פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה .. כי אולי לא כ"כ שמתי לב אליו .. ;)
שאלה קטנה ..
שווה ללכת לאומן בחנוכה -בשיא הקור ,
או לחכות לחופש הגדול ואז לטוס ?!
**ומישהו/י יודע על קבוצות מאורגנות .. ובאיזה תקופה בשנה הם טסים... (כמו למשל של הרבנית מרים ארוש)
פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה .. כי אולי לא כ"כ שמתי לב אליו .. ;)
שאלה קטנה ..
שווה ללכת לאומן בחנוכה -בשיא הקור ,
או לחכות לחופש הגדול ואז לטוס ?!
**ומישהו/י יודע על קבוצות מאורגנות .. ובאיזה תקופה בשנה הם טסים... (כמו למשל של הרבנית מרים ארוש)
בס"ד בר"ה
דבר ראשון, לטובת הנשמה שלך כדאי לך להיכנס לפה יותר חח...
דבר שני, שווה ללכת גם בחנוכה וגם בחופש הגדול..
דבר שלישי, כנסי לאתרים של מעיינות החיים או דרך צדיקים שם יש להם קבוצות מאורגנות!!
בכל מקרה, לא משנה איך או מתי העיקר שתהיי אצל רבינו...חזקי ואמצי בעבודתך נ נח נחמ נחמן מאומן!!!
שאם יש לך אפשרות לטוב בחנוכה תטוסי ואל תחכי עד החופש הגדול כי אז המניעות בטח יותר יגדלו ויתגברו.
כמה שיותר מוקדם יותר טוב, כדי שהיצר הרע לא יבוא ויציק וישכנע לא לטוב וכו'...
וחסויה יקרה... כדאי לך ממש לטוס בחנוכה,
שמעתי מאיזה מישהי מתוקה שממש כיף להיות שם בחורף עם כל השלג.. ברררר
אני הייתי ברוך השם בקיץ, ובעזרת השם מקווה לקבל הזמנה גם בחורף!!!
הכי טוב.. תגיעי לרבנו כמה שיותר מהר!! (:
אח"כ באמת את לא יכולה לדעת מה ילד יום!! מה יקרה עד החופש הגדול... היצה"ר יכול לספק הרבה מניעות אח"כ למה לא לטוס....
עם הרב יובל דיין דברי איתי עוד שבוע בערך יצאו הפרטים..
ר"ח ניסן, וכו'...
היה קר אבל לא משו מטורף..
אפשר להסתדר עם הקור הזה...
ויש קבוצה בי"ט חשוון של מעיינות החיים...וזה שווה לגמרי..
בע"ה אני טסה איתה!..
קיצר העיקר שתבואי!באמת..
בהצלחה נשמה!
בפעם האחרונה שטסת , טסת דרך מעיינות החיים ?
ואם כן-איך האירגון שלהם ? ההדרכה?
בע"ה יתברך
אנחנו מארגנים קבוצה (חאפר) שתיסע אחרי חנוכה לרבה"ק המעוניינים להיצטרף שישלחו לי מסר"ש.
התוכנית ליקנות רק כרטיס (בסביבות ה300 דולר) מיום חמישי בצהרים עד ראשון בערב, וחמישי בלילה ליסוע לקברי צדיקים.. ושבת אצל רבנו!
כניראה דרך מעיינות החיים..(נתן ארוש מארגן לנו כרטיסים ב300 דולר כניראה בע"ה..)
אם מישהו יודע על יותר זול שיגיד.
בס"ד! הרב כהנא צדק!
ארץ ישראל!!!1 ואוטובוס בירושלים עולה שש עשרים ש"ח ולא שלוש מאות דולר!!!
אמר רבי נחמן המקום שלי רק בא"י....
בע"ה יתברך
אם את כ"כ מיתנגדת לברסלב, ולדרך שלנו, מה את מחפשת בפורום חסידות ברסלב???
תפתחי פורום חדש, פורום 'סבא ישראל'- יש לי אפילו לוגו שימשוך אנשים "סבא הוא רבנו אומן ניגמר" (יש כמה שרוטים בראש הזה) (=
תני לנו ללכת בדרך שלנו, רבה"ק- "בשבילי ניברא העולם- "בשבילי" בשביל שלי." לכול אחד יש את השביל והדרך שלו לקב"ה, "ויאמינו בה' ובמשה עבדו"- במיוחד בדור שלנו אנחנו צריכים צדיק בחינת משה שיוביל אותנו, (ידוע שרבנו זה נישמת משה רבנו) ורבה"ק אמר "מה לכם לידאוג הרי אני אולך לפניכם" וידוע בזוהר הקדוש שאחת לכמה דורות יורדת נשמה גבוהה שהיא ראש הכמה דורות האלו. ורבנו אמר ממני עד ביאת משיח לא יהיה חידוש אני מנהיג הדור.
אז הוא המנהיג, הרב, צדיק האמת, והוא אומר לנו לבוא אליו אז מגיעים.. (רבה"ק הבטיח שמי שיגיע אליו ר"ה,חנוכה,ושבועות הוא יוציאו מעולם התהו)
בס"ד! הרב כהנא צדק!
אני כאן כי אני נהנת להציק לכם..
סתם סתם.. אני לא נגד ברסלב אני נגד נסיעה לאומן[יציאה מהארץ] ו"לזרוק ת'שכל" [אם כי אני נוטה להאמין כי לברסלבים אין כ"כ שכל...{סתם} ]
בכללי אני בעד ברסלב [להיות בשמחה תמיד, התבודדות וכו'... ]
אני מסכימה שכל אחד והדרך שלו בעבודת ה', אבל הדרך זה לא לזרוק את השכל ולא לעבור על התורה!
ודרך אגב.. אני לא כ"כ יודעת מאיפה ידוע שרבנו זה נשמת משה רבנו..
אבל לעשות כל מה שרב אומר בלי לחשוב אם זה מה שהתורה רוצה או לא, לזרוק את השכל ולהתבטל בפני רב זה עבודה זרה!!!!!
מה זה ''ליזרוק את השכל'' בשבילך? מה המושג הזה אומר ועל מה רבה"ק היתכוון באומרו "ליזרוק את השכל"?
ואיפה כתוב שאסור לצאת לחו"ל? ואיפה עוברים על התורה?
*אני בע"ה יענה ביום ראשון, אנחנו נוסעים כמה חברים לקברי צדיקים לשבת..
**השבת זה ההילולא של ר' לייב בעל הייסורים..
בס"ד
אם ל"כל אחד יש את השביל והדרך שלו לקב"ה", אז מה הבעיה ברפורמים?
יש תנאי גדול לדרך להקב"ה- וזה התורה. היא השביל של כל היהודים.
ערבות, תן טלפון להרשמה.
זה כולל רק טיסה בלי נסיעות פנים, כן?
מה לגבי ויזה?
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!