חלות אווריריות?סמדר

יש אולי שיטות על מנת שהחלות ייצאו לי עם אווריריות יותר?
(אם זה משנה,זה חלות רגילות ומתוקות, ורידדתי כל רצועה וגילגלתי שוב, עדיין לא כ"כ עזר..)

 

אשמח לעצות

לתת לתפוח פעם שניה.פלפלתי

נותנים לזה לתפוח שוב אחרי שאת כבר קולעת את זה.  ורק אחרי התפיחה את מכניסה לתנור. בד"כ זה מוציא אותן אווריריות יותר.

להוסיף משפר אפיהאיזה טוב ה'!!!!

זה עושה קסמים.

לעקיבא ויעל- משפר אפיהכלנית1

כשקונים לחמים מוכנים, מוסיפים להם משפרי אפיה ועוד מצרכים מלאכותיים. האם משפר אפיה שקונים בחנויות טבע (נטול גלוטן) הוא מלאכותי ולא בריא כמו זה שמוכרים עם שמרית?

אני לא מכיר מה שמוכרים בחנויות טבעאיזה טוב ה'!!!!

תנסי לברר עם המומחיות פה לענייני בריאות

מה זה משפר אפייה?אביוס
זה בא עם שמרים של שמריתיהודיה מא"י

וזה בעצם אבקת אפייה... ששש אל תגלו.

זה לא אבקת אפיהאיזה טוב ה'!!!!

זה אולי דומה אבל קצת יותר טוב.

תסתכל ברכיביםיהודיה מא"י
אין לי כרגע משפר אפיה בבית אבלאיזה טוב ה'!!!!

יש לי אבקת אפיה. הרכיבים: קורנפלור, סודיום ביקרבונט, סודיום פירופוספט.

 

גם בהנחה שהרכיבים הם אותם רכיבים ייתכן והמינונים הם שונים. בנוסף, לפחות לגבי הקורנפלור ייתכנו שינויים באיכות החומר.

 

עובדתית, המשפר אפיה עושה נפלאות והמשפר אפיה התעשייתי עושה עוד יותר נפלאות.

נו טוב, אז זאת אבקת אפייה טובה יותריהודיה מא"י

אבל זו עדין אבקת אפייה...

אני מחר במכולת, אני אבדוק את הרכיבים של המשפר אפייה.

 

ואם משפר האפייה התעשייתי כ"כ טוב, אולי אתה יודע איפה אפשר להשיג אותו גם בשוק הפרטי?

להלן הרכיבים של משפר אפיהאיזה טוב ה'!!!!

סוכר, עמילן תירס (הערה שלי - מקביל לקורנפלור), מתחלב (E-481), קמח סויה, ויטמין C, אנזימים, חומר מונע גושים.

 

מלבד הקורנפלור הרכיבים שונים לחלוטין מאבקת אפיה.

 

אם היה לי מושג איפה אפשר להשיג את המשפר התעשייתי הייתי כותב, אולי תנסי בחנות שהמלצתי פעם -  "נבט" בירושלים.

חומר מתחלב זה חלבי לא?אביוס

ואיפה קונים את זה, בכל מכולת/סופר?

חומר מתחלב זה חומר שקושר מים ושמןיהודיה מא"י

הוא יכול להיות חלבי אבל דר"כ לא.

 

אכן מסתבר שטעיתי.

בכל מקרה המשפר אפייה הזה ממש לא נשמע כמו משהו שאני רוצה להוסיף לחלות שלי...

חומר מתחלב זה ממש לא חלביאיזה טוב ה'!!!!

אלא אם כן הכימאי שהכין אותו שפך חלב תוך כדיחיוך

 

קונים בכל מכולת אלא אם כן את גרה ביישוב של 5 משפחות.

בחיים לא נתקלתי בזה...תודה בכל אופן!!!אביוס

בפעם הבאה שאכין חלות אכתוב פה... או אציץ במה שכתוב

אפשר להשיג בחנויות שמתמחות באפייהאנונימי (פותח)

אני משתמשת באופן קבוע במשפר אפייה - והאמת שאני עושה את זה לכל המאפים ללא יוצא מן הכלל.

מוסיפה את זה אוטומטית עם ניפוי הקמח.
וזה ממש לא אבקת אפייה.

 

קונים את זה בקופסאות בכל חנות שמתמחה במוצרי אפייה.

 

בנוסף - חלות הן דווקא התחביב האהוב עלי, ומכינה הרבה מאד

אפשר לראות את חלקן פה

http://picasaweb.google.com/winnie.rottem/xiJNpD?feat=directlink

 

בעיקרון - הדבר הכי חשוב הוא לישה ממושכת, והתפחות טובות

מה שחשוב זה האנזימים, כל השאר את "מנפחים"אנונימי (פותח)

בס"ד

 

את רשימת המרכיבים, עמילן תירס זה קורנפלורת, פשוט שזה בעברית ולא באנגלית (corn flour).

האנזימים קרוב לוודאי שהם מבירה, כמו בשמרים.

תערובת כימיקלים שעושה רק טוב לחלותאיזה טוב ה'!!!!

אפשר להשיג במכולת. יש אריזות של "שמרית" שיש שתי שקיות צמודות אחת של שמרים ואחת של משפר.

משפר אפיה - הדבר הטבעיתמרי

בעיקרון משפר אפיה הוא שילוב של קורנפלור (קמח תירס) עם קמח סויה ועוד קצת כימיקלים.

 

אני השתמשתי הרבה שנים בקמח סויה (כ- 1/8 כוס לקילו קמח) + כף חומץ.

 

זה אכן עושה פלאים, גם באווריריות וגם בשמירת הטריות לאורך יותר זמן.

עוזר מאוד גםנווה מדבר

להוסיף את השמן לבצק בסוף הלישה, כלומר אחרי שנוצר הבצק לעבד אותו עוד קצת, ואז להוסיף את השמן.

אם אחרי ההתפחה נשאר שמן על הבצק מה טוב, אם לא, כשאת יוצרת צורות אז תעשי את זה עם מעט שמן ולהתפיח את הצורות מעט לפני התנור כמו שכתבו לפני

תודה רבה!! סמדר
בתור אחד שעבד במאפיה...Matanman

אחרי הלישה ישר לעשות את החלות בצורות... שהחלות יהיו קטנות בגלל שהבצק תופח מלא... ולא להתפיח ואחרכך לעשות צורות כי זה הורס את כל התפיחה של החלות...

גם בתור אחד שעבד במאפיהאיזה טוב ה'!!!!

יש הבדל גדול בין שיטות העבודה במאפיה לאלו של הבית מכמה סיבות.

 

בבית עדיף להתפיח לפני עשיית הצורות ולאחר מכן להתפיח שוב.

ניסנו בבית את שתי השיטות...Matanman

והתוצאות מדברות בעד עצמן... לחם טעים אוורירי ופשוט יותר טוב

יש מצב שההבדל נובע גם ממזג האויר השורראיזה טוב ה'!!!!

באזורים שונים בארץ.

 

מי עושה על זה עבודת מחקר?חיוך

זה תלוי במתכון ושיטת ההכנה, זה לא עובד בכל לחםאנונימי (פותח)
מספיק להתפיח פעם אחת?רקריקי
באופן עקרוני כןאנונימי (פותח)
באמת?!??!-נאוה-אחרונה

בס"ד

 

אף פעם לא חשבתי על זה..

תמיד שמעתי שמתפיחים פעמיים ויש כאלה שאפילו שלוש פעמים.

 

בלי נדר אנסה בבית ואגיד לכם איך יצא

 

שבת שלום!

פרטים?אנונימי (פותח)

קמח לבן? רק מלא? השמרים טובים ואין יותר מדי מלח? הטעם של החלות טוב? את לשה מספיק= עד שניתן למתוח חתיכה קטנה של בצק עד שתראי אור דרכה, כמו וילון, בלי שתיקרע? אם לא, יש שיטות אחרות כמו קיפול הבצק מספר פעמים כל 20 דקות או משהו כזה בזמן התפיחה הראשונה. עוד רעיון- לשים בקערה מים, שמרים ומחצית מהקמח, להקציף כמה דקות עם מיקסר ידני, ואח''כ להוסיף בהדרגה את הביצים, המלח והשמן, ואת הקמח כוס אחת בכל פעם, ובסוף את הסוכר.

התפיחה מספקת? 

תוכלי לפרסם את המתכון המדויק? האם את משווה את החלות למי שנתנה את המתכון ויוצא לה אוורירי יותר? את משווה בין החלות שלך לחלות ממתכון אחר? החלות שלך תופחות יפה ביחס לעצמן אבל את רוצה מתכון אוורירי יותר? עם כל הרצון הטוב והרעיונות הנפלאים, קמח מלא לעולם לא יתנהג כמו קמח לבן. אם זאת הבעיה, אפשר להוסיף שבולת שועל טחונה או להוסיף אותה למים חמים בהתחלה- שבולת שועל היא דגן מלא. יש גם קמחים מלאים טחונים יותר כך שהחלה פחות 'כבדה'. 

3 טיפים חשוביםאנונימי (פותח)

1.כשמוסיפים את השמן לחלות לשים רק חצי ואת החצי השני לשפוך אחרי שהופכים לעיסה ומניחים ל5 דק' ואז לשים. אומנם יוצא שומני קצת אבל בהחלט מרכך את החלות מאוד.

 

2.כלל חשוב בהתפחה זה לחות, לכן כדאי להתפיח בתנור בחום הכי נמוך שיש כשבמדף התחתון יש מגש עם שיכבה דקה של מים (מה שמייצר את האפקט של הלחות).

 

3.כמו שכמה הזכירו כבר כדאי במהלך ההתפחה ללוש ולתת עוד התפחה,זה נותן הרבה אווריריות.

 

שבת שלום!

נ.ב.-לכוון לכבוד שבת קודש!!!

אה..ואם מישו יודע דרך טובה ללחם שום אשמח לדעת..אנונימי (פותח)
לאיזה מן לחם שום אתה מתכוון?יהודיה מא"י

אני מכירה לחם שום שהוא בעצם טוסט עם שום וחמאה.

וגם לחם שום שהוסיפו פשוט שום גבישי לקמח בזמן הלישה.

ויש גם לחם שום כמו זה שמוכרים בסבארו, שנראה לי שזה לחמניות שום (שהוסיפו שום לקמח) שטבלו אותן בחמאה מומסת.

מנסיון....אנונימי (פותח)

א - שימי משפר אפיה.

ב - לפני האפיה ולפני שמורחים את החלה בביצה תקחי מים חמים בתוך כוס\ צלחת ותמרחי על החלות עם המברשת של הביצה את המים.

החלה תצא רכה ואוורירית!

שלום לכולם וחודש טוב - 5 כללים שקיבלתי.. ועוד אחת!ה' הוא המלך!

שלום לכולם וחודש טוב !

 

אצלנו שמענו על כמה דברים -

 

1. לחלק את הקמח ל2 - חלק 1 לערבב עם השמרים וחלק שני לערבב עם המלח - כך שבשלב הראשון השמרים לא יבואו במגע עם המלח.

 

2. סוד הפריכות - ללוש הרבה  עד שהידיים כואבות

 

3.בהתפחה - להתפיח פעמיים (לתת לבצק לתפוח , להוריד אותו ושוב להתפיח )

יש כאלה שמתפיחים את הבצק כשהוא בתוך שקית ניילון ומשאירים את כל השקית בתוך קערה עם מים חמימים.

 

4. לרדד את הבצק לפיתה ולגלגל לרצועה

 

5. האפיה בתנור - ב10 דקות הראשונות לאפות על חום גבוה של 200 מעלות. אחרי שעברו 10 דקות להוריד לטמפרטורה הרצויה.

 

6. ועוד משהו... שהייתי צריכה לכתוב בהתחלה, אז כל מי שהיתה לו סבלנות לקרוא עד לכאן

זכה בעצה הכי טובה-

עוד לפני ההכנה וגם תוך כדי, להתפלל ולבקש מהשם שהחלות יצאו טובות (ומספיק אכילות..)

 

לכבוד שבת קודש חיוך

 

לחמניות שום של ניקי ב. מצורפת כתובתכלנית1

http://www.nikib.co.il/recipe-1430,1294.aspx

כשזה בתנוריעלולה

כשהחלות בתנור-דבר ראשון לא מחממים את התנור לפני כדי לתת לזה לתפוח בתוך התנור ולשים בתוך התנור מיים חמים בתוך תבנית-שהאדים של המים יעלו בצורה כזאת למעלה אל החלות(כאיליו-תבנית עם מים חמים ומסילה מעליה את החלות) זה נותן לחלות את האורריות!!  שבת שלום~!~!

חיוך

זה דווקא לא כדאייהודיה מא"י

אני גיליתי שכשמכניסים את החלות לתנור קר הן "מתפוצצות" בגלל שהן ממשיכות לתפוח אחרי שכבר מתחיל להווצר קרום. ובסופו של דבר לא ראיתי שהן יוצאות תפוחות יותר מאשר חלות שהוכנסו לתנור חם מאוד.

נסיתי להכניס חלה לתנור חם שכביתי והיא נכוותהכלנית1

שמתי חלה בתנור שהיה חם, כדי שתתפתח מהר, אבל הבצק קצת נמס וזהו. הרסתי אותה. איך מתפיחים בתנור בחום נמוך כשמדובר בטוסטר אובן, או שלא כדאי? (התא הבשרי בתנור התקלקל ואני מחכה לקלקול הבא כדי להחליף אותו, והתא הפרווה הפך לבשרי)

התפחת חלה בתנוריהודיה מא"י

החום של התנור צריך להיות החום הכי נמוך של התנור בטוסטר לא כדאי יותר מ40 מעלות. אם יש אפשרות כזאת בטוסטר שלך מה טוב, ואם לא, אז לא כדאי.

לא מומלץ לזרז את תהליך ההתפחהאנונימי (פותח)

אם רוצים מאפה טוב, אוורירי ולא מתפורר, וגם שלא יתייבש יום למחרת אז אחד הדברים שצריך להימנע זה מלזרז את תהליך ההתפחה.

שמרים תופחים בצורה הכי טובה דווקא בקירור! זה אמנם לוקח להם יותר זמן - אבל כך הם פועלים הצורה הכי טובה.

 

 

לאלבום המאפים שלי

http://picasaweb.google.com/winnie.rottem/xiJNpD?feat=directlink

חלות אוריריותאנונימי (פותח)

לפני שקולעים את החלות מרדדים את הבזק ומזה יוצרים נחש. מהנחש כבר קולעים את החלות. מאוד מאוד משפיע על אוריריות החלות (עושים כך גם באנג'ל)

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימוןאחרונה

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך