תקשיבו- יש לי שאלה בעניין מקרים.*#&למה?!*#&

לא טכנית כ"כ..

תראו, בתור מתנדבת טרייה לא יצא לי להיות בהרבה מקרים. אבל היה לי קשה...

כשלמקרה הראשון אני הולכת לאשה שרוצה למות.

ומקרה שני- תאונת דרכים, שאין נפגעים, ואין במי לטפל, אבל המשפחה נראית כ"כ מבוהלת וחסרת אונים..

זה גרם לי לחשוב על כמה דברים שלא ראיתי קודם....

היה לי ברור שבמד"א רואים דם, ומוות, וכאלה דברים קשים וכואבים- אבל פתאום הבנתי, שאתה גם רואה משפחות ברגעים הכי קשים שלהן- שכל עולמם נופל עליהם, ואתה שם, תקוע "תחתום לי פה" ו"מה מס' תעודת זהות?"

זה קשה..נפשית,, אולי רק הבנות פה יזדהו- אבל תכל'ס- מה דעתכם?

שיתוף מקרים? עצות? חיזוק? תודה מראש!

קשה בלי שום צל של ספקבנדא מצוי!!

עם הזמן מתרגלים ומתחספסים.
החיספוס הזה טוב לעבודה אחרת יהיה לך קשה מאד להמשיך לעבוד.

כשאתה מדבר עם מד"איסט על מקרים לא תשמע כל כך כאב וצמרמורת למרות שאני בטוח שיש אי שם באיזה פינה כי מה לעשות צריך כשאתה עובד להיות נטולים רגש אחרת לא תוכל לטפל כמו שצריך ואולי תגרום ח"ו לאי הצלת חיים!

*#&למה?!*#& היקרה!מiר

כאחת שמתנדבת מס' שנים לא מועט באירגון אני מבינה אותך היטב.

זה אכן קשה בתחילת הדרך, אך אין ברירה ועם כל הצער, מתרגלים לכך.

בהמשך דרכך יצא לך לראות מקרים שיכאבו לך מבפנים, בלב. כמו:

* אנשים חסרי בית, מזוהמים, שנמצאים בפינת רחוב.

* מסוממים שגרים בקומונה (כמה מסוממים בבית אחד), ללא כסף, בית מוזנח, מלא ברהיטים ושטויות ישנות מתפרקות מהאשפתות, סירחון שהוא תערובת של חוסר הגיינה יחד עם נרגילות וכד'.

* משפחה מרובת ילדים שגרה בשכונת עוני והבית מוזנח, מלוכלך ומסריח, מס' ילדים ישנים יחד על אותו המזרן.

* תיירת שעברה ת.ד ולא מבינה מה קורה איתה, מה היא עושה עכשיו והיא מפחדת ובטוחה שדרסה מישהו למוות, למרות שאף אחד לא נפגע, ואף אחד מאנשי הצוות לא מצליח להסביר לה את זה.

ועוד מליון מקרים דומים יותר או פחות של אנשים מסכנים שנצבט הלב לראותם.

ואת, עומדת תקועה ושואלת את השאלות שנראה שהכי פחות יעזרו להם (ת.ז, טל' בבית וכד').

בעז"ה עם הזמן אני מקווה שיהיה לך יותר קל.

עצה נוספת מנסיון אישי- תנסי לשים את כל המקרים ממד"א בפינה קטנה בראש שבחיים האחרים שלך (מחוץ למד"א) תהיה סגורה ולא תשפיע עליך, יתכן כי כך יהיה לך קל יותר להתמודד.
(כל המקרים שכתבתי כאן הם מקרים אמיתיים שיצא לי להגיע אליהם).

מקווה שעזרתי במשהו, אם לא אני מתנצלת.
המון הצלחה בהמשך!

מקרה שיצא לי לראות גם בעינייםב.ש.

אשה שמכה את אמא שלה הזקנה כשהיא על כסא גלגלים.

ניתן לתת לכל המקרים שצוינו כאן בשם "מקרי רווחה".

במד"א אנחנו צוות סיעוד, רווחה ורפואה.

כן. בהחלט חבורה של פסיכולוגים..*#&למה?!*#&

תודה לכולכם!!!

באמת עזרתם- ויישר כח, לכל המתנדבים הצדיקים!!!!

אנונימי (פותח)

אני די חדש בפורום הזה, וראיתי שיש משו למתנדבי מד"א...מגניב..חח

בכל זאת השאלה הזאת  עלתה אצלנו בהשתלמויות של הטפסים, מה עושים במצב כזה באמת?

התפקיד הכי חשוב שלנו שרוב הפעמים שנלך למקרה נהייה חייבים להשתמש בו זה -ההרגעה- ליפני הכל.. רוב הפעמיים זה יציל את הבן אדם...! נכון שיש פה קצת אי התחשבות מצד מד"א, ותמיד אפשר גם לחייב אחר כך, שאלה שאין לי תשובה עליה עד הסוף...

בכל אופן שמעתי אתמול סיפור ממש מעניין שמישו סיפר על התקופה של הפיגועים, והוא אמר ברגע שהיה פיגוע מה שקרה שכולם היה היו רצים לאמבולנס מרוב בהלה והאמבולנס היה מתמלא ב5 אנשים שלא היו באמת צריכים טיפול חירום בזמן שיש אנשים שבאמת צריכים אותו, אז אותו אדם שסיפר אמר שהם שלחו מכתב להנהלה של מד"א שיעשו אוטובוס שבוא יש מוזיקה רגועה, וילונות כדי שלא יראו מה  שיש בחוץ, כוסות מים, (וגם חמצן ותיק אמבו), וכל זה רק בשביל האנשים האלה.. ובאמת יש אוטובוס כזה עכשיו, כשיש אר"ן אז יש אוטובוס של אגד שיוצא לשטח.. 

כן זה קורה הרבהיש דופק??אחרונה

בס"ד

לצערינו... הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה לדבר עם הבן אדם ולנסות עד כמה שאפשר לעודד אותו...

היה לי לא מזמן מקרה של תאונת דרכים ופינינו מישהו עם HY ושהוא קיבל טלפון מהבוס שלו שאמר לו שאם הוא לא מגיע בעוד שעתיים לעבודה הוא מפוטר (יש מצב שהוא נכנס לHY בריבוע) ומה שאפשר לעשות זה רק לעודד וכמובן להרגיע את הבן אדם...

לצערינו אנחנו בתור צוות מגיעים המון פעמים למקרים סיעודיים (שיכורים,אלימות במשפחה וכו') ואנחנו עושים ועוזרים במה שאנחנו יכולים...

צריך תמיד לזכור שיש מישהו למעלה שמסדר את הדברים...

שנזכה לבשורות טובות!

--

"עלינו על מוקש צעק אז הפצוע אני כאן לצידך ענה לו החובש"

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך