הכנתי לשבת גולאש... ערבבתי כמה מתכונים ויצא פשוט נהדר!!!!! ללילות שבת הקרים עם החלה החמה מהפלטה אין כמו זה... בעלי ברך אותי כל השבת... הנה המתכון:
מצרכים:
בצל גדול מאוד קצוץ גס
2-3 גזרים חתוכים לרצועות, או איך שאוהבים
חבילת גולאש (השתמשתי בשל "עטרה"- 800 גרם. יצא מצוין)
חבילת רסק עגבניות
חצי חבילה גדולה של עגבניות מרוסקות (עדיף בטעם שום- יוצא מצוין!)
תבלינים
(הוספתי גם קוביית תיבול של קנור- ניחוח צלי, אבל ממש לא חובה)
מטגנים את הבצל בסיר רחב, עד להזהבה (יותר משקוף, פחות משרוף) ואז מוסיפים את קוביות הבשר. מטגנים אותן היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את הרסק והעגבניות מרוסקות, פפריקה, מעט פלפל, מלח, את הגזרים ומוסיפים מים בערך לשלושת רבעי סיר. מערבבים, מביאים לרתיחה, ואז מעבירים לאש נמוכה\בינונית לבישול ארוך של שעתיים שלוש, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
לטעמי יוצא הכי טוב כשנותנים לרוטב להיות מאוד סמיך ולא מימי, ככה זה יוצא מצויין...
תאווה לחיך!!!