רעות ואוהבת את אבא- תקראו עד הסוף ולא למחוק בבקשה. הנושא דווקא כן קשור לפורום.
שבוע טוב.
השבוע יו"ר מכבי ת"א בכדורגל פיטר את המאמן הראשי אבי נמני. אז תאמרו מה הקשר אלינו? מה הקשר אלי? הרי פיטורים יש בכל מיני חברות בארץ? ומה הקשר בין ספורט לקדושה העליונה?
אז באמת אני מצטער שאני יורד לרמה הזאת אבל אני חושב שהמסר שיוצא מזה חשוב ליום יום שלנו.
כל קבוצה בליגה הישראלית מעמידה תקציב שאותו היא מעבירה לאחראים שהם מאשרים אותו. מכבי העמידה תקציב לשנת התשע"א של יותר מ100מליון שקל. זה התקציב הכי גבוה שקבוצה ישראלית בכדורגל העמידה. מי שאמור היה להוביל את מכבי -היה המאמן הראשי אבי נמני ( מתחתיו היו כמה עוזרים). מאז פתיחת העונה מכבי שיחקה בצורה מקרטעת והשבוע אחרי הפסד נוסף- החליט יו"ר הקבוצה לפטר את נמני.
עדיין לא ברור מה הקשר ,נכון?!
אבל כאן קבור הכלב. זאת הישראליות המכוערת. זאת דוגמא שלילית>>>
אבי נמני היה הכוכב של מכבי במשך 20 שנים. הוא הוביל אותה להישגים גדולים כשחקן ומ-2008 כמאמן. האוהדים אהבו אותו. הוא נחשב כסמל. היו"ר החליט בבת אחת לפטר אותו- למה נמני לא הוזהר ? הרי עברו מספיק חודשים מאז תחילת השנה - למה אי אפשר היה לדבר איתו? לכולנו יש תוכניות בחיים- איך היינו מרגישים אם היו מעיפים אותנו בלי אזהרה?
האוהדים- למה לא התחשבו ברגשותיהם? איך אתם הייתם מרגישים אם היו פוגעים בחבר/ה (בהתאמה) הכי טוב שלכם?
הקבוצה- למה לפגוע בקבוצה? למה אי אפשר לחכות עד סוף השנה ולגרום זעזוע?
סגל הקבוצה- והנה ראו זה פלא כתגובת שרשרת התפטרו גם עוזריו נמני והקבוצה נשארה בלי מוביל. הסגל ראה עצמו קשרו לנמני ומשזה פוטר- התפטרו גם הם.
סמל- אבי נמני הוא הסמל של הקבוצה- למה לבזות ככה סמל? מה תועלת תצא מזה?
אנחנו בסך הכל בני אדם. אסור שההישגיות תעלה לנו לראש. ובטח שלא על חשבון אנשים אחרים.
אז כאן יש דוגמא מעולם הספורט אבל זה נכון לכל תחום בחיים שלנו: איך אנחנו מתפקדים כחברה בריאה וכחברה שעוזריים בה אחד לחברו. שלא נשכח מחברים ובטח שלא נזרוק אותם. שנחשוב על ההשלכות של מעשינו על סביבתנו.
ושנדע לתמוך ולעודד גם ובעיקר כשזה לא "אין".
אני רוצה להיות ברור מאוד: אין לי שום כווה לפתוח פה דיון על ספורט, מכבי , מאמנים ושיטות אימון וכדומה. כל המטרה שלי היא ללמוד לקח. להוסיף חכמה. כמו כן יתכן וטעיתי בפרטים אבל איני מלאך. לא פירטתי מסיבות מובנות. (וד"ל)
שיהיה שבוע טוב לכולם!