אתמול זה קרה גם ליזקנת השבט

שלום לכולן,

קצת עדכון - אני אצל חברה , עובדת דיי קשה - משגיחה על שפע הילדים החמודים , ועושה כל מיני עבודות בית -כלים וכו'ו

אתמול נפלתי במדרגות. יש כאן המון , ואני באה מבית מאד שטוח. נפלתי על הידיים , אבל רק הבוקר קראתי את השירשור של נעמי. ראו כמה דפים אחורה.

אז , אני לא במקום שלי , ולא ברור לי מה לעשות . אני במקום די נידח . והרופאה שלי במקום מגורי הקודם. לא פשוט.

גם עד היום קצת התביישתי לבקש להשתמש במחשב - עכשיו מרגישה קצת יותר בנוח.

ויש לי עוד שאלה: האם זה מסוכן לישון על מזרון על הרצפה? אני ישנה ככה כבר שבוע , אבל אתמול התחילו כאבי גב . לא יודעת אם זה קשור או לא.  יש לי המון רגשות אשם , על איך הרשיתי לעצמי להביא ילד , לתוך התנאים האלו , אבל אם הייתם מדברות איתי לפני 4 וחצי חודשים - אז ....אני מעדיפה לא לספר איך הרגשתי - אבל אין לי מושג איך הצלחתי לחיות בכלל.

אז שוב לשאלות : יש בעיה עם מזרן על הרצפה?

ואם נפלתי וזה היה כבר אתמול - כדאי לעשות מאמץ להבדק?

לדעתיחילזון 123

לא חושבת שיש בעיה עקרונית עם מזרון על ריצפה

אוף קפץחילזון 123

כלומר לא נראה לי בעיה לתינוק. לך זה כמובן יכול להיות לא נח (אין מצב למזרון אחר? או לרפד איכשהו?)

ובקשר לרופאה נראה לי שאת יכולה להבדק בכל מרכז לאשה לא?

שלום יקרה!יפעת1

עדיף להיבדק..את לא חייבת את הרופא שלי כל רופא נשים עם מוניטור ודופלר-לשמיעת דופק.

את מרגישה תנועות..

רוב הסיכויים שהכל טוב בע"ה,אבל עדיין עדיף להיבדק.

לגבי שינה על מזרון פשוט יהיו לך כאבי גב.כמו שאת מתארת שכבר יש לך.

חיבוק יקרה..ואת מוזמנת אלינו קצת..נשיקה

לדעתי אין צורך להיכנס לסרטיםיוקטנה

התינוק מוגן היטב ברחם. 

כל עוד את מרגישה בטוב, ומרגישה שגם התינוק חש בטוב, אין צורך לדעתי להיבדק. 

אף גורם רשמי לא ייקח אחריות, וכמובן ימליצו לך להיבדק, ובבדיקות יש מצב שגם יבקשו ממך להישאר להשגחה לילה... תזכרי שהם חייבים להתעקש, בשביל הכסת"ח שלהם, אבל את לא חייבת להסכים. 

לגבי שינה על הרצפה - אם לא נח לך אז למה לישון ככה? אבל אולי כאב הגב נגרם מקור? יש מצב להוסיף בידוד? אולי שטיח מתחת למזרון? אולי לחמם יותר את החדר? לתינוק זה לא מזיק, אבל גם לך יש זכויות קורץ

מקווה שעוד אקטואלי...נעמיל'ה

כפי שקראת בשרשור שהתחלתי לפני כמה ימים, זה לא חד משמעי. נכון, אם את מרגישה טוב ומרגישה תנועות וכו' אז אין סיבה לחשוש כביכול. מה שהסבירו לי באולטרסאונד זה שחוששים מהיפרדות שיליה חו"ח. להרגיעך- אמר לי ראש המכון בש"צ שהוא עוד מעולם לא ראה שזה קרה למישהי מנפילה, כן מתאונות דרכים ל"ע. להשגחה מן הסתם כבר לא ישאירו אותך כי הם משאירים להשגחה 24 שעות לאחר הנפילה ואח"כ זה כבר ממילא לא רלוונטי. (כנראה ה24 שעות הראשונות מספקות את כל התמונה)

אולי יש לך אפשרות לעשות אולטרסאונד במרכז לבריאות האשה כל שהוא? ואם הכל בסדר, אז וותרי על טיולים לחדר לידה.

מקווה שעזרתי ותרגישי הכי טוב שבעולם בע"ה!

לא יכולה לכתוב הרבהזקנת השבט

הנפילה הכל ב -סדר . אבל חלבון עוברי , מפחיד. הרופאים הפחידו אותי ואני לא רוצה מי שפיר.

לא חייבת...אחותו

שקיפות עורפית תקינה? סקירה תקינה? בכל מקרה ערכי חלבון עוברי אצלך יראו שלפי גילך יש סיכון מוגבר. אבל יתכן שאם התוצאות תקינות הם יראו על ירידה בסיכון.אז למה לעשות מי שפיר?

מצטרפתיוקטנה

אין חובה לבצע את הבדיקה (כמו שכתבתי ל"אמאל'ה חדשה" - לא יבוא שוטר).

השאלה אם יש משמעות לתוצאות בדיקת המי שפיר עבורך.

במידה ואת מעדיפה שלא למשיך הריון במידה והעובר לוקה בתסמונת דאון - כדאי לבצע את הבדיקה (הסיכון בדיקור נמוך פי עשרות-מאות מאשר הסיכון לתסמונת דאון). הבנתי שמתירים להפסיק הריון במצב כזה.

אם תמשיכי בהריון גם אם תדעי שהעובר לוקה בתסמונת דאון - הרי שאין צורך בבדיקה (אלא אם בכל זאת תרגישי שאת צריכה לדעת לקראת מה את הולכת).

מזכירה לך לנשום עמוק, ולהקשיב ללב שלך, ולא להקשיב לַפָּחַד! גם אם קשה ומבלבל נשיקה

על מה את מדברת?יהודיה מא"י

הסיכון להפלה בגלל בדיקת מי שפיר הוא אחד ל200, כלומר חצי אחוז.

מפנים לבדיקה מי שיש לה סיכון של אחד ל400 ומעלה, כלומר סיכון של רבע אחוז ומעלה לילד עם תסמונת דאון.

בעיניי זה נורא.

שקיפות לא עשיתיזקנת השבט

החלבון קטן מ300 , אבל ההריון הזה הוא רצוף משברים - ואני לא רוצה לעשות מי שפיר. אני מאד מקווה שזה לא חוסר אחריות מצדי , כפי שבני משפחה שיודעים על ההריון אמרו לי. אישית אני בעד הרופאים , אבל אני יודעת שלא אוכל לנוח אחרי הבדיקה - ואני פשוט יודעת שלא אוכל לסלוח לעצמי , אם התינוק ייפול - גם אם הוא חס ושלום....אני לא שופטת מי שעושה את זה ומי שבוחרת להפסיק הריון . לדעתי זה לגיטימי. עבדתי עם ילדים פגועים , ולהורים שלהם נפסקו החיים פחות או יותר כשהם נולדו. דאון סינדרום הוא בין הסינדרומים הקלים , יחסית למה שאני ראיתי.

מי שיכולה להתפלל , אז תודה.

את לא חסרת אחריות בכלליהודיה מא"י

וכל מי שמפחיד אותך ככה הוא חסר אחריות בעצמו ואת מוזמנת לסתום לו את הפה.

אין סיבה רפואית לנוח אחרי הדיקור.יוקטנה

נהוג לומר לאישה לנוח 48 שעות אחרי הדיוקר, אבל אין ביסוס מחקרי להמלצה הזו.

בכל זאת, זו בדיקה לא קלה (נפשית בעיקר. פיזית זה כלום. לא מנסיון אישי - אבל מסיפורים רבים מאוד), ובהחלט נחמד לנוח אחר כך. אבל ממש לא מסוכן לצאת אחר כך גם לטראק בירקון חושף שיניים

זקנת השבט יקרה...איזה יום שמח

הרופאים אוהבים להפחיד.. הם רוצים לצאת מוגנים ושאף אחד לא יבוא בטענות...בפרט אם הגיל לא צעיר כ"כ..

אני יודעת על כמה סיפורים ממש קרובים אלי שהרופאים טעו באבחנה שלהם.....דודה שלי היתה בסרטים כל ההריון בסוף נולד לה כזה חמודצוחק שום תסמונת שום נעליים....

אלוקים נתן לך מתנה והוא יעזור לך לשמור עליה ובעז"ה הכל יהיה בסדר!;!!

בדרך כלליוקטנה

כשמפנים אישה לדיקור, זאת אומרת שהתוצאה שלה נמוכה מ-1 ל-350.

הביכון כיום עומד על הרבה פחות מאחד ל-400 (מעולם לא היה 200 למיטב ידיעתי ), ומוערך בין 1/2000 ל-1/4000. מי שיש לה ביטוח משלים, יכולה אפילו לבחור את הרופא שיעשה לה את הדיקור תמורת תשלום של 100 ש"ח.

לא נראה לי נכון לשפוט בחירות של אנשים בנושאים רגישים.

כן נראה לי נכון לשתף בבחירה שלי, ובמניעים שלי. ייתכן שאנשים יזדהו עם המניעים (ועם הבחירה), או יבחרו אם לשתף אותי במניעים שלהם (ואז אני יכולה לנסות להבין בחירות שונות משלי).

המספר הרשמי בפרסומים של משרד הבריאות: 1 ל200פצקרשת

אני יודעת שיש מחקרים עם מסקנות שונות.

משרד הבריאות כרגיל מחכה למגמה אחידה בהרבה מחקרים לפני שהוא משנה נתונים.

סיכון של מי שפיר היום 1:500!!!! לא 200.אחותו
וגם זה ממוצע של כל המוסדות הרפואיים: מנוסים ופחותאחותו

מנוסים.

הפירסומים הרשמיים הם כאמור 0.5%יהודיה מא"י

אז אולי זה כסת"ח, אבל אני יודעת שכשאני אני עשיתי מי שפיר (בגלל חשד לזיהום רחם) קיבלתי תשובה שהכל היה בסדר. ואני עוד מתחרטת שנתתי להם לשכנע אותי.

את מתכוונת לcmv?אחותו
אין לי מושג מה זה CMVיהודיה מא"י
"הכל היה בסדר" זה חזק D:יוקטנה

טוב שהתוצאות הגיעו לפני הלידה צוחק

זהו בדיוק, שהן לא הגיעו לפני הלידהיהודיה מא"י

כי תכף אחרי הבדיקה היתה לי ירידת מים בשבוע 31, בגלל הבדיקה.

אז כשהגיעו התוצאות שהכל בסדר זה כבר היה מאוחר מדי וגם שום דבר כבר לא היה בסדר...

אוי )-: זה נוראפצקרשת

מותר לשאול עוד?

מה היו ההשלכות?

האם המדקר (או כל גורם רפואי אחר) לקח אחריות? אישר שהפגיעה היא בגלל הדיקור?

זה ממש נורא. אני כל כך מצטערת לשמוע.

אוי Avrechit

תני לי לנחש: התשובה לשאלה של פצקרשת היא לא - אף אחד לא לקח אחריות וגם לא הכניס את זה לסטטיסטיקה של הפגיעות כתוצאה מהבדיקה.

אל תהיי בטוחה אברכיתאחותו

לא לקחת אחריות ( כי זה כתוב כאזהרה בטופס של ההסכמה לפרוצדורה) הוא דבר אחד.

אבל אם היא הגיעה לטיפול ( כלומר הגיעה לבי"ח ) ודיווחה על מי שפיר שנעשה בימים שקדמו- אז זה ידווח לסטטיסטיקות...

לא שזה כבר עוזר לה.

cmv, יהודיה, זהוירוס שאם מופיע בהריון עלול לחדור ליה ולגרום לנזקים לעובר ( נזקים לא קלים , אגב, אם אכן זיהם) הדרך היחידה לדעת אם עבר לרחם או לא היא ע"י הדיקור... לא שהייתי ממליצה לכולם לבצע בכל מקרה כי צריך לראות מה רמת הסיכון למעבר  ( קוראים לז avidity) וגם אז, רק ב10 אחוז מהמקרים אכן יש מעבר , ומתוכם כ 10 אחוזים מפתחים מומים...

אלא שהמומים הללו בהחלט עלולים להיות לא פשוטים, או בעיות התפתחותיות : מבעיות קלות ועד בעיות כבדות משקל. זה כל כך לא צפוי וידוע... שלא ברור מה מועילה הבדיקה... כי גם אם נגיד שהיה זיהום כזה, אז מה עושים???

אחותו, שתי תהיות:פצקרשת

א) את אומרת שידווחו לסטטיסטיקה - אבל האומנם יש קביעה חד-משמעית מה נגרם מדיקור מי שפיר ומה לא? הרי למרבה הצער יש לעוד אימהות ירידת מים מוקדמת. לזה התכוונתי כששאלתי אם גורם כלשהו אישר את הקשר לבדיקה. מנקר בי חשד שכל פעם שאי-אפשר להצביע על קשר ודאי לא מצרפים את המקרה לסטטיסטיקות. מה ידוע לך על כך?

ב) ובעצם - לאילו סטטיסטיקות? אני מכירה סטטיסטיקות על הפלה בעקבות דיקור מי שפיר חו"ח, אבל אני לא מכירה סטטיסטיקות על לידת פג (על כל ההשלכות הקשות) בעקבות מי שפיר. האם יש גוף שמפרסם נתונים מספריים בעניין?

בוודאי שיש! זה אחד הסיבוכים הידועיםאחותו

של דיקור בשבועות מאוחרים יותר.

אגב , כחלק מדיקור בשבוע מאוחר נותנים מנות מקדימות של זריקות להבשלת ראות ( בתקוה שיועיל במידה וחלילה תתפתח לידה מוקדמת)

גוף מפרסם?

מן הסתם יש,

ומן הסתם קשה להגיע למידע הזה אם אינך יודע בדיוק היכן לחפש....

אבל לכל הרה קל מאוד להגיע למידע ש'היום הסיכון להפלפצקרשת

הוא רק 1:200 / 1:400 / 1:500 / 1:4000 /  1:16000 (מחק את המיותר)' אמירות כאלה מסתובבות בכל מקום, בצורה לא אחראית, בלי שום רמיזה לכך שיש עוד סיכונים מלבד הפלה! זה כל כך מתסכל ומצער! ממש דיס-אינפורמציה, ואני בטוחה שזה לא מקרי. יש מספיק מי שמתפרנסים היטב מתעשיית הדיקורים, כדי לשלוט בכך שרק המידע הרצוי ידלוף לציבור הרחב.

מזל טוב על הגילוי...אחותו

אכן, יש מידע לא מועט המוסתר מעיני הלקוחות בכל תחום שהוא...

לדוגמא: מחקר מדעי מובהק שהראה על נזקים חמורים בהחלט של הצפיה בטלוויזיה מתחת לגיל 3, וסבירות לנזקים גם עד גיל 6 אאל"ט...

מישהו פירסם את זה? מובן שלא! מי יפרסם ? רשויות התקשורת? נו, באמת.

ההבדל הוא שברפואה, הדברים כן מפורסמים באתרים השונים רק שלאזרח הפשוט מאד קשה להבין או להגיע בכלל למידע הזה, וכמו שאמרת, מי שמרוויח מה"תעשיה" הזו מסתיר. אבל צריך גם לדעת שזה בדרך כלל לא עניין של רווח כספי בכלל! ( העלות של בדיקה כזו למשרד הבריאות היא כל כך יקרה שהם היו שמחים לא לאשר אותה) זה פשוט עניין של סיכון, חישוב כלכלי כללי: מה יעלה למש' הבריאות יותר? דיקור של כמות מסוימת של נשים בשנה? או השקעה בגידולם של כמות מסוימת של ילדים פגועים בשנה. זה לא נעים לשמוע, אבל זה השיקול הכמעט בלעדי להכנסת בדיקה ל"סל" או לא. והשיקול שגורם לרופאים להסביר בצורה כזו או אחרת למה כדאי לבצע בדיקה או לא היא השיקול המשפטי: מה יותר גרוע? שיתבעו אותי על כך שבצעתי בדיקה שיש לה סיכונים מסויימים שהאשה לכאורה ידעה עליהם וחתמה? או שאשכנע אותה לא לבצע את הבדיקה? או שרק אתן לה מידע ? מצטערת . יש יותר תביעות משפטיות על חוסר ביצוע בדיקה מאשר על ביצוע שהסתבך סיבוכים שהיו צפויים ( לא מדברת על רשלנות חלילה) .

קשה מאד להיות בזה הוגן, להגיד מידע שלם, לכתוב בדיוק מה נאמר ללקוח, להחתים אותו על זה ( גם אין איפה, הכל היום ממוחשב) ולומר לו בפה מלא: נתתי את כל המידע במדויק, האחריות עוברת אליך. בפועל, במציאות המשפטית, זה לא כך.

זה לא גילוי חדש עבורי, והטון המלגלג לא נעים ליפצקרשת

אני כן מרשה לעצמי לזעוק על הדברים האלה ולהיות עצובה בגללם ולנסות לעורר את תשומת לבן של נשים. אני יודעת שיש כאן מערכת סבוכה של שיקולים.

סליחה, ממש לא היתה כוונה ללגלג.אחותו
רק הברהיהודיה מא"י

לא מדובר על בדיקת מי שפיר הרגילה שנועדה לגלות מומים בעובר.

מדובר על בדיקה שבה בדקו האם יש זיהום במי שפיר שמעיד על זיהום של הרחם.

(כלומר הבדיקה עצמה בסופו של דבר היא אותה בדיקה, רק המטרה אחרת.)

הבהירו לי את הסיכונים אומנם, אבל הציגו את הדברים בצורה מטעה כאילו אין אפשרות אחרת, לא הציגו בפני את כל האפשרויות, ולא אפשרו לי להחליט בשיקול דעת.

אז במקרה שלי היה מדובר בבדיקה שהיתה עשויה להציל חיים, למרות שכמעט גרמה לאובדנם. (הוא בריא, חמוד, חכם ואפילו מקדים כבר את בני גילו הקטן שלי) אבל אני לא רוצה לחשוב כלל איך מרגישה מישהי שהיה לה הריון בריא ותקין שנגמר בגלל הבדיקה. במיוחד מי שלא רצתה לעשות ולחצו עליה כי היא "חסרת אחריות"

ונתנו לך מראש זריקה להבשלת ריאות, כמו שאחותו אמרה?Avrechit
יהודיה יקירתי! איזה סיפור!אני ירושלמית

מבולבל

איזו טראומה רצינית!! נשיקה

כל הזמן חשבתי שיילדו אותך בגלל האפנדציט...מבולבל

אם את כבר מוכנה לזה, אשמח אם תשתפי בסיפור כולו...פרח

וב"ה שהקנצ'יק בהתפתחות הזריזה שלו דואג להרגיע אתכם אחרי כל מה שעברתם...דוס

זה יותר מורכב, יוקטנה (הכניסה לבעלות לב חלש אסורה)פצקרשת

השאלה אם לעשות מי שפיר או לא היא לא נגזרת ישירה של השאלה אם להפסיק את ההיריון או לא. יש עוד שיקולים רבים.

שיקול חזק אחד הוא שבדיקת מי שפיר עלולה להוביל ללידה מוקדמת מאוד - פגות קיצונית שמשמעותה לרוב תינוק פגוע מאוד. המקרים האלה של לידת חי לא נכללים בסטטיסטיקה של ההפלות, כמובן, ונראה לי שאין שום נתונים רשמיים בעניין.

לכיוון ההפוך יש שיקול שכאשר יודעים ח"ו שעובר פגוע מאוד וסיכוייו לשרוד לא רבים (חו"ח, חו"ח) - זה משנה את מערך השיקולים בלידה. למשל אם הוא נכנס למצב מצוקה לא ינתחו את האם בגלל זה, כי זו סכנה מיותרת לאמא.

וכמובן כשיודעים מראש על בעיות נערכים למקום לידה מתאים ולפעמים אפילו לתאריך לידה מתאים (היום בשבוע שבו נמצא בבית החולים הפרופ' המומחה לבעיות לב למשל).

ועוד הרבה שיקולים.

החלטה קשה מי שפיר... (אני עד כה לא עשיתי)

מה התוצאה?יפעת1

תתייעצי גם עם מכון פוע"ה..

מנסיון,בתור אחת שגם נפלה ממדרגות לא מזמן,בעזרת ה' יתברך

לכי ישר לטרם או לביה"ח שיעשו לך צילומים.

לפעמים זה רק מכות יבשות ולוקחים כדורים.

אבל אל תחכי,תרוצי לביה"ח..

גם בתור אחת שנפלה...שלה שוב

בהריון השני שלי, נפלתי מחוט טלפון נשרך, וגם, עצרתי את עצמי בידיים,

חשבתי לא ללכת להיבדק,

אבל כל מי שהיה סביבי הלחיץ אותי,שכדאי והאחריות וכו'

אז הלכתי.

כשהגעתי הרופא בדק אותי ואמר לי- גברת את בלידה! יש לך פתיחה 4! ישר לביה"ח!

כמעט התעלפתי...

זה היה כ"כ לא צפוי...

אז תדעו שזה יכול לקרות.

סוף דברזקנת השבט

לא עשיתי מי שפיר. יש לציין שההריון היה רצוף,הידבקויות (עבדתי עד לפני שבועיים בבית ספר) ומחלות , והגיל והכל - ולא עשיתי - וכנראה גם לא אעשה. זה חוסר אחריות , אבל כל ההריון הזה הוא קצת חוסר אחריות . ככה יצא וזהו. אם הוא יהיה....אחר....אעשה עבודה פנימית לאהוב אותו כמו שהוא . אבל מקווה למושלם , מדהים , מעבר לכל הציפיות - מה אכפת לי. ה' יכול. ( cmv היה לי לפני ההריון ב"ה)

שיהיה בהצלחהאיזה יום שמח

אלוקים נמצא תמידדוס

למה את רואה בזה חוסר אחריות?Avrechit

החלטה להביא ילד לעולם, ולקבל אותו אפילו אם הקב"ה יבחר בו לחיות חיים מורכבים שיש בהם גם סבל - זו החלטה חסרת אחריות? בעיניי לא.

אני אסביר לךזקנת השבט

ילד צריך לבוא לתוך בית. בית זו אהבה בין שני אנשים שמתחייבים תחת חופה , שהיא סמל לחופת השמים -קבל אל ועולם , הם מתחייבים להיות ביחד , ולאהוב אחד את השני. וילד לדעתי, במצב האידאלי , הוא פרי של האהבה הזו. כלומר , העניין שלנו בעולם הוא לא להביא ילדים - אלא להגיע לאהבות שונות - שהאהבה לבן זוג היא אחת החשובות שבהן - אחר כך האהבה לילדים , כמו ששמת לב , היא לרוב טבעית .

במקרה שלי זה לא כל כך ככה , בלשון המעטה.

חדשות!יוקטנה

אבל אם לא שמת לב, מסתובבים בעולם הזה לא מעט ילדים שגדלים בכל מיני בתים.

אני חושבת שאלה מתוכם שמקבלים אהבה - מקבלים את הדבר הכי חשוב להתפתחותם.

מזלם טוב בהרבה מזה של אותם ילדים שגדלים בבית "לפי הכללים", לכאורה, אבל לא מקבלים אהבה (וחלילה, ההיפך מכך). נשיקה

אני מסכימה עם כל מה שאמרתAvrechitאחרונה

אבל אני דיברתי על העניין של לא לבדוק מי שפיר. זה לא חסר אחריות, ואדרבה, את פועלת על פי ההלכה! אז איפה כאן חוסר האחריות?!

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך