לכל הביני"שים שבינינו - כדאי מאד לדעת!!!אנונימי (פותח)

ישנה אפשרות לבייניש"ים בגילאים 22-27 , שלא רוצים דווקא לשרת בקרבי להתגייס דרך תכניות שח"ר (שילוב חרדים)

וזה פשוט פנטסטי!

אני משרת כעת במסגרת "בינה בירוק" בחיל המודיעין.

התנאים מצויינים - סביבה ללא נשים, אוכל בד"ץ, שעת לימוד כל יום בצהריים, זמנים לתפילות כמו שצריך.

חוזרים כל יום הבייתה בסביבות 5. לא סוגרים שבתות. טירונות מקוצרת (3 שבועות).

וחוץ מזה - לא צריך ידע מוקדם - הצבא מכשיר אותך למקצוע מסויים (ע"פ העדפותיך) ואח"כ אתה משרת במקצוע הזה, כך שכשאתה יוצא לאזרחות יש לך גם ידע וגם ניסיון וקל מאד למצוא עבודה.

וחוץ מזה - נשואים פלוס ילד אחד לפחות יקבלו במשך השירות תשלומי משפחה בסביבות 4500 ש"ח לחודש!

השירות לפרק זמן של שנה ו4 חודשים כמו חוק טל. (אמנם יש מקצועות מסויימים שצריך להתחייב לשנתיים או יותר)

בקיצור - מומלץ בחום רב למי שזה אקטואלי לגביו. וד.א. גם אם אתם קצת חורגים מהגילאים, אפשר לנסות, לפעמים מסדרים את זה איכשהו.

למי שרוצה עוד פרטים - דברו עם אליעזר: 03-6079361

בהצלחה!!!

..........................יאירו

מה מצוין בסביבה ללא נשים? 

סתם אני צוחק.

אפשר לא להתגייס וזהו...אחד

מה אתה אומר? בלי כאב ראש...

קצונה?gross

אפשרי לצאת דרך שם לקצונה בחמ"ן? ודרך הסדר מודיעין/חוק טל רגיל אפשרי? תודה!

ביינישים די להשתמטאליו2

אין בעיה תעשו שירות מקוצר אבל גם בו אתם מנסים לקחת כמה שיותר??

את תכליל את כולםזית שמן ודבש
שירות קרבי הוא מצווה גדולה יותר!אנונימי (פותח)אחרונה

אני ממש לא רוצה להיות ג'ובניק במובן של ג'וב... להיות במודיעין למשל, זה לא ג'וב. וזה דווקא כן תפקיד צבאי, למרות שזה לא קרבי. אבל להיות טבח או משהו כזה... ממש לא. אנחנו כלל וכלל לא משתמטים, אלא רק דוחים את הצבא. השירות יותר קצר, כי אנחנו גם לומדים תורה, אבל באמת שלא לזה חונכנו... חונכנו להיות בצבא, לא לחזור כל יום ב-5... גם אם אנחנו לא לוחמים בפועל, להיות ג'ובניק (שוב, יש היום אנשים שקוראים למודיעין למשל, "ג'וב", אבל זה לא נכון. אני מדבר על טבחים וכו') זה לא בא בחשבון. לפחות בשבילי. 

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך