בנות צנועות וחסודות!!!בציון

ישלי נושא שנראה לי שאף אחת עדיין לא עזרה את עצמה אי פעם בחיים ושאלה את עצמה....

מה אנו לובשות חצאיות???

זה נורא כיף ןנחמד ללכת אחרי מה שההורים שלנו חינכו אותנו כמו תוכי!(ואולי גם ככה אנו נגדל את הילדים שלנו כי ככה חינכו אותנו ואנו אפילו לא מבינות למה עושים זאת!)

ומה אם הילדה שלנו(בעז"ה)תשאל אותנו מה נגיד לה?שאנחנו לא יודעות שאף פעם לא חשבנו על זה?מה?

או שבעז"ה נלך לגשר או משהו כזה ואז הם ישאלו אותנו את השאלה הזאת שבעזם אנחנו מקיימים את מה שחז"ל ותורה אומרים לנו ואנחנו לא מבררות????שאין לנו שמץ של מוסג מה זה אומר???

מה נראה לכם יותר צנועה ללכת עם מכנסיים רחבות וארוכות או ללכת עם חצאית מיני או אדומה או שקופה????

-אני ישמח אם תגיבו-

-תודה-

-אני-

אנחנו לובשות חצאית כי..*מותק*

דבר ראשון זה ציווי ה'..נקודה. אולי יותר נוח וקל לחפש הסברים אחרים אבל בתכלס'- זאת הסיבה העיקרית.

ודבר שני..- למה דווקא חצאית ולא מכנסיים- כי אסור שיראו את צורת הרגל ואסור ללבוש כלי גבר...

מה עדיף- מכנסיים רחבות או חצאית מיני/שקופה- מכנסיים...

מכנסיים רחבות או חצאית אדומה- חצאית..( אלא אם כן נמצאים במקום שמאד מאד חריג ובולט ללכת עם אדום.. בעצם במקום כזה מכנסיים עוד יותר חריג...קורץ)

יומקסים!!

מה זה מה עדיף? עדיף חצאית נורמלית!no name102

חחח

אבל סה"כ אחלה תשובה!!

תגובות...בציון

למותק-דבר ראשון איפה הקב"ה מצווה אותנו את זה?

-דבר שני היום יש הרבה נשים שהולכות עם מכנסיים(כמו שפעם חור שני היה לא צנוע והיום הוא כן צנוע....)

לאור-אבל פעם שאלת את עצמך למה ההלכה אומרת את זה?

ברור שצריך חצאית נורמלית..*מותק*

אבל אם בת מחליטה שלא ללכת עפ"י כל גדרי ההלכה- עדיף שתלך ככה...

"יש להעדיף את המכנסיים שאיסורם קל יחסית מאשר את האיסור החמור שבלבישת חצאית קצרה שאינה מגיעה לברך (גן נעול 45 בשם הרצי"ה קוק זצ"ל)"

אין בתורה הלכה ללבוש חצאית, יש הלכה להתלבש בצניעות. וחצאית יותר צנועה ממכנסיים כי היא מבליטה פחות את חלקי הגוף...
את הציווי הכללי שבתורה (ויקרא יט, א): "קְדֹשִׁים תִּהְיוּ" מפרש רש"י: "הוו פרושים מהעריות ומן העבירה, שכל מקום שאתה מוצא גדר ערווה אתה מוצא קדושה". ועוד נאמר לגבי איסור עריות (ויקרא יח, כד): "אַל תִּטַּמְּאוּ בְּכָל אֵלֶּה, כִּי בְכָל אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם". 
וגם מהפסוק בספר מיכה (פרק ו´, ח´)"הגיד לך אדם טוב ומה ה´ דורש ממך כי אם עשות משפט והבת חסד והצנע לכת עם אלוקך". 

אז מה עם הרבה בנות הולכות עם מכנסיים?? זה אומר שככה צריך ללכת?

גם הרבה מאוד אנשים לא שומרים שבת, לא אוכלים כשר וכו'- אז זה אומר שצריך לעשות כמוהם?

"על פי ההלכה, ישנם מקומות בגוף האשה שאותם חייבים לכסות, ואפילו אם כל הנשים שבאותו המקום מחליטות ללכת ברחוב ללא בגדים, כולן יחשבו לפרוצות. והטעם לכך הוא, שחכמים הבחינו בעומק דעתם שיש מקומות בגוף שראוי שיהיו מכוסים ושמורים בטהרה למען האהבה האמיתית שבין בני הזוג, וישנם מקומות שאפשר שיהיו גלויים. ואף שאולי אם כל הנשים תלכנה עם חולצות ללא שרוולים, יתכן שמראה של אשה ללא שרוולים לא יגרום תחושה מינית לשום גבר, מכל מקום על פי ההלכה דבר זה לא רצוי, ולהיפך, יש לשמר את הרגישות הטבעית והמקורית, שנועדה להעמיק את רגשותינו ולחזק את האהבה שבין הבעל לאשתו." (מתוך פנני הלכה ליקוטי צניעות)

מקווה שעזרתי...

יומקסים וב"הצלחה לכולם!!

תגובה לבציון~מישי~

חח... ברור שלא כתוב בתורה בפירוש תלכי עם חצאית שמכסה את הברך אבל אנחנו מאמינים גם בתורה שבע"פ וחז"ל שיכולים לפסוק לנו הלכה ושאנו חייבים(!!!) לקיימה. נפסק ללכת עם חצאית אז ככה אנחנו הולכות. ואני לא מסכימה שזה שיש הרבה נשים שהולכות עם מכנסיים זה אומר שזה מותר ושהיום זה כן צנוע. אז מה גם הרבה נשים מדברות לשון הרע. זה אומר שזה דבר טוב? זה אומר שזה מותר? לא. זה אסור. ולמה ההלכה אומרת את זה- "כל כבודה בת מלך פנימה"- זה נראה לי די ברור שצריך לשמור על צניעות ולא להחצין את הגוף. למה דווקא הגדרים האלה. לדעתי היה צריך לקבוע גדרים וזה גדרים הגיונים שקל לראות (זה לפי מפרקים ובמחשוף זה לפי עצמות).

אני לא זוכרת את הציטוט המדוייק,אור77
אז תסלחי לי אם אטעה. ''ועשית ככל אשר יורוך'', ''עשה לך רב''. את הציטוט הראשון כתוב בתורה... זה מה שה' מצווה אותנו.
מה זאת אומרת???אור77
ההלכה אומרת לך איך להתלבש! חצאית שתכסה את הברך גם כשאת יושבת, שלא תהיה צמודה וגרביים-לגבי הגרביים, זה שייך אם הרב שלך פוסק כך. ולא אני לא מתלבשת כמו שההורים שלי חינכו אותי או האולפנא... כמו תוכי! אני משתדלת ללכת עפ''י ההלכה!
כי**תהילולה*

אני רוצה לשמור ת'גוף שלי רק לבעלי שיבוא בבא הזמן!!!וגם לא לפתות גברים לחשוב על הגוף שלי כל מיני דבריים...

יש עניין של..בת מלך..

רוח הלכה..!!!

מעבר להכל, כיום לא משנה אם יתירו אלדין וכאה\לה אנשים שמסתכלים עלינו ברחוב- במבט ראשון מה הם רואים? הופעה חיצונית.. והחצאית נהפכה לסמל.. סמל שאומר -אני דתיה, אני קדושה, אני לא של כל אחד, וזה לדעתי אחת הסיבות המרכזיות.. (כמובן שזה גם ההלכה הפסוקה..לפי רוב הרבנים האורתודוכסים)

עדיף חצאית צנועה.הדריכני

(והמרחק בין מכנסיים לחצאית צנועה גדול מהמרחק בין חצאית לא צנועה לחצאית צנועה.)

אהה... סתאם לידיעה כללית...אביטל!!=)

שאלו בנים מה הם חושבים על מישי עם חצאית קצרה והם ענו :"היא מפקירה ת'צמה! היא מוכרת ת'גוף שלה!!!" ובנים נורמאלים ענו על זה!!!=]

אנחנו לובשות חצאית צנועה(!!!)~מישי~

(מבחינתי גם חצאית מיני וגם מכנסיים לא צנוע באותה מידה). 
בכל מקרה, אנחנו לובשות חצאית צנועה (כלומר עוברת את הברך) כי ככה נפסק בהלכה. ככה אנחנו מצוות. לכן אנחנו עושות את זה.

ד"א..שבלולון

עדיף ללכת עם מכנסים רחבות מאשר חצאית קצרה!!

נראה לי...אנונימי (פותח)

שהשאלה שלך הרבה יותר עמוקה.. מסתם למה ללבוש חצאית..

כי ברור שה' יתברך ציווה...

השאלה היא למה ה' יתברך החליט שדווקא צריך ללבוש חצאית וליטול ידיים בבוקר ולהתפלל 3 תפילות (לבנים..) וכו' וכו'....

אם זאת השאלה.. אז צריך ללכת הרבה הרבה אחורה...

אשמח לענות=]

הלכה.דוסית גאה!

כמו שהשרוולים צריכים להגיע מתחת למרפק וכמו שאסור מחשופים.

ואתזזה^^ עושים בגלל הצניעותהללי נפשי

וצניעות עושים בשביל לא למשוך ת'בנים.

ממש לא מסכימה!רחובות...

צניעות זה קודם כל בשבילנו!!

נכון שיש גם סיבה שבת שלא לבושה בצניעות זה מושך ת'בנים ח"ו וזה ממש פוגע בהם, בלימוד תורה שלהם וכו'...

אבל הסיבה העיקרית היא אנחנו!!

לאישה יש בינה יתרה, משו מיוחד שלגבר אין, וזה משו פנימי, ולכן ברגע שאנחנו חושפות את עצמנו מבחינה חיצונית אנחנו ממש הופכות את עצמנו למשו זול, וזה מוריד את ערך האישה האמיתי! א"א ככה לחשוף את הכוחות הפנימיים האמיתיים שלנו...

וזה מדהים כמה שזה נכון, וכמה שזה משפיע, ברור שצריך להיות צנועים גם מבפנים, ולא מספיק חיצוניות, אבל שבאמת מתאמצים ומשתדלים להתלבש ולהתנהג בצניעות, אפילו שזה מאוד מאוד קשה לנו ה' עוזר, וכמה שהניסיון קשה ככה השכר גדול!!

ונראלי שהעניין של חצאית כמו שכבר אמרו כדי לא להבליט חלקים מסוימים בגוף, שממש לא אמורים להראות לכולם! וגם יש ת'עניין שמכנסיים זה כלי גבר (וי"א שהיום יש מכנסיים מיוחדות לנשים..)

ובכל זאת ברור שאם נסתכל באמת, אם נחשוב פעם ברצינות מה יותר יפה (לא לפי תרבות המערב) אלא מין יופי פנימי כזה ברור שבת שהולכת בצניעות...

אז יה"ר שנזכה להתקרב אל ה' ולעשות הכל למען שמו באהבה!!

מה זאת אומרת למה?????הדר!ש=)

כי ה' ציווה  נכון שלא כתוב בדיוק אבל  כתוב כמה דברים:לא תלבש כלי גבר.

אבל אני לא מבינה חכמים קבעו מה זה אומר לא תלבש כלי גבר והם החליטו שזה  שהבנות ילבשו חצאיות וחולצות צנועות וכו'....

אז אם התורה  לא כתבה בדיוק זה אומר שזה לא נכון??

את יודעת כמה דברים לא כתוב במפורש בתורה ואת מקיימת אותם בכיף???

אפילו יש דברים שהתורה לא כתבה רמז לזה אפילו ואת עושה אותם בכיף!!!

לדוג': חג חנוכה+ חג פורים ועוד...

אני לא מבינה מה שנוח לך את עושה ומה שלא לא?

אסור חצאית אדומה? למה?דניאלהה
גם אני פעם שאלתי את עצמי-מרב14

הרבה פעמים מכנסיים הרבה יותר צנועות מהרבה חצאיות שאני לובשת, מכסות הרבה יותר..

אבל, בענים הבנים חצאית עד לברך פחות מושכת ממכנסי טרנינג ארוכים וכד'..

אין דבר כזה...מעריצה של אבא

מה עדיף ללכת ..גם חצאית קצרה וגם מכנסיים שניהם אסורים...דבר שני את יכולה לברר את הנושא יותר לעומק ויהיו לך תשובות...חז"ל אמרו "כל כבודה בת מלך פנימה ממשבצות זהב לבושה" את פשוט יהלום ואת צריכה לשמור על עצמך טוב טוב...ושתדעי שרואים את הרגליים והחצאית קצרה זה מושך  בחורים,אם זה נראה לך שטותי,אבל ככה זה ,יש יצר הרע בעולם ותאוות...ואפשר חס וחלילה להכשיל אותם ע"י לבוש לא צנוע...תזכרי שאת בת של מלך,בת של ה' יתברך,והוא אמר ללכת בצניעות ולכן אנחנו צריכות להראות בנות של מלך ולכבד את ה'!אין דבר יותר מדהים מהצניעות..את גם הופכת להיות בחורה עם יותר הרבה ערך לא רק בעיניי ה' אלא בעיניי כולם!

אני ממליצה לך לשמוע שיעורים בנושא צניעות כי זה נושא רחב..(הרב דניאל זר,הרב יוספי ועוד רבים ).

שתזכי ללכת בצניעות אמיתית בלי שום מניעות!חודש טוב יקרה!

הייתה לי אתמול שיחה על זה!אביטל!!=)

את,בת של מלך! מלך! לא סתם מלך,מלך מלכי המלכים!!! הקב"ה....

ואת,אני לא מכירה אותך... אבל אחותי! אחותי בנפש...!!! אני בטוחה שאחות שלי היא יהלום יהלום אמיתי!

ששוה המון!!! המון!!! וכמו ששומרים על יהלום בתוך כספת במקום מיוחד ולא גלוי לעניי כולם,ככה גם את! הבגדים הצנועים הם "הכספת" שלך.... כדי שתשמרי עד לשימוש בך...!=]

מקווה שעזרתי...

יש מקלים חצאית אדומהאנונימי (פותח)

בס"ד

אבל היא בולטת ולכן הרבה נוהגות שלא ללכת עם בגדים אדומים.

מי שלובשת אדום - יש לה על מי לסמוך.

(לקוח מ"שאל את הרב" בכיפה)

שנזכה...

אין מלה "חצאית" בתורה או בתלמוד, רק שמלה גם לגבריםאנונימי (פותח)

"חצאית" היא מלבוש מודרני ואינה מוזכרת כלל במקורות היהודיים. לפחות עד ימי התלמוד, גם גברים וגם נשים לבשו שמלה, רק של נשים היתה רחבה יותר, כך מבואר בתלמוד. חז"ל נתנו הנחיות גם לצניעותם של הגברים לענין אורך השמלה.

עד ימינו מקובל בכמה ארצות המזרח לגברים ללבוש שמלה. גם השכן התימני מעלינו לובש בשבת חלוק (על המכנסיים, כך נדמה לי).

אמר לי פעם הרב רצון ערוסי שליט"א, רבה של קרית אונו, שמכנסיים הם לא מלבוש צנוע לגברים.

בתימן, ונדמה לי גם בעוד ארצות מזרח, לבשו נשים מכנסיים תחת השמלה לתוספת צניעות

יישר כחאורה*

מאד יפה לראות את התגובות המחזקות בצניעות

מתוך הבנה אמונה רצון ואהבה!!

ממש מחזק ומרגשחיוך גדול

שבוע טוב!

גם אני חושב ככהצחקן

אבל לא רואה את עצמי מיישם את זה לע"ע.

דיברתי עם חברה ממש טובה שלי על הנושא...בציון

ואז הלכנו ביחד לבית מדרש והיא הביאה לי ספר של שאלות ותשובות ואמרה לי לקחת רכך ח' בעמ' 147(אם אני זוכרת נכון...)

קראתי אבל הם כתבו מי פוסק מה ולא למה!!

אמרתי לה את זה והיא אמרה לי לשאול את רב האולפנה....!!!!

חחח לייק^=]]]]]~מאמי~אחרונה
היי אשמח להמלצות לחנויותאנונימי (פותח)

בגדים צנועים (סגנון קמיליון כזה) באיזור המרכז או עם הזמנות

//אני:)))))

ברצ'ה,רני,זוהר אריאל,

ברחוב ההסתדרות בפתח תקוה יש חנויות בסגנון.

+ שדה ברהרמוניה
שדה בר די פתוחאנונימי (פותח)
סליחה אין לי מושג בחיים לא קניתי משםהרמוניהאחרונה

רק ידעתי שזה של אולפניסטיות...

יש לך רעיונות לחנויות דומות רק במחירים יותר שפוייםאנונימי (פותח)

??
השמלות שם עולות 500 שקל

איפור לבעיות עורElki

שלום

מבקש להעזר בכן עבור אשתי היקרה (ועבורי..)

סובלת שנים רבות מבעיות עור כגון סבוריאה וגירויים שונים בעור

כמובן היא בטיפול רופאת עור - בעיקר משחות .

מתאפרת מעט מכיוון שהאיפור אוטם לה את הפנים ומגביר את הגירוי.

אשמח לשמוע ממי שיש לה נסיון דומה בעור הפנים, אילו חברות או סוגי איפור יכולים להיות יותר ידידותיים/בריאים/קלילים לפנים.

אשמח לשמוע כמה שיותר רעיונות גם אם מדובר במוצרים יקרים.

הרבה תודה. 

קליניק בלבדפיטוניהאחרונה

מכירה את התופעה- והם היחידים שלא גרמו לי לפריחה/ אדמומית וכו'

מחפשת את הלוק "הגבעוניסטי" המושלםאנונימי (פותח)

היי בנות 💛

אני בתקופה שאני מנסה להתחבר יותר לעצמי גם מבחינה חיצונית – לבטא מי שאני דרך הלבוש, המטפחת והתכשיטים.

מתחברת לסגנון של מתנחלות גבעוניסטיות 😉 – בגדים פשוטים אבל עם נוכחות, מטפחות גבוהות אבל טבעיות, תכשיטים עדינים עם אופי.

האמת שזה לא סגנון שגדלתי עליו, אז אני טיפה הולכת לאיבוד ורוצה עזרה 💫

אם יש לכן המלצות על חנויות, מעצבות, לוקים או כל השראה – ממש אשמח שתשלחו לי! אפילו אם זה רק רעיון קטן או מישהי ששווה לעקוב אחריה.

תודה מראש על כל טיפ 🤎

גם בתוך הלוק הזה יש כל מיני ניואנסיםרק כיף

אבל מבינה אותך כי אני גם חולה עליו.

יש את אלה שהולכות עם שכבות שזה יותר סרפנים וחצאיות בסיס או טוניקות שזה הצנועות יותר

ויש כאלה שפחות מפריע להם שרוולים ארוכים, כיסוי מלא או חלקי ומכנסים גינס מתחת לחצאית או שרוואל רחב.

אז תראי מה מתאים לך ומאיזה אזור את ואז תוכלי לראות מה החנויות שקרובות אלייך ומומלצות. גם מלא מיד שניה.

אני שמתי לב שצריך הבנה בסיסית  בסטייל בשביל להרכיב את הלוק כי זה באמת מורכב מכל מיני... אפשר ללבוש את אותו בגד ולהיראות בסגנון שונה, מבינה?

נזם זה מהמם בעיני ויכול להיות עדין וגם פחות למי שרוצה את הסגנון הלא עדין למשל.

כל מיני תכשיטים פשוטים מחנויות כמו סיאם ואותנטי או סתם מהשוק וחנויות מוזרות כאלה

חוץ מזה אפשר לעכוב אחרי מישהי באינסטגרם שאת מתחברת לסגנון ואז לשאול או שהיא שמה המלצות וקודים להנחות

תודה רבה!אנונימי (פותח)
ומאיפה הן קונות את הבגדים שלהן בד"כ? 
גם בתוך הלוק הזה יש כל מיני ניואנסיםאנונימי (3)

אבל מבינה אותך כי אני גם חולה עליו.

יש את אלה שהולכות עם שכבות שזה יותר סרפנים וחצאיות בסיס או טוניקות שזה הצנועות יותר

ויש כאלה שפחות מפריע להם שרוולים ארוכים, כיסוי מלא או חלקי ומכנסים גינס מתחת לחצאית או שרוואל רחב.

אז תראי מה מתאים לך ומאיזה אזור את ואז תוכלי לראות מה החנויות שקרובות אלייך ומומלצות. גם מלא מיד שניה.

אני שמתי לב שצריך הבנה בסיסית  בסטייל בשביל להרכיב את הלוק כי זה באמת מורכב מכל מיני... אפשר ללבוש את אותו בגד ולהיראות בסגנון שונה, מבינה?

נזם זה מהמם בעיני ויכול להיות עדין וגם פחות למי שרוצה את הסגנון הלא עדין למשל.

כל מיני תכשיטים פשוטים מחנויות כמו סיאם ואותנטי או סתם מהשוק וחנויות מוזרות כאלה

חוץ מזה אפשר לעכוב אחרי מישהי באינסטגרם שאת מתחברת לסגנון ואז לשאול או שהיא שמה המלצות וקודים להנחות

למה את נעזרת בצאט גיפיטי כדי לכתוב הודעה?ּבנות רבות עלי
שקופה כזאת
מה עם ללכת לסטייליסטית מהמגזר?שדמות בחולותאחרונה
בנות מלכים ביקרותיייךךךממש ממש ממש לא קפיץ 🦋

נשמות הלכה לי הלייקרה.. צריכה גם פודרה.

קרם הגנה מומלץאנונימי (פותח)

מחפשת קרם הגנה לא שומני, מעל 50 אחוזים של הגנה

גם סבון פנים אשמח

שיהיה זול יחסית,

לא אכפת לי להזמין מחול כמובן

תודה!

לגוד פארםשדמות בחולות

יש אחלה קרם הגנה לא שומני וכמעט ללא ריח .

סבון פנים של דוקטור פישר משמש אותי בשנתיים האחרונות (יש לי עור שומני) והוא נהדר

תודה! לצערי אין בכלל באיזור ירושליםאנונימי (פותח)אחרונה

סניפים שלהם..

את יודעת אם אפשר להזמין מהם?

שיער דליל ומתולתלאנונימי (פותח)
שמתחלק לקבוצות של שערות. נראה מצחיק, מפורד, וחסר..

יש דרך לגרום לשיער להחליק בצורה אחידה ולהיראות יותר שופע ולא מפורד למרות שהוא דליל? 

ומשהו קצת יותר טבעי? 🤭אנונימי (פותח)
אני מאמינה שיש היום כל מיני שיטותהרמוניה

אני לא מתמצאת תשאלי AI😅 יודעת יש ספריי כזה שנותן נפח.. או שאת יכולה לסרק את השיער בצורה כזאת שתכסי עם שיער איפה שחסר... 

לגרום לשיער להיות מלא יותר באופן טבעי מדבר אלייך? אם כן אז יש את כל השיטות של לעסות את הקרקפת בשמנים מסויימים. קיק, קוקוס, רוזמרין... ויש עוד מלא טיפים ברשת.

תודה רבה!אנונימי (פותח)אחרונה
בלהבלהאנונימי (פותח)

סליחה על השאלה... אני רוצה להוריד שיערות בידיים ואמא שלי מתנגדת... אני רוצה לכבד אותה, מצד שני אני יודעת שאם אשכנע ואלחץ היא תסכים בסוף. אבל לפני זה אני רוצה לשאול עד כמה זה חריג באמת ועד כמה זה נראה לא מטופח? (אני לא שעירה במיוחד, רגיל. אבל עדיין מרגישה לא נעים כי יש הרגשה שבשנים האחרונות כולן מורידות בידיים) מה אתן אומרות? אולי אני פשוט אחכה שאתחתן ואם זה יפריע לבעלי אני אוריד ואם לא לא?

עד כמה זה מציק ומפריע לך מבחינת מקובלות חברתית?אנונימי (3)
ובת כמה את?
אני שואלת בשביל לברר מה המקובלות החברתיתאנונימי (פותח)

בינתיים זה מציק לי בהרבה סיטואציות אני מעדיפה ללבוש שרוול ארוך

עברתי 18 אם זו השאלה...

תשכנעי את אמא שלך שזה בסדר להורידשואלת12
זה אזור שרואים וחבל שתלבשי ארוך או שתתביישי.
תודה...אנונימי (פותח)

אשמח לעוד תגובות

יודעת שמקובל מאוד כיום בקהילות רבותאנונימי (3)

שיעור עצום של בנות עושות טיפולי לייזר מלאים ואז זה גם כולל ידיים

ברור שיהיו הבדלי נורמות של טיפוח בין הדור של ההורים לבין הדור הדור הצעיר

גם הורדת שיער מלאה בלייזר הפכה לנורמה גורפת אצל צעירות רווקות, לעומת הדור של האמהות שלנו, כשהן היו רווקות

מסכימה...:/ (הפותחת)אנונימי (פותח)
ממש לא חריג ולא נראה לא מטופחיעל מהדרום

לק"י

בעיני זה סתם מיותר להוריד בידיים. ובטח שלא אלבש ארוך רק כי יש כאלה שכן מורידות (ובטח אם את לא שעירה במיוחד).

אבל אם זה ממש מפריע לך, בגיל שלך לא חושבת שצריך לשאול את ההורים.

וגם לגבי הבעל העתידי- לא הייתי עושה או לא עושה את זה  רק בשבילו.

מסכימהפצלושון
זה לגמרי רגיל ומקובל
תודה!אנונימי (פותח)
מסכימה לגמריכי כל פה
ממש נראה סבבה לדעתי..
למה היא מתנגדת?רקאני

מה הטענה?

אם את מעל 18 זה הגיוני ולגיטימי שאת תבחרי איפה לטפח את הגוף שלך ואיך....

סתם שלא צריךאנונימי (פותח)

שזה שטויות וגם ככה יורד לבד עם השנים

שאין עם זה בעיה ולא צריך

אם ככהרקאני

אני מאמינה שאם זה חשוב לך ותסבירי לּה שזה חשוב

לא תהיה לה בעיה

זה לא עקרוני

זה סתם מוזר לה כי בדור שלה זה לא היה נפוץ...

אני התחלתי לייזר בגיל 17 ולאמא שלי זה היה מוזר

הסברתי לה שכולן עושות את זה היום וזה חריג חברתית לשאר עם שערות והיא הסכימה (אצלנו זה היה חריג... זה תלוי חברה)

לא יודעת מאיפה האמירה שזה יורד עם השנים🤷‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אולי לחלק מהנשים.

אולי בגיל מבוגר מאוד לא?תפוחית 1

סתם מנחשת

לא יודעת איךאנונימי (פותח)

נעלמות לה כשהיא מבשלת מהחום חחח

יש גיל שהצמיחה באמת נתקעתיעל מהדרום

לק"י

אבל לא יודעת אם מה שיש נושר.

וזה באמת בגיל מבוגר יותר.

אם לא שעיר מידי, זה בסדר גמור!אנונימי (4)

אני בת 20, מורידה מידי פעם, ומיד פעם לא, תלוי כמה זמן יש לי להתמסר לזה. אוהבת להוריד בשביל התחושה החלקה,

אבל מכירה הרבה מאוד בנות מסביבי, בנות מטופחות לגמרי (בגילאי 20+) שלא מורידות.

גם אם לא ברור למה, רוצה לחזק אותך שכיבוד ההורים חשוב מאוד, בכל גיל. ואשרייך שאת רוצה לכבד את דעתה! 

רק אומרתרקאני

שנכון שכיבוד הורים חשוב מאוד

אבל זה לא באמת נכלל בחיוב הזה

זה הבעלות שלה על הגוף שלה..

לא חושבת שאמא אמורה להחליט על הבת שלה מה לעשות עם הגוף שלה

אבל בסוף זה עניין של דינמיקות ומשתנה בין מערכות יחסים

רק לשים לב כי לפעמים אנשים מוחקים את עצמם כדי לכבד הורים..  ויש הגדרות ברורות בהלכה מה בגדר כיבוד הורים ומה לא

עד לפני חודש טענתי לגמרי כמוךאנונימי (4)
(אני אותה אנונימית)

זה לא עניין של להחליט, אנחנו לא במלחמת כוחות והפגנת שליטה. אם היא רוצה היא תעשה מה שהיא תבחר לעשות.

זה הבחירה *לכבד*,

כמובן שאפשר לשבת לשיחה עם אמא, להסביר לה בכנות את הקושי ואולי בעקבות זה הרצון שלה ישתנה.

אבל גם אם לא תשנה את דעתה, אנחנו עדיין מחוייבים *לכבד*, שזה אומר לבחור לעשות את רצונה. 

לכבד זה לא לבחור לעשות את רצונה.אונמר

הגבול בין 'לרצות' מלשון ריצוי,

ללכבד ולעשות את רצונה הוא קל ודק עד אימה.

ואם הפותחת נמצאת במקום כזה, אז כדאי לשים לב לזה.

קשה מאד מול הורים להיות ככה, ואם זה נשאר בראש עמוק ,

זה נששאר לפעמים גם מול הבעל.

וזה משתק. ומטריף את הדעת.

להיות במקום מרצה עלול להגיע עד מחיקה עצמית ומקומות לא טובים בכלל.

שימו לב פשוט שלכבד זה הגדרות מאד ברורות בהלכה.

ולדעתי אמא שאומרת לילדה מעל 18 לא להוריד שערות זה לא מכבד מצד האמא.

נכון. אין לה כיבוד ילדים. היא האמא.

אבל יש כבוד האדם.

וזה גופה שלה.

קצת דרמטי יצא לי,

אבל כדאי לשים לב לא להגיע לריצוי בקיצור...

בהצלחה לך!!

תודה!אנונימי (פותח)
חברות...אנונימי (פותח)

אמא שלי היא לא הנושא כתבתי שאם אשכנע היא תסכים בסוף, היא יודעת שהבחירה שלי

אבל עדיין תמיד רוצה "לקבל את ברכתה" לדברים שאני עושה

והמטרה של השרשור הזה היתה עבורי להבין האם ההרגשה שלי צודקת או שאני מתביישת לחינם

האם זה בראש שלי או שבאמת הזמנים השתנו והיום זה כבר ממש נראה לא מטופח

אם ברמה שזה יבלוט אפילו לגברים ויפריע להם מרוב שזה לא מקובל

אז זה כל מה שניסיתי להבין... תודה נסיכות שלי

❤️רקאני

התשובה של זה לדעתי תלוית חברה

אצלנו כולן מורידות

ואני הייתי מתביישת כשהיה לי

אבל יש מקומות שלגמרי לגיטימי לא להוריד...

אז זה תלוי מה את מרגישה

לגברים זה לא יפריע - זה רק משהו בין נשיםאנונימי (3)
איך הגעת למסקנה הזאת?אנונימי (5)
ברור שיש גברים שזה מפריע להם
זה ענין שלךלעכשיוו

זה מפריע לך? (נשמע שכן...)
לכי על זה!!!!!!
למה לא בבעצם?

רק אם את לא מתכננת לייזר ואת בהירה, קחי בחשבון שהשיערות מתכהות עם הזמן ואז תהיי חייבת להתמיד....

למה זה שאלה של נורמה?
אם זה מפריע לך....

בעיניי זה לגמרי בסדר ומקובל, ולא מוזנח בכללפצלושון
לגברים זה לא יפריע לדעתי....
תודה תודה לכולםאנונימי (פותח)
לא צנוע לשים את השרשור בראשי!😡אנונימי (פותח)
נכון..אנונימי (6)
באמת לא הבנתי איך הגעתי לכאןפשוט אני..
תודה שהזכרת לי 😂
מסכימה איתךאנונימי (7)אחרונה
הייתי מדברת ומשכנעת אותה כי זה מפריע לך ומאוד נפוץ וגם יותר מטופח ויפה בעיני
מכשיר לייזר ביתי- יש המלצות?אנונימי (פותח)
גיסתי ואחיות שלי ממליצות ממש עלרננ.
בראון החדשה. לא ניסיתי אבל הן התחילו ומרוצות  
וואי תודה!אנונימי (פותח)אחרונה

אולי יעניין אותך