כשיש לי זמן
מחממת שמן + תבלינים בסיר
מוסיפה בשר (לאו דווקא בשר בקר) ובצל (הכי טוב קטנים שלמים), ושיני שום פרוסות. מטגנת קצת
מוסיפה תפו"א וגזר
מוסיפה קטניות אצלי בדר"כ גריסי פנינה ועדשים אדומים - הם מתמוססים לגמרי ומסמיכים את הרוטב היטב.
מוסיפה מים, רסק עגבניות, חרדל, וקצת סילאן.
ולפני שאני שמה על הפלטה אני מניחה למעלה ביצים מבושלות מקולפות (אני מואד אוהבת ביצים של חמין, אבל שונאת לקלף אותן כשהן יוצאות מהחמין)
משום מה הבשר לא מתייבש לי. אם כי שמי לב, אני לא מערבבת אחרי שהוספתי את הקטניות. כך יוצא שהבשר נמצא הכי למטה, תפו"א מעל, וקטניות שלא מתייבשות הכי למעלה.
אני מניחה שזה גם ענין של דיוק בכמויות, כך שאין יותר מדי מים אבל הבשר גם נשאר מכוסה ברוטב.
וכשאין לי זמן - אני שמה את הכל בסיר, מרתיחה חצי שעה ומעבירה לפלטה...
ותמיד מועיל לכוון בהכנה שיהיה לכבוד שבת קודש.