תקשיבו, שמוע שמעתי שמועות מתעופפות בעניןהבעטליר החמישי

הרב ברלנד שליט"א ושובו בנים. מישהו מוכן לספר לי סוף סוף מה קורה מהתחלה ועד הסוף? אני משתגע. אני רוצה לדעת את כל הפרטים. גם מה שקורה עכשיו.

פשוט בא לי לבכות!!!א.
שבו באנגים לגבולם!!!אנונימי (פותח)
זה מה שאני יודעת על הסיפורשמחה ואמונה
ב"ה!'ערבות הדדית'

בע"ה יתברך בר"ה

אין לי כוח לספר את כול הסיפור,

בקיצור- זהו רצון הרב, הרב השיל מעליו את כול הקליפות,

המצב אולך לחזור ללפני 12 שנה שהרב יצא והיסתובב חופשי יצא לשיעורים קבלת קהל חינם וכו'...!!!

ב"ה אתמול הוא ירד לרחוב (קיבלתי ברכה ונתתי פדיון..(=) ואמר שיעור קצר ועלה הביתה.. 

יש סיפור ענק מאחורי הכול..

ד"א ניפתחה ישיבה לדתיים לאומיים בראשות הרב עופר ארז שליט"א ישיבת "זימרת הארץ", בירושלים בנשיאות ובבירכת הרב ברלנד שליט"א

לפרטים מסרשו אלי

ישיבה של הרב עופר ארז?.. מי הרבנים שילמדו בישיבה?.שמחה ואמונה
שמעתי שהישיבה נסגרה, זה נכון? ואם כן,למה????אנונימי (פותח)אחרונה
בטעות קפץ לי..שמחה ואמונה

אבל עכשיו כשאני חושבת על זה אולי זה קפץ לי בגלל שיש בסיפור הזה ספק ךשון הרע.. אז ב"ה..

למה לשון הרע? בישיבה מלמדים רבנים'ערבות הדדית'

אחד מתורת החיים ואחד גר בבית יהודי בשער שכם..

למה לשון הרע?..שמחה ואמונה

כי אנחנו לא באמת יודעים מה הלך שם הכל זה אחד שמע מהחבר שהיה במקום.. שטויות אי אפשר באמת לדעת אם הבן שלו עשה את זה מאותה כוונה שאנחנו חושבים.. אז עדיף לא לדבר כי אני מכירה את הבן של הרב ברלנד כדמות מאוד חיובית...

אז כניראה שלא הבנת אותי..'ערבות הדדית'

בע"ה יתברך בר"ה

א.שבוע לפני שהרב ברח הגעתי לשם,ב.יש לי מלא חברים ו"חברים" ואנשים שאני מכיר,

כול מה שאני אמרתי מידע בדוק ומאומת מול הרב עופר ארז שהוא דיבר בעצמו והיה שותף לכול ה.. שיחרור של הרב, דיברתי שיחה ארוכה אם מי שהבריח אותו- חנין שמו, (הצלחתי בחסות הלפרון להיות בדלת של הרב 4 שעות ביום שהוא חזר... ולישמוע דיבורים שהוא אמר לאנשים) ושמעתי בעיקר מהרב עופר וכול מה ששמעתי שאלתי את הרב עופר ארז. וגם קצת מהרב שמואל שטרן, ומאחראי על השמירה רוזוב שמו חרדי מדומיין..

הרב שלום אמר לא לדבר על זה מההתחלה- אבל הרב עופר סיפר לי (לאחר שיחה שלו אם הרב שלום)שהרב שלום סוער כמו שלא סער מעולם..

זה ש-'ערבות הדדית'

נחמן נעל את הרב אם טלית ותפילין בשירותים 4 שעות שמעת? וזה שאם הרב לא היה מדבר מה שנחמן רוצה בשיעורים שכן נתנו לרב לצאת הוא לא היה מקבל אוכל 3 ימים?

שמעת תשיחת טלפון בן הרב למנחם ישורון אחד "השמשים" הרב ביקש מימנו שיפסיק להכניס אנשים והוא בנימה מזלזלת אמר לו תפסיק להתבכיין כך 3 דקות הפסקה ונמשיך..

שמעתי מהרב,  נחמן -היה צדיק עכשיו רשע יהיה צדיק, נתן-רשע רשע ורשע,

אני חטפתי מכות מהשומרים בהוראה של נחמן בכניסה לבית של הרב, ואח"כ הוא עוד חייך אלי בכניסה למשרד שלו יום שישי לפני חודש..

שמע,שמחה ואמונה

אני לא מכירה אותך לכן אני עדין לוקחת את כל מה שאתה אומר בערבון מוגבל..אבל בגלל ששמעתי את הסיפור הזה מאנשים שאני די מכירה אז אני לא לגמרי שוללת.. אבל עדין, אני מזה פוחדת להכנס לסיפור הזה...

החצי הראשון והחצי האחרון בולשיט אחד גדול.שלום-בית
אני מונח בסיפור הזה יותר בעומק ממך , לא אכנס לפירטי פרטים על גלי השמועות המתגלגלים יום יום כגלים המנפצים בחוף הים , רק אגיד לך ש 85% מכל השמועות שיקריות לחלוטין , ומדובר ב 2 אנשים הנהנים להרוס מוסדות שלמים על גב הבן נחמן ועל גב הרבנית של הרב עד כדי להגיע למצב בדמיון (שזה לא יקרה בעולם) שהרב יתן גט לאשתו , לבינתים מי שמפסיד מכל הבלאגן הזה , זה הקהילה בעצמה שאת הנזק הם ירגישו די מהר בתקופה הקרובה. חבל חבל.
האמת נמצאת בנ נחהאטורי האנזו

רבינו אמר לסבא ישראל- עליך אמרתי האש שלי תוקד עד ביאת משיח. עליך דייקא. לפי הדרך שלך וממשיכי הדרך שלך.

לרבינו לא היו ישיבות, לרבי נתן לא היו ישיבות, רבי נתן הלך עם קסקט מדלת לדלת להפיץ את הספרים של רבינו, את אור הצדיק, בדיוק כמו שסבא ישראל עשה, בדיוק כמו שהרב סבג עושה, בדיוק כמו שכל הנ נחים עכשיו עושים. זו האמת, פשטות ותמימות. כבר ידוע כמה רבינו ביזה כל מי שאהב כסף וממון, אפילו מי שבא לרבינו לקבל ברכה על פרנסה הוא לא בירך אותו.

סבא כבר הזהיר מ'שובו בנים' הרבה לפני שנפטר.

תתקרבו לאנשים הפשוטים המחזרים אחר הפרוטה, בינהם רבנים כאלו שאין להם כסף, ששונאים כסף.. ולא לרבנים שנוסעים על מכוניות פאר, אלה לא יוכלו לתקן אותך.

תתקרבו לאנשי אמת שלא ישקרו לכם ויגידו לכם את האמת בפנים- אני לא יכול לתקן אותך מותק, אבל בוא אני אקח אותך לשדה ואני אכיר לך את מי שכן יכול לתקן אותך.

תתקרבו לאנשי אמת. הרב סבג אמר לתלמידים שלו- אם אחד מכם לא נוסע לאומן בראש השנה בגלל כסף, אני נשאר איתו, אני לא מפחד. אם אין לאנשים שלי כסף אז גם אני לא רוצה כסף.. כי אז אני לא אדע מה עובר עליכם.

איש אמת ישלח אותך לה' ולא להחתים הוראות קבע.

תפסיקו לחפש להעריץ רבנים, אף אחד לא מבין כלום, רק רבינו וה' ית'. ורבינו כבר סלל לנו הדרך והיא לברוח לשדה מפני כל דבר. תעריצו רק את ה' ית', תתייעצו רק איתו, תקבלו ברכה רק ממנו בחינם! בלי לתת שקל! והוא ישמח לתת לכם, אף פעם לא יהיה עסוק מדי בכדי לשבת איתכם, פשוטים ככל שתהיו!

תפסיקו להשתמש ב- הרב אמר והרב אמר והרב אמר... תחזרו לדרך המקורית והיא הדרך של רבינו ושל רבי נתן ושל רבי ישראל קרדונר ושל סבא ישראל..

רבי ישראל קרדונר, בכל פעם שלקח מישהו חדש לציון של רבינו אמר- זה הרב שלך, אני לא הרב שלך. מעכשיו דרכינו נפרדות. הוא חשש שיעשו ממנו משהו שהוא לא.

אחרי שרבינו נפטר, כולם רצו לקבל מר' נתן. ורבי נתן צעק עליהם- אני לא הרבי!!! הרבי בציון!

אלה אנשי אמת, שמפחדים שילכו אחריהם כי הם מודים שאינם מבינים ואינם יכולים לתקן!!!!!

תפסיקו עם השטויות שלכם, להאדיר רבנים, אתם רק מכשילים אותם ואת עצמיכם ככה.

'איזה צדיק הרב הזה ואיזה צדיק הרב הזה'.. ומה עם ה'? ומה עם רבינו? מתי בפעם האחרונה אמרתם- איזה צדיק ה'?!!

בברסלב אין צדיקים! אף פעם לא היו. בברסלב יש חברים וצדיק אחד. וכל מי שגבה ליבו, זה שקר. אף אחד לא יכול לתקן אתכם בשביל אחלה הוראת קבע שלא תהיה.

מי שהאמת אצלו, אין לו כסף.. בורח מכסף.

לקבל מכות ולחשוב שהאמת שם, אללי, לאן הגענו. תבינו שאף אחד, אבל אף אחד.. אבל.. אף אחד.. לא יכול לתקן אתכם חוץ מרבינו. אחלה רב שיהיה. אז תתחילו להתקרב לרבינו שוב. ורק לרבינו ולה' יתברך. בלי מתווכים באמצע. משקרים עליכם ואתם מקשים עורף לחינם.

שוב............?????????????א.
התכוונתי לשאול משהו, אבל לא משנה עכשיו...א.
מילים כדרבונות!!אנונימי (פותח)

אהבתי!!

סוף סוף הבנתי משהו..הבעטליר החמישי
למה העל קופץ לי?הבעטליר החמישי

(ממקור אמין-מישהו מקהילה ב')

הבן והנכד של הרב ברלנד שניהלו את הקהילה כלאו אותו במשך 10 שנים.- שמו לו מצלמות נסתרות בבית,לא נתנו לו לדבר א תמה שהוא רוצה ודרשו מכל מי שרוצה להתקרב לרב המון כסף. יש הרבה פרטים שאין לי כח לספר כמו המאבטחים וכל העניינים שהרב התנגד אליהם. הרב חשש להגיד דברים שמא יאיימו על חייו (כמו שקרה לבסוף) ולכן לא אמר כלום. גם החסידים שראו קצת דברים דברים חששו לומר אותם שמא יורחקו מהקהילה. בבסוף ה10 שנים יצאו קלטות שהראו את האמת.נתן ונחמן שגילו שהרב ברלנד היה שותף בזה איימו עליו ברצח (או אשפוז כפוי?) הרב ברלנד ברח בלילה לצפון. ורק אחרי שאשתו הרבנית נסעה אליו ונחמן ברח לאשדוד (נתן בכלל נעלם...) הוא חזר. כרגע בונים את ההנהלה החדשה. הרבנית רוצה שבהנהלה יהיה מישהו שהיה יד ימינו של נחמן (היא אישה מבוגרת וכנראה נחמן עשה ל טיפת מח). נקווה לטוב.הרב ברלנד בקש שיאמרו עליו תיקון הכללי.

תתחיל להתחבר למישהו מקהילה א' מתוך הבית פנימהשלום-בית
ותשנה את דיבורך מקצה לקצה. גם הרב שטרן עם דיבוריו החריפים , מהר מאד הוא יבין שחוץ מכפיות טובה ונזק לעצמו ולקהילתו, הוא לא הרויח כלום !!! בדיבוריו. הזמן יעשה את שלו.
קודם כלשמחה ואמונה

מה אלה קהילות א' וב' ?מה הקהילה בירושלים מחולקת?.. למה?..

דבר שני.. שלום בית,אני בטוחה שהרב שטרן מבין הרבה ויותר טוב ממך..

זכותי לחלוק עליך.שלום-בית
א. קהילה א' וב' נוצרו למען הסדר הטוב של כולם , ב. את הרב שטרן אני כבר מכיר למעלה מעשור , ואני יודע ישר והפוך מי גידל אותו ומי חיזק אותו ומי שם אותו יציב על הקרקע - ולכן זכותי לחלוק עליך מנקודה זו.
אתה יכול להכיר אותו גם אלפיים שנהשמחה ואמונה

זה לא סותר את העובדה שהוא מבין יותר ממך.. ואתה לא חולק עלי כי אין לי דעה בעניין..

מה אמרתי? מי זה הרב שטרן? מה הלך פה?הבעטליר החמישי

להזכירכם אני בכלל לא מעורה בעניינים.

- למה איזה עוד צדדים יש? מה אתה אומר בעצם?

נריה יעקבשמחה ואמונה

זה היה לשלום בית הוא פשוט סבור שהרב שטרן טועה והרב שטרן הוא תלמיד של הרב בלנד...

גם לי קפץ... מעניין..א.
אני , ברוך השם , מעודכן לגמרישפיפול

לא שאני יכול לספר הכל אבל בשבת האחרונה הייתי בישיבת מלחמה של "המורדים" בשובו בנים.

לגבי נחמן ונתן ברלנד , כל השמועות נכונות , מה שקראתם בעיתונים , מה שהיה באתרים , אמת לאמיתה וד"ל.

הרב התקשר באישון לילה למי שהתקשר ואמר "אם אתה רוצה שיהיה רב, תוציא אותי מכאן תוך עשרים דקות , אחרת לא יהיה יותר." עכ"ל.

הרב נמלט והסתתר בצפון וניסו להשתלט עליו שם , תפסו אותו וניסו להחזיר אותו בכוח לירושלים.

עצרו להם את הרכב ליד חוף צמח והעניין התבטל.

הרבנית עכשיו מפיצה כל הזמן סיפורים נגד ההנהלה החדשה והרב אמר לאנשים הנאמנים שלו ככה "מה שאני מדבר לידכם ומה שאני מדבר ליד הרבנית , זה שני דברים שונים. תעשו מה שאני אומר לכם עכשיו, תתעלמו ממה שאני אגיד אחר כך ליד הרבנית ותמשיכו לפעול כאילו לא אמרתי כלום."

יש ביריונים שמנסים להשתלט על עכשיו על הישיבה , נגד רצון הרב ונגד ההנהלה החדשה.

עד כאן העדכון.

אתה חי ברורס.. תתעורר ותתעדכן במהירות.שלום-בית
חברה השבוע הרב ברלנד ממש היתחנן!!''בונייך''

שלא לדבר על הסיפור הזה מיטוב ורע והרב שהיה איתו לא זוכר מי אמר שממש לא כדי לדבר על זה ''לא לנסות את הרב ברלנד'' ואמרו שמי שידבר על בשובו בנים יעוף מהקהילה!!!!!קיצור כדי לנו להיזהר!!!!!!!

כואב הלב על הדברים האלה דניאלה .ד.

שד' יעזור...

כסף משחית את היהדות כמו חומצה.golani

"איפה שיש כסף יש לכלוך"(נראה לי שאמר את זה הרב אליהו זצ"ל), הגיע הזמן להפריד את הדת מהדולר.

ועוד פיתגם: "אור השמש מרפא את כל הכתמים", שקיפות זו לא סתם קלישאה, זה צורך קיומי.

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך