ב"ה
אוקי. זה לא סוד שמחירי המזון ,ובפרט המזון המתועש הם באינפלציה מטורפת, ושהכל יקר.
כבר אי אפשר לצאת מהסופר בפחות מ150 שי"ח, וזה רק למטרנה וחיתולים,לחם וחלב..
למי ישנם כל מיני טיפים לחסכון בהוצאות המזון-אנא עלו אותם לרווחת כולנו!!
דבר ראשון, לצאת לקניות עם רשימה מוכנה, אחרת תמצאי עצמך קונה דברים שלא רצית.
דבר שני, לשלוח את הבעל עם רשימה ואז הוא יקנה רק מה שצריך....
אם בוחרים סופר קבוע לקניות, אפשר לבדוק אם יש כרטיס מועדון שמקנה הנחות וגם לבדוק אם יש מבצעים שמתאימים, אם יש מקום איחסון בבית, כדאי לקנות עוד חבילה במבצע ולהקפיא, או שימורים ומזון שנשמר במבצעים של 1+1. אבל, לא להתפתות לקנות במבצע מוצר שאין לך צורך בו.
אם יש זמן, אפשר להשוות מחירים ולראות אם באופן עקבי חנות מסויימת יותר זולה.
לקנות פירות וירקות העונה. לדוגמא, כאשר קונים מלון בחורף הוא גם מגיע מגירור, וגם יותר יקר.
קטניות- יותר בזול בתפזורת (ואם אפשר לקנות בחנויות שבשוק).
שקדי מרק- קונים פעם אחת קופסא ובמשך השנה רק שקית.
אם את רוצה להגביל את עצמך, כמובן שהוצאת מזומן בסכום מדוייק תגביל בלי אפשרות של גמישות כמו כרטיס.
כך בקופה את מוותרת על כל מה שאת לא באמת צריכה, ועדיין נשארת עם סל קניות שמכיל את כל מה שאת צריכה באמת.
שני טיפים הכי חשובים:
לא ללכת רעבים.
לא ללכת עם ילדים.
(שמעתי פעם יועץ כלכלי שאמר שללכת למסעדה קודם- יותר כלכלי מללכת רעבים, שאז קונים בד"כ כל מה שזז. כך גם בקשר לילדים, שבייביסיטר יוצא זול יותר מאשר הם מצטרפים בפזמוני ה"אמא תקני לי...")
לעשות רשימה מדוייקת,
לנסות לשער לפני הקנייה כמה היא תעלה,
ותוך כדי הקנייה לעקוב ולהוסיף כל מוצר ששמים בעגלה לחשבון (בראש או בדף, מה שלא כתוב - לשער מחיר ולבדוק אח"כ בקופה),
ולנסות לחשוב על מה אפשר לוותר מתוך מה שעובר את התקציב המוקצב מראש.
(אפשר להוסיף תקציב נפרד קטן ל'דברים דחופים ששכחתי/פינוקים' - אבל בתנאי שגם הוא מוגבל מראש!)
אם נזכרתם בדברים שהם לא דחופים, אבל אתם אף פעם לא זוכרים אותם בבית - פשוט תכתבו ותוסיפו לרשימה של הפעם הבאה.
וכמובן - לשלם במזומן! עוזר עוזר עוזר!
ב"ה
מאכלים שקל להכין בבית וממממש יקרים (יחסית):
גפילטע- סה"כ דג טחון (חצי כוס) חצי כוס פרורי לחם ,2 ביצים ,סוכר, מלח, שמן.-ב5 ש"ח במקום 30..
עוגה בחושה שבבית 2 ש"ח לעומת 15 בחנות..(2 ביצים,2 כ' קמח,כוס סוכר,כוס שמן,קקאו,אבקות)
גבינה צהובה עדיף לקנות במעדניה מגורדת (ולאפיה יש סוג פיצרלה שזול ממש)
לחם אחיד- קונים ב3 ש"ח ופורסים במכונה.יותר טעים ובמקום 7 ש"ח.
פסטה- אני מעדיפה את הפשוטים שבצורות חמודות 3 ש"ח לחבילה במקום 8..
מטהר אוויר 3-5 ש"ח עובד כמו הזה זב15..
סודה בטעם לימון 3 ש"ח טעים ומרענן כמו כל המשקאות בטעמים שעולים כיום 6-8 ש"ח.
עוגיות- אם יש זמן (לוקח 10 ד"ק) במקום הקנויות שיקרות בד"כ להכין מתכון פשוט או לקנות את העוגיות שבאות 3 ב10.
קטשופ -אפשר גם ב6 ש"ח במקום ה15 של החברות ..
פרכיות - ה3 ב10 טעימים וטובים.
ליקר- אפשר להכין מוודקה\כהל. מתכונים לרוב באינטרנט.אבל רק משתלם לכמויות.
איפה אתה קונה דג טחון בכזה מחיר??
מחישוב פשוט יוצא שקניית צנצנת קציצות זולה מהכנה בבית, וחוסכת את הבלאגן
למי שאוהב את הטעם כמובן.
ב"ה
בהשוואה הנ"ל- התכוונתי לרולדה הקפואה-שמרתיחים עטופה.
דג קפריון טחון קונים בכל חנות דגים\בשר קפוא עולה 30כ- ש"ח לשקית והיא מספיקה לכ7 רולדות בגודל של זה בחנות.(כי יש חומרי מילוי).
זה לא כזה בלאגן, מילא המטבח בבישולים,וסה"כ בלילה בקערה,לוקח 2 דקות לבדוק ביצים,לבחוש פנימה את השום הכתוש ,תבלינים (סוכר מלח וכד)ופרורי לחם. לעטוף בפרגמנט ולהכניס למים הרותחים לשעה..
שווה ניסיון!
תחושה אותנטית ומאוד ביתית.ואפשר לשחק עם תבלינים ותוספות..
לא כ"כ זול לעשות לבד.....
הנקה טובה בהרבה מהרבה מאוד בחינות, וחוץ מיתרונות רבים בריאותיים, זה לא עולה כסף, תמיד זמין, אין צורך לדאוג לבקבוקים, מים חימום ועוד (שזאת גם הוצאה). אם האמא עוד מניקה קצת, אפשר להגביר חלב ע''י שאיבות ולשמור למחר במקרר, או במקפיא. זה לפחות יחסוך חלק מההוצאות.
מותרות- עוגות, עוגיות, קרקרים, ממתקים, חטיפים, משקאות ממותקים, ממש מקפיצים את ההוצאות. אפשר להכין הרבה בבית- עוגיות מחזיקות מעמד לפחות שבועיים, אפשר להכין כמות בצק כפולה ולשמור במקפיא- זה עוזר בזמינות, אפשר להכין תה קר בבית, פופקורן רגיל או בטעמים מאוד זול להכים בבית וגם בריא כי הוא דגן מלא ( אא''כ מוסיפים הרבה סוכר), ובהחלט אפשר וצריך להגביל צריכה של הנ''ל.
חוץ מזה, לתכנן מראש ארוחות. ז''א- לשבת ערב אחד, בדר''כ אני עושה את זה במוצ''ש, ולתכנן ארוחות לחודש. זה לא לוקח הרבה זמן. אני חושבת על מאכלים זולים ומשבצת אותם בתכנון. כל שבוע אני מתכננת ארוחות ספציפיות, ולוקחת בחשבון אם נשארו שאריות משבת ואם צריך להכין לדוגמה עוגיות או גראנולה. התכנון עוזר לי גם כדי לא להתקע בלי שעועית שרויה אם רציתי מרק שעועית, ולא לקלוט שעה לפני הארוחה שחסרים לי מצרכים או זמן.
בחזרה לתכנון חודשי- אני מנסה עכשיו לקנות כמעט הכל פעם בחודש. חודש שני של הניסוי ועד כה מוצא חן בעיני מאוד.
