יכול להיות שה' פשוט נטש אותי?..מתוק מדבש

בסיעתא דשמייא!

גרסה לביינישי"ם - כאן.

"ויקרא אברהם את המקום ההוא ה' יראה, אשר יאמר היום בהר ה' יֵרָאֶה".
ז'תומרת שאברהם קורא למקום ככה, כי שם ה' נראה אליו.
אבל בתכל'ס ה' נגלה אל אברהם בעוד מקומות, אז למה דווקא שם אברהם מדגיש כ"כ את ההתגלות של ה'?

זוכרים ששבוע שעבר, ולפני שלושה שבועות דיברנו על הנסיונות? 
אז גם השבוע אני רוצה לדבר על זה, כי זה באמת קשור לחיים היומיומיים שלנו.. 
אתם איתי? אז יאללה, בואו נכנס לעומק של הפסוקים 

מכירים את זה שדווקא כשהכי קשה לכם, אתם מרגישים כאילו האבא שבשמים פשוט לא נמצא שם?
אתם אשכרה מרגישים כאילו ה' עזב אתכם, הוא כאילו אומר לכם שזהו. עד כאן. תסתדרו עכשיו עם הקשיים שלכם לבד.
מן הסתם כולנו מכירים את זה.
ויודעים מי עוד מכיר את זה?
אברהם אבינו.
כן, כן. אותו אברהם אבינו הצדיק, גם כן הרגיש דווקא כשהכי היה לו קשה - כשהוא עמד לעקוד את הבן שלו - שה' פשוט מתרחק ממנו. שהוא עוזב אותו.
דוגרי אם אני הייתי אברהם אבינו, נראלי שפשוט הייתי אומרת חאלס. מספיק. אם ה' מתרחק ממני, למה שאשמע בקולו?
אבל ב"ה שאני לא אברהם אבינו, הא? כי אברהם אבינו לא מוותר. הוא אומר שלא משנה מה - הוא עושה את מה שהקב"ה ציווה.

זה בעצם העניין של הנסיון.
זה לא חכמה לעמוד בנסיון כשהכל טוב ויפה, ואתה שיא המרגיש את ה', החכמה האמיתית היא לעמוד בנסיון ולעשות את מה שה' ציווה גם כשמרגישים שאבא שבשמים פשוט נטש אותנו.

ומה קורה בסוף לאברהם?
דווקא אז, מתוך הנסיון, מתוך ההסתר פנים הזה - הקב"ה מתגלה אליו, ובעצם מראה לו שהוא אף פעם לא עזב אותו.
הוא מראה לו שהוא תמיד היה שם איתו, אבל לפעמים ה' הוא כמו דנידין, ז'תומרת שהוא רואה ואינו נראה.

מה אנחנו בעצם לומדים מפה?
שגם בשעה שאנחנו חושבים שוואלה, ה' פשוט לא נמצא איתנו, וחושבים שהוא עזב אותנו להתמודד לבד עם כל הקשיים -
אנחנו צריכים לדעת שכמו אבא שמסתכל על הבן שלו משחק בחצר דרך החלון - הילד חושב שהוא לבד, אבל האבא תמיד משגיח עליו, ככה אבאל'ה שבשמים תמיד תמיד שם, פשוט לפעמים הוא מסתתר.הוא רוצה לראות איך אנחנו נתמודד ככה, אם אנחנו באמת מאמינים בו.

וזה גם מה שאברהם אבינו הבין, כשהוא קרא למקום העקדה 'ה' יראה'.
הוא מבין שה' תמיד היה איתו, ה' תמיד רואה את האדם ומסתכל עליו, אבל רק אח"כ הוא נראה אלינו - רק אח"כ אנחנו רואים את זה שה' היה שם.

נהנתם? אז יאללה, קפיץ קפוץ 

שבעז"ה נזכה באמת לעמוד בכל הנסיונות, כמו אברהם אבינו.
שתהיה בעז"ה שבת שלום ומברוכת לכל עמ"י 
עוד אחד פרשת וירא !~אהרלה~!נתניה
"וירא אליו ה' באלוני ממרא והוא ישב פתח האהל כחום היום וישא עיניו וירא והנה שלשה אנשים נצבים עליו.."

ידועה הקושיה המפורסמת מה בדיוק היה בין ה' לאברהם באותה עת? והרי רשום לנו וירא אליו ה' ולא רשום מה הראה לו וישר עוברים לסיפור חדש?

בשביל לענות על שאלה זו נקדים הקדמה קצרה לגבי סוגי המצוות, אפשר לחלק את המצוות לשלושה סוגים. הראשון הוא דברים שאסור לי לעשות, מצוות כמו לא תרצח, לא תגנוב וכו' מוגדרות על ידי המנעות מעשייה ולא על ידי עשייה מסויימת.
הסוג השני הוא מצוות עשה שהן חובה, למשל חובה לשמור שבת, חובה לגברים להניח תפילין וכו' מצוות אלו הם מצוות מעשיות אבל אני חייב לעשות אותם.
הסוג השלישי הוא מצוות מעשיות אבל אין לי חובה לעשות אותם כמו למשל גמילות חסדים, ביקור חולים ועוד.
אני רוצה לדבר על הסוג השלישי, יכול אדם לטעות ולחשוב שמכייון שאין לו חובה לעשות את המצוות האלו הוא יכול להתחמק מהם ואכן הלכתית הוא צודק, אבל אומרת לנו התורה אם ראית משהו, אם שמעת משהו אז משמיים מראים לך פה הזדמנות. אם הקב"ה מגלגל לידך שתראה הזדמנות לעשות מצווה זה לא במקרה, הוא יושב מעלייך ומחכה שתתפוס את ההזדמנות בשתי ידיים ותקיים את המצווה שהוא שלח במיוחד אליך.

דבר זה רואים משלושה פסוקים בפרשה: הראשון הוא זה שדברנו עליו, מהי ההתגלות של ה' לאברהם? העובדה שהוא רואה שלושה אורחים ומקבל הזדמנות לקיום מצוות הכנסת אורחים, זהו ממש כעין נבואה קטנה שהרי על ידי הראייה שלי את ההזדמנות מתגלה לי שהקב"ה בעצמו מבקש ממני לעשות מצווה.

ואם מישהו יגיד לי אני כל היום רואה דברים, הרי אני לא עוור ח"ו, אז למה להתרגש מסבתם משהו שראיתי? עונה לנו התורה אתה כן עוור, כל דבר ודבר שאתה רואה בעולם הקב"ה לא מראה לך אותו סתם. את זה לומדים מהגר שכאשר היא אבדה במדבר וכמעט מת בנה בצמא ובכל זאת לא ראתה באר מים שהייתה ממש לידה עד שהקב"ה הראה לה את הבאר שנאמר :"ויפקח אלוהים את עיניה"

ועוד מלמדת אותנו התורה שלא רק אם נראה במקרה אז ניקח את ההזדמנות אלא כל רגע ורגע ננסה הבין מה הקב"ה רוצה מאיתנו. את זה לומדים מסוף הפרשה:"וישא אברהם את עיניו וירא והנה איל אחר..ויעלהו לעולה תחת בנו" מי בכלל ציווה את אברהם להקריב את האיל, נגמר הניסיון לך הבייתה! אלא הוא הבין ושאל את עצמו אם אני באמת צריך ללכת למה אני רואה איל? ומכאן הוא הבין שיש פה מטרה עליונה.

שבת שלום

לעלוי נשמת ר' שלמה קרליבך

לרפואת ראם בן חיה מרגלית
תמר רבקה בת אדית יעל
נעמה בת עידית
חי בן איילה
חנן בן שלומית
יהודה בן גאולה
יוסף בן יפה
ישראל פראגי בן מריים
עומר בן אורנה
אבינועם בן ענת
יגאל רנה בן סימון מיריי
תקווה בת כדיה
נתן בן לאה
נאווה בת שושנה
גלעד בן אביבה
דוד צבי בן בת שבע
ולכל חולי עמך בית ישראל
שכוייח! תודה רבה!!מתוק מדבשאחרונה

בסיעתא דשמייא!

אהבתי ממש!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך