וריד!נ.מ.ל

מה דעתכם לגבי שמי שאסור לו (נוער) לפתוח וריד ילמד?

ויתאמן על חבר שלו?

לדעתי זה חשוב לדעת..

ועוד שאלה..

אם מישהו לא עשה קורס נט"ן אבל יודע בערך את מה שצריך יעלה לנט"ן,

או שפאראמדיק יעלה לבד עם נהג?

(אני הייתי בהחייאה רק עם נהג ופאראמדיק ונראה לי שזה מאוד עזר שהייתי..)

אלו שאלות מאוד קשותמiר

בס"ד

זו בעיה מאוד קשה מבחינה חוקית, בגלל שמתחת לגיל 18 אסור לבצע פעולות חודרות באדם אחר.

(זה גם אומר שדקירה לבדיקת סוכר לא יכולה להתבצע ע"י נוער!).

לדעתי, נוער לא צריכים ללמוד לפתוח וריד, משום שהם צריכים לדעת לעבוד כמו שצריך על האמבולנס ולהתאמן על דברים שהם אמורים לדעת לעשות (לא רק ל"ד ודופק, אלא גם נשימה).

הבעיה היום היא שיש מתנדבים שלא יודעים לקחת מדדים כמו שצריך ולדעתי, זו בעיה חמורה ביותר, כי זה דבר שהם אמורים לעשות כל הזמן ולכן, הם אמורים לדעת לעשות זאת בצורה טובה. (אני לא מצפה למושלמות, כי זה באמת קשה בנסיעה דחופה לקחת מדדים ולפעמים כמעט בלתי אפשרי, אבל זה לא אומר שלא צריך לנסות להתאמן על זה בכל פעם שרק אפשר...).

לכן, קודם כל, בשנים שהם עדיין נוער, שיתאמנו וינסו להיות טובים כמה שרק אפשר (ותמיד ניתן לשפר, גם אני עכשיו לומדת ומשפרת... קורץ ) ורק כאשר הם בוגרים וכבר צברו מספיק נסיון, שילמדו לפתוח וריד...

לדעתי, מי שלא עשה קורס נט"ן ורוצה לעבוד על נט"ן, במידה והוא באמת יודע דברים ויוכל לעזור, צריך לדבר עם הפראמדיק והנהג לפני המשמרת , להגיד להם מה הוא יודע ושאין לו עדיין הכשרה והם יחליטו לבד אם הם באמת סומכים עליו ויתנו לו לעלות, או שלא ניתן לסמוך עליו...

אבל, זו דעתי הבלעדית ואלו אינם הנהלים של מד"א! (אם אני זוכרת נכון, לפי הנהלים, מי שלא עשה קורס או השתלמות נט"ן לא יכול לעבוד על נט"ן / אט"ן) ויש לנהוג לפי הנוהל של מד"א בלבד!

תלוי איפה אתה מתנדב!בנדא מצוי!!

חוץ מזה אני לא יודע מה הולך בי-ם עם נוער אני יודע שבי-ם לא הייתי חייב לעשות השתלמות אט"ן(בתור בוגר) אלא מספיק והפרא' לימד אותי!

אתה עוד אחד מהמתלהבים??אנונימי (פותח)

החדרת עירוי זוהי פעולה  לעיתים הרואית אבל מעל לכל פעולה רפואית חודרנית שיש בצידה גם הרבה סכנות,

ולכן מי שלא מוסמך לא מבצע נקודה, הנזק שאת העלול לגרום הוא לעיתים רב יותר מהתועלת ,

גם לנהוג אתה  כמעט בוודאי יודע כבר מגיל 16 אבל לנסוע רשמית (וגם לא)אסור לך עד שיש לך רישיון,

אגב קיימים בשוק  מודלים\סימולטורים של יד להחדרת עירוי  כך שאין צורך להתאמן  אחד על השני,

לגבי הנט"ן אם יש לך בקיאות ושפה משותפת עם הצוות אהלן וסהלן בוא, אבל  העבודה בא"טן מחייבת כמעט תמיד סינכוניזציה של הצוות ואם אין לך את זה עם הצוות עדיף  שתסרוג כיפות בתחנה.

מי שלא עבר הוסמך לזה ולא עבר הכשרה מקצועיתב.ש.אחרונה

שלא יפתח ורידים בכלל! זה רק מזיק. גם אם הוא חושב שהוא יודע הוא לא באמת יודע. שלא יעשה את זה.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך