|
|
|
מתאימות כמתנה למי שאוהבים ... |
|
|
|
כמות: -20-12 עוגיות בהתאם לגודל החותכנים |
|
|
|
חומרים |
|
|
200 גרם חמאה רכה 100 גרם אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל 300 גרם קמח 1/4 כפית מלח 1/4 כוס חלב |
|
|
תוספת לבצק הכהה: 1/4 כוס קקאו |
|
|
להגשה: שיפודי עץ או מקלות סוכריות |
|
|
 |
|
|
|
|
אופן ההכנה |
|
|
להכנה במיקסר: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות. מנפים יחד קמח ומלח. מוסיפים חלב יחד עם חצי כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד. מחלקים לשני חלקים ולשים לתוך חצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום. עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מחממים תנור ל180 מעלות. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים בעזרת לבבות גדולים וקורצים לב קטן מתוך כל לב גדול. מחליפים את הלב הפנימי כך שיתקבל לב פנימי בצבע בצק מנוגד. נועצים שיפוד עץ או מקל בכל עוגייה ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות. מצננים לחלוטין לפני שמפרידים מהנייר. עוטפים בצלופן ונותנים במתנה למי שאוהבים. |
|
|
ועוד אחד...~moriya~
|
|
|
|
|
|
|
כמות: כ 40 עוגיות בשני צבעים |
|
|
|
חומרים |
|
|
לבצק בהיר: 100 גרם חמאה רכה 1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם) קמצוץ מלח 3/4 כוס גדושה קמח (120 גרם) |
|
|
לבצק כהה: 100 גרם חמאה רכה 1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם) קמצוץ מלח 3/4 כוס קמח (110 גרם) 2 כפות קקאו (20 גרם) 1 כפית אבקת נס קפה |
|
|
לקישוט: מטבעות שוקולד מריר ולבן |
|
|
 |
|
|
|
|
אופן ההכנה |
|
|
מכינים קודם את הבצק הבהיר: במעבד מזון (או במיקסר, כפי שמודגם בסרטון) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח וקמח, רק עד שמתקבל בצק חלק. |
|
|
מכינים את הבצק הכהה: במעבד מזון (אין צורך לנקות את קערת המעבד) מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח , קמח, קקאו וקפה, רק עד שמתקבל בצק חלק. |
|
|
מעצבים את העוגיות: מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים בכל כדור מטבע שוקולד בצבע מנוגד (השוקולד יפחס את הכדור וזה בסדר). בשלב זה רצוי לקרר את העוגיות במקרר שעה או במקפיא 20 דקות לפני האפייה, כדי שלא ישתטחו יותר מדי. |
|
|
|
אופים ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים, כ-10 דקות. מצננים לחלוטין לפני שנוגעים בהן (אחרת השוקולד יימרח). מגישים על לוח דמקה (ואם אורזים רצוי לתת מכת קור במקפיא כדי שהשוקולד יתקשה).
בהצלחה!!!!
|
|
|
|
|
איך מארחים?דיאט ספרייטאני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב. חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש? ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרוםלק"י מרקים שקשוקה וסלט עם לחם קוסקוס ומרק פסטה ושניצל זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניהמוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה- פשטידות, מאפים יכול להיות פיצות אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה) לא בשרידיאט ספרייטכי בשרי זה על האש. מנסה לגוון חוץ מזה יכול להיות פרווה או חלבי אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*קישים/פשטידות מאפינס מרקים תפו"א אפויים פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב) סלטים ממרחים/מטבלים פוקאצ'ות מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופהמחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום.. צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב. בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקואפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרוםלק"י אם לא אכפת שיהיה טחון גס. אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונהלא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה. אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים). לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולותאצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות). אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות. מה הולך אצלכם? הכי קל והכי דלופל לימוןמרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגולאבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה? לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרוםלק"י אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅 אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרוםלק"י מרק עדשים כתומות מרק אפונה מרק קובה סלקמאוהבת בילדימרק ירקות עשיר מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים... מרקיםסטודנטית אלופהמרק כתום עם עדשים כתומות מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם מרק מגורד עם קוביות עוף המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוחמרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋) מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל. (היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור) מרקים זה וואו!מרגולבגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק. מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון) מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת. מרק אפונה מרק כרישה מרק עוף ברור מרק ירקות גם זורם לפעמים מרק בצל אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים. בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו) וואו הכל טעיםבוקר אורמרק ירקות עפ שעועית לבנה מרק אורז ועגבניות מרק גזר מרק קישואים מרק עוף זה הכי טעים בעולם עדשים כתומות/ירוקות כתום בצל גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים אפונה איך מכינים פטריות וגריסים?אור10אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22בחורף תמיד יש מרקשם פשוטהם יושבים עם כוס מרק ליד התנור. מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף מרק עגבניות מרק אפונה כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת היום למשל..*אשתו של בעלי*אני מכינה מרק דלעת וחומוס. בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונהמטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום. בנתיים חותכים דלעת לקוביות. מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן) מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר. מכבים כשהכל מתרכך. טוחנים. אצלנו אוהביםעלמא22מרק ירקות עם או בלי גריסים מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת) מרק בצל חלבי מרק פטריות וגריסים מרק עגבניות מרק עוף המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגולאני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו. אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים. (אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים) בקיצוררר עצות? אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות. אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו) וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת) בא לי לגוון. רעיונות? יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרוםלק"י ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון. תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה". ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרוםלק"י ואופה בתוך תבניות קאפקייקס. ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים. בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופהלבסיס: 300 גרם ביסקוויטים מפוררים ממיסים יחד: 100 גר שוקולד מריר כוס חמאת בוטנים 3 כפות טחינה 2 כפות דבש רבע כוס שמן מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית מקפיאים ל10 דקות שכבה שניה: ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪) מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים. מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך בהצלחההה כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.מה בתפריט אין לי מושג עדיין חלות יש מההקפאה היום בע"ה שייתן לי כח סלט עגבניות חילבה טחינה? עוגיות עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת) אז ככהבוקר אוראנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי ערב מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות קוסקוס בוקר חלןת וסלטים סדש חמין פרוֹה אנטיפסטי שניצלים של סבתא מהמקפיא חלןת שמרים שוקולד מהבצק של החלות פירות חצילים בתנור טחינה סלט ירקות סלט אבוקדו אם יבשיל סלט זיתים מהמקפיא יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן )טארקויהיה מרק, כנראה כתום ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל... אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקוריתאצלנו כנראה דג ברוטב וקציצות לערב באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה ולשבת עצמה יהיה חמין בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה לחם כרגיל קונה לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולדבתקווה אכין חלות רגילות, מתלבט אם בא לי גם להכין מרק. מבחינת פחמימות: נכין אורז ופתיתים הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד2 סוגים סלומון סלט תפו"א ירקות מוחמצים סלט סלרי/ או עגבניות שרי מרק עוף + איטריות עוף פרגיות רולדה אולי אורז ברוקולי פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים קרקרים ודגים מעושנים צ'ונט שניצלונים סלט חסה סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר כיף לכתוב פה! שבת שלום💐 התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוטהבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג' חצילים מטוגנים וטחינה. עוד מעט יהיה בע"ה צלי בשר פרגיות כפיתות ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה נמשיך משם הלאה אצלנומאוהבת בילדיאורז בשר בערמונים עוף בתנור דג לסד"ש עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד) סלטים מהמקפיא חלות מהמקפיא טוב התקדמנו עם התכנון..טארקוגם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו... חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש ) סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים ליל שבת מרק כתום עוף ברוטב מתוק אורז בוקר שבת חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים תפוא קריספיים כלשהם סדש בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה) מיני רוגעלך מהמקפיא עוגה קנויה אם נצטרך מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריוןחלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים. יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה. קינוחים: עוגת קינמון בראוניז חיתוכיות שיבולת שועל לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוחואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע. לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו. זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו. זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו. זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו. מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם. הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר. מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר. ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר. בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתייםולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים). נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה. ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר. בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוחואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת. חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק. לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופרלא... מתארחיםמאוהבת בילדיהכנתי עוגה וזהו... להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקושזה נדיר מאודדד.. הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי... אז חלות קנויות סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל) ליל שבת מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋) תבשיל הודו ובטטות מתוק אורז בוקר שבת לזניה סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣) סדש שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה עוגיות לימון מושלגות אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרוםהחלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣) הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרוםלק"י חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣 ברור שכןהמקוריתאצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח דג ברוטב וקציצות דגים עוף עם תפוח אדמה ואורז חלה קנויה עוגה קנויה סלטים חיים וקצת פיצוחים ושטויות לא.. נוסעים🙂בוקר אורהכנתי אורז לבן ליולדת וזהו בטחאבןישראלפשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום ערב שבת דגים ברגיל מושט וטונה בסיר ומרק גרונות בוקר שבת מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה כנפיים שניצלים ואורז סלטים טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה חלות שהכנתי עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים. היה טעים העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרוםלק"י עוגת שוקולד עוגת תפוזים קוראסונים קנויים חציל בפירורי לחם חציל עם עגבניות וכוסברה טחינה סלט חי ליל שבת: תבשיל שהיה אמור להיות פקילה קוסקוס מרק שעועית וירקות יום שבת: קוסקוס תפו"א בתנור חזה עוף וירקות מוקפצים שניצלים סד"ש: בורקסים קנויים וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19 חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית) וסלטים תוצ"ב: ז'עלוק סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא) חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן חילבה (האורחת הביאה) טחינה (כנ"ל) סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות אורז
קוגל ת"א תוצרת בית ביצים רצועות טונה מטוגנות מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית . נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרוםקורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39 עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38 אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב. ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם- א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך (בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק. מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180. ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה . חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימוןלבצק 2 קילו קמח 4 כפות שמרים יבשים 1/2 1 כוסות שמן 1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת ) כוס סוכר 2 כפות מלח
אופן הכנה: שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד. מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים). מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה כ- 15 דקות מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר. גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אורקנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר בראאני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים | |