מתכון חדש לתפוחי אדמה!!קיפי.

נמאס לי כבר מהמתכון הרגיל (שבעיקרון הוא דווקא די מגניב- תפו"א עם ריץ')

ואני צריכה מתכון חדש, פרווה, שלא יהיו יבשים מהתנור ונתקעים בגרון,

ושאפשר לחמם על הפלטה בשבת בבוקר (יעני לא עם הרבה רוטב...)

 

יש??

אה, וגם את האופציה לחתוך תפו"א מבושלים ולערבב עם בצל מטוגן ומלח כבר קצת מיצינו, למרות שזה טעים מאד..

אני החלטתי להפסיק להכין תפו"א לשבת בסעודה שניהיהודיה מא"י

כי הם פשוט לא מתחממים טוב על הפלטה.

ובכל זאת- תפו"א מתובלים בתנור.

מקלפים/שוטפים את התפו"א חותכים לחתיכות שוות.

מבשלים במים עם מלח רק עד לרתיחה. משאירים קצת בסיר

מסננים את המים

מוסיפים שמן זית ושפע של תבלינים. אפשר ליצור 'סטים' של תיבול. (לדוגמא: שום ורוזמרין) אבל אני פשוט שמה מכל הבא ליד. אפשר להוסיף גם בצלצלים קטנים שלמים. מערבבים היטב

מעבירים לתבנית, שיהיו בשכבה אחת.

אופים בתנור חם 35-40 דקות, עד שהם זהובים ופריכים.

זה טעים גם אחרי חימום על הפלטה, אבל הם מאבדים את הפריכות שלהם, אבל אולי חימום בכלי פתוח יפתור את הבעיה הזאת.

זה בדיוק מה שאני רוצה לחדש..קיפי.

תפו"א אפויים עם תבלינים בתנור טעימים מאד מיד אחרי האפיה.

אבל אח"כ.. נהיים יבשים כאלה. וגם חימום על הפלטה לא מיטיב איתם..

אני מחפשת משהו שמבשלים אותם או אופים אותם עם איזה רוטב נגיד, שנספג בהם,

ואז גם אם שמים אותם אחרי זה על הפלטה בלי הרוטב הם עדיין נשארים עם הטעם של הרוטב ולא יבשים.

הצלחת להבין? ניסחתי גרוע..

 

ותודה על התגובה המהירה! איזו זריזות!!

תספרי לי אם תמצאי משהויהודיה מא"י

אבל אני מכירה תפו"א כדבר שחימום לא עושה לו טוב, ולא משנה איזה סוג של תפו"א.

 

ודרך אגב ביום טוב אני מכוונת את התנור עם שעון שבת, מבשלת ומתבלת את התפו"א מראש, ואופה רק ממש לפני הארוחהיאמי

יאמי, התפוחי אדמה הכי טעימים..!פלספנית

בעזהי"ת

 

חותכים את התפוחים קטן [אנחנו חותכים אותם במכשיר הזה שחותך ירקות, סלייסר, על הריבועים הגדולים שם..]- בצורה של צ'יפסים קצרים וקצת יותר עבים מצ'יפסים רגילים..

שמים בתבנית, מפזרים מעל מלח גס.

מכינים את הרוטב: בקופסא ריקה של ריבה או משו בסגנון [פשוט שיהיה אפשר לערבב בקלות..], שמים בערך רבע-חצי שמן סויה, ואז- קצת קטשופ, קצת רוטב צ'ילי, קצת רוטב סויה, כמה כפות סילאן- מה שיש בבית, תבלינים רגילים- פפריקה, צ'ילי גרוס, מלח, בזרימה כזה.. אפשר פחות רוטב, אפשר יותר, מה שרוצים..

סוגרים את הקופסא ומערבבים טוב טוב טוב, שופכים על כל התפו"א ומערבבים [כזה עם הידיים ] עד שכל התפו"א מצופים ברוטב.

סוגרים את התבנית בנייר כסף, ואופים עד שהתפו"א מתרככים, ואז נותנים לזה עוד 5-10 דק' בלי הנייר כסף, בשביל שיקבלו קרנ'ציות כזאת.

 

יאמי!

[הכנתי את זה שבת אחת, כשאבאמא נסעו- כל אחד 'נישנש' קצת, וביום חמישי בערב זה כבר נגמר והכנתי לשבת חדש.. ]

מה שאנחנו עושים בד"כ-רחלקה

בעזהי"ת.

 

בעצם, הערה קודם:

המתכון הזה מאוד אינטואיטיבי, כי ככה אני מכינה את הדברים

מטגנים-מאדים מלאמלא בצל [חתוך לקוביות או חצאי-טבעות] עד שנהיה שקוף, ואז מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים לקוביות (עדיף קטנות, כדי שהטעם ייבלע יותר טוב), תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה אדומה ומה שאוהבים.

אם חסר מים אז אפשר להוסיף מים בשלב הזה (ומי שאוהב- גם רסק עגבניות)

מכסים ומעבירים לאש נמוכה

 

אחרי איזה 20 דקות זה מוכן...

וממש טעים בתאבון.

מתכון של תפו"א אפויים עם נוזלים של אביגיל מייזליקאני ירושלמית

 

תפוחי אדמה בטעם של בית / אביגיל מייזליק --- מָרילין   20/8/2010 10:44

אני רושמת לעצמי: בפעם הבאה להכפיל כמויות
~
בספר "טעם של בית" של אביגיל מייזליק ראיתי מתכון שמייד סיקרן אותי: מתבלים תפוחי האדמה בשמן זית, שום ועשבי תיבול ואחר כך אופים בתנור.
אבל מה?
לתוך מגש האפיה של תפוחי האדמה יוצקים מרק עד שהם מצופים, ואז אופים עד שרוב הנוזלים מתאדים והתפוחי אדמה רכים מאוד וזהובים.
אז ניסיתי. והם באמת יוצאים רכים וזהובים: תענוג בטעם של בית


מצרכים
שמונה מאות גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
ארבע כפות עשבי תיבול קצוצים: אני שמתי כוסברה תימין ורוזמרין
שתי כפות שמן זית
ארבע שיני שום כתושות - אני שמתי יותר
מלח פלפל
שלוש כוסות מרק - הכנתי מרק פיטריות מאבקה

הכנה
מערבבים את תפוחי האדמה עם השמן זית, עשבי תיבול המלח והפלפל
מסדרים אותם על מגש אפיה בשיכבה אחידה
יוצקים את המרק לתבנית ואופים כ- 50 דקות
עד שרוב הנוזלים מתאדים ותפוחי האדמה רכים מאוד וזהובים
 
העתקתי מתוך האתר 'המטבח של איה'
 
הנה קישור: http://www.ayaskitchen.com/  אתר מדהים לכל ענייני הבישול והאפיה! מומלץ!!!
אה, שכחתי התמונה היא של מרלין איילוןאני ירושלמית

שהעלתה למטבח של איה וגם לבלוג הנהדר נהדר שלה!!

 

תציצו:

 

http://mablogeria.blogspot.com/

 

היא פשוט אלופה!!!!!!!! אתן חייבות לבקר בבלוג שלה!!!

אנחנו עושים תפחי אדמה עם אורגנוחיל'ה

לשבת בבוקר, ויוצא מצויין! (אני צריכה להגן עליהם אם אני רוצה שלא יגמרו לפני שבת)

זה די פשוט: חותכים את התפ"א קוביות בינוניות קטנות, ובצלים בקוביות קטנות בערך 6 תפוחי אדמה ל- 2 בצלים. מניחים בתבנית ומערבבים עם רבע כוס שמן - זית או רגיל מה שאוהבים. שופכים בנדיבות אורגנו (הרבה!) . במתכון המקורי מוסיפים 3 כפות אבקת מרק בצל, מכסים ואופים סגור שעה ואח"כ כ- 10 דקות פתוח שישחים קצת למעלה.

הכנתי כך והיה מצויין, עד שלפני כמה שנים הוצאנו את אבקות המרק מהבית. אז עכשיו במקום אני מוסיפה מלח- פפריקה מתוקה- אבקת שום, וקצת מים, במקום אבקת המרק. מחממים טוב בבוקר על הפלטה.

