2-3 חצילים תלוי בגודל
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ס"מ (לא יותר!), משטחים על תבנית אפיה גדולה, ממליחים ומפזרים מעט מיץ לימון.
אופים בחום גבוה עד להתרככות והזהבה.
בשלב הזה אפשר לנשנש ככה או להמשיך.
תערובת גבינות:
1 קוטג'
1 קופסה גבינה צפתית/בולגרית דלת שומן
3 פרוסות גבינה צהובה לייט חתוכה לפיסות
3 כפות קמח
מלח פלפל /שום א. שום לפי הטעם
מערבבים את החומרים למילוי
לוקחים כל פרוסת חציל גדולה וממלאים במעט מהמילוי מגלגלים לגלילה קטנה ומניחים בתבנית. מהפרוסו הקטנות יוצרים סנדוויצי'ם.
ככה ממלאים את כל החצילים. אם נשארה תערובת ניתן לשמור לחציל הבא
לרוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות
או 6-7 עגבניות קצוצות דק
או 1 קופסה קטנה רסק עגבניות מדוללת במים (פחות טעים)
אורגנו
בזיליקום יבש או טרי
שום כתוש לפי הטעם
מלח ופלפל
כף שמן זית
מערבבים הכל יוצקים על גלילות החצילים ואופים עד שהגבינה מבעבעת. מעדן!