תופרות? סורגות? מסרגה אחת? שתיים? חוט דק/עבה?
תופרת, וסוגרת במסרגה אחת בחוט עבה בדר"כ, לא רק כיפות
תופרות? סורגות? מסרגה אחת? שתיים? חוט דק/עבה?
תופרת, וסוגרת במסרגה אחת בחוט עבה בדר"כ, לא רק כיפות
תופרת וסורגת במסרגה אחת מה שיוצא. (תלוי למי.)
ואיזה כייף. תודה יהודיה
סורגת במסרגה אחת, עד לפני 3 שנים רק כיפות בחוט דק, ואז "נדבקתי" מחמותי סוודרים/ אפודותיא סורגת בשתי מסרגות). היא סרגה לבן שלי אפודה וראיתי שאין מה להשוות והסוודרים שסורגים ביד הרבה יותר מחממים מאלה שנקנים ולעיתים לא שווים את המחיר שלהם,.
כיום, כמעט לא סורגת בחוט דק, עד שבעלי מתחנן לכיפה, סורגת בעיקר בחוט עבה כיפות לבן ואפודות לילדים.
מאוד נהנית, רק שלוקח לי הרבה זמן לסרוג ולא כ"כ מוצאת את הפנאי לכך.
תופרת (מכונה(
לא אוהבת לרקום (לכן לא ממש מתמחה בזה)
סורגת במסרגה אחת (בעיקר חוט דק- פרחים ותחרה..)
שתי מסרגות- צמר
ניסיתי פעם עם 4 מסרגות- היה חוויה מעניינת
לא יודעת לארוג או לקשור שטיחים
לא יודעת לטוות
לא יודעת לעשות שמיכות טלאים
ואם מישי יודעת איפה משיגים מסרגה עגולה -שאל באורך 1 מטר- אני אשמח ממש!!
או אצלי....
!-יהודית-בד"כ חוט עבה, אבל גם חוט דק ופעם גם הייתי סורגת בשתי מסרגות...
אה, וגם קצת תופרת, למרות שלא עשיתי את זה המון זמן...
בעיקר תחפושות לילדים דברים לבית כמו מפות וכו וקצת בגדים לילדה.
יודעת גם לסרוג במסרגה אחת אבל ממש מזמן לא עשיתי את זה. זה הולך לי די לאט ואין לי סבלנות לזה כ"כ.
קצת תופרת
קצת סורגת כיפות
ניסיתי פעם לסרוג משהו בשתי מסרגות אבל זה היה כ"כ לאט שאיבדתי סבלנות.
אשמח להיות שותפה וללמוד מהיצירתיות פה...
בהצלחה!
יש לי שתי ידיים סופר שמאליות, המוח דווקא מאוד ימני, אומנותי ורחפן. שיעורי מלאכת יד היו בשבילי סבל ועונש. אבל באתי לכאן להתפעל מכן. הלוואי עלי. לדעתי כדאי לאשה לדעת תפירה וסריגה בסיסיות. חבל שזה לא עובד אצלי. בהצלחה לפורום, למנהלת ולכן!
תופרת - הלוואי!!! מתה ללמוד, אולי יום אחד שיהיה לי זמן.. בינתיים רק מבינה קצת בבדים (סבא שלי היה סוחר בדים, והסבא השני - חייט, והסבתא-אשתו- היתה תופרת...)
סורגת - מלא. כל הזמן.כמעט הכל. מסרגה אחת - כיפות וגם בעבה, 2 מסרגות - צעיפים, אפודות, סרפן לאחיינית שלי, והדובדבן שבקצפת- סוודרים! מהממים! ![]()
וזהו..
אם יש כאן מישהי ששומעת במקרה על מכונה שאין לה שימוש איפשהו (אפילו אם יש לה תקלה קטנה..) אשמח לקבלה...
שבוע מוצלח..
בהחלט דרושה לנו כאן מישהי שמבינה בבדים
אני אומנם תופרת המון, אבל למען האמת לא ממש מבינה בבדים, נראה לי שאני אעזר בך בקרוב...
ולגבי תפירה, רק שתדעי לתפירה בבסיסית, למען האמת לא צריך ללמוד יותר מידי, צריך להכיר את הגזרות הבסיסיות או להבין איך משתמשים בבורדה. וכמובן איך משחילים את החוט במכונה...
סורגת עם אחת ושתיים..(לא כיפות)
תופרת לא ממש.. פעם תפרתי ביחד עם אמא שלי חצאית..
דבר ראשון הרגע ראיתי תפורום פעם ראשונה אז הצטרפתי...
אני סורגת בעיקרון ולתפור -לא יודעת!!!
סורגת בחוט עבה ודק במסרגה אחת ואני באמצע צעיף ב2 מסרגות(שווה לכם לנסות-זה כיף!!!)
וסתם שאלה-מה עושים עם כיפה שאני נעצרתי בה ואין לה כוח לגמור אותה-נשאר עוד 2 שורות....גם לכם זה קורה?
בקיצור-אני נעה והצטרפתי אליכן.....
כמו למשל להבטיח לעצמך שוקולד כשתסיימי את הכיפה או משהו בסגנון.
לכן אני תמיד מעדיפה לסרוג כיפות עם דד-ליין לסיום. אחרת זה נמרח... ונמרח... ונמרח...
ברוכה הבאה
סורגת כיפות בחוט עבה ודק...( כן, בערך כמו כולם פה..)
עכשיו התחלתי צעיף בשתי מסרגות, ואני גם רוקמת כל מיני דברים (לא עם תכים כ"כ מסובכים..)
ונעה, זה ממש ממש מוכר, כדאי לך למצוא איזה משהו שרוצה את הכיפה הזאת ואז הוא ילחיץ אותך לסיים וככה יהיה לך מוטיבציה (מניסיון, זה עובד
)
אז ככה: |מתפללת שזה יצליח!!!!|
קוראים לי עינת, כתה ח', בסוף כתה ו' התחלתי ללמוד תפירה, עברתי 2 קורסים, כיום תופרת לבד בבית (יש לי מכונה...)
סריגה- התחלתי ללמוד בעבר, אך עם הזמן הידע נשכח.....
היום למדתי סוף סוף לסרוג שוב!! ועוד לא מיומנת...
לא שיש הרבה מה - אבל ביקשו כ"כ יפה.... 
אני תופרת - אבל לא מרגישה שאני ממש יודעת בזה, למרות שהוצאתי כמה דברים במהלך החייים מתחת לידיים..
פעם סרגתי אפודה בשתי מסרגות (אחותי לובשת אותה), אני הייום לא זוכרת בכלל איך עושים את זה, עשיתי גם צעיף פעם, שגם אותו אני לא ממש לובשת..
ובעיקר אני סורגת כיפות. יותר יעיל לי.
ד"א - מישהי יודעת איפה אפשר להשיג את החוטי VOG העבים יותר מהדקיקים של הכיפות? אלה שהגיעו בכדורים יותר גדולים? הבנתי שאי אפשר להשיג אותם יותר, אבל אני צריכה בעיקר שחור ולבן.... שזה צבעים בסיסיים למדי.. אז אולי יש את זה איפושהו באיזור ירושלים.... מישהי יודעת במקרה?
ועוד משהו - יותר מכל זה (תפירה) אני אוהבת יותר לרקום.
אצל וורדה ברחוב ברקוביץ
ניסיתי פעם ללמוד לסרוג עם 2 מסרגות - אבל התיאשתי באמצע...
מתה לדעת לתפור!!
בנתיים אני מסתפקת בסריגה, למדתי לסרוג בשתי מסרגות אבל לא יודעת דברים מסובכים, כמו דוגמאות וכאלה.. סרגתי צעיף אחד שנה שעברה ואני נהנית להשתמש בו.
לא מזמן התחלתי ללמוד לסרוג כיפות סורגת עם עבה ודק!
רוקמת גובלנים, בנתיים רקמתי 3 רקמות בגדלים שונים.
היום הייתי בשוק מחנה יהודה וחיפשתי חוט כזה, ומצאתי!
אמנם אין מבחר צבעים גדול כמו שפעם היה, אבל ללחות שחור ולבן מצאתי. ודוגמא תמיד אפשר לעשות עם החוטים הקטנים.
אבל רציתי את היותר עבה כי זה מחזיק מעמד יותר זמן מאשר החוטים הדקים, וגם הרקע רץ מהר יותר בלילהוציא את העיניים לגמרי...
בע"ה אני אעלה לכם תמונה של מה שהתכוונתי..
וואי איך שמחתי שמצאתי! וזה די בזכותכם, כי אני כבר די התייאשתי מזה... חיפשתי בלי סוף ולא היה עד שאמרתם לי שיש עוד תקוה... 
בעיקר כיפות וגרביים לקטנטנים
תלחצי על זה ותתחילי לרשום.... 
בהצלחה!
לידכם אני כלום, אבל שיהיה....
תפירה- מתה לדעת...........
סריגה-סוגרת עם חוט עבה, עמוד, עוזרת לאמא שלי, אבל זה בקביעות..... צריך שיהיה לגדוד כיפות.... סתאאאאאם אבל בלי עינרע יש לי 6 אחים.......
רוקמת- רקמתי כמה רקמות........... ועכשיו נעצרתי בריקמה מסובכת....
נ.ב- אני בכיתה ח'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תפירה-לא יודעת...
סריגה-סורגת עם דק/עבה בעיקר דק ולא רק עיגול עם מסרגה אחת...
רוקמת-לא ממש...
סורגת, בעיקר כיפות, גם חוט דק וגם עבה...
אני יודעת גם לסרוג צעיפים עם שתי מסרגות.
חולמת לדעת קצת יותר...
לא יודעת לתפור,
סורגת כיפות עם מסרגה אחת, חוט דק ועבה, יותר נוח לי עם דק.
הצעיפים יוצאים לי משולשים אז התייאשתי.
אני יודעת לרקום אבל בקושי יש לי זמן לזה...
אני יודעת לתפור במכונה כל מה שהעינים רואות., מלבד חליפות ומעילים. למדתי באופן עצמאי ליצור גזרות שמתאימות לי אם תבקשו אתן לכן קישורים לאתר שמלמד ליצור גזרות ומתאים למי שיודעת קצת לתפור.
כן אני רוקמת בכל מיני סוגים של חוטים וכל מיני סוגי דוגמאות. אם תבקשו אתן לכן קישורים לאתרים שמלמדים על מנת להעשיר את הידע.
אני גם סורגת כיפות וניתן לראות את הצעתי לסריגה באחד השרשורים פה.
כן אני סורגת במסרגה אחת או שתים לפי החשק. בעבר נעזרתי בג'ורנלים וכיום אני מעצבת בעצמי את הסריגים על פי דוגמאות שניתן למצוא באינטרנט. אם יבוקש אשלח קישורים לאתרים עם דוגמאות מהממות. אצלי סריגה זה ריפוי בעיסוק ומנוחה, וכך במשך השנים סרגתי לי ולילדי גרדרובה מכובדת של סריגים. זה לא כלכלי אם סורגים בלחץ אבל מאוד כלכלי אם סורגים בכיף. הסריגים נשמרים לאורך שנים. ברשותי סריגים שסרגתי בהיותי נערה!!!! הם יפיים ושמורים היטב. לאחר התבגרותי ונישואי הם עברו לבנותי המתבגרות. אם תרצו לדעת איך מכבסים אשמח לכתוב.
ובכלל אם מי שהיא רוצה רעיונות לסריגה היא מוזמנת לכתוב לי במסר אישי.
בהצלחה לכל האוחזות במחט ובמסרגה. אני ובנותי מכנות את הזמן בו הן לומדות ממני סריגה ותפירה "זמן החוט" על משקל "זמן איכות".
בהצלחה לכולן
http://vintagesewing.info/1940s/42-mpd/mpd-01.html
אתר להכנתגזרות של חולצות - בצורת שעורים ליצירת הגיזרה. כשמדפדפים במספריים למטה יש שרוולים צווארונים חצאיות ועוד. אפשר לבנות גרדרובה שלמה.
כן בשרשור בתחילת הפורום בהודעה עם הנעץ עשרות אתרים לתפירה סריגה רקמה ומה שביניהם
- אוסף אתרים שבלשתי אחריהם הרבה מאוד שנים (מאז האינטרנט היה זמין בביתנו וזה מזמן)
בהצלחה
רבקה
אני רק מקווה להצליח להתגבר על האנגלית...
סורגת במסרגה אחת עם דק. (כיפות) וגם בשתיים חוט עבה במיוחד צעיפים.
איך אפשר לסרוג כיפה עם חוט עבה? מה מספר המסרגה?
מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.
סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.
אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.
יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם.
בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים
אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.
(הכיפה נקראת יארמולקא)
כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד
הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.
אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.
אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.
לײַד השול במאה שערים יש חנות.
שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה
זה הסוד
ולסרוג עוד מקטע של פטנט.
(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)
מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם
מקור: איך לתמחר עבודת היד?
נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי
תגל הארץאחרונהדרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
כמה אתן לוקחות על כיפה?
חוט דק?עבה?
לא סגורה על כמה לוקחים🙃