ויטמינים להמתקת דינים שיחזירו לך את החיוך לפנים-
1. על כל צרה שלא תבוא יאמר נוסח זה שתיקן החסיד האדמו"ר ר' אהרון ראטה זצוק"ל וזיע"א (בעל "שומר אמונים") וכשיאמר זאת בכוונה גדולה ובאמונה שלימה ינצל מכל צרותיו-
אני מאמין באמונה שלימה שזה הצער והיסורים שבאו לי הם בהשגחה פרטית מעם ה' יתברך
והנני מקבלם עלי באהבה וכל זה בא לי מסיבת עונותי הרבים וצדיק אתה ה' על כל הבא עלי כי אמת עשית ואני הרשעתי
ויהי רצון מלפניך ה' אלהי ואלהי אבותי שיהיו אלו היסורים לכפרה על עונותי הרבים ולהקל בזה צערן של ישראל
והנה מצד הדין הייתי צריך לפרט ולשוב ולהתוודות על החטא ועוון שבסבתם באו לי אלו היסורים, אבל גלוי וידוע לפניך שאין אתי יודע עד מה.
לכן יהי רצון מלפניך אבי בשמים שתמחק ותשרש החטא ועון ופשע שגרמו לי אלו היסורים, וימתקו כל הדינים מעלי ומעל כל ישראל, ויתהפכו כל הצרופים לטובה, וימשכו חסדים טובים ומגולים לנו ולכל בית ישראל עד עולם אמן.
*** ואם יאמר זה הנוסח אזי מתמתקים ממנו בעזרת השם, כל הדינים ויתהפכו כל הצירופים לטובה, ויהיו הייסורים כפרה לכל עווניתו בפרט אם ירגיל את עצמו לומר זאת גם על כל דבר קטן, אז אין שעור לגודל נחת הרוח שיגרום להקב"ה בזה, ושמחה בכל העולמות, כי דרכו של אלוקינו לנסות את האדם באמונתו, ואם נתחזק באמונת השם אזי אם נגזרה, ח"ו, ימתק הדין מעליו.
2. 13עיקרים.
שיאמר בכל יום מובטח לו שיצליח בכל מעשיו ועסקיו:
הרי אני מאמין באמונה שלמה בשלוש - עשרה עיקרים של התורה הקדושה
א.שהקב"ה מצוי ומשגיח.
ב.והוא אחד.
ג.ואין לו גוף ודמות הגוף.
ד.ושהוא קדמון קדומים.
ה.ואין עבודה לזולתו.
ו.ויודע מחשבות בני אדם.
ז.ונבואת משה רבינו עליו השלום אמת.
ח.ושהוא אדון לכל הנביאים.
ט.ושהתורה נתונה מהשמיים.
י.ושלא תשתנה בשום זמן חו"ש.
יא.ושהקב"ה מעניש לרשעים ומשלם שכר לצדיקים.
יב.ושיבוא מלך המשיח במהרה בימינו אמן.
יג.ושהמתים עתידים להחיות.
יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתכוף יצרנו לעבודתך כל ימי חיינו,
אמן כן יהי רצון.
3.10 זכירות
לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתה. הרי אני מקיים מצוות עשר זכירות שחייב כל אדם לזכור בכל יום
ואלו הן:
א) יציאת מצרים
ב) השבת
ג) המן
ד) מעשה עמלק
ה) מעמד הר סיני
ו) מה השקציפו אבותינו להקב"ה במדבר ובפרט בעגל
ז) מה שיעצו בלק ובלעם לעשות לאבותינו למען דעת צדקות ה'
ח) מעשה מרים הנביאה
ט) מצוות וזכרת את ה' אלוקיך כי הוא הנותן לך כוח לעשות חיל
י) וזכירת ירושלים תבנה ותכונן במהרה בימינו אמן.
4. תפילה נוראה-
לכל מי שזקוק להצלחה ולישועה
מרבינו חיים מוואלז'ין ז"ל
{מובא בספר "נפש החיים " שעד ג פרק יב}
ויש לומר זאת בכל יום , ובפרט לפני פעילות מבצעית וכן לומר להצלחה וישועה.
יאמר כך- אני קובע בלבי , שה' הוא האלוקים אמיתי, ואין עוד מלבדו יתברך שום כוח בעולם בכל העולמות כלל ,והכל מלא רק אחדותו הפשוט יתברך שמו , ואני מבטל בלבי בטול גמור ואיני משגיח כלל על שום כוח ורצון בעולם , ומשעבד ומדבק טהר מחשבתי רק לאדון יחיד ברוך הוא , אבי שבשמים הדריכני בדרך האמת האמיתית בכל דרכי , בחסד וברחמים בלי יסורים ומתוך שמחה {וכאן יפרט יבקשתו}
5. יאמר- רבי נחמן בן פיגא.
רבינו אמר- זאת פעלתי אצל ה' ית'.. שרק יזכיר את שמי, נעשה כבריה חדשה.
6. תיקון הכללי.
7. ע"י הזכרת שמות הצדיקים יכול להביא לשינוי מעשה בראשית.
לכל הפחות יזכיר כמה-
שבעת רועים- אברהם, יצחק, יעקב, משה, אהרון, דוד ויוסף.
ויאמר שמות הצדיקים כמה שיוכל ויזכור <או יקרא>
משה רבינו, רבי שמעון בר יוחאי, רבי יצחק לוריא אשכנזי, רבי ישראל הבעש"ט בן אליעזר, רבי נחמן בן פיגא.
8. התקשרות לצדיקים הוא תועלת גדול.
הריני מקשר עצמי.. במחשבה, דיבור ומעשה, היום, מחר ובכל הימים כולם.. לכל הצדיקים האמיתיים שבדורנו ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר, קדושים, אשר בארץ המה ובפרט לרבינו הקדוש, צדיק יסוד עולם, רבי נחמן בן פיגא, זכותו תגן עלינו ועל כל ישראל, אמן <כדאי לומר בכל בוקר>
9. הריני מוסר את כל תנועותי, היום, מחר ובכל הימים כולם, שיהיו כפי רצונו יתברך. <כדאי לומר בכל בוקר>
10. אמתילאי בת כרנבו בואי לעזרתי. <שם אמו של אברהם אבינו>
הסגולה היא לומר את זה בזמן משפט שיש לאדם כשעומד מול השופט.. 13 פעם. אך נראה שגם מועיל לכל עניין אחר.
11. יאמר- אלהא דמאיר ענני, אלהא דמאיר ענני. <ואם יוכל, יתן פרוטה לצדקה>
12. סגולה לכל הצרות ולכל הישועות לומר- נ נח נחמ נחמן מאומן.
13. יאמר- 'אין עוד מלבדו' - יכוון במחשבתו- אעמ <שם קדוש>
14. יאמר- 'נוצר חסד לאלפים' - יכוון במחשבתו- נחל. <שם קדוש>
15. לבטל הפחד- לכוון אותיות: אלהים. <במחשבה>
לבטל הפחד- לומר- ה' צבאות.
16. מקווה. <מושיע מכל הדינים>
17. אמירת תהלים. <ואמרה מי שהיתה בעולם האמת וחזרה- אם הייתם יודעים מה שפרק אחד בתהלים עושה בשמים, הייתם קוראים כל היום רק תהלים>
18. אומר הבן איש חי- אדם שרצה לעשות איזו מצוה ולא עשאה ואומר-
ריבונו של עולם, נכון שלא עשיתי את מצווה זו וזו, אבל תדע לך שהלוואי וכן הייתי עושה אותה..
נרשם לו בשמים כאילו עשאה.
יוצא מכאן שאם תאמר- ריבונו של עולם, נכון שלא קיימתי את כל המצוות אבל תדע לך שהלוואי והייתי כן מקיימן....
ומכלל הן לומדים על לאו
אדם שעבר עבירה ואומר- ריבונו של עולם, נכון שעשיתי כך וכך.. אבל תדע לך שהלוואי ולא הייתי עובר.. נחשב לו שלא עבר.
אדם שעבר על כל התורה ואומר- ריבונו של עולם, וכו'..
הרי שנמצא צדיק גמור באותו הרגע. ויגזור אומר וה' הטוב בעיניו יעשה ב"ה.
19. אנחה-
אנחה של איש ישראלי היא יקרה מאד, כי היא שלמות החסרונות.
כשאדם נאנח על מה שחסר לו אזי הוא משלים החסרון ונעשה כבריה חדשה.
ר' חיים ויטאל שאל את מורו ורבו האריז"ל- כתוב בגמרא: שרבי אליעזר בן עזריה השחירו שיניו מרוב צומות על כך שהוא לא מחה בשכינו שהייתה פרתו יוצאת בחוט שבין קרניה, ועל פי שיטתו מותר, אך נפסקה ההלכה שלא כמוהו.
"והשחירו שיניו מרוב צומות" מה אנחנו נעשה?
ענה לו האריז"ל- אנחה אחת שלנו מעומק הלב שווה כמו כל הצומות שצם התנא רבי אלעזר בן עזריה.
וממשיך ה"ישמח ישראל" "ואנחנו בדור שלנו מי יודע כמה שוה אנחה אחת מעומק הלב אצל הקב"ה".
(זה הוא תוכן דבריו)
ואם את זה אמר ה'ישמח ישראל' על דורו, מי יודע כמה שווה היום אותה האנחה.
19. יאמר- איה מקום כבודו
כשאדם עוברים עליו צרות וצמצומים אזי הוא בבחינת 'מוחין דקטנות'
והכלל- כשנופל לשם, חס ושלום, אזי כשמתחיל לבקש
איה מקום כבודו, בזה הוא מחיה את עצמו מחיות הקדושה.
כי חיות הקלפות הוא רק מההסתרה, מה שנסתר השם יתברך שם בתכלית ההסתרה, עד שאין יודעין ממנו יתברך כלל.
אבל תכף כשמבקשין איה מקום כבודו, נמצא שיודעין על כל פנים שיש אלו"ק יתברך, רק שהוא נסתר ונעלם, ועל כן מבקשין 'איה מקום כבודו'.
ובזה בעצמו מחיה עצמו במקום נפילתו.
20. סיפורי מעשיות על צדיקים-
מסוגל לבטל המוחין דקטנות ולהחזיר הדעת דקדושה.
21. יזכר ברבינו הקדוש ויאמר משהו בשמו.
רבינו אומר שע"י שמשיחים ממנו יהיה נעשה הרהור תשובה.
22. יאמר- אלהא דרבי לוי יצחק מברדיטשוב הושיעני.
*** ותשובה, תפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה