע מפתהאפרסקה

אבל אין לי כח ללחץ שזה יביא איתו 🥴

מעדיפה לחפש בנחת כשאני יודעת שלפחות יש לי משהו ביד..

העצה שלי בתור אחת שהייתה שם עד לא מזמןהמקורית

למצוא עבודה יכול לקחת קצת זמן,ועכשיו באמת גם אוגוסט וחופשים אז קודם כל סבלנות. שלא יקרה מצב שמתוך לחץ תעזבי למקום דומה

דבר שני, סליחה על הישירות - אבל זה לא הוא שהורס לך את החופשה. נכון זה מעצבן ומתסכל, מובן ממש, אבל את לא חייבת לקחת את זה ללב ככ (אגב לקחת ללב - קולגה שלי לשעבר הגיעה להתמוטטות עצבים שבוע שעבר כי הבונוס השנתי שקיבלה לא משקף את העבודה שלה והיא מרגישה לא מוערכת. זה אשכרה יכול לפגוע בבריאות

אנשים שונים לוקחים אחרת דברים זה ברור, אבל במקומך הייתי בודקת מה ככ מטרגר אותך מולו ומה מונע ממך לעשות מה שבא לך ונכון בעינייך בלי לחשבן את דעתו. לא מדובר פה על לגזול או לעשות דברים לא טובים חלילה, אלא פשוט להמשיך להתנהל כרגיל למרות..

ועוד משו - כשהייתה לי הרגשה של שחיקה בעבודה זה באמת סימן את הסוף. היה לי קשה להגיע, נפשית,ובאמת הגעתי פחות. עשיתי את המוטל עליי במינימום שעות האפשרי אבל לא מעבר.

לא מגדילה ראש.

דיהיה בהצלחה ובעז"ה תמצאי מהר מקום אחר שתרגישי שאת ממצה את היכולות שלך ומרגישה מוערכת. אני יודעת כמה זה חשוב♥️

אני ממש מסכימה עם זהפרח חדש

חוויתו בעבר מקום פוגע ומשפיל מאוד

האופציה להתפטר היתה תמיד על הפרק

ידעתי שלא ארעב למוות.. יהיה אולי קשוח אבל נסתדר

לא התפטרתי מכל מיני סיבות שלא קשורות לכסף. וזה כבר הוריד את הלחץ בכמה רמות.

בנוסף, עשיתי סוייץ חזק בראש שכבר לא מעניין אותי שום דבר. אני עושה את עבודתי נאמנה ולא מעבר. מה שהוא אומר לי או עלי, לא משקף את המצב האמיתי. בעלי היה מפרגן לי במקום זה.

ואגב,

נניח והוא ממש חעתעצבן ויפטר אותך ואז איזה כיף!! תקבלי אבטלה במיידי ותחפשי עבודה בנחת ובשלווה...

מה הוריד את הלחץ?אפרסקה

המחשבה על זה שאת תמיד יכולה ללכת הפחית את הלחץ בעבודה?

או שזה שעדיין עבדת הפחית את הלחץ מחיפוש עבודה חדש?

באמת אני צריכה פשוט להקשיב בשקט לתלונות שלו ופשוט לחשוב עם עצמי מה הוא באמת רוצה ומה לא ואת זה לעשות (כי הוא הרבה פעמים אין לו מושג מה באמת חשוב ומה לא)

ואין מצב שהוא מפטר אותי, הוא בונה עליי לאיזה פרוייקט שהושקע בו כמעט מיליון שקל 🥴 אם אני עוזבת מחר הוא חוטף שבץ (לא שאכפת לי, אני עדיין מחפשת. הוא פשוט לא מבין שההשקעה הכי יקרה שלו זו אני)

זה שידעתי בכל רגע נתון שמקסימום אני עוזבתפרח חדש

ולא מגיעה יותר

אז הוריד ממני את הלחץ

כל בוקר שקמתי לעבודה

אמרתי לעצמי אני הולכת לשם כי בחרתי לעבוד ולעשות משהו שאני טובה בו וישלמו לי תמורתו.

אז אולי כדאי שתבהירישלומית.

לו ברצינות רבה שאת שוקלת לעזוב בקרוב?

אולי אם הוא יבין שזה רציני זה יעזור לו טיפה להתפקס ולהבין מה הוא עומד להפסיד?

אני שומרת את הנשק הזה לסוףאפרסקה

כי הוא מבחינתו, בגלל שהוא חייב תמיד להגיד את המילה האחרונה, יסביר לי שוב ושוב למה הוא מתנהג ככה לטובת הפרוייקטים ובסופו של דבר לטובתי כי אם אני עובדת קשה יש לו משכורת לשלם לי 🤷‍♀️ ככה שזה לא הוא זה המציאות את מבינה...

ואני יודעת שגם אם זה יישר אותו, אחרי שאני אשתכנע להישאר הוא יחזור לסורו

כן, תמשיכי במקביל לחפש עבודהשלומית.אחרונה

כי מן הסתם בן אדם כזה יחזור לסורו, אבל עדיין אולי זה ייתן לך איזה תקופה של שקט

אז אולי תגידי לו שאת שוקלת...אוהבת את השבת

שכרגע סביבת העבודה לא מיטיבה איתך ואם לא יהיה שיפור תצטרכי לעזוב..?

אולי שהוא יחשוש לאבד אותך הוא יתנהג אחרת?

תודה!אפרסקה

האמת שהיה אמור להיות לי ריאיון אתמול ובזכות שביררתי גיליתי שגם שם יש בוס לא סימפטי אז וויתרתי, באמת יכולתי ליפול מהפח אל הפחת 🤦‍♀️

אוף אני חייבת סבלנות ושלוות נפש

אבל לא יודעת איך להשיג אותה

אני ממש מקווה למצוא מקום חדש שיהיה לי כיף להגיע אליו ולא שאני אצטרך להילחם עם עצמי כדי לקום מהמיטה

יש דבר כזה טיפול רגשי *בשיחות* לילד בן 6?פה לקצת

ואיך מגיעים למטפלים?

גם לי וגם לילד

יש השתתפות לטיפול רגשי בשיחות לילד מהקופה? מומלץ ללכת דרכם? אנחנו בכללית

בדרך כלל בגיל הזה זה טיפול משותףאיזמרגד1

גם לילד וגם מול ההורים, סוג של הדרכת הורים

דרך המושלם בטוח יש, צריך לבדוק את הרשימות ספקים שלהם ואם את מוצאת מישהו דרכם זה בעלות של בערך 40 לטיפול

אפשר גם לבדוק בבריאות הנפש ילדים אם יש טיפולים דרכם, אבל פה כנראה לא תוכלי לבחור מטפל ובגיל הזה יכול להיות שמשמעותי לך שיהיה מטפל דתי, ואת זה לא בטוח שמקבלים בקופה אז תבדקי מה חשוב לך...

^^^אפונה

הדרכת הורים או טיפול דיאדי...

אף אחד לא יטפל בילד טוב מכם.

סוג שלכורסא ירוקה.

זה גם שיחות וגם משחק. משולב עם הדרכת הורים.

את יכולה לפנות דרך הקופה או להתפתחות הילד או לבריאות הנפש כדי לבקש טיפול פסיכולוגי (כלומר לא הבעה ויצירה או משהו כזה)

הייתי מנסה דרך השפ"ח(:(:

דרך פסיכולוגית שיקומית, חלק מההכשרה שלהם זה טיפול דיאדי שמיועד בדיוק לילדים צעירים עם ההורים.

יכול להיות שפסיכולוג חינוכי גם יכול להתאים. שניהם דרך השפ"ח של העיר/ המועצה שלכם.

אאלטהמקורית

@מתיכון ועד מעון היא פסיכולוגית, וקראתי שהיא כתבה לא מזמן שטיפול בילדים עובר דרך משחק

אני בכלל מכירה פה מהפורום שטיפול בגיל הזה הוא דרך הדרכת הורים

היא בטח תעשה לנו סדר כשתקרא

תודה על האזכור...מתיכון ועד מעון

אני מכירה שבגיל הזהלאיודעתת

זה נניח 2 פגישות הילד ופגישה להורים לסירוגין.

גם פסיכולוגים בגיל כזה משלבים משחק או כלי השלכתי אחר.

נדיר שילד בן 6 יכול להחזיק בפגישה של שיחה

תודה לכן!פה לקצת

היינו כבר בבריכה ובטיפול באומנות אז עכשיו מחפשת טיפול קצת יותר יעיל כי זה היה נחמד אבל לא קידם אותנו.

אז בעצם אני צריכה להתחיל מרופא משפחה?

גם בשביל טיפול משותף וגם רק בשביל הילד?

ודרך הקופה אני יכולה לבחור למי ללכת?

היעילות של הטיפולמתיכון ועד מעון

היא לא בכלי שמשתמשים אלא בהבנה הדינמית של המטפל. טיפול בבריכה הוא פחות טיפול רגשי יותר מחזק בטחון אבל לא נוגע בעומק הלא מודע, וטיפול באומנות, תלוי מטפל.

בגיל 6 ילדים בד"כ מתקשים להחזיק טיפול של שיחה, זה גם הרבה פחות נגיש עבורם, ולכן כפי שהוזכר לרוב הטיפול יהיה במשחק, אבל אם למטפל יש הבנה דינמית עמוקה הוא יצליח לזהות מה התכנים ולעבוד איתם.

טיפול בגיל צעיר ילווה בהדרכה אינטנסיבית עבורכם, ואולי אם טיפול בילד פחות קידם שווה להשקיע כרגע רק בהדרכה עבורכם.

השפ"ח בהחלט יכול להיות כתובת טובה, אבל לאתוכלי לבחור את המטפל

יכולה גם לפנות לשירות פסיכולוגי חינוכימצפה88

(שפ"ח) כמו שהציעו כאן.

בשירות הציבורי לרוב אין אפשרות לבחור את המטפלים

מה זה שפח? איך מגיעים לשם?פה לקצת

זה רק כשיתחיל בית ספר?

לא, גם בגן יש פסיכולוגית חינוכיתפאף

תבקשי מהגננת לדבר איתה...

הוא עולה לכיתה אפה לקצת

השרות הפסיכולוגימתיכון ועד מעון

יש בכל רשות.

ויש שם גם טיפולים באופן פרטי, בעלות מופחתת יותר

אפשר להתקשר למזכירות של השרות ולקבל פרטים

זה מתאים לכל גילאי בית ספר?שמשית123אחרונה

אם כן, למה לא כולם הולכים דרכם?

נשמע שזה זול יותר, הבנתי שאי אפשר לבחור את המטפל, יש עוד חסרונות?

האם בית הספר מודע לטיפול אם הוא דרך השפ"ח?

מהניסיון שלי הדרכת הורים היה יותר יעיל מטיפול ישישיפור

גם מהנסיון שלימתיכון ועד מעון

בלי הילד בכלל?פה לקצת

אני כפסיכולוגיתמתיכון ועד מעון

פוגשת את הילד ל50 דקות פעם בשבוע.

אתם נמצאים איתו כל יום, שינוי שההורים עושים משפיע על כל האווירה בבית (והרבה פעמים לא רק עם הילד הזה)

מנסיון שלנו-עודהפעם

טיפול בגיל 6 (אצל תרפיסטית במוזיקה ואומנות) לא קידם הרבה...

לעומת זאת עם אותה ילדה חזרנו לטיפול אצל עו"סית קלינית יחד עם הדרכת הורים בסיבות גיל 10,והיה שינוי מטורף לטובה.

טיפול יעיל זה הרבה פעמים פונקציה של גיל. ובגיל הצעיר כשהם לא בשלים לשתף פעולה זה לא כ"כ עובד...

אז דווקא אצל הצעירים הייתי הולכת על הידרו', רכיבה טיפולית וכדו' שלא מצריכים שיח ויכולים להועיל מעט,

ומחכה לשלב בו הילד בשל יותר.

ילד בגיל הזה פחות יחזיק טיפול בשיחותפאף

אבל למטפלת טובה יש כל מיני כלים.

אבל אולי באמת עדיף לא מטפלת באומנות אלא עו''סית קלינית /פסיכולוגית חינוכית שיש להם כל מיני כלים.

אני מאוד ממליצה על טיפול דיאדי, אבל גם בעיניי טיפול לילד עם הדרכת הורים צמודה יכול לעשות מאוד טוב, אני פחות בגישה של הדרכת הורים בלבד, למרות שהרבה מאוד מקרים זה לבדו יכול לעשות שינוי של שמיים וארץ. אבל בגיל 6 כן הייתי מחפשת יותר דיאדי.

כדאי לברר דרך הקופה וגם דרך השפ''ח.

יש במשחק. בעייתי שיחה בלבדמרגול

ילד בן 6 לא מצליח לרוב להחזיק קשב ורצינות ככ הרבה זמן

יש שהמטפלת יושבת ומשחקת איתו והם מדברים תוך כדי. זה יותר "שיחתי" מאשר נגיד רכיבה טיפולית, אבל זה גם לא שהם יושבים אחד מול השני ורק מדברים.

טיפול במשחק קיים גם בגילים צעירים יותר

אחיין שלי בכזה מגיל 3 דרך התפתחות הילד של הקופה

כתבת שעולה לכיתה א, שווה לדבר כמה שיותר מוקדם עם הצוות החינוכי ולנסות להשיג דרך שפ"ח (אם לא טועה, זה יכול גם להתבצע פיזית בגבולות בית הספר וזה נוח גם טכנית מבחינת להסיע וכו)

טיפולים בגילים הצעירים תמיד מלווים בהדרכת הורים (אבל זה ממש לא אומר שההורים נמצאים בכל הפגישות של הילד)

פעם ראשונה ברית.. כמה שאלותהבוקר יעלה

ב"ה ההריון מתקדם ופעם ראשונה עם בן.. מוצאת את עצמי בלחץ ממש מהברית והלא נודע. בדרכ אני לא מתארגנת ללידה בשום דרך כי אני חרדתית ומעדיפה לא להתעסק בזה עד שהתינוק יוצא בריא ושלם בע"ה.. הפעם אני מבינה שכן איכשהו אצטרך להתכונן? גם אם לא מבחינת בגדים, נגיד בגדים לברית בשבילי ובשביל הבנות? לא באמת אפשרי לקנות משהו בשבוע כשיש כ"כ הרבה ארגונים בנוסף. מה עשיתן עם זה? ומה לבשתן שהחמיא לכן שבוע אחרי לידה? שבוע אחרי לידה אני תמיד בפיג'מה בבית.. אפילו ברמת לקנות כאלה מזכרות מעלי אקספרס לשולחנות.. בכל זאת פעם ראשונה 😅 בעניין אחר, בעלי ואני חלוקים לגבי אופן הברית, הוא רוצה אחרי שחרית בבוקר ואני רוצה ברית בצהריים. גם בגלל המשפחה שאצל ספרדים יותר נהוג ככה, אבל בעיקר בגלל שבצהריים יש יותר זמן לארגן ואפשר לעשות באולם בנחת ואני לא אצטרך לעבוד על המסביב, קייטרינג, סידור שולחנות וכו.. אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן.. שאלה אחרונה, אם מישהי לקחה מוהל שהוא רופא וכמה ממליצה על זה? בטח יעלו לי עוד שאלות אבל מספיק לבינתיים. תודה למי שקראה!

אני בשתי בריתות הנקתי עם שמלה ארוכהיעל מהדרום

לק"י

וחצאית מתחת.

איזו באסה, הגענו לחניון שרצינו לעשות בו קמפינגמתואמת

(חניון לילה בר גיורא)

וגילינו שיש בו מחנה בני עקיבא...

לכאורה הם תפסו לעצמם את כל המקום, וגם אם לא - לא יהיה לנו נחמד להיות לידם בגלל הרעש...

עכשיו אנחנו לא יודעים מה לעשות

בעלי בינתיים הוריד את הנגלה הראשונה באיזו פינה של קק"ל בסמוך, ונסע להביא את שאר הילדים (נסעו ברכבת).

אבל עכשיו אנחנו צריכים להחליט מה לעשות...

איזה באסה.מוריה

באסה🩷ניק חדש2

מבאס ממשאנונימית בהריון

ראינו אותם השובע שנסענו בכביש שם ובאמת תהיתי לעצמי מה עושים אנשים נופסים שמגיעים לחניון.

אנחנו פעם הגענו בלילה לחניוןמנסה לענות

וגילינו שאנחנו עם מחנה של הצופים..

היה מלא רעש והשירותים (של הבנות בעיקר) היו מלוכלכים ועמוסים ממש כל הלילה..

מבאס.. אם מפריע לכם רעש ולכלוך, נראה לי שהייתי בודקת לעבור למקום אחר, יש לכם עוד זמן עד הלילה

כן, אין סיכוי שנהיה איתם שם...מתואמת

תסעו לסטף, להר איתןחילזון 123

זה לא מאד רחוק

או למשהו אחר בסביבה

סתם מחיפוש בגוגל, תבדקי מה רלוונטי- חניון לילה נחל צובה, חניון לילה נס הרים, חניון 101, חניון האקליפטוסים

קרן קימת לישראל - קק

אנחהו בדיוק מנסים לבדוק איפה בדיוק נמצא חניוןמתואמת

נס הרים, שבעיקרון הכי קרוב לאיפה שירדנו. בינתיים מסתבכים...

אולי באמת נלך בסוף לסטף, אף שאנחנו חוששים שבגלל הקרבה למעיין יש שם חוסר צניעות...

זה ממש לא קרוב למעיין בשום צורה.חילזון 123

מהחניון למעיין זה הליכה של איזה שעה נראה לי

(חניון הר איתן)

בכניסה ליער של הסטף יש חניון כזה עם שולחנות ומסעדה אבל זה לא ללילה, לפי מה שהבנתי. וגם משם המעיין ממש לא קרוב וצריך ללכת הרבה עד אליו.

יש מקום מסודר ונקי לקמפינג בקסטלאור עולה בבוקר

מחילה ממהרת ולא קראתי בעיון

אנחנו היינו בחניון הקסטל לפני כשנתיים היה לא עמוס ,נעים ונקי

תודה רבה לכן! בסוף מצאנו את חניון נס הריםמתואמת

(ותודה לג'מיני)

וב"ה הקמנו אוהלים ואנחנו לבד פה וממש נחמד.

(רק הקטנה מחורפנת מעייפות, אבל לא מוכנה לישון באוהל אלא רק להיות עליי🥴)

איזה יופירקאני

תהנו!

תודה!😊מתואמת

איזה כיף. ב"ה שהסתדרתם בקלות!יראת גאולה

מקום מושלם מבחינת מזג האוויר, תהנו!

נכון, באמת מזג אוויר מצוין!מתואמת

בינתיים אנחנו לומדים איך נכון להתנהל בשטח, ומפיקים לקחים לפעם הבאה...

תעדכני אותנו בבוקרחילזון 123

תודהמתואמת

האמת שה"גילוי" הגדול שהיתרון של הפרטיות הוא חיסרון בלילה - היה קצת מפחיד לחשוב על זה שאנחנו ישנים פה לבד, ועוד בלי נשק...

אבל ב"ה הלילה עבר בשלום, אם לא מחשיבים את זה שהקטנה כמה באמצע הלילה כאילו אחרי שנת צהריים (כי הרי היא לא הצליחה להירדם בצהריים), והילדים ברובם שמחים ומאושרים😊

איך הסתדרתם עם תאורה?חילזון 123

אני רוצה להגיד שהזרימה שלך מדהימהמתיכון ועד מעון

זוכרת מהודעה אחרת שלך שכתבת שלא קל לך בכל מיני סיטואציות של טיול וזה מדהים איך את זורמת

תודה! זה באמת לא משהו שקל לימתואמת

אבל עכשיו עבדתי על עצמי חזק שנהנה בכל מצב (כולל לעבוד עם ילדים שהחליטו שלא נחמד להם בקמפינג).

ב"ה היה נחמד מאוד @חילזון 123 - התאורה שהייתה לנו בלילה הורכבה מפנסי ראש, פנס חירום מגמגם והפנסים של הטלפונים. אחר כך גם עשינו מדורה קטנה, אבל הרחק מה"מחנה", במקום בלי עצים מעל. היה מאתגר, אבל ב"ה הצלחתי אפילו "לקלח" ככה את הקטנות (שהתלכלכו נורא). באמת אחד הלקחים העיקריים לעתיד הוא להביא תאורה חזקה. (וגם להביא מטען נייד לטלפונים - הסוללה בטלפון שלי אזלה במהירות, ורק ברכב היה אפשר להטעין אותה, כשהוא פועל)

בסופו של דבר לא היינו הרבה. בבוקר אחרי ארוחת בוקר ומדורה נוספת עם תפוחי אדמה כבר התקפלנו ונסענו בנגלות הביתה, כי היה חם (חשבנו לטייל, אבל לא היה שייך). בצהריים כבר היינו כולנו בבית.

לי זה לגמרי הספיק... הבנים רצו יותר.

נראה מה נעשה בשנה הבאה...

תודה שהייתן איתי!

וואו, ממש אלופה!!! איזה כיף שעבר בטוב!!!אוהבת את השבת

אשמח לשאול מה היה מזג האווירניק חדש2

אנחנו נוסעים שבוע הבא ואני מתלבטת בין בגד דק ארוך לקצר.

לגבי הלילה כמובן

קחי בחשבון שאוהל סגור הוא חם משמעותיתקנמון

ביחס למזג האוויר בחוץ.

היינו לפני כמה ימים בקמפינג במקום קריר (אחד הילדים אפילו לבש סוואצ'ר) ובתוך האוכל היה נעים פלוס.

איך שזרחה השמש (על האוהל) כבר היה בפנים ממש חם.

אצלנו ישנו עם קצר אבל הבאנו שמיכות למקרה הצורך.

תודה🩷ניק חדש2

טוב לדעת. לא לקחתי בחשבון.

וועליה יעירו אותי בזריחה אני עייפה מעכשיו

אי אפשר לדעת מה יהיה שבוע הבא...מתואמת

גם אצלנו היה הבדל בין הימים - ביום ראשון היה מזג האוויר מצוין, וגם בלילה היה נחמד ולא ממש היינו זקוקים למאווררים הקטנים שהבאנו איתנו (כמובן, השארנו את הדלתות פתוחות).

ביום שני כן היה לנו חם, ולכן החלטנו להתקפל מהר וגם ויתרנו על המסלול שחשבנו לעשות.

בכל אופן, אלה הרי ירושלים, אז ודאי פחות חם שם מאשר בכינרת, למשל...

התכוונתי רק ללילה תודה!!ניק חדש2

לילה אח"כ הזמנתי צימר. יש גבול למה שאני יכולה להכיל🤣🤣🤣

😅מתואמת

אז תצטיידו במאוורר נטען קטן וגם בשמיכה קצת חמה - למרות שלדעתי לא יהיה בה צורך.

סבבה אחפש כי אין לנו אחד כזהניק חדש2

קנינו כמה כאלה במקס סטוק.מתואמת

תודהניק חדש2אחרונה

נשמע שעשיתם השתדלות גדולהאמאשוני

ועצם היציאה היא חוויה.

כל הכבוד!

ושאלה, סתם תהייה בקול, יש לך בנים גדולים, אי אפשר היה לשלוח את הבנים למסלול המשך והיו חוזרים לבד?

או באוטובוס לים נפרד?

ככה היו מרגישים שהחופשה נמשכת עוד קצת..

תחשבי על זה לשנה הבאה. אפשר לקנות קצת אוכל במכולת סמוכה בשביל ההמשך שלהם.

אנחנו הרבה פעמים ביום האחרון מתפצלים כי חלק זקוקים לקפל את העניינים וחלק רוצים להמשיך עוד קצת אווירה של חופשה.

אולי באמת בשנה הבאה יותר נוכל לאפשר את זהמתואמת

התאומים כבר יהיו בני 15 ואחרי שנה שלמה של מגורים מחוץ לבית, ומן הסתם יהיו בוגרים יותר ואחראיים יותר (מקווה. כרגע הם די בשיא גיל ההתבגרות, עם כל הכלול בכך🤭. בכל אופן, אמנם יש לי בן 17, אבל עליו אי אפשר להטיל אחריות עצמאית כזו, כי הוא על הרצף... הוא מתנהל לבד לגמרי ב"ה, אבל בדברים חדשים שדורשים שיקול דעת אנחנו עדיין חוששים)

בכל אופן, כרגע זו הייתה התנסות ראשונה שלנו בקמפינג, ואני חושבת שכהתנסות זה היה לגמרי יפה וממצה בשנה הבאה נחשוב איך לתכנן את זה בצורה שתתאים לכולם...

אלופים!אמאשוני

ולא ברור מאליו שהמתבגרים משתפים פעולה עם קמפינג משפחתי,

אז ממש כיף שיצא לפועל!

להפך - סוף סוף עשינו משהו שהוא בעיקר בשבילםמתואמת

הבנות האמצעיות היו אלה שהתלוננו, אבל זה גם קשור לאופי, לא רק לזה שהן בנות או לגיל שלהן. לבת הגדולה היה קצת קשה מסיבה מסוימת, אבל סך הכול היא נהנתה.

אולי יעניין אותך