מחפשת מוטיבציה...א.א.ק

יש לי בעיה..

אני לא מוצאת הרבה בגדים.

ויש לי טעם די ברור..

יש לי מלא רעיונות בראש.

עכשיו  תשאלו  - אז מה הבעיה? תקני בד ותתפרי..

אז אלו הבעיות:

1.אין לי מכונה.

2. אף פעם לא למדתי לתפור.

3. אמא שלי כל הזמן אומרת שלא כדאי לי ללמוד, כי בשביל לתפור צריך להיות מאוד מאוד מסודרים, (ואני, לא בדיוק כזאת..)

4. אני גרה בקראוון = אין יותר מידי מקום..

5. אני גרה בחור,אבל עובדת בת"א, כך שבשביל ללכת לקנות בדים, אני צריכה לחזור באותו יום מאוד מאוחר הביתה..

יש גם קצת פתרונות..

יש כמה נשים ביישוב שבו אני גרה שיש להן מכונות בבית, והכל אצלן מתוקתק חבל"ז - כי הן תופרות מטפחות...

עד כאן.

עכשיו רוצה לשמוע מה עושים עם כל המידע הנ"ל

אז בואי אני אתן לך קצתיהודיה מא"י

אז ככה - אני בלגנסטית איומה ונוראה. הגדים שאני תופרת יוצאים לי יופי, לפי טעמי, במידות שלי (לא פשוט בכלל) ובמחיר שהוא ריאלי עבורי (הבגד היקר ביותר שאי פעם לבשתי היה שמלת הכלה שלי, והיא עלתה לי 300 ש"ח כולל המחטים שנשברו לי במכונה...)

אם יש קשר בין בלגן לבין חוסר מסוגלות לתפור, אני עוד לא גיליתי אותו... (נו, טוב אולי זה שהשולחן של המכונת תפירה שלי תמיד מלא בכל מיני, אבל זה לא באמת מפריע לי)

דווקא העובדה שאת בלגניסטית וגרה בקרוון הולך ביחד טוב. אם את גרה בקרוון יהיה לך נוח מאוד לאכסן את מכונת התפירה באיזה ארון, וכשאת רוצה לתפור להוציא אותה ולהניח על השולחן של המטבח, ובכל מקרה זה לא נראה לי שיקול של ממש.

אז נשאר לנו רק הענין של הקורס והמכונה.

מכונת תפירה חדשה זה ענין של כמה אלפי שקלים. אני די בטוחה שאפשר להשיג משומשת באזור ה1000-2000 ש"ח

אפשר לקחת קורס, ואפשר לבקש מחברה טובה שקצת תדריך אותך בגזרות בסיס, ובשימוש בבורדה.

בהתחשב שמחירם של בגדי נשים היום, לטווח הארוך ההוצאה משתלמת, ואל נשכח שככה את גם לובשת בגדים שאת באמת אוהבת. ומצד שני מדובר בהוצאה גדולה מאוד, וצריך גם לתחזק את המכונה, אאז תעשי עם בעלך את השיקולים הכלכלים שלכם ותחליטו אם כן או לא.

אוי ושכחתייהודיה מא"י

לעבוד בת"א זה דווקא ממש סבבה, יש שם המון חנויות בדים והמון חניות סדקית, זה בהחלט מקל את החיים של תופרת. גם אני גרה באיזה ישוב, וכל פעם שאני רוצה לתפור לי משהו אני מחכה עד שנגיע להורים שלי, מקווה להספיק ללכת לקנות בד בין כל הסידורים הרבים שנצברים כשמגיעים לעיר רק פעם בחודש, ואם רוצים להוסיף סרט זה בדר"כ עושים רק בסוף, וצריך להגיע עוד פעם, ובחנות בדים מביאים בחורף בדים חמים ובקיץ בדים דקים, אבל אני רוצה בחורף לקנות את הבדים לבגדי קיץ אז זה מחייב אותי לקנות את הבדים לפסח עוד בראש השנה... (...)

אבל אם את מגיעה כל יום לת"א? ממש סבבה בענין

סבבה? יותר מזה! נחלת בנימין זה בדיוק ה-מקום!פלפלתי

ועוד משהו על מה שכבר יהודיה אמרה לך -

אני גרה בקראוון, ויש לנו מכונת תפירה שקיבלתי, בתוך ארון כזה, ולא תאמיני - זה יושב בסלון. במקום מרכזי למהדרין.  ואני ממש ממש לא טיפוס מסודר. רק שיש גם בלגן בתוך המכונה ואף אחד לא רואה את זה. מעל זה מכוסה במפה, על זה יש עציץ - והכל טוב..

אם יש לך אפשרות כספית ויש לך זמן לתפור - אז אני בעד. להתנסות זה חשוב מאוד. גם כשגדולים.

אם אין לך אפשרות כספית להוצאות כאלה - אני הייתי ולפעמים עדיין מעדיפה לקנות בדים מוכנים, כי לפעמים אני מוצאת כאלה שעולים הרבה יותר זול מאשר הבד וכל הנלווים אליו שיעלו הרבה יותר מכל הבגד עצמו כולל הכל...

יהודיהחילזון 123

וואו תפרת לעצמך שמלת כלה? איזה מגניב...

(עכשיו הסמיילים לא עובדים?! באג חדש?)

הלכתי לשני גמחי"םיהודיה מא"י

באחד כל השמלות היו קצרות מדי (אני גבוהה מאוד)

בשני כל השמלות שהיו מספיק ארוכות היו צרות מדי (אני לא שמנה, אבל גם לא צרה כפי שנוטות להיות בנות גבוהות בדר"כ)

אמרתי שחבל לי על הזמן (ולא, לא התכוונתי ללכת לגמ"ח בו משלמים 2000 ש"ח על שמלה) ושבכל הגמחי"ם יהיה אותו דבר, ותפרתי לעצמי את השמלה שחלמתי עליה עוד מהתיכון...

איך את עושה את הגיזרות? מציירת לבד?חילזון 123

עם הגזרות דודה שלי עזרה לייהודיה מא"י

היא למדה קצת תדמיתנות, ויש לה המוווווון בורדות. עברנו על כולם עד שמצאנו משהו שבערך התאים, והוספתי את השינויים שרציתי.

נראה לי שחילזון 123

לבעיות 3 ו-4 לא צריך ממש להתייחס.

אם בא לך ללמוד לא נראה לי שזה צריך לעצור אותך.

1 ו-2 זה יותר עניין טכני כספי שצריך לראות איך פותרים.

(גם לא חייבים ממש ללמוד לתפור מקצועי, אפשר לקחת כמה שיעורים ממישהי שיודעת לתפור למשל ואז להמשיך לבד)

ובעיה 5 היא די חד פעמית לא? אז פעם בשנה תחזרי מאוחר, אפשר לסדר את זה נראה לי.

בקיצור אל תתיאשי.

ודרך אגב -

אם יש לך רעיונות וטעם ברור חשבת אולי לתפור אצל תופרת?

את יכולה ללכת לנחלת בנימין, לקנות את הבדים המתאימים בזול וללכת למישהי שתתפור לך לפי הרעיונות שלך.

זהו..א.א.ק
סליחה! קפץ...א.א.ק

אז זהו..

חשבתי על זה..

ויש לנו גם מישהי ביישוב שתופרת..

אבל כששכנה שלי תפרה אצלה חצאית ב100 ש"ח (!) זה היה נשמע לי הרבה..

או שאולי לא?

תחכימו אותי...

בעלי מאוד מאוד תומך, למרות שעוד לא דיברנו על הצד הכלכלי שבזה...

בקיצור - מה אתן אומרות?

עדיף להתחיל ללמוד + לקנות מכונה + לעשות שטויות, או פשוט לשלם וללכת לתפור אצל מישהי?

מצחיקהיהודיה מא"י

100 ש"ח זה כולל הרווח של התופרת... וזה ממש זול בשביל חצאית אצל תופרת.

אם את הולכת עם חצאיות צרות יחסית, מחירה של חצאית תעלה כ40 ש".

אם את מעדיפה חצאיות עשירות בבד, זה יכול להיות אפילו 60-70 ש"ח, וזה עדין יוצא שווה.

מה שכן אני בכלל לא בטוחה שזה כלכלי, כי לקנות מכונה עולה הרבה כסף, ותצטרכי לתפור הרבה כדי לכסות את הקנייה. אבל זה כ י ף !

100 כולל הבד? או בלי הבד?חילזון 123

אם יש לך אצל מי ללמוד תתפרי אצלה בשיעורים כמה דברים, ככה בשבילך הכיף, בתור חוג ותראי איך הולך ואח"כ כבר תחשבי על קניית מכונה וכו'.

את גם יכולה אולי לעשות כמה נסיונות אצל חברה שיש לה מכונה למשל.

זה מה שיהודיה כנראה לא הבינה..א.א.ק

זה לא כולל הבד!

וזה אצל תופרת באופן אישי..

החברה של קנתה את הבד,הלכה לתופרת, ושם היא תפרה לה בדיוק מה שהיא רצתה, ועל זה לקחה 100 ש"ח.

עדיין נשמע לך זול?

ותודה לחילזון על ההצעה..אקח אותה ברצינות!

לא, כבר לא נשמע לי זול...יהודיה מא"יאחרונה

ירמונקארק להידבק בצדיק

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.

יארמלקעשם פשוט

סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.

אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.

יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם. 

סורגות את זה נשים מומחיות , זו סריגה ב 4 מסרגותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך א' בחשוון תשפ"ו 20:58

בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים

אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.

(הכיפה נקראת יארמולקא)

כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד

הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.

אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.

אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.

לײַד השול במאה שערים יש חנות.

תודהרק להידבק בצדיקאחרונה
עובי מסרגהאנש

אני רוצה לסרוג כיפה מחוט כותנה

שתהיה הכי דקה וצפופה

באיזו מסרגה הכי קטנה אפשר להשתמש לסריגת חוט כותנה?

..הרמוניה

לי היה 0.75 mm

לי פעם היתה 0.6עשב לימון

זה היה דוקר את האצבע כל פעם באותו מקום עד שבסוף הסריגה של הכיפה היה שם חור בעובי 0.6..

היום לא סורגת בפחות מ1

🙈הרמוניהאחרונה
איך סורגים כיפה צמר שתהיה עבה?הרועההקטנה

שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה

צריך חוט עבה ומסרגה עבהתמיד בשמחההה:)אחרונה

זה הסוד

הארכת סוודרHelena Shmuely
האים יש שיטה להאריך סריג מלמטה, אחרי שכבר סיימתי לסרוג? סרגתי סוודר לנכדתי ויצא קצת קצר. אני רוצה ללאריך אותו מצד התכתון, כלמר מהפטנט.יש עיצה?
אפשר להעלות עיניים בצד התחתוןעשב לימון

ולסרוג עוד מקטע של פטנט.

מכונת תפירה, מנוף הגבהה אחורי תקולaviva43
מכונת תפירהaviva43אחרונה
מנוף הגבהה אחורי תקול 
אז איך לתמחר עבודת יד?עשב לימון

(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)

מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4 
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם

מקור: איך לתמחר עבודת היד?

@תגל הארץ 

הייתי עושה את א. אבל יותר לשעה לא מגיע לי מינימוםפרח-אש
על תחום מומחיות...

נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי 

תודה רבה על ההסבר והתיוגתגל הארץאחרונה
עבודה 5נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

שאלה ליתגל הארץ

כמה אתן לוקחות על כיפה?

חוט דק?עבה?

לא סגורה על כמה לוקחים🙃

אולי יעניין אותך