מצוות עשה לבנות בית לה' שנאמר ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם. נכון יש עלינו מצוות עשה ללבוש ציצית או לבנות סוכה. אותה מצווה חלה גם על בניית בית המקדש "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם".
יש לנו הוכחה מימי בית שני שלא חיכו לבית המקדש שירד מהשמיים. אלא פשוט בנו אותו עוד לפני שחגי ניבא "העת לכם אתם לשבת בבתיכם ספונים והבית הזה חרב!" (הציטוט המדויק נמצא בחגי א,א).
כל המרות שבעולם באות מהמציאות העגומה שאיןלנו מקדש. כל עוד לא נבנה הוא לא יבנה.
אם לא השתכנעת מוזמנת\מוזמןלשלוח לי מסר ואני אפרט את עיקרי הדברים.
2. וודאי שבית המקדש חסר לנו. אני אספר לך סיפור שאני מספרת אותו לכולם. פעם הייתה ממלכה שחיו בה אנשים רגילים בעלי שתי ידיים. יום אחד בבית של משםחה אחת נולד ילד בעל יד אחת! כל הממלכה התרגשה, כיצד קרה הדבר ונולד ילד בעל יד אחת! "לא יקם ולא יהיה !" זעקו זקני הכפר. לבסוף בהחלטת רוב העם הוחלט להגלותאת הילד לאי בודד, כאשר יגדל וייה בן 10.
וכך היה.
גדל הילד וביום הולדתו העשירי הובל לאי בודד. שם חי ת חייו ולמד לחיותבעזרת יד אחת, הוא בנה לעצמו מטבח שיותאם לצרכיו, גן שעשועים וכד'... כעבור כמה שנים הגיעה לאי גם ילד בעלת יד אחת השניים התחתנו ונולדו להם ילדים וככה האי גדל וגדל עדש.... בבית קטן באי נולד ילד בעל... שתי ידיים!
זעקו אנשים האי ואמרו כיצד יתכן הדבר? צריךלהגלות את הילד לממלכה השכנה כאשר יגדל ויהיה בן 10..."
מוכר לא?
הנמשל הוא שחייינו את חיינו עם בית מקדש והיה לנו טוב. כשנחרב תיקן רבן יוחנן בן זכאי תקנות לזכר חורבן הבעיה שנוצרה אח"כ היא שאנשים הפכו את העיקר לטפל. היום זה נראה לנו מוזר לחיות את חיינו עם בית מקדש! וזה אבסורד!
הלא נורמלי הפך לנורמלי!!!
# מאוד קשה לחוות ולהרגיש משהו שמעולםלא הכרת. אבל ככל שלומדים יותר על בית המקדש אנחנו מגלים מה אנחנו מסידים בלעדיו. לכןא ני מציעה ללמוד את החוברות "המקדש בדרך" סט של 24 חוברות לימוד יומי על המקדש בהוצאת המדרשה לידע המקדש... וככה בעז"ה אפשר להתקרב יותר ולהבן מזה בית המקדש
ב"הצלחה!