בס"ד
זו בעיה מאוד קשה מבחינה חוקית, בגלל שמתחת לגיל 18 אסור לבצע פעולות חודרות באדם אחר.
(זה גם אומר שדקירה לבדיקת סוכר לא יכולה להתבצע ע"י נוער!).
לדעתי, נוער לא צריכים ללמוד לפתוח וריד, משום שהם צריכים לדעת לעבוד כמו שצריך על האמבולנס ולהתאמן על דברים שהם אמורים לדעת לעשות (לא רק ל"ד ודופק, אלא גם נשימה).
הבעיה היום היא שיש מתנדבים שלא יודעים לקחת מדדים כמו שצריך ולדעתי, זו בעיה חמורה ביותר, כי זה דבר שהם אמורים לעשות כל הזמן ולכן, הם אמורים לדעת לעשות זאת בצורה טובה. (אני לא מצפה למושלמות, כי זה באמת קשה בנסיעה דחופה לקחת מדדים ולפעמים כמעט בלתי אפשרי, אבל זה לא אומר שלא צריך לנסות להתאמן על זה בכל פעם שרק אפשר...).
לכן, קודם כל, בשנים שהם עדיין נוער, שיתאמנו וינסו להיות טובים כמה שרק אפשר (ותמיד ניתן לשפר, גם אני עכשיו לומדת ומשפרת...
) ורק כאשר הם בוגרים וכבר צברו מספיק נסיון, שילמדו לפתוח וריד...
לדעתי, מי שלא עשה קורס נט"ן ורוצה לעבוד על נט"ן, במידה והוא באמת יודע דברים ויוכל לעזור, צריך לדבר עם הפראמדיק והנהג לפני המשמרת , להגיד להם מה הוא יודע ושאין לו עדיין הכשרה והם יחליטו לבד אם הם באמת סומכים עליו ויתנו לו לעלות, או שלא ניתן לסמוך עליו...
אבל, זו דעתי הבלעדית ואלו אינם הנהלים של מד"א! (אם אני זוכרת נכון, לפי הנהלים, מי שלא עשה קורס או השתלמות נט"ן לא יכול לעבוד על נט"ן / אט"ן) ויש לנהוג לפי הנוהל של מד"א בלבד!