על אלימות בין ילדים - מהרבנית שנייציראנונימי (פותח)

הנה ציטוט מפורום באתר תפוז:

באחד הסדנאות של הנחיית הורים אצל הרבנית דבורה שנייציר היא דברה על הנושא של אלימות בין ילדים בתלמוד תורה וכיצד לתת כלים לילד שלא יציקו לו.
היא אמרה שאחד הדברים הנחוצים ללמד את הילד, היא: עקביות ב"לא לתת להציק לו", ואם ילד עושה לו משהו שמציק לו ולא משנה מה הדבר ומי הילד, שיטפל בו בלי רחמנות או פחד.
כדי להמחיש לנו היא סיפרה לנו על אחיה, (היא שמעה את זה מהמורה שלו)
אחיה למד בתלמוד תורה של בנים והוא היה ילד שהילדים גם מהשכונה פחדו להציק לו - כדרכם של ילדים לפעמים. ולא שהוא היה "בריון" הוא דוקא היה עם נתונים פיזיים רגילים ביותר, ובכל זאת פחדו להתעסק איתו. מה היה הסוד שלו? הוא היה עקבי ב"לא לתת להציק לו". - לדוגמה - היא המשיכה לספר: הוא היה מגיע לתלמוד תורה מוקדם עם ההסעה, ועד הצלצול הוא היה משחק עם חבריו. בוקר אחד, החליט אחד מחבריו להציק ולעצבן אותו, הוא הזהיר אותו שאם לא יפסיק הוא יישב עליו עד הצלצול, ולמרות שהזהיר אותו הוא עצבן אותו שוב, והוא אכן קיים, הוא השכיב אותו והתיישב עליו עד הצלצול ולא נתן לו לקום במשך כחצי שעה! (בלי להרביץ לו חס וחלילה) ולמרות שלא היה לו נעים מכל הילדים שהתאספו סביבו הוא היה עקבי עד הסוף ולא נתן לילד להשתחרר עד הצלצול.
היא גם סיפרה משהו שראתה בעיניה, אחד הילדים בבית הכנסת התיז עליו מים בהפסקה של ראש השנה אחרי תפילת שחרית, הוא לא היסס ורדף אחריו עד לפרוזדור שלפני העזרת נשים שם תפס אותו, הפיל אותו והתיישב עליו למשך זמן רב ולא שם על כל הילדים ואף המבוגרות שהתאספו לראות, הוא אף התמודד עם צעקות של אחת האמהות שיקום מעל הילד, אך הוא לא קם!

זה אולי לא פוליטיקלי קורקט אבל זה מה שצריך ללמד את ילדינו כדי שלא יסבלו מנחת רשעותם של חברם.

מה דעתכן???

המקור של ההודעה הנ"ל

בעיקרון יש משהו, אך תגובות כל כךמוגזמות גם הןד.

בגדר אלימות ואי אפשר לבנות חברה על כך ש"תולים" אדם על כל עבירה בלי הבחנה בחומרתה. גם לילד המגיב זה מזיק עם הזמן שעלול "להתלקח" על כל דבר בלי פרופוציה. מה ה"התחסדות": "בלי להרביץ חס וחלילה" - לשבת חצי שעה על ילד מול כל חבריו, חס וחלילה, זה הרבה יותר חמור מלהרביץ..

אז מה כן?? תנו פתרון גם לי זה דחוף לדעת......מתוקה מדבש
זו שאלה מאד קשה לענ"דד.

ויש לה משמעויות רבות - המשתנות לפי הגיל. כעיקרון, בוודאי אסור להשלים עם זה שילד יספוג אלימות כלשהי; לאידך, יש גם ההבאה בחשבון של המבנה החברתי של החברה בה הוא נמצא - וזה שונה מגיל לגיל. לא דומה תגובת ילדים בגן לדחיית האלימות לתגובת ילדים גדולים יותר.  לכן, אני חושב שחשוב לדעת במי מדובר, אופיו, גילו, נתוניו, אופי החברה - ולפי זה לנסות לעזור.   בוודאי שבכל גיל יש לדרוש מהמחנך למנוע כל אלימות (אבל גם בכך - צריך להכיר את השטח; שלא יפתיע אותנו פתאום שבעצם הילד שלנו הוא האלים..).

חייב להיות מבוגר מלוה בסביבת ילדים - תמיד!קרנלהאור

א. הנוכחות שלו נותנת תחושת ביטחון לכולם, ויש להן פחות צורך לריב על זכויותיהם, כי הם יודעים שהמבוגר בסביבה יגן עליהם.

ב. במקרה של מריבה, המבוגר יכול לשים לב מיד, להפריד את הניצים, ולעזור להם להפוך את הבעת הרגשות שלהם ממעשים למילים. ע"י שהוא יקשיב בלי לשפוט לכל אחד מהצדדים, זה יכריח גם את הילדים להקשיב, אחד לשני, ואז המבוגר יכול לשאול אותם אם יש להם רעיונות לפתרון הבעיה? למנות את ההצעות שהועלו, וביחד איתם לבחור את הפתרון המתאים לכולם.

מסכים איתך מאוד.ד.אחרונה

ובמקומות שהדרכתי - זו היתה דרישה בסיסית שלי - שלא יהיה מצב שאין מבוגר שרואה מה קורה. בצד אופן ההתערבות שהזכרת, קיימת גם אופציה של עזרה לילדים - אחרי שמיעתם - להבחין ממה (בד"כ משהו פעוט) ואיך מתגלגלת מריבה ותובנות מכך. ניסיתי לא פעם - וילדים שהיו מוכנים "לאכול" אחד את השני יצאו מחוייכים ובאחוה.

מה שציינתי לעיל - היה לגבי מציאות שאין מבוגר בשטח. לצערנו זה קורה לא מעט - ואז הגיל והמצב משנה. לפעמים לא נוח לילד (ביחוד כשקצת יותר גדולים) שהוא כאילו אומר למורה באופן קבוע. אך אין ספק שהמוסד חייב לקחת אחריות גמורה על הנושא. ובשכל: שתהיה גם תחושת צדק וגם הילדים יצאו טוב, כפרטים וכחברה. 

משהוא ששמעתיפפריקה--

ועבד טוב מאוד- במיוחד כשהיו קטנים..

הפרדתי בין הילדים המכים, הרגעתי את הרוחות ולקחתי ספר תהילים לרא מס' פרקים בקול.

הילדים שאלו מה אני עושה, ועניתי להם שאני מתפללת שיהיה ביניהם תמיד שלום!

זתקופה מאוד ארוכה נהגתיי כך וזה עזר!!

מי זו הרבנית שנייציר?אנונימי (פותח)

חרדיה? לא שמעתי ממנה.

פפריקה אהבתיקיווי

איזה רעיון יפה!!!!!!!!

סליחה אבל ממש לא הייתי מסכימה עם הנאמר.

כמו שאמרו לפני ילד שיושב על חברו חצי שעה זו אלימות!!!!!!!!!!!

לא נראה לי שהרבנית היתה רוצה להיות אמא של הילד שישבו עליו

יש דרכים אחרות

וקרנלהאור כתבה מאוד יפה רעיון יותר מתורבת

לא חושבת שזה היה בהדרכתהאנונימי (פותח)

אולי הוא עשה את זה מרצונו ומהבנתו.

אני חושבת שכולם מעדיפים ילד שלא מעורב כלל במריבות, אבל במקרה ומתנכלים לילד חס וחלילה עדיף שידע להגן על עצמו ולשמור שלא יתחילו איתו.

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך