שאלה!אני#

אולי זה כבר לא רלוונטי אבל בכל זאת חשוב:

תחשבו לרגע על זה שכל השנים מחנכים אותכם להיות מדריכים... פתאום בסוף כיתה ט' אומרים לכם שהדרכה זה לא הכל בחיים ויש אידיאלים יותר חשובים מזה כמו להרים את חב"ב וכו'.

הייתם מוותרים על החלום שלכם- להדריך,  והיתם הולכים להגשים את האידיאלים האחרים או שבכל זאת היתם רוצים מאוד להיכנס להדרכה למרות הכל???

תשובה!דוסית?

אני חושבת שעדיין הייתי רוצה מאוד להדריך. אבל זה היה מנחם אותי במקרה שלא הייתי יכולה להכנס להדרכה.

.....אני#

אני מתכוונת לפני שאת נכנסת להדרכה..כלומר- או להיכנס לגרעין חב"ב שרק הוקם או להדריך... וברור לך שאת רוצה להדריך. אבל משגעים אותך שגרעין זה חשוב ומרים את חב"ב ואת הסניף... ואת כן מבינה את זה אבל את עדין לא רוצה לוותר על החלום שלך. מה עושים???

אני לא בטוחה שמחנכים "להיות מדריך", אלא,מייק

"להיות מנהיג".. ואת זה אפשר לקחת לכל מיני מקומות, שכל אחד יהיה מנהיג במקום שמתאים לו..

ולפעמים להרים את החב"ב ולהנהיג את החב"ב, הרבה יותר מתאים לבן אדם מזה שהוא מדריך ילדים בכיתה ג'... (ואני ממש לא מזלזלת בזה..)

אבל את זה כל אחד יכול לעשות בחשיבה כנה עם עצמו, מה לדעתו יותר חשוב ויותר מתאים לו..

ושתדעי- לפעמים החניכות רואות בחב"ב משהו גדול ופעיל שלא תמיד מובן מאילו,

מאשר מדריכה שלחניכות די "ברור" שהיא קיימת ועושה..

בהצלחה בכל מה שתבחרי..

האמת...שזה ממש קשה.דוסית?

יש חשיבות גדולה לגרעין חב"ב ויש חשיבות גדולה להדרכה.

אני חושבת שהייתי הולכת להדריך אבל....לא יודעת.

תחשבי מה יהיה לך יותר טוב ומה יהיה לסניף/חב"ב/ישוב/לא יודעת מה....

ואז תבדקי מה יותר חשוב לך. "סדר עדיפויות"....

המון הצלחה!

...אורי הולנדר

לא זכור לי שכל השנים בתור חניך חינכו אותי להיות מדריך. אותי חינכו בתור חניך לערכים ועוד כל מיני דברים, ובכיתה ט' חינכו אותי להנהגה. לא הדרכה. עכשיו אני מדריך כיתה ט', ואני מסתכל על השנתיים הקודמות שלי בתור מדריך. לא זכור לי שאני אי פעם חינכתי להדרכה, אלא רק כמה פעולות על הנהגה, ועכשיו אני בתהליכים של חינוך להנהגה דרך חב"ב. בלי מילה על הדרכה.

נכון, לפעמים הדרכה זה החלום של מישהו, אבל לא תמיד זה מתאים לו (או שלא תמיד יש מקום). אם נראה לך שאת מתאימה מאוד להדרכה וזה ממש החלום שלך, תלכי על זה. אם אין מקום בסניף שלך, יש מספיק סניפים אחרים שצריכים. וגם אם אתה לא מוצאת, זה לא נורא להיכנס שנה מאוחר יותר (זה מה שאני עשיתי). אבל אם מציעים לך להרים את החב"ב, ואין מישהו אחר שיעשה את זה, ברור שזה מה שאת צריכה לעשות, ותאמיני לי שזה יפצה על החלום.

שבת שלום!

אורי זה דביר כיף לראות אותך פה. מסכים עם מה שאמרת.מוריה בשמחה
נראלי מאז שאני זוכרת תצמי אני מתה להיות מדריכה...אביה =)

פתאום אני מגיעה לכיתה ט'...ו.. אופסס.. אינמצב שאני נכנסתת..

כאילו, תכל'ס- מה שאני יעשה זה לקלקל תחניכוותתת...:/

אז מצטרפתת לשאלה- לוותר על ה"חלום" שלי וללכת להתנדב בגרעין או משו כזה או ש..לא לוותר ו...טוב..

בעע.. מבובלתת

...אני#

תודה לכל המגיבים...

עכשיו אני חושבת שזה באמת נכון- חינכו אותנו להנהגה ולא דוקא להדרכה.

הבהרה: כל זה היה שנה שעברה ואני נכנסתי בחשש רב לגרעין. השנה ההתלבטות עלתה לי אם להמשיך או לא.

ולאביה:  באמת תחשבי מה יהיה הכי טוב לך וגם תשמעי למה שהמדריכות שלך חושבות שמתאים לך. (אין על הגרעין שלכם שהוקם בזכותינו..=)..)

בתקווה להמשך שינוי תודעה שלהרים את חב"ב זה כ"כ חשוב ומשמעותי...

אהה~פלספנית

בעזהי"ת

טובת השבט קודמת לטובת המדריכות.

תוותרי על ההדרכה.

וחב"ב זה חשוב מאוד.

ממש לא מסכימה איתך.יופידו

אביה, אם באמת חשוב לך, דברי איתי באישי, אין לי כח לפרט פה.

טובת השבטעוף גוזל

עדיף לא להיכנס להדריך, אם את לא דוסה כמו שצריכה להיות מדריכה בסניף שלך אל תכנסי.

תחשבי שאת תהני [אולי(ההדרכה זה לא דבר ורוד)]והחניכות שלך גם אבל בלי שתשימו לב אחרי שתתקרבו יהיה השינוי...

היום את עם לק אדום ופתח עד לגלות(או כל דבר שלא נעוג עצלכם...)

ומחר גם הם, בלי שתשימי לב .

מדריכה זאת דמות לחיקוי בשביל החניכות תחשבי אם את מתאימה לחיקוי...

אני יודעת בדיוק מה מדריכה מייצגת,יופידו

וברור שלי שעדיף טובת השבט. השאלה היא מה המצב, זה לא הכללה גורפת. אני לא מכירה את אביה אבל אני חושבת שלפני שהיא מחליטה כדאי לה לשמוע דברים לא בצורה שאתם אומרים אלא לחשוב בצורה שונה ונכונה.

!אני#

ליופידו- ברור שזה חשוב השבט, אבל לדעתי צריך להסתכל קודם על הסניף. יש סניפים באמת עם שבטים טובים וכל אחת מהשבט החדש יכולה להיכנס ולהדריך. ויש גם סניפים שקודם צריכים להרים אותם שיבואו חניכות וכו' ואז רק להתחיל להרים את חב"ב.

אני מתכוונת לסניפים שב"ה פועלים ויש מספיק בנות טובות שיכולות להדריך, אבל חשוב לרכז את השבט ולכן מעדיפים שהוא יפעל בתור גרעין וכך מרוויחים 2 דברים: *השבט נשאר יחסית מאוחד כי זה לא שכל אחת הולכת להדרכת חוץ או שהיא בכלל לא מדריכה. * חב"ב יותר מורם כי יש את את הבנות שבאות לסניף בשבת ובכלל חב"ב פועל באופן קבוע ולא פעם בחצי שנה שעושים איזה התנדבות.

פשוט ברור לי ששתיהם חשובים ואני לא באה לאמר מה יותר ומה פחות ולכן קשה לי להחליט מה לעשות.

דעתי בנושא..=)אנונימי (פותח)

בס"ד

אם המטרה שלך היא באמת לתרום. אבל באמת! וזה לא בא ונגוע גם משיקולים אחרים כמו שהבנות הכי שפיציות נכנסות להדרכה וגם אני רוצה להיות כזאת,וזה שאת רוצה להיות תחת הכותרת של-אני מדריכה!! שיוואווו..וכו'..קיצור-שיקולים של איך יסתכלו עליי בתור מדריכה או לא מדריכה.. -זה אולי נשמע חיצוני ורדוד, אבל באמת אני אומרת אתזה כי זה קורה (ולא מעט..) ולרוב זה גם אולי לא ה-שיקול המרכזי, אבל זה איפושהו נלווה.. וברור שתמיד מכסים עלזה באידיאלים.. הכל טוב ויפה אבל השאלה היא מאיפה זה נובע.. ועכשיו את יכולה לבדוק-אם מציעים לך משו שהוא לא הדרכה אבל כן, הוא תורם והוא חשוב, יש לך בעצם ת'אפשרות לתרום ולתת מעצמך [לא פחות מהדרכה..] לעמ"י, לסניף אבל בלי כל הצילצולים והטררם של הדרכה-אם זה הכי טוב לסניף, לשבט, וכמובן-לך, אז לכי על זה ובגדול!! ברור שזה לא כזה קל אבל אם אחרי חשיבה לא אגואיסטית אלא באמת חשיבה לטובת כולם-זה מה שהחלטת, אז שכוייח!! וגם אם כן החלטת ללכת על הדרכה-אז מצויין, סבבה, לכי על זה!! זה גם חשוב, תורם ובלה בלה בלה..[ח"ו לא בזלזול, כן?;)]אבל לדעתי מה שהכי חשוב-זה לעשות חושבים על הכלל ועל מה שטוב באמת!! המון בהצלחה בבחירה..

המטרה זה לא ההדרכה!צעיר רענן

המטרה זה לקדם את עם ישראל, לא משנה איך! חייל מקדם את ע"י, בת שירות לאומי מקדמת את ע"י, סתם אדם טוב - שפתח גמ"ח חסד - מקדם את ע"י, כל דבר טוב שאת עושה! מקדם את ע"י, וזה החזון, ההדרכה זה חינוך, לחנך את החניכים שלך - שהם יקדמו את ע"י! לא לכל אחד מתאים להיות מחנך, לא לכל אחד מתאים - לעבוד עם ילדים קטנים ממנו, את יכולה להתנדב בעוד אלף ואחד התנדבויות, תחפשי!

אני חושב שהשאלה היא לא מה יותר טוב אלא מה ה' רוצהמוריה בשמחה

החינוך שלנו בתנועת איריאל צריך תמיד לשאוף להסביר שאנו לא פה בשביל עצמנו אלא למען רבש"ע ויש לנו מטרה שזה לשפר ולתקן את העולם. "לתקן עולם במלכות שד - י" ולכן זה לא משנה איפה אם בהדרכה או בחב"ב או בפולרד או בארץ ישראל או במיליון דברים אחרים שכל כך צריכים אותך.

אני מססכים שיש תחושת אכזבה מסוימת. אבל אני הייתי מדמה את זה להרגשה שחשתי כשלא התקבלתי לסיירת מטכ"ל שכל כך רציתי להגיע אליה.

ובסוף הבנתי שבכל מקום אפשר לתרום ולפעמים התרומה שלך כחייל מצטיין בגדול וכמפקד בגדוד רגיל תורמת לצבא ולעם ישראל לא פחות ואולי יותר מכל חייל סיירת.

נקודה נוספת: לכל אחד יש כשרונות שמתאימים רק לו ולכן כדאי להשקיע מחשבה האם זה בכלל מתאים לי.

באריאל יש מלווה מדריכים ומדריכות מעולים כדאי לפנות אליהם (אלינו) ולדבר איתנו אנחנו ממש שמחים לזה.

דביר עמיאור 052-4295106

מלווה קומונרים בתנועת אריאל

שניהם חשובים מאודאנונימי (פותח)

לדעתי כדאי להיכנס להדרכה ועם זה להרים את חב"ב!

חב"ב זה דבר שיא החשוב (למרות שבתנועה שלנו הוא...) בשבילו מגדלים את התנועה!

זה תנועת נוער!!!!!

הנוער זה החב"ב

חב"א בא בשביל האידיאלים ובשביל הבניה של חב"ב ולכן חב"ב שיא החשוב!!!

היגיע הזמן לתת לאנשים אחרים חוץ מבסניף!!!!

ואני הכי נגד אלו שאם לא מכניסים אותם להדרכה אז הם פשוט יוצאים מהסניף!!!

חב"ב זה פשוט דבר חשוב!!!!!!!

וההדרכה גם...

צריך לראות גם מה הכי דרוש בסניף... ואיפה אתה הכי תממש את עצמיך ואת הכוחות שלך...

אבל גם ככה ההשפעה שלנו שואפת לאפס.דאץאחרונה

אז יאללה לפתוח ראש בחדר צוות בסניף ><

לצאת מהסרט ומהררררררררר

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך