התלבטתי והתלבטתי... והחלטתי לספר =)
אבל אני ממש מבקשת ממי שהסיפורים האלה לא עושים לה טוב - אל תעשי את הטעויות שלי, ואל תתפתי לקרוא, כי חבל שתאכלי סרטים ותדמייני דברים שרק יפחידו ויזיקו לך...
טוב, אז ב"ה לפני שבוע וכמה ימים נולד לנו נסיך מתוק ומקסים, וזה הסיפור...
הכל התחיל במוצאי השבת שעברה... למדתי מאמר למבחן שהיה לי ביום שלישי, היה כבר מאוחר - אבל התעקשתי לסיים אותו, ורק אז הלכנו לישון... עוד לפני שנרדמתי התחלתי להרגיש כאבים בגב התחתון.. אבל לא התרגשתי, כי כבר היה לי לילה שלם כזה (אם אתן זוכרות) ובסוף כל הכאבים חלפו כמו לא היו...
אז אמרתי לבעלי שזה לא רציני, ואני יכולה לישון עם זה... הוא רק ביקש שאם בשלב מסוים אני אתעורר ויהיה לי קשה לישון - אז אעיר אותו... סבבה =)
זה אכן התחזק, ומדי פעם הייתי מתעוררת מתוך שינה, מרגישה ציר - ונרדמת חזרה... עד שבשלב מסוים התעוררתי לגמרי ולא יכולתי עוד לישון.. אז הערתי אותו. כמה דקות אח"כ - הרגשתי כאילו ברח לי פיפי... רצתי לשירותים והכל היה רטוב - הבנתי שכנראה זוהי ירידת המים המפורסמת =) בעלי היה יותר הססן, אבל כיוון שיש לי GBS והרופאה אמרה להגיע כמה שעות טובות לפני הלידה לבית החולים, ובמיוחד אם יש ירידת מים - אז לקחנו את תיק הלידה שהכנו מראש, ובעלי ארגן עוד תיק עם דברים לאחרי הלידה, ויצאנו...
השעה הייתה 3 ורבע בלילה כשיצאנו מהבית, הכבישים כמובן חלקים, וגם קצת רטובים אם אני זוכרת נכון, וערפל... =)
בדרך התקשרתי לאימא שלי, שגרה בצפון, למרות שלא היה לי נעים להעיר אותה... אבל היא ידעה שאני רוצה אותה איתי בלידה, וברור שהיא הייתה מתאכזבת אם לא הייתי מעירה אותה.. אמרנו לה שאנחנו בדרך, אבל שנתקשר אליה משם ונגיד לה אם יש טעם שהיא כבר תצא...
הגענו, בדקו לי לחץ דם ושתן, חיברו אותי למוניטור, וחיכינו בסבלנות...
היו צירים, אבל לא סדירים בכלל, ולא נוראיים... בעלי הזכיר לי את הנשימות שדודה שלו לימדה אותנו, והסתכל על המוניטור לראות מתי מתחיל לי ציר ומתי נגמר.
אחות נכנסה, הסתכלה על המוניטור... קראה למיילדת ושתיהן הסתכלו וחשבו... זה היה קצת מלחיץ... ואז הן שאלו אותי: "את מרגישה תנועות?.." אמרתי להן שכן... לא הרבה, אבל כן... אז הן הציעו שבעלי ייצא לקנות לי שתייה או משהו מתוק... טיפה נלחצתי מזה, אבל לא נורא... ובאמת הכל היה בסדר אחרי ששתיתי =)
אחרי שהייתי מחוברת למוניטור משהו כמו 40 דקות, המיילדת ביקשה לבדוק לי פתיחה. היא בדקה... ואז אמרה: "טוב... אנחנו נכנס לחדר לידה..." בעלי שאל מה הפתיחה, והיא ענתה "כבר אגיד לכם..." ואז אמרה שאני בפתיחה 5...
"5?!?!!" - היינו בהלם... היינו עד אז כ"כ אדישים... שאלנו אותה איך זה הגיוני, הרי הצירים בכלל לא סדירים... אז היא ענתה שאצל כל אחת זה אחרת.. ולא כמו שכתוב בספרים... לא העלנו את זה בדעתנו... לא חשבתי שצירים לא סדירים יכולים להיות רציניים... חוצמזה, כולם אמרו שלידה ראשונה לוקחת מלא זמן... ותמיד כשאמרתי לאימא שלי שאני מפחדת שהיא לא תספיק להגיע היא הייתה צוחקת ועונה "למה מה נראה לך?? שתלדי תוך שעתיים?! ואם תלדי כל כך מהר - אז את בכלל לא צריכה אותי שם!"
אז בעלי התקשר מהר לאימא שלי, ואמר לה שאנחנו נכנסים לחדר לידה, שאני בפתיחה 5. היא קפצה מיד ואמרה לו "5??? תבקש מהם שהיא מיד תקבל אפידוראל!" היה לי ברור שאני לוקחת אפידוראל... והתכוונו לבקש את זה ברגע שנכנס לחדר לידה, בעצם אפילו ביקשנו כבר בדרך...
לא שלא יכולתי לסבול את הכאבים בפתיחה 5, אבל לא דמיינתי את עצמי יולדת בלי אפידוראל בשום אופן...
נכנסנו. קיבלתי חלוק ונכנסתי לשירותים... שם פתאום הרגשתי סחרחורת, והיה ברור שאני כל כך לחוצה... בשלב מסוים פשוט הקאתי שם, ובעלי בדיוק שאל אם הכל בסדר ולא יכולתי לענות לו... בסוף התאוששתי, יצאתי ועליתי על המיטה.
הגיעה מיילדת שהתחילה למלא פרטים וטפסים וכו', ורופאה שלקחה לי ספירת דם. הסברנו לה שעשינו ספירת דם במיוחד בשבוע שעבר בשביל שלא נבזבז על זה זמן, והיא ענתה באדישות מופגנת "אני צריכה לקחת גם". שוב הסברנו לה, שאני רוצה אפידוראל כמה שיותר מהר, והיא ענתה באדישות "אנחנו צריכים ספירת דם משלנו". טוב, שתקנו...
בינתיים האנטיביוטיקה ל-GBS כבר הייתה מוכנה, אבל אף אחד לא חיבר אותי אליה... עד שהמיילדת שמה לב ושאלה למה היא הכינה את האנטיביוטיקה ולא חיברו אותי... היא חיברה אותי גם לנוזלים, ואמרה שאני אוכל לקבל אפידוראל רק אחרי שכל השקית של הנוזלים תתרוקן...
הסתכלנו על השקית. היא הייתה עצומה! הנוזלים טפטפו משם טיפה אחרי טיפה ותהינו מתי זה אומר שאני אקבל אפידוראל.... בשלב מסוים, כשהצירים הלכו והתחזקו, כבר התחלתי לדמיין את עצמי יולדת בלי אפידוראל ונכנסתי להיסטריה. אמרתי לה בלי לצעוק, אבל בהחלט בפאניקה - "אני רוצה אפידוראל עכשיו!! אני צריכה אפידוראל!" היא התעלמה... חזרתי על זה שוב, ובעלי כמעט שהתעצבן... אבל השתדלנו לא להילחץ, במיוחד כי זה גרם לי לרעוד בכל הגוף, ממש בלי שליטה... היא התעלמה לגמרי. פשוט לא ענתה. עד שבשלב מסוים היא הרימה את הקול ואמרה לנו "אתם לא מבינים! המרדים לא מוכן לתת אפידוראל בלי שכל השקית נגמרת!!! אתם רוצים - אני אקרא לו, אבל אני אומרת לכם שהוא יצעק עליכם, וחבל!"
שתקנו. מה נגיד? השתדלתי בכל הכוח לא להלחץ... כבר רעדתי בטירוף... הצירים כאבו ממש... והתחלתי להרגיש משהו לוחץ לי למטה....
המיילדת סיימה עם הטפסים, לפחות לבינתיים.. והעיפה מבט במוניטור... אין לי מושג מה הופיע שם, אבל אז היא אמרה: "טוב, רוב השקית כבר התרוקנה, נקרא למרדים..." באמת קראו לו, ובינתיים הכניסו מן שולחן כזה על גלגלים, והביאו לנו טופס שנקרא ונחתום... בעלי הסתכל על הטופס, ואני אמרתי לו שלא יקריא לי ולא מעניין אותי מה הסיכונים, אני פשוט חותמת...
עוד לא הספקנו, והמיילדת אמרה: "נראה לי שכדאי לבדוק פתיחה..." היא בדקה. ואז אמרה: "אוקיי, תקשיבי לי טוב. הראש שלו - פה!!!". בעלי שאל: "פתיחה מלאה???" והיא ענתה "מלאה פלוס 2!" (אין לי מושג מה זה אומר...) הסתכלתי עליה בשוק. לא רציתי להאמין... מצד אחד זה טוב, איזה כיף, הכל מתקדם... מצד שני....
עניתי: "לא!!!! לא רוצה!!! אני רוצה אפידוראל!! אני לא אוכל ללדת ככה! תנו לי אפידוראל..!!!"
היא עדיין בדקה את הפתיחה, הסתכלה אלי ממש בעיניים ואמרה: "יש לך זכות שאין להרבה נשים!!! את זכית!" והסבירה: "אני לא אוכל לקרוא עכשיו למרדים, אף מרדים לא יסכים לתת לך הרדמה עם פתיחה מלאה, הראש של התינוק כאן ואת לא תוכלי לשבת בשקט כדי שיתנו לך את הזריקה..."
היא התקרבה לוילון של הכניסה וקראה שם שיבטלו את המרדים...
לא הספקתי יותר מדי להתעקש... הגיע ציר חזק, והמיילדת אמרה לי פשוט ללחוץ... לחצתי בכל הכוח... ודמיינתי מה יהיה עוד מעט, איך הראש שלו יעבור בפתח הקטן הזה, ואני אהיה בלי אפידוראל... ולא התכוננתי באף שלב ללידה כזאת... ואיך אני אשרוד את זה??? בעלי אמר לי "פשוט תתפללי לה'..." וזה המשפט שהיה איתי כל הלידה... כל ציר, הדבר היחיד שהחזיק אותי בו - זה התפילה לה'... חשבתי שבזמן הלידה אני אבקש על כל מני דברים... על העתיד שלנו, על המשפחה שלנו... על החינוך שניתן לילד הקטן הזה... וכו'. אבל כל מה שהצלחתי לבקש בכל ציר היה: "ה'!!! תעזור לי לעבור את הציר הזה!!! בבקשה שזה ייגמר מהר!!! בבקשה שאני אעמוד בזה!!!!"
בעלי נתן לה את שמן השקדים, שעד סוף הלידה התרוקן לגמריי..
היא הציעה לי להסתובב על הברכיים וללחוץ... עשיתי כל מה שהיא אמרה, ביקשתי ממנה: "בבקשה תרגיעי אותי!!! איך אני אעשה את זה???" היא הייתה מקסימה, וסבלנית... וכל פעם שהיה נדמה לי שהיא מתרחקת צעקתי לה "אל תלכי!!! בבקשה!!!" פשוט הייתי הסטרית, פחדתי כל כך... בעלי אומר שבשלב מסוים היא הייתה ממש לידי ואני צעקתי לה שלא תלך =)
הצירים היו ממש תכופים... כמעט ולא היה לי זמן בין ציר לציר.. לא הצלחתי לדבר, לא להקשיב... בשלב מסוים נפל לי החיבור של המוניטור, והמיילדת פשוט לא ראתה את הצירים... היא אמרה לי "אני לא רואה ציר.. אבל אם את אומרת... אז פשוט תלחצי..." ואני לחצתי הכי חזק שלי... לא מבינה, איך יכול להיות שאני מדמיינת?! עד שהיא שמה לב שזה נפל, ואמרה לי להסתובב חזרה על הגב... עשיתי כל מה שהיא אמרה, לא שאלתי שאלות... הפחד שלי היה שמשהו יתעכב, שהלידה תיעצר פתאום ולא תתקדם... שיצטרכו לעשות לי ואקום או משהו בסגנון - ואני בלי אפידוראל... כאב לי כל כך, אבל לא ממש הצלחתי להלחץ מכל המחשבות האלה, כי היה לי ציר אחרי ציר... ולא הספקתי לחשוב בין לבין...
אני חושבת שאיזה שהוא חלק מהלידה נמחק לי בזיכרון. כי בשלב מסוים פשוט הרגשתי כאילו עד עכשיו ישנתי כמה זמן, ועכשיו הלידה ממשיכה... אני לא יודעת להסביר את זה, אבל יש כאילו חלק שלם שאני לא זוכרת...
למעשה הייתי בחדר לידה שעה ורבע, משהו כזה... הכל היה ממש מהיר.
כל רגע שאלתי אותה: "אבל הלידה מתקדמת???" והיא ענתה באדישות שכן... פחדתי שהיא לא אומרת לי את האמת... שהכל תקוע, שאני סתם לוחצת ולוחצת... פתאום הרגשתי שאני לא יכולה לעמוד בזה, התחלתי לבכות... אמרתי לה שאני לא יכולה... שאני לא מסוגלת יותר... שנגמר לי הכוח... והיא צעקה עלי: "זה לא נכון! את יכולה!! זה הכל בראש שלך!!! אל תגידי שאת לא יכולה..!!!" אבל בעלי כל הזמן נזכר ומזכיר לי, איך שנייה אחרי שאמרתי "אני לא יכולה" הגיע ציר חזק ומיד לחצתי בכל הכוח.... =)
פתאום המיילדת שאלה: "מה אמרתם שההערכת משקל שלו???" וכששמעתי את זה קפאתי. הבנתי שהוא כנראה לא מצליח לצאת... הוא תקוע שם איפה שהוא... והוא כנראה גדול מדי.. אבל שוב, לא הספקתי להכנס לפאניקה... כי הגיע עוד ציר... והיא צעקה "קחי אויר! ו... תלחצי!!!!!" שוב ושוב.. לחצתי ולחצתי... היא קראה כל הזמן: "עוד פעם אחת!" וכל פעם מחדש האמנתי שזו הפעם האחרונה...
ואז שמעתי אותה אומרת: "את צרה.... את כל כך צרה..." ושוב הבנתי למה...
ואז היא אמרה: "אני אהיה חייבת לחתוך אותך...."
"לאאאאא!!!!! לאאא..!!! אני בלי אפידוראל!!! זה יכאב לי!!!!!!!"
זה היה הפחד שלי... מישהי כאן בפורום פעם סיפרה את סיפור הלידה שלה, ושהאפידוראל לא השפיע עליה... והיו צריכים לעשות חתך... וכל הזמן פחדתי שגם עלי הוא לא ישפיע ויהיה אותו סרט... והנה זה קרה...
היא ענתה שהיא תעשה לי זריקת הרדמה. האמת שאני לא זוכרת שהיא ענתה את זה... אבל בעלי צוחק ואומר שהיא סתם אמרה ופשוט חתכה ברגע שהיה לי ציר. הרגשתי את החתך, ידעתי בדיוק מתי היא עשתה אותו. אבל הוא לא כאב... לא הרגשתי את הכאב, רק את הפעולה... ומיד אחר כך היא אמרה: "חבל הטבור כרוך..." ואז: "תרשמי - 6:42".
פקחתי עיניים, והנה אני רואה אותו מונח עלי... המיילדת נענעה אותו קצת עם היד והוא התחיל לבכות...
בעלי מספר איך באותה שנייה הפנים שלי האירו וקראתי: "מתוקייייי!!!! הכל בסדר....!!!" ליטפתי אותו, וכל כך רציתי להניק אותו מיד... אבל הפריעה לי בראש הידיעה שצריכים עוד להוציא לי את השילייה... ושאין לי מושג איך מניקים... ואז פשוט לקחו אותו.... זה קצת מציק לי עד היום כשאני נזכרת בזה, וחבל לי שלא הייתי איתי בדקות האלו שאחרי הלידה...
אבל לפחות אני יודעת שחוויתי איתו יחד את כל החוויה, שהרגשתי כל שלב יחד איתו.. מה שלא העלתי בדעתי שיקרה...
יש לציין שאימא שלי הגיעה כמה דקות אחרי הלידה! ושהאנטיביוטיקה בכלל לא הייתה אפקטיבית כי היא לא הייתה מחוברת מספיק זמן... אבל הנסיך המתוק שלנו בסדר גמור ב"ה =)
אני לא מתכננת שוב ללדת בלי אפידוראל... אבל אני כבר יודעת שאי אפשר לתכנן כלום... רק ה' יודע מה נכון וטוב לנו... וב"ה שהוא עזר לי לעבור את זה, שזה היה כמה שיותר מהיר, ובלי סיבוכים... ב"ה ב"ה ב"ה ב"ה!!!