בס"ד
א-שכולם מסביב נותנים מחאמות ואומרים לכם שאתם מנגנים מהמם ואתם מרגישים שאתם מנגנים ממש מכוער?
ב-למי שמנגן משמיעה: גם לכם יש תפדיחה הזאת שכשאתם מנגנים לבד אתם מנגנים מעולה וכשיש מישו בסביבה אתם עושים מלא טעויות?
בס"ד
א-שכולם מסביב נותנים מחאמות ואומרים לכם שאתם מנגנים מהמם ואתם מרגישים שאתם מנגנים ממש מכוער?
ב-למי שמנגן משמיעה: גם לכם יש תפדיחה הזאת שכשאתם מנגנים לבד אתם מנגנים מעולה וכשיש מישו בסביבה אתם עושים מלא טעויות?
א. תמיד.
ב.תמיד...
אם את רוצה לנגן 100% לפני קהל -
את צריכה להיות סגורה על עצמך 150%...
במיוחד בכלי מלודי, שכל זיוף הכי קטן כולם שומעים,
וזה גורם לעוד בלבולים בהמשך.
דבר שני - אל תראי שהתבלבלת.
סיכוי טוב מאוד שאף אחד לא שם לב אם את לא מראה את זה...
ובנוגע לדבר הראשון - הרבה עבודה על דימוי עצמי.
ובמשך הזמן זה גם הופך לפחות נכון ![]()
א.כן!זה שיא הנכון 
ב.מרפי-תמיד עובד שזה קורה!
שאף אחד לא מקשיב מאלתרים יופי,ושמקשיבים פתאום פוול טעויות וזיופים 
ממש מזדהה איתך!
ב. אני לא מנגנת לפי שמיעה כי זה ישמע משו זועתי..![]()
בס"ד
זה פשוט שמפריעה לי שאנשים שומעים את זה...עם גיטרה אינלי בעיה, אבל בחלילית זה כאילו...אישי.. לא יודעת להסביר
הדימוי העצמי זה בקשר לזה שאנשים חושבים שאת מנגנת יפה,
ואת לא חושבת ככה.
גם לי בגיטרה אין בעיה, כי זה כלי הרמוני,
ואם טועים לא כ"כ שמים לב, וגם אם שמים לב זה לא כ"כ מפריע.
וחלילית זה כלי מלודי, וכל טעות שומעים ישר, וזה הורס הכל,
אז זה בעצמו כבר מלחיץ,
וגורם לעוד טעויות...
להיות בצד השני ששומע לחשוב מה אתה היית חושב... זה עוזר... כמו נגיד אצלי בקריאה בתורה, כל טעות קטנה יצרה פעם לחץ, עד שעשיתי חושבים והבנתי שזה לא כזה נורא מהצד ששומע...
בקשר לשאלות...
לפעמים שאתה מזייף ואחרים אומרים שזה יפה, אתה חושב לעצמך, אם הם היו יודעים ומבינים כמה אתה מחרטט פה... מה הם היו אומרים, וזה גם טוב לפעמים ההרגשה הזאת, נותנת ביטחון...
וגם שאתה מנגן משמיעה, צריך להבין שלא כל אחד מבין את השינויים הקטנטנים שאתה מזייף בהם... וככה זה נותן יותר ביטחון...
ככה אפ'חד לא יודע אם אתה מזייף או עושה בכוונה ![]()

מתו"שאבל אני מכירה גם את המצב ההפוך,
שאני חושבת שאני מנגנת יפה, אבל קהל השומעים לא מצליחים בכלל לזהות את המנגינה. |סמוק לחיים|
רציתיאני נורא נהנית לנגן(גיטרה) ולשיר עם כולם זה יותר כיף ונחמד...ותמיד יש כל מיני טעויות קצת מחוסר ביטחון...ובאמת קצת בעיה של דימוי עצמי...
אבל כל עוד זה החברים שלך והאנשים מסביבך לדעתי קחו ת'מחמאות לעצמיכם ותהנו מהן...
אתם עם עצמיכם לא מרגישים טוב בנגינה אז תשתפרו..אבל זה מראה לנו שהאנשים מסביבנו אוהבים גם ת'יכולת נגינה שלנו כבר עכשיו..זה נראלי רק דבר שמעודד נגינה בסה"כ...
אבל אני דואג שלא ישמעו אותי... כי אני מנגן מ-מ-ש מכוער...
א. כן
ב. לא מנגנת לפי שמיעה הרבה אבל כאני לומדת בעל פה יצירות בגיטרה זה קורה לי באופן קבוע באסה..........
זה מעצבן כ"כ!!!
זה קורה לי כל פעם...
א- אני לא מנגנת מהמם, ואפילו לא יפה, אבל פתאום כשאמרו לי :"וואי שמעתי אותך אתמול זה היית את בפנימיות נכון? פשוט עזרת לי להרדםם!!" התחלתי להתלבלב...לא ידעתי מה להגיד...
ב- לא מנגנת משמיעה, אבל בכל מצב- אני מנגנת לבד או עם אחים שלי ולא מתבלבלת, וכשיש מסביבי אנשים שמנגנים טוב יותר ממני אני פשוט שוכחת אקורדים, או שיש פריטות מסוימות שאני פתאום לא מצליחה. סיוט!!
קורה הרבה....
ב. הייתי בטוח שזה בעיה שלי ולכן שאלתי מישהו מקצועי והוא אמר לי שלכל נגן שאני לא אלך הוא תמיד יגיד לי שהוא עובד על לנגן מול קהל .בכל אופן אם את מנגנת על כלי ליווי ולא על נשיפה אנשים ממש לא שמים לב אפילו אם את מנגנת בסולם אחר
היי לכולם,
אשמח לעזרתכם.
מנגנת בפסנתר קלאסי.
רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.
מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.
מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד
אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?
תודה!
קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)
ושל 3\4 לעשות 3 פעמים
כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר
אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.
מקווה שסייעתי לך.
מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.
שאלתי את הAI:
נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:
1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.
2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.
3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.
4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.
מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.