צריכה עזרה בתכנון טוניקה סרוגהאמא מסורה

ראיתי באחת החנויות לבגדי ילדים טוניקה יפה שהתלהבתי ממנה ולא יוצאת לי מהראש, לבת שלי בת שנתיים, רק שזה היה מחוט דק יחסית (החוטים נראו לי כאותם חוטים שסורגים בהם כיפות עבות) ולא היה נראה לי שזה כ"כ יחמם אותה, חוץ מזה שהמחיר לא הצדיק את הקניה (לעצמי אני קונה סריגים בכאלה מחירים, לא לילדה בת שנתיים) וזיהיתי שהסריגה נעשתה מעמודים, כלומר- אני בעצמי יכולה לסרוג לה דבר דומה, מחוטים עבים יותר ובטוח ישארו לי מהחוטים, כך שזה יהיה חסכוני, אוכל לסרוג דברים נוספים.

המראה של הטוניקה היה משהו כמו- החלק העליון (באיזור הכתפיים/ גב עליון) והחלק האמצעי צבע אחד, שאר הסריג- שורות בצבעים שונים- כל שורה צבע אחר ושורת סיום בצבע העיקרי.

קניתי חוטים בצבעים דומים לאלה שזכרתי (אהבתי את השילוב בין הצבעים בסריג המקורי- לא השתמשתי בכל הצבעים, אבל כן ברובם).

כרגע אני יושבת על התכנון של איך לשלב את הצבעים שבשורות בצורה הגיונית ושהסריג יראה אסטטי, ערכתי את התכנון באקסל ומה שיצא נמצא בקובץ המצורף.

אשמח שתחוו את דעתכן (כולם כאן בנות נכון?! שלא יבואו אלי בטענות שאני פונה בלשון נקבה) האם התכנון נראה טוב? המרווחים הגיוניים? וכל מה שנראה לכן.

כל שורה צבועה בקובץ= שורה אחת בסריג.

הערה- הקובץ תואם לגירסה של 2007, בגירסאות קודמות של אקסל יתכן שיהיו קצת שיבושים בגוונים של הצבעים.

20110116203902.xls

תודה רבה

לדעתי זה שילוב מהמםשירשור

אבל אולי כן כדאי לסרוג בחוטים דקים כי הסריגה יוצאת עדינה יותר.

אגב, כשתסיימי לסרוג, תסרגי עוד אחת לילדתי בת השנה..

נראה לי ממש מתוק!קרמבו

בהצלחה בסריגה!

תודה על התגובות, מחכה לעוד...אמא מסורה

שירשור- נכון שבחוטים דקים הסריגה יותר עדינה, אבל אני רוצה סריגים שיחממו ולא רק ליופי (גרים באיזור די קר), אז זה השיקול העיקרי שלי לפני שאני קונה/ סורגת סוודרים ו/או אפודות.

כשאני אסיים לסרוג יש לי עוד כמה פרוייקטים בתכנון כמו- אפודה לגדול וכיפה לבעלי- שחייבת להיות מוכנה עד הלידה (בעוד כ- 3 חודשים בעז"ה), כשבין לבין אני עובדת, מנסה להביא את הבית לאיפוס וכמובן נמצאת עם הילדים במעט השעות שנשארו עד סוף היום. נחשוב עלייך אולי בשנה הבאה, רק תשלחי תזכורת ;)

אני גם חושבת שזה נראה יפהיהודיה מא"י

אם כי במחשב שלי הצבעים נראים טיפה כהים מדי לילדה קטנה. אני בטוחה שזה לא ככה באמת

חוץ מזה שאני מציעה לך, תתחילי ותראי איך זה יוצא. אני אוהבת לאלתר תוך כדי סריגה, ומוסיפה כל פעם את הצבע שנראה לי הכי מתאים.

את מתכוונת לסרוג את הכל חלק, או להוסיף גם דוגמאות סריגה?

השתמשתי במחשב בצבעים שהכי קרובים לחוטיםאמא מסורה

לא התאמתי בדיוק לגוון המקורי.

סורגת חלק, אין לי כוח להתעסק עם דוגמאות, מספיק לי בכיפות...

אני גם בד"כ אוהבת לאלתר תוך כדי סריגה, מחליפה חוטים מתי שבא לי- בעיקר בכיפות, רק שכאן היה לי חשוב לשמור על פורפורציות בין החלקים השונים. כבר התחלתי לסרוג בערך 10 סמ' של האורך, ופתאום עצרתי ואמרתי לעצמי שלא ממש חשבתי איך לארגן את כל הסריגה מבחינת שילוב הצבעים ולא מתחשק לי לפרום באמצע רק כי לא חשבתי יותר מידי איך לחלק באופן שווה פחות או יותר בין הצבעים כשאני רוצה לשמור את הרעיון הכללי שראיתי.

איך שלא יהיה זה נראה יפהיהודיה מא"י

יזה כיף לך

שילוב יפהפהנחשוניתאחרונה

אבל קצת בוגר וכהה לגיל שנתיים. היא עדיין כמעט תינוקת ויפה לה צבעים של תינוקת. אני הייתי מוסיפה קצת גוונים בהירים של אותם צבעים. חוץ מזה זה מקסים.

ירמונקארק להידבק בצדיק

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.

יארמלקעשם פשוט

סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.

אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.

יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם. 

סורגות את זה נשים מומחיות , זו סריגה ב 4 מסרגותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך א' בחשוון תשפ"ו 20:58

בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים

אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.

(הכיפה נקראת יארמולקא)

כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד

הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.

אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.

אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.

לײַד השול במאה שערים יש חנות.

תודהרק להידבק בצדיקאחרונה
עובי מסרגהאנש

אני רוצה לסרוג כיפה מחוט כותנה

שתהיה הכי דקה וצפופה

באיזו מסרגה הכי קטנה אפשר להשתמש לסריגת חוט כותנה?

..הרמוניה

לי היה 0.75 mm

לי פעם היתה 0.6עשב לימון

זה היה דוקר את האצבע כל פעם באותו מקום עד שבסוף הסריגה של הכיפה היה שם חור בעובי 0.6..

היום לא סורגת בפחות מ1

🙈הרמוניהאחרונה
איך סורגים כיפה צמר שתהיה עבה?הרועההקטנה

שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה

צריך חוט עבה ומסרגה עבהתמיד בשמחההה:)אחרונה

זה הסוד

הארכת סוודרHelena Shmuely
האים יש שיטה להאריך סריג מלמטה, אחרי שכבר סיימתי לסרוג? סרגתי סוודר לנכדתי ויצא קצת קצר. אני רוצה ללאריך אותו מצד התכתון, כלמר מהפטנט.יש עיצה?
אפשר להעלות עיניים בצד התחתוןעשב לימון

ולסרוג עוד מקטע של פטנט.

מכונת תפירה, מנוף הגבהה אחורי תקולaviva43
מכונת תפירהaviva43אחרונה
מנוף הגבהה אחורי תקול 
אז איך לתמחר עבודת יד?עשב לימון

(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)

מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4 
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם

מקור: איך לתמחר עבודת היד?

@תגל הארץ 

הייתי עושה את א. אבל יותר לשעה לא מגיע לי מינימוםפרח-אש
על תחום מומחיות...

נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי 

תודה רבה על ההסבר והתיוגתגל הארץאחרונה
עבודה 5נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

שאלה ליתגל הארץ

כמה אתן לוקחות על כיפה?

חוט דק?עבה?

לא סגורה על כמה לוקחים🙃

אולי יעניין אותך