"שלא עשנו בנ"ע"?!...מה דעתכם?אפוש

בס"ד

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/214284

חשבתי שבנ"ע היא "תנועה של עם"--לצאת ככה נגד החרדים?

זה זלזול בלימוד התורה..איך תנועה גדולה כל כך שחורטת על דיגלה את איחוד העם מסכימה לצאת בכזה פילוג? במקום לתמוך בחרדים ולהדבק בהם כל הזמן הולכים דווקא ל"קרב" את החילונים...

מה דעתכם אריאלניקים?!?

ומהצד השני-פלספנית

בעזהי"ת

'בועידה הקרובה יעסקו הצירים בשאלות כאופן העבודה מול אוכלוסיות ישראלים יורדים בחו"ל, יחסה של התנועה לתנועות הקונסרבטיביות והרפורמיות, עלייה – האם התנועה דוחפת מספיק לקראת הנושא ועוד...'

נו, רפורמים, קונסרבטיבים- יהודים כשרים בדרך שלהם! חרדים?!?!?!? לא...

הי הי הי!! בדקתם פעם מה הלך שם באמת?עטרת.

קונה בקלות כל פיסת מידע שמוכרים לך?

כל אחד מציג את העובדות לפי דעתו ולפי איך שהוא רוצה שהמצב יראה. וכולנו מכירים את הקטע הזה מהתקשורת הכוללת.

אז מה עכשיו? אם זה ערוץ 7, אז אפשר לקבל בלי לבדוק?!

מאוד נוח לקנות מידע כמו שהוא כשזה מתאים לעמדות שלי. וכולנו עושים את זה בלי לשים לב בכלל.

"במקום לתמוך בחרדים ולהדבק בהם כל הזמן הולכים דווקא ל"קרב" את החילונים..."(אפוש)

מי שהולך על דרך האמת ודבק בה. לא תומך במצבים לפי הגורמים להם. מי שמכיר באמת תומך ומבטא קריאות שתואמות לדעותיו. לאו דוקא לאנשים שדומים לו.

מסע המחאה הזה, מוחה נגד ההשתמטות ולא נגד החרדים. לזה כנראה בנ"ע מתכוונים. מי שקרא לזה "מסע מחאה נגד השתמטות בני הישיבות" , יש לו סיבות שלו למה להציג את העובדות באור כזה. במיוחד בהשוואה ל"תנועות השמאל הלאומי, נוער מרצ, נוער העבודה ועוד" (עוזי ברוך- כתבה).

יצא לך לצאת ולבדוק אצל ראשי בנ"ע מה הם רצו להביע בהשתתפות במסע כזה?

אם אתם לא מאמינים בחוסר שבידיעות שלכם- אז הנה, מילים שלא אני אמרתי, ישר מהכתבה- "הרעיון נכון לגבי כל האזרחים במדינת ישראל, חילונים, דתיים וחרדים. מבלי להתייחס לשאלה מי עומד מאחורי הרעיון ומה מניעיו"(בנ"ע). כל אחד מפרש איך שמתאים לו ונוח לו באותו הזמן.

אין לאף אחד שום זכות לקבול על אדם אחר, ועוד יותר לא בפומבי- כל עוד הוא לא מכיר את העמדה שמנגד.

הבעיה הגדולה שלנו זה שאנחנו לא מבינים--אפוש

בס"ד

אנחנו כל כך שקועים בחומר ואנחנו לא מבינים את הגדולה שבלימוד התורה--

אנחנו חושבים שמי שבישיבה הוא "משתמט"---אז איזו יראת שמיים יש לנו?!?

יהודי שיושב בבית המדרש הוא אשר מגן על עמ"י - בדיוק כמו חייל שנמצא בשדה הקרב--

גם במקרא ראינו כי היו את מחנה לויה-שהיה עסוק בעבודת ה' ואת שאר המחנות שהיו נלחמים עובדים וכו..

אגב השתמטות--מעניין שמדברים על החרדים מה עם הכיפות הסרוגות המשתמטים?

ממש יוצרים כל הזמן את האנטי הזה לחרדים! מחמיצים להם פנים! ומחזקים את דעת החילונים...

לא מדויק*מוריה 2*

אנ  לא מזלזת בלימוד תורה אך לא הייתי נותנת לפלך באוכלוסיה רחב לא לשרת.

גם התורה אומרת שצריך לצאת למלחמת מצווה.

התורה לא רוצה שאנחנו נשאר בגדר של למודי תורה יהא גם רוצה שאנחנו ניישם אותם.

ועוד דבר, כשתהיי אמא תביני את זה יותר. מזה לא לישון בלילה.

לגבי כהנים ולויים*מוריה 2*

זה לא נכון שהם היו פטורים ממלחמות. איפה זה כתוב?

כהנים צריכים לשרת במקדש בממוצע שבועיים ומה הם עושים בשאר הזמן?

בדיוק מה שכל אחד עשה...

אני לא חושב שזה נכוןtomerittal

ב"ה

לגבי זה שהכהנים והלווים לא היו יוצאים להשתתף בקרב- זה מפני שהם היו צריכים לעסוק בחינוך העם; ללמד אותם תורה ומצוות. וגם, חשוב לציין ששבט לוי היה 1/12. 

מילא היית אומרת ההסכם שעשו שבט יששכר עם זבולון, (שזבולון יעבדו בשביל יששכר, ויששכר ילמדו תורה בשביל זבולון), גם כאן אפשר להגיד שמדובר במלחמת הרשות. (אני לא בטוח אם הזכירו את עניין הצבא בהקשר... אולי יששכר עשו "הסדר מרכז"?) במחלמת מצווה, גם חתן מחופתו יוצא. וכיום- ודאי שמדובר במלחמת מצווה.

לגבי "יהודי שיושב בבית המדרש הוא אשר מגן על עמ"י - בדיוק כמו חייל שנמצא בשדה הקרב--" 

זה בהחלטיות אני יכול לומר שזה לא נכון. מי שלא מתגייס לצה"ל, מבטל שתי מצוות שחז"ל אמרו שהם שקולות כנגד כל התורה. א. להציל את עמ"י מהאוייבים, ב. לשמור על א"י ביד עמ"י. ( פירוט בעניין- http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=449&id=4028&q= )

כן. אפשר לומר שבעניינים האלה אנחנו טובים יותר מהאחים שלנו. (כמובן שגם לנו יש מה ללמוד..)

ועוד משהו. הרב זצ"ל בפסקה הראשונה של אורות(ארץ-ישראל) כותב שא"י זה לא דבר חיצוני של התאגדות כללית... לפי השיעור שאני שמעתי, הרב יוצא נגד תפיסת הרש"ר הירש. תפיסה שאפשר להקים בחו"ל ק"ק, שיוציאו תלמידי חכמים מובהקים וגדולים. (הרש"ר הירש שלח מכתב לרב צבי הירש קלישר וכתב לו "מה שבעיינך מצווה גדולה[הוא היה בעד עליה לא"י, קיבוצים, חלוצים, וכ'ו...] בעייני עבירה לא קטנה).

לצערנו יש כיום יהודים שחיים לפי התפיסה הזאת. אמנם הם באמת חיים בתוך תפיסה יותר דקדקנית ושמרנית בפרטי המצוות(לפחות ככה זה נראה לנו) אבל ה"מזרוחניקים", "חפיפניקים", יש להם אידיאלים של הצבא, העם, והארץ, (למורות שחלקם מקולקלים) הם מחוברים הרבה יותר לאידיאלים הגבוהים של הגאולה. 

זאת דעתי.

אם את כבר מדברת על אחדות העם-כנרית על הגג=)

אז מה זאת הכותרת הזאת "שלא עשנו בני עקיבא"????

את לא מדברת בהכללה?

את אומרת את זה כאילו כל מי שבבני עקיבא חושב ככה, ושאין דברים אחרים טובים מאוד!

אני ממש חושבת שעצם זה שמכלילים אנשים ומחלקים לפי קבוצות (בני עקיבא, אריאל, חרדים, דתיים לאומיים...) זה מה שגורם לפילוג בעם...

הי, כשההנהלה אומרת משו, זה מעיד על התנועה.פלספנית

בעזהי"ת

[ואם ככה..]

ממש לא! עובדות בשטח....כנרית על הגג=)אחרונה
(שימי לב שמה שכתבתי נכתב בכוונה --)אפוש

בס"ד

עם "גרשיים" ועם סימני שאלה--כדי לעורר את הנושא וממש לא מתוך כוונה חס וחלילה לפילוג..

(רק בשביל הפרוטוקול--אני עובדת גם עם בנ"ע בשר"ל כך שממש לא בקטעים של לפלג וכו..)

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך