קודם כל, לגבי כל הסוגיה של להשקיע בנו, כאימהות,
אני מאוד מאמינה שזה בריא וחשוב ונהדר,
ואחרי הכל משפיע טוב ומשתלם ביותר לכל שאר בני הבית..
כשכל זה לא סותר בכלל את המסירות הגדולה שאנו בוחרות בה ומחויבות אליה, ב"ה!!
- להשקיע בנו כדי שיהיה לנו כוח לכל השליחות המבורכת מאוד-מאוד הזאת.
וכמובן למצוא את הזמנים והדרכים הכי טובות להשקיע בנו, תוך איזון בין הצורך שלנו ושל שאר משפחתנו.
ובהקשר הזה, לגבי הנקה,
זה לא שאני מתכוונת להמשיך בכך בכל מחיר, גם אם יכאב, לא יהיה כוח וכד',
כי מזדהה עם זה שגם ככה הריון דורש המון מהגוף והנפש,
ומבחינתי ה-מטרה בהריון הבא, זה להצליח לעבור את הכל באור פנים ושמחה, גם בזמנים שפחות מרגישים טוב פיזית, או בשינויי מצב הרוח..
וגם אחרי הכל עיקר שאיפתי הייתה להניק עד גיל שנה, וזה כבר מאחורי.
אבל בנתיים, טוב לי להניק במינון הזה, זה לא דורש ממני כוחות מיוחדים (אמנם אני נמנית ממשכימי הקום בלילות, אך בשביל נשיקה ובקבוק מטרנה וחזרה לחלומות..) וגם כיף לי מאוד הקשר המיוחד הזה, במיוחד כשאני חוזרת אליו מהעבודה אחרי בוקר שלם שהתגעגעתי, ורוצה לתת לו כל מה שאני יכולה וכמה שיותר קרוב אלי.. וזו אחת מן הפעמים. (שנייה בד"כ אחרי מקלחת של הלילה.)
וגם מצד הקטנצ'יק, אני גם מרגישה שהוא מאוד מאוד רוצה וזקוק לכך.
בטוחה שיהיה לו מאוד קשה כשיסתיים, וכבר עכשיו תוהה איך מצליחים לגמול מהנקה.
אבל, יחד עם כל זאת..
האמת שאני כבר מתחילה לחכות להריון הבא..
ולכן תוהה מה זה אומר מבחינתי.
האם אני אמורה להפסיק הנקה? כמובן מעדיפה שזה יסתדר ביחד, בנתיים, אך אם זה מחייב להפסיק, או לפחות סיכויים טובים שזה ימנע, חושבת שאני אכן מעדיפה להפסיק. אז בעצם אתן אומרות שזאת ההמלצה?
(ולגבי המחזור, האמת שאני לא כ"כ יודעת לענות על השאלה.. כי עד לפני חודש לקחתי סרזט, וכמה ימים אחרי שהפסקתי חשתי בכאבי מחזור, אך הופיע לי דימום קל וליומיים בלבד, ומאז לא עוד..)
וד.א. למי שכתבה על שלא בריא להניק בהריון. יש בזה ממש? או סתם אמונה טפלה? משהו משתנה בחלב?