נ נח
אלישע האחר- למה קרוי שמו 'האחר'? שבסוף ימיו כפר בעיקר. אלישע היה צדיק עצום, רבו של רבי מאיר בעל הנס. לאחר שפנה מה' והלך בדרך אחרת, עדיין רבי מאיר היה מקבל ממנו תורה, שכן, כל התורה היתה שגורה בפיו.
אז שאלו חכמים, איך יתכן שרבי מאיר מקבל ממומר? וענו- פשוט, רבי מאיר מצא רימון, תוכו אכל וקליפתו זרק. כלומר, קיבל מה שהוא צריך לקבל ותו לא.
העניין בפשטות הוא- לא להאדיר רבנים אחרים ולהטעות את העם כאילו התיקון שלהם נמצא אצל רב זה או אחר. התיקון נמצא רק אצל צדיק האמת. ותו לא.
אז כן, את יכולה לקיים שיחות חברים ולקבל מכולם, אבל אל תתפתי לחשוב או לומר- וואו, איזה צדיק הרב הזה והזה.. הוא יתקן אותי, הוא יתן לי דרך בעבודת ה'. רב אמיתי שיתן לך דרך, היא תהיה רק לשלוח אותך לה' ותו לא. הוא יכול לחזק אותך ולעודד ולתת עיצות, אבל הדבר העיקרי שלו זה לשלוח אותך לה' כי הוא לא יודע לתקן אותך. <אם יצא לך תקראי את המאמר שהעליתי מתחת- מה קורה 'וזה'>
באופן כללי הבעיה מתחילה בגאווה ותאוות ממון, כל מיני קמעים, הוראות קבע, כל אחד אומר לך- זה יעזור לך, האמת שלך נמצאת אצלי. זה לא נכון, האמת שלך נמצאת אצל צדיק האמת ואצל ה'. ואז מתחילים לתת לאיזה רב להנהיג אותנו ומוצאים את עצמינו מחתימים הוראות קבע וכו' במקום לתת לצדיק האמת לתקן אותנו.
לרבינו לא היו ישיבות שפתח וגם לא לרבי נתן. רבי נתן היה הולך עם קסקט על הראש, איש פשוט ותמים, עובר מבית לבית למכור את הספרים של רבינו, להפיץ את הצדיק.
אנשים לא היו מקיפים אותו בפסאודו קנאות דתית, הוא לא היה רודף כבוד..
הוא היה פשוט.
את יודעת מה זה באומן כשרב מפורסם עובר? התלמידים שלו דורסים אנשים, מקיפים אותו, לא נותנים לאף אחד להתקרב אליו.. כל היום שגור להם בפה- הרב אמר, הרב עשה, הרב והרב והרב..
ומה עם הרב להושיע? שזה ה' ית'
ומה עם רבינו?
אין. כלומר, יש, בטח שיש, -"בוודאי שה' כל יכול ורבינו הוא הצדיק, אבל הרב אמר ש.."
איך רב שנוסע על מכוניות פאר וישן במלונות פאר יכול להבין מה עובר עלי, עם כל התאוות שלי וכל הבלבולים שלי? איך אתה יכול לתת לי עיצה? כולך מפוצץ בגאווה וממון. <באופן כללי, בלי להזכיר שמות, שכן, אנחנו לא יודעים כלום, באמת שלא.> רק צריך להתפלל לה' שיציל אותנו מאד כזה שילכוד אותנו ברשתו, כי אנחנו, מה אנחנו מבינים, כל אחד מבטיח לנו ואנחנו רצים אחריו.
בתחילת ההתקרבות שלי, הייתי באיזו הרצאה של רב מאד מפורסם, ולא ידעתי כלום, לא הבנתי כלום..
ובסוף ההרצאה הם אספו תרומות לישיבה בכך שמכרו 'כוס הישועות'.. מזמן, עוד לפני שכולם שמעו על זה.. לפני 13שנה בערך.. והרב המליץ שזה פועל ישועות ושאפשר לבקש ולבקש..
ואני, התמים, שלא היה עלי שקל אחד.. התאמצתי ורכשתי אותה בהוראת קבע. בחסד ה' אף בקשה שביקשתי לא פעלה. למה בחסד ה'? כי עכשיו, כמה שנים אחרי, ה' נתן לי משהו יותר טוב.. דעת אמיתית שהכל ממנו.
ועד היום אני תוהה לגבי אותו רב, שנשאר גדול ומפורסם.. אתה לא מתבייש? לומר ליהודי שרוצה להתקרב לה' שכוס תציל אותו? מגשימה משאלות? במקום לתת לי סטירה ולשלוח אותי לשדה ולתת לי להכיר את ה'?!! בגלל התאוות ממון שלך, אתה מטעה אותי? כמה עברו עד שפגשתי מישהו שכן שלח אותי לה'? לא חבל על השנים הללו, שהאמנתי בכוס? בקמיעות? בחוטים אדומים? בעין הרע? בכישופים? רק ה' ית' 'עושה נפלאות גדולות ל ב ד ו' כל הקמיעות, הכל חרטה.. אין היום מי שכותב קמיעות לשמם, האחרון היה ר' מרדכי שרעבי וזהו.
באחד השיעורים שאני הולך, יש לנו מנהג כזה, כל קמע שמגיע לידינו אנחנו נותנים לרב והוא פותח אותנו לעיני כולם ומסביר לנו כמה חרטה יש שם. למשל- קמע עם פרק תהילים. - למה שלא תקרא פרק תהלים, זה יעזור לך יותר. או אולי שתלך עם כל הספר, עדיף. או חוט אדום למזל- פעם מישהו ראה את הבבא סאלי עם חוט אדום?
ואת יודעת מה? מאז יצא לי ועדיין לפעמים שומע פה ושם את אותו רב.. בשיטת רבי מאיר- אני לוקח מה שטוב לי ותו לא. אז את יכולה לקבל מכולם, רק צריך להיות חכם ולדעת מה כן ומה לא ואיפה אני עוצר.
אז נכון, יש איזה עניין של 'סגולה' כלומר- לא מחייב אבל יש לדבר חזקה שהוא יועיל. סגולות יש, אבל בראש ובראשונה יש ה' ית' בעולם.
יש עוד המון לדבר מזה, אבל שוב.. לא חושב שזה המקום להנציח. אני אשלח לך הודעה בפרטי, אולי שם אשלח את המאמר השלם, אם בא לך. ושוב, אם התשובה ענתה לך, אפשר להפסיק כאן.