ולא רואים טיפת אור??...
ומנסים את כל הדברים שבעולם כדי לבוא לשמחה,ופשוט לא הולך?...
תאמינו לי זה ניראה שה' החליט בשבילי שהחיים שלי יהיו חשוכים...
טאטע איך יוצאים מזה???.........
ולא רואים טיפת אור??...
ומנסים את כל הדברים שבעולם כדי לבוא לשמחה,ופשוט לא הולך?...
תאמינו לי זה ניראה שה' החליט בשבילי שהחיים שלי יהיו חשוכים...
טאטע איך יוצאים מזה???.........
י
רבינו אומר שיש המון פתחים בתוך החושך לצאת דרכם רק שמשום שהאדם נמצא בקטנות המוחין ובלבול הוא לא מבחין בם. ונותן עיצה שאפשר לראות את הפתחים ע"י אמת. היינו שהאדם ידבר דיבורי אמת, מה שהוא מרגיש באותו רגע ב א מ ת בעזות דקדושה. לא- 'אבא תעשה אותי צדיק' זה עלול להיות שקר. אלא- ריבונו של עולם, כתוב שאתה רחמן, אני לא מאמין שאתה רחמן, למה אתה לא מרחם עלי? וכו'.. מה שהאדם באמת באמת באמת מרגיש מזה ידבר וע"י זה יראה הפתחים.
כשמתחילים עם הדיבורים האלה פתאום מגיע היצר הרע ואומר לך שזה דיבורי כפירה וכ'ו וכ'ו..
ולפעמים אתה אפילו לא יודע שזה היצר הרע...אתה כ"כ מאמין בזה ואין לך ת'כוחות להמשיך עם זה...
אז מה עושים?...
כל הצרות והאיסורין שבאים לאדם רח''ל ה' שולח לאדם כדי לקרב ולא כדי לרחק ח''ו ''כי כל מה דעביד רחמנא לטב''צריך להרגיל עצמו מאד בתודה לה' יתברך על כל הניסים והחסדים שעשה איתו עד הנה בין ברוחניות בין בגשמיות וגם בתוך הצרה עצמה יש כמה וכמה הרחבות ואם יסתכל עליהם בהעין האמת ויודה על זה לה' ועל ידי זה זוכה שהוא מגלה אחדותו הפשוטה של ה' ואז גם מימלא מיטבטלים הצרות והיסורין שהם בחינת פעולות מישתנות ואז הוא יודה יותר לה' ואז יהיה עוד יותר גילוי אחדותו וככה לא יפסיק כל פעם יחזור על זה(צרות ,הודאה,צרות ,הודאה,וכו')עד שזוכה לתכלית השלמות ברוחניות ובגשמיות ,וגם שמוצא הרחבות בתוך הצרה עצמה ומודה לה' על זה עייז יכול לישפוך שיחו לה' יתברך שיושיע אותו ישועה שלמה מאחר שה' כבר הגדיל חסדו עימו על ידי שהביא אותו עד לאיפה שהוא עכשיו!! אשרינו מקווה שעזרתי!!!
ב"ה
זה של הרב עופר ארז.
שיעור (או יותר נכון שיחה ) חזקה בטרוף!
רבינו אומר שסיפורי מעשיות מצדיקים מסלק את המוחין דקטנות ומפסיק את הבלבולים, הדכאון והלחץ. תספרי לעצמך איזה מעשה מהבעש"ט או הבבא סאלי או שאר צדיקים.
ה' יברך אותכם!!...
כשמונח במוחין דקטנות ואין בכוחו לעשות כלום כלום, ייזכר ברבינו הקדוש. ואם יש לו קצת כח יזכיר את שמו. רבינו אומר- זאת פעלתי אצל ה' ית' שרק יזכיר את שמי יהיה נעשה כבריה חדשה, היינו, כתינוק שנולד.
ואם יש לו עוד טיפה כח, יאמר- רבי נחמן בן פיגא אמר- אין שום יאוש בעולם כלל. - רבינו אמר שמי שיאמר דבר בשמו יהיה נעשה הרהור תשובה בעולם.
אלו עיצות של צדיק שמבין איפה אנחנו מונחים. אשרינו שזכינו.
אני עדיין חושבת ששיך לענות על זה כדי לקבל כלים טובים לחיים!
היצר מגיע משם מאיפה שאת יכולה להתעצם בעבודת ד' הוא בא ומוריד לך הכל.
את השמחה והמצברוח המרומם.
וכמה שתתפללי כמה שתתבודדי כמה שתחכי תצפי זה יראה כאילו לא קורה כלום.
כאילו נחתם לך באמת שחייך יהיו ח"ו ככה לעולם.
לא! בשמיים קורה הרבה מכינים לך מזוודה ענקית של ברכה שתגיע בפרץ פתאומי אדיר בע"ה.
ז
ו עצת היצר.. לייאש מהחיים לייאש מין השמחה.. מהכל!!
בזמן הזה חשוב ממש להרפות להניח הכל בידי בורא עולם ולא להשבר באמונה
מי שלא נשבר באמונתו זוכה לאחר החושך לכמות עצומה של שפע ואור!
לדעת שהקב"ה יודע שקשה לי עכשיו אבל יודע גם מה שהוא עושה ואני בנתיים נכנעת ומורידה ת'ראש!
ובזמנים האלה במיוחד ללמוד עוד אמונה ועוד שמחה ולהרבות התפילה מהלב למרות הקושי הגדול.
אחותי יש לך כאן משהו מדהים קראי לך וזה ממש יעזור בע"ה.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t312250#3902499
ב"הצלחה ושבת שלום לכולם!
מלאך!!זה מה שאת!!...
ותודה לכולם..
שבוע טוב ומבורך...כל הישועות!
בס"ד.
התגעגעתי לדיבורים המתוקים שלו...!!!!!!!!![]()
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!