מתוך הספר של דנית סלמון "בקלי קלות"
1.5 כוס קמח
0.5 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
100 ג' חמאה או מרגרינה
ביצה אחת
לעבד את הכל לבצק פריך, לשטח בתבנית, (24*30 לפי המתכון, אני משתמשת בתבנית קצת יותר קטנה ולמען האמת אני לא רואה איך אפשר למתוח את הבצק הזה לתבנית גדולה כ"כ)
לחורר במזלג, להכניס למקרר לרבע שעה. לאפות בחום 200 מעלות כ20 דקות, עד שמתחיל להזהיב
בנתיים מכינים מלית:
1.5 ק"ג תפוחים, עדיף גרנד (ואני משתמשת בקצת פחות, אבל גם התבנית שלי קטנה יותר)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
25 גרם מרגרינה או חמאה
כף קורנפלור
מקלפים וחותכים את התפוחים
מבשלים את הכל חוץ מקורנפלור בסיר פתוח, עד שהתפוחים מתרככים. (כ20 דקות)
מפזרים את הקורנפלור, מערבבים ממשיכים לבשל דקה או שתיים עד להסמכת הנוזלים.
ציפוי פירורים -
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום בהיר
כפית קינמון
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק (אני מחליפה חלק מהאגוזים בקוואקר מטעמי עלות)
75 ג' חמאה או מרגרינה מומסת (ופה אני משתמשת בשמן לפי העין)
מערבבים את הכל במזלג לתערובת פירורית.
מרוחים את התפוחים על הבצק האפוי
מפזרים את הפרורים
אופים בתנור 30 דקות ב180, עד שמזהיב
לחתוך לריבועים כשזה עוד חם.