כשאני הולכת לקניות, תמיד אני מגלה משהו במבצע שאני אוהבת ורוצה, דברים ששכחתי לרשום אבל אני צריכה וכו', אז תמיד אני קונה דברים שלא ברשימה או שלא קונה וצריכה לחזור שוב...
תכנון מראש עוזר להחליט מה צריך ובהכרח, גם עוזר להסתדר עם מה שיש.
אז ביום או יומיים אפשר לעשות מבצע ולקנות את מה שצריך. הבעיה היא רק עם חלב, ביצים, ירקות ופירות. אז יש ירקות ופירות שמחזיקים מעמד יותר זמן, וככה אפשר לפחות 'למתוח' את הזמן בין הקניות. בכל אופן, אם מגבילים את הקניות באמצע החודש רק לנ''ל, עדיין אפשר לחסוך בהוצאות. נסו לפחות לשבועיים- זאת הקלה גם מהמירוץ של קניות אוכל- יישאר גם יותר זמן לדברים אחרים וגם פחות עצבים בנסיעות...
לחם אני מכינה ואנחנו משתמשים הרבה בחלב, אבל לא הרבה במוצרי חלב.
אני מאוד אוהבת לנסות מאכלים מיוחדים, אבל צריך לשמור על תקציב. מבחינת תבלינים יש לי הרבה, וזה עוזר בהכנת דברים טעימים אבל זולים. בעזרת תכנון מראש, מקפיא, וה' יתברך, אפשר ליהנות ממגון בלי לעבוד כל היום במטבח. אני מתחילה תכנון במחשבה על מצרכי יסוד זולים-- קמח, ביצים, אורז, קטניות. פעם עשיתי רשימה של כל הדברים שאני יכולה להכין מהמצרכים הכי זולים.
בוקר: אני מכינה גרנולה (השמים הם הגבול בהכנת גרנולה, אבל לא חייבים להוסיף אוכמניות מיובשות או פקאנים...), בלילה לפנקייק אני מכינה בלילה קודם וזה נשמר יומיים-שלושה במקרר, לחמניות מזונות (שאני מכינה) של ירק או מעט מתוקות- עם או בלי מלית, וכמובן יש לחם למי שיש זמן וישוב הדעת לנטילה וברכת המזון...
צהריים וערב: מרק- יכול להיות מרק שעועית סמיך, מרק ירקות עם אטריות/ בצקניות/ פסטה/ גריסים, מרק עדשים עם חוויאג', מרק טחון (ככה גם לא רואים מה בפנים- הזדמנות להכניס ירקות שאחרת עושים עליהם פרצופים...), מרק אפונה סמיך וטחון, מרק דלעת סמיך וטחון...
פסטה או לזניה וסלט. אני מכינה רוטב בשמל ללזניה- לא לוקח הרבה זמן, מאוד זול, ובקלות ניתן להכפיל כמויות ולהקפיא לזניה אחת. אני כמעט אף פעם לא מוסיפה גביננה צהובה ללזניה.
פיצה וסלט. בצק של פיצה קל להכין, ואני לא מוסיפה יותר מדי גבינה.
אורז ושעועית/ עדשים/ קינואה וכדומה.
אורז עם ירקות בחוויאג'/ קארי.
לחם וחביתה משודרגת/ שקשוקה/ סלט ביצים טוב וכדומה. אני מכינה לחם טוב, מה שעוזר לשדרג את הארוחה. ניתן להוסיף ללחם מעט בצל קצוץ דק, מעט בורגול/ קינואה שטופה/ אבקת בצל/ אבקת שום/ עשבי תיבול והתוצאות טעימות.
קציצות מעדשים מבושלים, או שעועית מבושלת. להכין קציצות גדולות ולטגן במעט שמן. המבורגר צמחוני זול.
נגמר לי הזמן, אבל אני מקווה שזה עוזר במשהו...
אני חושבת שהרבה יודעות שהנקה יותר זול (לפחות כל מי שניסתה פעם לקנות מטרנה...) וזה שיקול,
ובכל זאת - יש עוד אלף שיקולים. לא כל אחת מסוגלת ויכולה, ואין צורך לעשות ייסורי מצפון למי שלא מניקה.
[זה לא אישי נגדך, פשוט יש היום כזה לחץ חברתי להניק. תרגיעו, מותר לכל אחת לעשות מה שטוב לה, וכן, גם להתלונן שזה יקר!]
וחוץ מזה - אופה, הרעיונות שלך מצויינים!
אף אחת לא קונה מטרנה כי בא לה להיות בזבזנית, אלא כי ההנקה לא הולכת, ולשחרר כאלו כותרות- זה לא ממש פייר כלפי הנשים הללו.....
כשעושים קניות לשבת כדאי לקנות עופות שלמים ולחלק אותם לבד.
ככה אפשר להשתמש בגרונות ובכנפיים למרק, בשוקיים ובירכיים לעוף לליל שבת ומהחזה אפשר להכין שניצלים וכדו' לבוקר.
העלות של זה היא הרבה פחות מאשר לקנות את כל החלקים בנפרד.
זה יצא זול יותר מחלקים
להלן מס' טיפים מעבר למה שכבר כתבו:
1. אם יש מקפיא גדול ניתן לקנות קרטונים של בשר אחת לחצי שנה (ראש השנה, פסח) ברשת אשפר, בחגים הללו הם עושים מבצעים גדולים לכל חלקי הבשר.
2. להשתמש באבקת כביסה איכותית ויקרה יחסית (אריאל, טייד) זה חוסך את כל חומרי הניקוי להסרת כתמים לפני הכביסה.
3. אם כבר קונים מסיר כתמים לקנות פעם אחת בקבוק ובשאר הפעמים שקיות מילוי (תופס גם לאוכל שמגיע בצורה כזו - משהי הציע לגבוי שקדי מרק).
4. קופסאות איכסון - לא לקנות, לשמור מקופסאות ומארזים שנקנה בהם אוכל. לדוגמא - מהצנצנת של הדבש אפשר לעשות מקום איכסון לקטניות או לאבקת שוקו שקונים בשקית מילוי.
5. לקנות בחבילות גדולות - תה, גבינה, חמאה, משקאות וכו'.
6. לקנות (אם יש מקום בבית) במקומות שמוכרים בסיטונאות: שמן, שימורים, משקאות, טיטולים, נייר טואלט וכו'.
7. לא לקנות את כל האוכל המהיר.
8. שקיות זבל אפשר להשתמש בשקיות של הקניות ולהוריד זבל כל יום או פעמיים ביום.
9. לערוך רשימה מסודרת של כל מה שקונים בבית: החל מגבינה וכלה בחומרי ניקוי, וכל פעם לעבוד עם הרשימה הזו.
10. לא לקחת ילדים, ולצמצם את הממתק שלהם לדבר אחד בקניה.
11. לקנות מארזי ממתקים ושוקולדים.
12. במצרכים שאין בהם סיכון בריאותי ניתן בהחלט לקנות מחברות יותר פשוטות...
13. לקנות קטשופ זול ולהכניס את תכולתו לקטשופ של אוסם ריק. הילדים לא שמים לב לשינוי בטעם.
14. לחלוף מהר את השטח של המעדניה...
15. ללכת ביום של המבצעים. למשל אצלנו ברמי לוי יש יום של מבצעי עופות ויום של פירות. אז שבוע אחד קונים ביום של העופות כמות מספיקה ושבוע אחר ביום של הפירות.
16. חומרי ניקוי לקנות זול - זה עושה את אותה העבודה. למשל חומר לאסלה שהוא זול יכול לשמש גם כמסיר חלודה וכתמי אבנית לכיורים.
17. להשוות מחירים בין מוצרים בחונות.
18. לשים לב שהמבצע באמת מבצע.
בהצלחה,
קניה מהנה.
לא בטוח שזה משתלם בטווח הארוך.
ממקום זול- אז זה בהחלט משתלם.
לעבור על העגלה ברוגע, ולחשוב שוב - מה באמת אני צריך. ובעיקר: מה אני יכול להוריד.
מנסיון - חוסך הרבה כסף.
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב