האם אנחנו מפספסים משהו..?tomerittal

ב"ה

יצא לי לחשוב על זה.. 

כמה יצא לי לדבר עם החניכים שלי על זה שצריך "לתקן עולם במלכות שדי"? שזאת המטרה של עם ישראל..? שאנחנו צרכים להשפיע על העולם? 

לצערי, נראה לי שפספסתי את זה קצת. ואחרי שנכנסתי לישיבה, הראש ישיבה שלי מדבר על זה כל כך הרבה. 

אנחנו, בתנועת אריאל, לא שואפים לתקן את העולם? אנחנו שואפים להיות סגורים רק בתוך ה-ד' אמות שלנו? נראה לי שעוד יסכימו איתי, שאנחנו מפספסים משהו. 

דברי הרב אליעזר מלמד בעניין: (לפחות 5 פעמים שמעתי את זה ממנו)

"איזה אידיאל להציב בפני התלמידים שאל אותי מורה בתלמוד תורה, האם צריך לעודד את כל התלמידים שיישבו כל ימיהם בישיבה ויעסקו בתורה, שזו המטרה הנעלה ביותר, או שצריך להתפשר עם המציאות ולומר לתלמידים שכל המקצועות הם ראויים מלכתחילה? 
השבתי לו, איך אפשר ללמד את פסוקי התורה ולומר לתלמידים שראוי לכל יהודי לעסוק כל ימיו בתורה. כיצד יסבירו לתלמידים את מה שכתוב על יצחק אבינו שזרע וחרש ונטע. איך יפרשו את הפסוק: "ויגדל האיש (יצחק), וילך הלוך וגדל עד כי גדל מאוד. ויהי לו מקנה צאן ומקנה בקר ועבודה רבה... ויחפור את בארות המים" (בראשית כו, יג-יח). או מה שנאמר על אברהם אבינו שהיה "כבד במקנה, בכסף ובזהב" (שם יג, ב). "ויטע אשל בבאר שבע" (שם כא, לג). ואיך יפרשו את מעשיו של יעקב אבינו, ששמר על צאן לבן בחריצות עצומה עשרים שנה - "הייתי ביום אכלני חורב וקרח בלילה ותידד שנתי מעיני", כדי שאף כבשה לא תפיל את עוברה ואף טלה לא ייטרף, וכדי שיהיה להם תמיד מזון ומים. אם אין ערך לכל העבודה הזו, מדוע התורה מדברת על כך?!
אלא שיש לחנך את התלמידים לדבוק בתורה ובמצוות, ומעבר ללימוד הבסיסי המשותף לכולם ולחובת קביעות עיתים לתורה, על כל אחד לעסוק בתיקון עולם בתחום המתאים לו. אם לא מחנכים כך, מוכרחים לעוות ולעקם את פסוקי התורה והדרכות חז"ל." 

(מתוך 'רביבים' , חשוון תשע"א) 

מצחיק שאתה מביא דווקא את הרב מלמד.פלספנית

בעזהי"ת

שהרי הוא, כידוע, מקבוצת המקימים של התנועה, המזכ"ל הראשון, ועוד כהנא.

מסתבר, כנראה, שהוא חושב שתנועת אריאל זה לא 'שואפים להיות סגורים רק בתוך ה-ד אמות שלנו', אלא הרבה מעבר לזה. מסתבר, שתנועת אריאל בדיוק-בדיוק ההגדרה הכי נכונה שלו לקבוצה שעובדת לפי המטרה ש'על כל אחד לעסוק בתיקון עולם בתחום המתאים לו.'

הרי, תנועת אריאל היא תנועה שלא מעוותת ולא מעקמת, באידאל ובהשתדלות, שום פסוק ושום תג בתורה, שום הדרכת חז"ל. זה הרי האידאל שלנו, לא?

והוא הרי אומר שרק אם לא-- מחנכים לתיקון העולם העצמי שלנו, אז מעוותים את התורה.

אנחנו לא מסתגרים. א-ב-ל- אנחנו בהחלט אומרים, ובגדול, שאנחנו לא מוכנים להתפשר על התורה בשביל לתקן את העולם. אנחנו מאמינים, שהתורה היא תורת חיים, והעולם הוא עולם תורה, וממילא תיקון העולם האמיתי ייעשה אך-ורק מתוך תורה, באמצעות תורה, ובתורה מלאה.

אבל-tomerittal

ב"ה

גם הרב מלמד חושב כך. (ואת זה אפשר לראות אצל הרב בצורה ההכי ברורה: לא מתפשרים על שום מצווה או עיקרון שאנחנו מאמינים בו) 

מישהו אמר להתפשר עם המציאות? חלילה..! אנחנו בדיוק רוצים לתקן אותה. ולכן אנחנו צריכים להכניס את זה לראש לילדים בגלאי 10. יהודי- זה מישהו שמטרתו בחיים זה לתקן את העולם ע"פ העקרונות החשובים שהוא למד/לומד, כמובן, שוב, בלי פשרות.

(ואני יכול להעיד, בתור תלמיד של הרב כמה חודשים, אני רואה על האנשים, התלמידים שלו שהולכים בדרך הזאת, זוכים פשוט לקיים את הדבר הגדול הזה. מצד אחד ללכת לעבוד- לתקן את העולם, לתרום את הכוחות שהקב"ה נתן להם לעמ"י בפרט ולכל העולם בכלל, מצד שני, אותם אנשים זוכים להמשיך ללמוד תורה, ולהקים משפחות תורניות, בלי פשרות.) 

אני באמת לא מבין מה הבעיה/סותר? 

אבל אתה אומר בדיוק מה שאמרתי. איפה ה'אבל'?פלספנית
תשובה-tomerittal

ב"ה

ציטוט מדברייך:

"והוא הרי אומר שרק אם לא-- מחנכים לתיקון העולם העצמי שלנו, אז מעוותים את התורה.

אנחנו לא מסתגרים. א-ב-ל- אנחנו בהחלט אומרים, ובגדול, שאנחנו לא מוכנים להתפשר על התורה בשביל לתקן את העולם. אנחנו מאמינים, שהתורה היא תורת חיים, והעולם הוא עולם תורה, וממילא תיקון העולם האמיתי ייעשה אך-ורק מתוך תורה, באמצעות תורה, ובתורה מלאה." 

לפי דברייך, אני הבנתי, שהרב אמר X, אבל... Y. כלומר, אבל לא יכול להיות מציאות שהשילוב הזה לא יפגע לנו בחיים. 

אולי טעיתי, מצטער

אמרתי שהרב אומרפלספנית

בעזהי"ת

שאם לא עושים X ממילא לא עושים Y, והצרנתי את זה ל'אם עושים Y ממילא אפשר לעשות X'.

ואז אמרתי שחושבים שאנחנו עושים רק Y, אבל באמת עושים גם X.

[לשם משוואה מדוייקת: X זה תיקון העולם, Y זה קיום תורה.

הרב אומרים שאם לא מתקנים את העולם, לא מקיימים את התורה כמו שצריך- כלומר, אם מקיימים את התורה כמו שצריך, אפשר לתקן את העולם.

חושבים שאנחנו רק מקיימים את התורה, אבל אנחנו גם מתקנים ת'עולם.]

קפיש?

כן..tomerittal

ב"ה

הבנתי מה אמרת. מצטער, לא הבנתי נכון את דברייך.

ועדיין לא הבנתי למה תנועת אריאל לא שואפת באמת לחינוך כזה? ..

היא כן שואפת לחינוך עזה.פלספנית
אני מצטער,tomerittal

ב"ה

אם נעשה סקר כמה מדריכים מעבירים על העניין הזה פעולות ומדברים על זה, נגלה שהתוצאות, לצערי, לא משהו.. (כן, בתור מדריך לשעבר יצא לראות על מה מדריכים מעבירים פעולות)

אני חושב שצריך להתחזק בזה. אבל כנראה, זה לא באמת מעניין מישהו. 

העיקרים: לא לדבר בתפילה, לא לדבר לשון הרע, כמיה לבית המקדש, צריך לאהוב את א"י. כל אלו ממש חשובים! אבל.. איך אנחנו רוצים לקרב את הגאולה? איך אנחנו רוצים לקיים את חזון הנביאים שכל הגויים יבואו וישתחוו להר ה'?!

יצא לי לדבר עכל הנושא עם חניכות שלי לפחות 3 פעמים.דוסית?
בתור חניך לשעבר ומשקיף מן הצד בהווה ...אנונימי (פותח)

באמת יש כאן פספוס עובדה שעד עכשיו לא ידעתי שזה האידיאל בתנועה ...

יכול להיות שהסניף שאני הייתי בו הוא לא משהו ( סניף גב"ש ) אבל עד כדי כך?

שהדבר הכי חשוב! בתנועה ישכח והמסר לא יעבור ?

אחד שמרגיש וחושב שכל עניין התנועה הוא בזבוז זמן אחד גדול ואף אחד לא מקבל מזה כלום

תקנו אותי אם אני טועה.

מי שכן מדבר על החזון של להמליך את הקב"ה בפה מלא בלי רתיעה ושאתה קולט ישר שזה עניינו זה הרב שמואל טל ר"י תורת החיים שלדעתי מצליח להעביר את הרעיון בצורה הרבה יותר טובה אשמח לתגובות .

לרב טל יש הרבה מתנגדים.פלספנית

בעזהי"ת

עובדה.

לרב טל [שאגב, אני מאוד מעריכה אותו] יש הרבה אנשים ש'לא מתחברים'.

לא חכמה לצעוק את האידאלים שלך ככה, כמו שהם. החכמה זה להכניס אותם ככה שהאחרים יאמינו בהם.

---------

ולגבי התנועה.

הגיוני שמתפספס. לצערינו. לצערינו התנועה נתפסת הרבה פעמים כ'בועה מסוגרת שחיה בתוך עצמה ומתקנת רק את עצמה.'

אז מה, יש גם כאלה שחושבים שרבי נחמן הוא פסיכופת. [ח"ו]

נכון, חשוב להעלות את הנקודה פה, בפורום, כדי שמדריכים בהווה,בעבר, בעתיד, חברים של מדריכים, וכל מי שקרוב- יעלה את העניין למודעות. חשוב להעלות את זה למודעות ועד הסוף.

אבל שיבוא בצורה של 'להעלות למודעות', לבוא בצורה של להעלות לפה פעולות בנושא, וכאלה.

לא בגישה של 'אריאל מפספסים', 'המסר לא עובר', 'בזבוז זמן אחד גדול', 'שואפים להיות סגורים ב-ד' אמות שלנו', ובהרגשה שלי- קצת בגישה של גאווה.

לבוא בגישה של לתקן ולקדם, בשמחה.

שכוייח.

בתור אחת שמכירה מקרוב את שני הצדדים...רחובות...

יש הרבה מאוד אנשים שלא מתחברים לרב טל בגלל משו מאוד מסויים....הפסד שלהם.

חוצמזה זה לא עניין של לצעוק את האידאלים. פשוט חיים את מה שמאמינים בו.. ותתפלאי אבל זה גם נכנס לאחרים,למי שרוצה לשמוע ולהקשיב..

ולעניות דעתי כן צריך גם על זה לדבר עם חניכים... חשוב להעביר גם ת'אידאילים הענקיים האלו!

אבל מצד שני למצוא את הדרך להוריד אותם לתכל'ס

פלספנית-tomerittal

ב"ה

מה שאני טוען כנגד התנועה(אני חושב שיש לי זכות להגיד את זה, וגם אני חושב שזאת לא גאווה) זה שהיסוד לא טוב לצערינו. בתור מדריך, לא שמעתי את המזכ"ל שליט"א או אחד מהאנשים המשפיעים מדבר על דברים גבוהים- של תיקון עולם. נוצר מצב שבתנועה אנחנו שואים תמיד לקיים את פרטי ההלכה בדקדוק- בתפילה, הל' לשון הרע, ארץ ישראל, ושוכחים את המגמה הכללית. נראה שגם ההנהלה ארצית שלנו (שעושה המון דברים טובים.. באמת מעריך אותם) גם לא שמים לב שבגלל ההתעסקות בפרטי הדברים שוכחים את הדבר הכללי והשלם. 

לצערינו, מדריכים מעדיפים לעשות פעולות על המקדש, לשון הרע, כיבוד הורים, בן אדם לחבירו (שאלו דברים ענקיים!! זה בעצם האידיאלים של עמ"י), במקו להשקיע מאמץ להסביר לחניכים[כןכן, גם בכיתה ג'] איך שהם מקיים את המצוות בשלמות ודקדוק משפיע על תיקון העולם, ובע"ה הם מקרבים את הגאולה.

להיפך,פלספנית

בעזהי"ת

זה בעיה בפועל, לא ביסוד.

ביסוד- יש את זה, ויש את הידיעה, ואנ'לא יודעת כמה יצא לך לדבר עם יוסי, אבל אני שמעתי אותו אומר את זה, ולא פעם.

בפועל, בהעברת המסר הלאה, לחניכים?

לצערי, יש הרבה מדריכות שלא הייתי מכניסה להדרכה בגלל שהם 'לא מעבירות ת'מסר הלאה'. אזמה? יש לנו מה לעשות עם זה? -כרגע לא. כל אחד ינסה להתערב בסינון בסניף שלו, לא מעבר..

הלוואי שכך באמת המצבtomerittal

אם מה שאת אומרת נכון אז אנחנו במצב טוב. 

(לצערי, לא יצא לי לראות. או שבעצם יצא לי לראות שלא מדברם על זה.. המדריכים. ושוב, מכיוון שהם בעצמם לא מאמינים בזה)

אבל שוב, אם את יודעת שהמצב כמו שכתבת, אז.. ברוך ה'!

שבת שלום

לדעתי ןלפי מה ששמעתי מיוסי ועוד את פשוט טועה!nehora8
יצא לי לדבר על זה עם אנשים מההנהלה...nehora8

וזה לא בדיוק המטרה שלהם!

וחוץ מזה תסתכלו במגנט עם הערכים של תנועת אריאל אין שם שום דבר שקשור!

כניראה שאנחנו כן מפספסים משו!

צודק!אנונימי (פותח)

מסכים עם הכל אבל נראה לי שבאמת אחד הדברים המעפנים שיש לדעתי בתנועה הזאת (אולי לא בצורה רשמית, אבל הרבה אריאלניקים ככה) זה ההסתגרות והרצון שהסניף יהיה לדוסים בלבד ולא גם לכאלה שפחות. זה לא להתפשר!! זה לקבל ולהכיר גם את החברה הפחות דוסים,  ולקדם המון גם אותם וגם את אלה שגם ככה דוסים. רק צריך להפתח...

הסיירת!צעיר רענן

סיירת אריאל! חוד החנית =)

כמה נופלים בדרך? מי שנשאר זה השפיצים!

(זה לא לגמרי דעתי, אבל יש בזה נימה של אמירה נכונה)

אני לא תומך בזה.segal
יש סניפים שזה ההפךצמבלאחרונה

אני מכירה סניפים שבהם הרצון הוא שהסניף יהיה כמה שפחות דוס, ויותר פתוח...

בדיוק חשבתי על זה....כנרית על הגג=)

אני בעז"ה מנסה להתחיל עם החניכות שלי רצף של פעולות על מה זה באמת אהבת ישראל ואם אנחנו אוהבים את כולם, גם את אלה שלא שומרים תורה ומצוות, בשבילהן חילוני=רשע, וזה ממש מציק!!!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך