יש אולי שיטות על מנת שהחלות ייצאו לי עם אווריריות יותר?
(אם זה משנה,זה חלות רגילות ומתוקות, ורידדתי כל רצועה וגילגלתי שוב, עדיין לא כ"כ עזר..)
אשמח לעצות 
יש אולי שיטות על מנת שהחלות ייצאו לי עם אווריריות יותר?
(אם זה משנה,זה חלות רגילות ומתוקות, ורידדתי כל רצועה וגילגלתי שוב, עדיין לא כ"כ עזר..)
אשמח לעצות 
נותנים לזה לתפוח שוב אחרי שאת כבר קולעת את זה. ורק אחרי התפיחה את מכניסה לתנור. בד"כ זה מוציא אותן אווריריות יותר.
זה עושה קסמים.
כשקונים לחמים מוכנים, מוסיפים להם משפרי אפיה ועוד מצרכים מלאכותיים. האם משפר אפיה שקונים בחנויות טבע (נטול גלוטן) הוא מלאכותי ולא בריא כמו זה שמוכרים עם שמרית?
תנסי לברר עם המומחיות פה לענייני בריאות
וזה בעצם אבקת אפייה... ששש אל תגלו.
זה אולי דומה אבל קצת יותר טוב.
יש לי אבקת אפיה. הרכיבים: קורנפלור, סודיום ביקרבונט, סודיום פירופוספט.
גם בהנחה שהרכיבים הם אותם רכיבים ייתכן והמינונים הם שונים. בנוסף, לפחות לגבי הקורנפלור ייתכנו שינויים באיכות החומר.
עובדתית, המשפר אפיה עושה נפלאות והמשפר אפיה התעשייתי עושה עוד יותר נפלאות.
אבל זו עדין אבקת אפייה...
אני מחר במכולת, אני אבדוק את הרכיבים של המשפר אפייה.
ואם משפר האפייה התעשייתי כ"כ טוב, אולי אתה יודע איפה אפשר להשיג אותו גם בשוק הפרטי?
סוכר, עמילן תירס (הערה שלי - מקביל לקורנפלור), מתחלב (E-481), קמח סויה, ויטמין C, אנזימים, חומר מונע גושים.
מלבד הקורנפלור הרכיבים שונים לחלוטין מאבקת אפיה.
אם היה לי מושג איפה אפשר להשיג את המשפר התעשייתי הייתי כותב, אולי תנסי בחנות שהמלצתי פעם - "נבט" בירושלים.
ואיפה קונים את זה, בכל מכולת/סופר?
הוא יכול להיות חלבי אבל דר"כ לא.
אכן מסתבר שטעיתי.
בכל מקרה המשפר אפייה הזה ממש לא נשמע כמו משהו שאני רוצה להוסיף לחלות שלי...
אלא אם כן הכימאי שהכין אותו שפך חלב תוך כדי
קונים בכל מכולת אלא אם כן את גרה ביישוב של 5 משפחות.
בפעם הבאה שאכין חלות אכתוב פה... או אציץ במה שכתוב 
אני משתמשת באופן קבוע במשפר אפייה - והאמת שאני עושה את זה לכל המאפים ללא יוצא מן הכלל.
מוסיפה את זה אוטומטית עם ניפוי הקמח.
וזה ממש לא אבקת אפייה.
קונים את זה בקופסאות בכל חנות שמתמחה במוצרי אפייה.
בנוסף - חלות הן דווקא התחביב האהוב עלי, ומכינה הרבה מאד
אפשר לראות את חלקן פה
http://picasaweb.google.com/winnie.rottem/xiJNpD?feat=directlink
בעיקרון - הדבר הכי חשוב הוא לישה ממושכת, והתפחות טובות
אפשר להשיג במכולת. יש אריזות של "שמרית" שיש שתי שקיות צמודות אחת של שמרים ואחת של משפר.
בעיקרון משפר אפיה הוא שילוב של קורנפלור (קמח תירס) עם קמח סויה ועוד קצת כימיקלים.
אני השתמשתי הרבה שנים בקמח סויה (כ- 1/8 כוס לקילו קמח) + כף חומץ.
זה אכן עושה פלאים, גם באווריריות וגם בשמירת הטריות לאורך יותר זמן.
להוסיף את השמן לבצק בסוף הלישה, כלומר אחרי שנוצר הבצק לעבד אותו עוד קצת, ואז להוסיף את השמן.
אם אחרי ההתפחה נשאר שמן על הבצק מה טוב, אם לא, כשאת יוצרת צורות אז תעשי את זה עם מעט שמן ולהתפיח את הצורות מעט לפני התנור כמו שכתבו לפני
סמדראחרי הלישה ישר לעשות את החלות בצורות... שהחלות יהיו קטנות בגלל שהבצק תופח מלא... ולא להתפיח ואחרכך לעשות צורות כי זה הורס את כל התפיחה של החלות...
יש הבדל גדול בין שיטות העבודה במאפיה לאלו של הבית מכמה סיבות.
בבית עדיף להתפיח לפני עשיית הצורות ולאחר מכן להתפיח שוב.
והתוצאות מדברות בעד עצמן... לחם טעים אוורירי ופשוט יותר טוב
באזורים שונים בארץ.
מי עושה על זה עבודת מחקר?
בס"ד
אף פעם לא חשבתי על זה..
תמיד שמעתי שמתפיחים פעמיים ויש כאלה שאפילו שלוש פעמים.
בלי נדר אנסה בבית ואגיד לכם איך יצא 
שבת שלום!
קמח לבן? רק מלא? השמרים טובים ואין יותר מדי מלח? הטעם של החלות טוב? את לשה מספיק= עד שניתן למתוח חתיכה קטנה של בצק עד שתראי אור דרכה, כמו וילון, בלי שתיקרע? אם לא, יש שיטות אחרות כמו קיפול הבצק מספר פעמים כל 20 דקות או משהו כזה בזמן התפיחה הראשונה. עוד רעיון- לשים בקערה מים, שמרים ומחצית מהקמח, להקציף כמה דקות עם מיקסר ידני, ואח''כ להוסיף בהדרגה את הביצים, המלח והשמן, ואת הקמח כוס אחת בכל פעם, ובסוף את הסוכר.
התפיחה מספקת?
תוכלי לפרסם את המתכון המדויק? האם את משווה את החלות למי שנתנה את המתכון ויוצא לה אוורירי יותר? את משווה בין החלות שלך לחלות ממתכון אחר? החלות שלך תופחות יפה ביחס לעצמן אבל את רוצה מתכון אוורירי יותר? עם כל הרצון הטוב והרעיונות הנפלאים, קמח מלא לעולם לא יתנהג כמו קמח לבן. אם זאת הבעיה, אפשר להוסיף שבולת שועל טחונה או להוסיף אותה למים חמים בהתחלה- שבולת שועל היא דגן מלא. יש גם קמחים מלאים טחונים יותר כך שהחלה פחות 'כבדה'.
1.כשמוסיפים את השמן לחלות לשים רק חצי ואת החצי השני לשפוך אחרי שהופכים לעיסה ומניחים ל5 דק' ואז לשים. אומנם יוצא שומני קצת אבל בהחלט מרכך את החלות מאוד.
2.כלל חשוב בהתפחה זה לחות, לכן כדאי להתפיח בתנור בחום הכי נמוך שיש כשבמדף התחתון יש מגש עם שיכבה דקה של מים (מה שמייצר את האפקט של הלחות).
3.כמו שכמה הזכירו כבר כדאי במהלך ההתפחה ללוש ולתת עוד התפחה,זה נותן הרבה אווריריות.
שבת שלום!
נ.ב.-לכוון לכבוד שבת קודש!!!
אני מכירה לחם שום שהוא בעצם טוסט עם שום וחמאה.
וגם לחם שום שהוסיפו פשוט שום גבישי לקמח בזמן הלישה.
ויש גם לחם שום כמו זה שמוכרים בסבארו, שנראה לי שזה לחמניות שום (שהוסיפו שום לקמח) שטבלו אותן בחמאה מומסת.
שלום לכולם וחודש טוב !
אצלנו שמענו על כמה דברים -
1. לחלק את הקמח ל2 - חלק 1 לערבב עם השמרים וחלק שני לערבב עם המלח - כך שבשלב הראשון השמרים לא יבואו במגע עם המלח.
2. סוד הפריכות - ללוש הרבה עד שהידיים כואבות
3.בהתפחה - להתפיח פעמיים (לתת לבצק לתפוח , להוריד אותו ושוב להתפיח )
יש כאלה שמתפיחים את הבצק כשהוא בתוך שקית ניילון ומשאירים את כל השקית בתוך קערה עם מים חמימים.
4. לרדד את הבצק לפיתה ולגלגל לרצועה
5. האפיה בתנור - ב10 דקות הראשונות לאפות על חום גבוה של 200 מעלות. אחרי שעברו 10 דקות להוריד לטמפרטורה הרצויה.
6. ועוד משהו... שהייתי צריכה לכתוב בהתחלה, אז כל מי שהיתה לו סבלנות לקרוא עד לכאן
זכה בעצה הכי טובה-
עוד לפני ההכנה וגם תוך כדי, להתפלל ולבקש מהשם שהחלות יצאו טובות (ומספיק אכילות..)
לכבוד שבת קודש ![]()
http://www.nikib.co.il/recipe-1430,1294.aspx
כשהחלות בתנור-דבר ראשון לא מחממים את התנור לפני כדי לתת לזה לתפוח בתוך התנור ולשים בתוך התנור מיים חמים בתוך תבנית-שהאדים של המים יעלו בצורה כזאת למעלה אל החלות(כאיליו-תבנית עם מים חמים ומסילה מעליה את החלות) זה נותן לחלות את האורריות!! שבת שלום~!~!
![]()
אני גיליתי שכשמכניסים את החלות לתנור קר הן "מתפוצצות" בגלל שהן ממשיכות לתפוח אחרי שכבר מתחיל להווצר קרום. ובסופו של דבר לא ראיתי שהן יוצאות תפוחות יותר מאשר חלות שהוכנסו לתנור חם מאוד.
שמתי חלה בתנור שהיה חם, כדי שתתפתח מהר, אבל הבצק קצת נמס וזהו. הרסתי אותה. איך מתפיחים בתנור בחום נמוך כשמדובר בטוסטר אובן, או שלא כדאי? (התא הבשרי בתנור התקלקל ואני מחכה לקלקול הבא כדי להחליף אותו, והתא הפרווה הפך לבשרי)
החום של התנור צריך להיות החום הכי נמוך של התנור בטוסטר לא כדאי יותר מ40 מעלות. אם יש אפשרות כזאת בטוסטר שלך מה טוב, ואם לא, אז לא כדאי.
אם רוצים מאפה טוב, אוורירי ולא מתפורר, וגם שלא יתייבש יום למחרת אז אחד הדברים שצריך להימנע זה מלזרז את תהליך ההתפחה.
שמרים תופחים בצורה הכי טובה דווקא בקירור! זה אמנם לוקח להם יותר זמן - אבל כך הם פועלים הצורה הכי טובה.
לאלבום המאפים שלי
http://picasaweb.google.com/winnie.rottem/xiJNpD?feat=directlink
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב