מי פה יודע מה זה צ'יפס פלא?
ומי שיודע, יש לכם מושג איך הדבר הזה לא הפך ללהיט?
בבקשה גם מי שלא יודע שיענה שלא.
מי פה יודע מה זה צ'יפס פלא?
ומי שיודע, יש לכם מושג איך הדבר הזה לא הפך ללהיט?
בבקשה גם מי שלא יודע שיענה שלא.
אבל אז זכרון ילדות רחוק נצנץ בי ובאמת שאלה טובה איך זה לא הפך ללהיט.
ואני סקרנית מאוד מאוד!
ואני מנסה לחשוב מה יוכל להחליף (ויהיה הפלאי ביותר) ציפס חם ופריך ומטוגן בשמן עמוק? ![]()
מתוך הנחה ששמן הטיגון של הלביבות ושל הסופגניות לא הספיק לכם, אז לנפיכם צ'יפס הפלא.
צ'יפס עגול ודק, כמעט שטוח. בעבר ניתן היה להשיג אותו בהרבה חנויות. הוא נעלם מהשוק למספר שנים בגלל בעיה להשיג עם הכשר טוב וחזר לפני כשנה (ניתן להשיג בחנות תבלינים בתוך שוק מחנה יהודה, ירושלים ).
מטגנים אותו טיגון עמוק, לאחר שהשמן רתח. צריך להוציא מהסיר מיד כשמשנה צבע ומתנפח. כדאי להתחיל בטיגון כמות קטנה, כי אם משהים מעבר לחצי דקה, זה משחים ולא טעים, ומצד שני, אם לא מטגנים מספיק זה לא טעים.
בהצלחה לכולן!
וכלנית, במחילה בכבודך את עשית עוול לדבר הנפלא הזה שנקרא צ'יפס פלא.
צ'יפס פלא כשהוא לא מוכן נראה כמו אטריות משונות צורה. המקוריים היו עיגולים קטנים ושטוחים, ולאורך השנים (לא כ"כ רבות, אני לא ממש זקנה) נתקלתי בצורות שונות ומשונות - גלגלים (הכי טעימים שיש) עיגולי רשת, צורה של צ'יפס אמיתי ובשנים האחרונות צורה של אפרופו (קצת מבאסים, אבל זה מה יש)
את ה'אטריות' הללו זורקים לתוך שמן רותח ותוך 5 שניות הן מתנפחות לבערך פי 10 מהגודל המקורי (האפרופו שאפשר להשיג היום קצת פחות, אבל עדין מתנפחים בצורה מרשימה)
התוצאה מזכירה במרקמה את חטיף דובונים הידוע, אבל הטעם ממש נייטרלי. אפשר לאכול עם גבינה/מטבלים שונים, או סתם עם קצת מלח/תבלינים
אבל השוס הגדול הוא לא התוצאה הסופית, אלא איך שהצ'יפס מתנפח לו בסיר. אני זוכרת איך בתור ילדים היינו עומדים בשורה, וכל אחד היה זורק בתורו חופן של צ'יפס פלא לסיר. או אני זוכרת איך בימי האולפנה חברה שלי עשתה מסיבת חנוכה לחברות מהכיתה, כולל לינה. הבטחתי להביא צ'יפס פלא. אז הבאתי, והיא הסתכלה על חצי-שקית-סנדוויץ שהבאתי במבט כזה של 'נו טוב, אבל למה נראה לך שזה מספיק? (היינו איזה 10 בנות...) אבל כשהצ'יפס התחיל להתנפח... טוב, גם הן עמדו בשורה כדי לשים כל אחת בתורה צ'יפס בסיר.
וכלנית, אני באמת לא יודעת על מה את מדברת, אבל מעולם לא קרה לי שהצ'יפס נשרף יותר מדי, ובטח שלא פחות מדי. הוא מוכן ברגע שהוא מתנפח, רק צריך להוסיף לו קצת מלח. מה שכן לא אמורים לשים יותר מחופן אחד בסיר בכל פעם, אלא אם כן משתמשים ברשת טיגון.
ועכשיו אולי תחשבו שוב, מי פה שמע לפני כן על הדבר הזה?
אז...מה זה??
כניראה שלא מוכר לי כי אני חוצניקית...
וכניראה גם צעירה 
זה ממש לא מיוצר בארץ הצ'יפס פלא הזה...
ועדיין לא הבנתי את הפואנטה של זה, שהצ'יפס מתנפח בטיגון ומוכן בין רגע?
זה סופג פחות שמן בגלל שהטיגון הוא קצר מאוד?
וזה אטרקציה מטורפת לילדים.
חוץ מזה כן, הוא סופח הרבה פחות שמן, ובגלל שהוא פריך בלי תוך רך אז הוא באמת לא נשאר עם הרבה שמן אחרי המסננת...
לי התיאור זה מזכיר את החטיף שקונים ברשתות של דוסים...עיגולים כאילו בטעם דובונים -טעימים!
תסבירו איך מכינים את זה שנוכל להנות!
ורציתי לראות אם באמת לא מכירים.
וממש מתחשק לי שיותר אנשים יכירו. גם כי זה פשוט כיף ואני שמחה להמליץ על דבר שכזה, חוץ מזה שאם אנשים יכירו את זה וירצו לקנות את זה אולי יהיה קצת יותר קל להשיג את זה - כשעולה הביקוש עולה גם ההיצע...
חוץ מזה שאני באמת ממליצה לכל מי שיש לה אפשרות - לכו לחנות תבלינים, ותבקשו צ'יפס פלא. ואם לא יודעים מה זה תגידו שזה נראה כמו אטריות ומטגנים את זה בשמן עמוק.
200 ג' זה מספיק כדי למלא קערה גדולה.
ולכל מי ששאלה, לא מכינים את זה. קונים את זה כמו אטריות מיובשות ובבית רק מטגנים. ואין לי שמץ של מושג אם ואיך אפשר להכין בבית. אפילו אין לי מושג מה המרכיבים של זה כי אפשר לקנות רק במשקל.
כאלה של השוק/כמו שוק.
אני קניתי ברחובות - תבליני גדסי ברח' הרצל, יש להם כשרות.
כלנית כתבה פה למעלה שיש בשוק מחנה יהודה.
זה מגיע כאמור במשקל, וכאמור צריך לבקש מהמוכר צ'יפס פלא. ואם הוא לא יודע מה זה, מסבירים מה זה. אולי במקומות אחרים קוראים לזה אחרת. אם הוא עדין לא יודע מה זה מנסים חנות תבלינים אחרת...
ואם מישהו פה מוצא צ'יפס פלא שטוחים עגולים שיספר לי איפה בבקשה כי הם הכי טובים...
זה מהדרין? אולי זאת הסיבה שאני לא מכירה...
לא זוכרת אם מהדרין או רגילה, וחת"ם סופר פתח תקווה.
ובירושלים בשוק יש דוכן עם בד"ץ (עדה החרדית או רובין, שוב, לא זוכרת איזה, אבל אולי מישהו פה יודע) ולפחות פעם היה אפשר להשיג את זה אצלם, אז כנראה שהכשרות שלו טובה.
בכל מקרה אני קונה רק בחנויות עם כשרות טובה מספיק, ואז אני מסתפקת בכך, ולא בודקת את הכשרות של כל מוצר.
כתובת מדוייקת יותר בבקשה (רחוב הרצל זה ארוך)...
ובקשר לרכיבים -
זה בטח עשוי מקמח תפוחי אדמה לא?
לגבי הרכיבים - זה מן הסתם עשוי מתפו"א (וניחוש שלי - קמח תפו"א) והרבה אבקת אפייה, אבל באמת שאין לי מושג
נועוש=]]!!בהתחלה לא ידעתי שזה זה עד שקראתי למה התכוונת, אנחנו קראנו לזה חטיף של בית ולא צ'יפס פלא. זה היה משהו נדיר כי אמא שלי אומרת שזה לא בריא ומלא שמן, אבל כמה פעמים היה לנו וזה היה טעים..(: אני אוהבת לזרוק את זה לשמן ולראות איך זה מתענק
הוא לא הפך ללהיט, פשוט, כי הוא לא טעים!
אה, ואפשר לקנות בזול מוכן ובטעמים, בלי כל ההתעסקות עם השמן. (תן צ'אפ)
לכי תקני...
למרות שלמען האמת זה כיף בעיקר לילדים, שנהנים לראות איך זה מתנפח...
כאן
ערב
מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*
קוסקוס
קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)
בוקר
לביבות גבינה
סדש
אנטיפסטי
צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו
שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות
עוגת קפה בחושה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טחינה
סלט זיתים מהמקפיא
סלט ירקות, סלט אבוקדו
לק"י
חצילים בציפוי פירורי לחם
טחינה/ חומוס ביתי
עוד חצילים
משייר
סלט חי
עוגות תפוזים ושוקולד
אולי עוגיות שוקולד
ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם בצל, גמבה וכדומה
מרק ירקות ושעועית
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור
שניצלים
אולי חזה עוף נוסף
סד"ש:
כנראה שחביתות ופיצות
אני עושה את המתכון של חן במטבח
ע"ש
מרק גרוסים
עוף ברוטב מתוק
אורז ותפוחי אדמה אפויים
כרובית, חסה וכרוב
בוקר
סלמון עם עגבניות ולימון
שוקיים עם בצל
עלי פילו עם בשר
אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים
ברוקולי, חסה וכרוב
סד"ש
טחינה מטבוחה חצילים
בטטה וקוגל
יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים
ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:
אורז
חורשט
עוף כלשהו שאמא שלי ביא
סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי
לבוקר חמין לבעלי
אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו
דגים לסד"ש
כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה
פירות
חטיפים...
תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...
אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,
כדי שהצבע לא ימרח..
ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה
זה טעים וגם נראה מהמם
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.