ואו, הרגע נכנסתי לכאן+mp8

כדי לשאול אם נראה לכן לעניין לשים אבקת מרק עם מים על תפוחי האדמה (אני מכינה קטנטנים) שאני עושה בתנור, שיצאו עם רוטב-

והנה אני מוצאת את דברייך.

תודה רבה!!

תפוחי אדמה בטעם צ'יפס ללא טיגוןאפצ'י

אבל עם קצת שמן.

 

המתכון הוא של סבתא שלי, איך לא, והיתרונות הם: קל לביצוע, ונחטף מהשולחן. תפוחי האדמה יוצאים עם מעטפת צ'יפס קראנצ'ית מבחוץ ותפוח אדמה נימוח מבפנים. ללקק את האצבעות.

 

החסרון המשמעותי: זה באמת לא מסתדר על הפלטה, אלא מהתנור לשולחן, ולכן אני מכינה לערב שבת ומשאירה בתנור (יש לו כזה מצב שבת, לחימום אוכל בלבד) והתנור נכבה עם הפלטה. (ובבוקר - קבוע אצלי- אורז, אבל בגיוונים שונים).

 

מצרכים: תפוחי אדמה

            כ - 2 כפות שמן (קנולה,כי יותר בריא, או מה שיש)

            סיר גדול + תבנית פיירקס מזכוכית, (לא יוצא טוב בתבנית חדפעמית).

 

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחצאים, שמים בסיר ומבשליםבמים ל 20 דקות עד חצי שעה,שיתבשלו אבל לא יתפוררו. תפוח אדמה גמדי - אפשר להשאיר בקליפה ולקלף בקלות אחרי הבישול בסיר.

מסננים מהמים ומעבירים לתבנית הפיירקס. מורחים על כל אחד בנפרד מעט שמן, עם הידיים (אחרי שהם התקררו) או ששמים את השמן בתבנית ומגלגלים בתוכו את תפוחי האדמה בעזרת 2 כפות גדולות (כמו שסבתא עשתה...)

 

וזהו!

שמים בתנור על חום בינוני-גבוה, 190 מעלות, ושוכחים שזה שם לבערך כשעה או עד שרואים את מעטפת הצ'יפס שנבנית על תפוחי האדמה.

 

אין טעם להסיף מלח, הוא לאימורגש וממילא בשולחן יוסיפו עוד. אצלנו אוהבים לחצות אותם ( כל אחד בצלחת שלו) ולשים רוטב על החלק הפנימי, ואוכלים על קליפת הצ'יפס. תענוג.

 

שיטהשיפקהאחרונה

אני בדרך כלל רק מסתכלת, אבל כשיש לי להגיב אני מגיבה. אז הי!!

יש לאבא שלי (כן, הוא המבשל בבית...) שיטה איך התפוחי אדמה לא מתבשים-

אופים אותם בתנור על חום גבוה(אניי לא יודעת כמה זמן לוקח לזה ללהתרכך) אבל כשהם אטופים בניר כסף. אחרי איזה שעתים(נראלי...) מורידים את הנייר כדי שהם ישחימו..

וזה יוצא מצון.

אה ויש לי גם מתכון תפוחי אדמה טעימים: מקלפים תפחוי אדמה- יותר שווה לעשות עם קטנים- וחותכים אותם לכאילו פרוסות. כאילו את באה לחתוך אותם לפרוסות, אבל תצרת 2 מילימטר לפני סוף התפוח אד'מה. ואז יוצא שזה צורה של תפוח אדמה, אבל כאילו פרוס. שמים בתבנית ושופכים לתבנית שמן מלח וכמה שיני שום מקולפות. עם הידים(מומלץ עם כפפות) מערבבים את הדברים שבתבנית(כך שכל התפוחי אדמה יקבלו שמן ומלח) את השיני שום לא צריך לשים על התפוחי אדמה אלא מספיק שהם נימצאים בתבנית וכבר הם נותנים טעם טוב. אופים בתנור((כמובן לפי השיטה שאמרתי קודם...)

ובנוגע לחימום על הפלטה- אם מחממים אותו מספיק נמוך ומכוסה במגבת(ולא רק בכיסוי של הפלטה) הוא מתחמם יופי ולא מתיבש.

בתאבון!!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך