מה הדרך של אריאל?shir
דרכה של תנועת אריאל.123
תנועת אריאל חרטה על דגלה "תורת חיים בעוז".
קיום התורה בתנועה הינו לכתחילה. אין פשרות על התורה, אין חיפופים, אין מריחות. חיים לכתחילה, ולא מסתפקים בדיעבדים.
אחד הדברים הבולטים מהלכתחילה, זו ההפרדה המלאה בתנועה.
התנועה גם מחנכת את ההקשבה לגדולי התורה, ומנסה להחדיר לחניכים שהמובילים של עם ישראל הם תלמידי-החכמים. לכן לכל סניף יש רב שמוביל את הסניף, והתנועה עצמה מובלית ע"י תלמידי-חכמים. אנו לא עושים מה שבראש שלנו, אלא הכל לאחר "שאלת חכם".
לגבי הפורום פה שהינו מעורב - באמת ההנא"ר מסתכלת על זה בעין לא טובה. הם לא שמחים מהפורום הזה, והם אומרים שצריך להפריד אותו.
אני אישית חושב שמצד אחד יש צורך להפריד, כי זה כן פוגע קצת ב"נפרד" של התנועה, אך מצד שני אם יפרידו את זה, אז יהרסו את הרעיון של 'פורום'. בסה"כ אנו תנועה קטנה, ואם יפרידו את הפורום, אז פורום הבנים יהיה מת. אני בהווה חושב שעדיף שהוא יהיה מעורב.
בצ"ל אריאל!
רק הערהמשה
123
אתה כבר מודיע מראש שלא נחשוב בכלל על לבקש פורום נוסף, ע"מ שיהיה נפרד. נחמד אתה☺
בצ"ל אריאל!
אז ככהאנונימי (פותח)
ואני אתחיל מהדבר השני, כי התשובה עליו יותר קצרה.
מצטערת, אבל לא ידעתי שתורה ניתנה רק לחניכי אריאל, אם אסור לי, גם אסור לך,
אבל לגופו של ענין, יש בעיתיות מסוימת בשיחות כאן, אומנם אין בזה כל איסור, אבל ראוי להקפיד יותר לא לגלוש לפסים אישיים או דיבורים שאינם לצורך, ובקטע הזה אני מסכימה איתך שיש ענין שכל אחד יבדוק את עצמו.
ולשאלה השניה-
במשפט אחד: "תורת חיים בעוז"
ובהרחבה-
תנועת אריאל שואפת לגדל את חניכיה מתוך יצירה עשייה ועמל של תורה בכל תחומי החיים, התורה אינה משהו שמודבק מידי פעם(כמו כל האלה שמציירים כיפות בספרים) ואינה בגדר המלצה בלבד,
התורה היא התוקף לכל קיומו של העולם, ועליה מושתת קיומו של עם ישראל.
בגלל זה עלינו לחיות את כל חיינו, ללא יוצא מהכלל כחיים של תורה שלמה,
כתנועת נוער המחנכת לקיום תורה שלם, התנועה מחנכת לעשות זאת מתוך עוצמה ומסירות, ועל כן נכתב 'בעוז',
עלינו להנהיג מהפכה אמונית בעמ"י, ולהצעיד את האומה קדימה, וכל זה לא יתכן ללא עשיה אמיתית של עוצמה ומסירות נפש.
והנה ציטוט ממשהו שפורסם לא מזמן, ואני משערת שדי מקיף את הענין, קצת ארוך, אבל חשוב!
תנועת אריאל חרטה על דגלה שלושה תחומים יחודיים:
*אמונת חכמים- התנועה מודרכת על ידי רבנים באופן שוטף, הם אלה שקובעים את סדר היום, כל ויכוח מוכרע על ידם. בתפקוד השוטף של הסניפים ישנו רב סניף שנמצא בקשר קבוע עם הסניף ומכריע את כל ההתלבטויות וכמו כן מייעץ לסניף לגבי תפקודו השוטף.
הרבנים אינם עוד גורם בהחלטה אלא מי שמכריע באופן סופי את ההחלטה עפ"י דעת תורה.
כל התנועה כולל ההנהלה כפופה להחלטות הרבנים.
*היחס לקיום מצוות- חניכי התנועה מתחנכים להתאמץ ולהגיע לקיום מצוות מרבי ולא להסתפק ב'שלבי בינים' ו'ציוני דרך', עקרון זה של התנועה מתבטא בנסיון להגיע למקסימום ההלכתי, ובבחירה בדרך של הליכה אמיתית לאור ההלכה גם אם זה בא על חשבון תתי ערכים, כמובן שהתורה משולבת עם החיים ואין אנו מנסים לנתקם זה מזה אך בכל סוגיה יכולת ההכרעה שלנו היא רק מעבר להחלטה התורנית.
תחום לדוגמא שבו זה מתבטא זה קיום סמנריונים גם בשטחים בא"י הנחשבים מעט מסוכנים גם כאשר זה בא לידי ביטוי בהפחתה מסוימת של כמו חניכים.
*הפרדה בין בנים ובנות- בשאיפה לחיים של קדושה וטהרה, ומתוך הבנה שערכי החינוך והגשמה של הבנים והבנות שונים ולכן התנועה פועלת בשתי מערכות נפרדות.
לדג'- שבוע שבת הארגון(שישתנה השנה עפ"י החלטת המליאה) נבחר להתקיים בשבוע של חנוכה כדי למנוע ביטול תורה מחניכי ומדריכי התנועה.
ומתוך חוקת התנועה-
תורת ישראל- התנועה פועלת בשאיפה לישון חיי תורה בשלמותם מתוך יראת שמיים ואומנת חכמים. התנועה מחנכת להעמקת הלימודים התורניים(בחידוני תנ"ך שנתיים לדוגמא) במגמה לגדל דור של תלמידי חכמים.
עם ישראל- התנועה מחדירה את ההכרה ביעודו של עמ"י ובאחריותו הלאומית. התנועה מחנכת ליחס של כבוד והערכה לכל חלקי העם. בוגרי התנועה שותפים במשימות לאומיות. ומתחנכים לתרומה למדינה כל אחד בדרכו הוא.
על דגלה של התנועה חרוט ערך החסד בבחינת "עולם חסד יבנה". הנתעוה פועלת למעורבות וסיוע בקהילה(ומתוך כך צמחה החלטת המליאה לגבי התנדבות קבועה על בסיס קבוע של כל חניכי התנועה). התנועה מתווה יסודות עשייה, הגשמה, ופיתוח מנהיגות חזקה(מחנה סיירים השנה נבחר להיות מחנה מנהיגות והכנה למנהיגות חברתית במסגרת חב"ב).
במסגרת השאיפה לאחדות תנועת אריאל שואפת לאיחוד כל(כולל עזרא, שמרבים לשכוח פה)הנוער הדתי תחת מסגרת אחת תוך הקפדה על הליכה מקסימלית בדרך ההלכה.
ארץ ישראל- תנועת הנוער אריאל מונעת על ידי השאיפה התמידית בחיי הרוח וחיי המעשה לבנין בית המקדש. התנועה פועלת לחיזוק הקשר לארץ ישראל, בהכרה באהבה ובידיעת הארץ(במחנות לדג' שמים דגש מאוד גדול על נושא המחנה ועל טיולים מרובים, המטרה היא לטייל ולא לשבת כל הזמן במחנה) ובחיזוק ההתישבות תוך מתן עדיפוץ לאיזורים הזקוקים לחיזוק(סמנריונים בנווה דקלים, ביתאל, עופרה, הגעה במסגרת תנועתית לכנס הנוער בנצרים וכו') התנועה מדגישה את ערכה של מדינת ישראל כמבטאת את "ראשית צמיחת גאולתנו".
בציפיה לבנין אריאל.
אם הכל אצלכם הולך לפי ההלכהצחקן
ב"ה
אני צנצנת.
שום הלכה ושום דבר.
באריאל יש את האחוז הכי גבוה של חברות .
ע - ו - ב - ד - ה ! - ! - !
קשקוש.123
איני אומר שהכל מושלם אצלו, אבל לומר שאצלנו יש הכי הרבה חברות, זה קשקוש!!
בבנ"ע זו בכלל לא בושה להיות עם חברה, וגם בעזרא בטח לא כ"כ מתחבאים מזה(אך אציין שאני לא בטוח, כי איני מכיר את עזרא מקרוב).
באריאל יש חבר'ה שיש להם חברה, אך לא נותנים לזה שום עידוד.
בצ"ל אריאל!
סקר מעמיק של כמה חודשיםצחקן
ב"ה
לגבי ילדים מכל תנועות הנוער.
אתה צנצנת.123
אח'שלי, אתה מקשקש!
אני מכיר מצויין את בנ"ע ואת אריאל, ולא שייך לומר שאצלנו יש יותר חברות מאשר בנ"ע(וברור לי שגם יש לנו הרבה פחות מאשר עזרא).
בצ"ל אריאל!
"באריאל יש את האחוז הכי גבוה של חברות, עובדה"אנונימי (פותח)
אשמח לקבל פרטים מדוייקים יותר של המידע שבידך. אני לא הייתי מעיזה להוציא לעז כזה, ועוד בביטחון מוחץ, לא על תנועת אריאל, ולא על אף תנועה אחרת.
נשמע שהתורה והדרכותיה משמעותיות עבורך. אני ממליצה לך, משום כך, לעיין במשמעותו החמור של האיסור "הוצאת שם רע".
חחח משתגיד....יוכי
כמה חבל...אנונימי (פותח)
כמה חבל שלאורך הודעות רבות בפורם הזה, נושא ההפרד בין בנים לבנות, שהוא כשלעצמו חשוב וראוי לבירור ולהעמקה - - -
יורד ומתקטן לפסים מגוחכים של שיחה ודיבור עם בנים/בנות.
האם לכך יקרא הפרדה? האם בכך מצטמצמת ההפרדה? האם לא מגוחך להיצמד לטיעון הזה, כאשר ברור שכל אחד ואחד מאיתנו, החברים בתנועה הנפרדת וה'מסתגפת', מכירים את בני המין השני ומדברים איתם במסגרות שונות. החיים הטבעיים (משפחה, ישוב, שכונה) - מזמנים את זה.
טרם שמעתי שחברי תנועת אריאל התקשו בהקמת בית, כיון שפעלו במסגרות חינוך נפרדות. ומסגרות הפעילות הנפרדות לא כובשות במובן זה את החיים הטבעיים, אלא משכללות ומפתחות אותן.
אז אולי ננסה להעמיק עוד שלב בדיון הזה, ולחשוב וללמוד על התוכן הרעיוני והרוחני בבניה ובהתפתחות האישית שלנו, שמזמנת לנו צורת הפעילות הזאת - כדרך חיים, ולא כמערכת כללים נוקשה ומגוחכת של אסור ואסור.
נחל,אנונימי (פותח)
מסכימה מאוד עם רוח הדברים,
אבל לעניות דעתי, זה לא המקום לדיון המעמיק הזה,
המקום הזה הוא בלימודים בסניפים, בשיחות ערב שבת, ומה שבטוח, כל מין לעצמו, מה לעשות, יש חוסר צניעות בכך שדנים בעניינים יחד, גם אם אלה ענייני קדושה.
-
אף אחד לא יכול להוכיח באיזה תנועה יש יותר חברויות(מבחינת האחוזים), כל אחד יכול להעיד על עצמו ועל הקבוצה שהוא מכיר, אבל עדין, זה לא סופי,
אבל הדיון פה הוא על האידאל, ומה שמאפשרת המסגרת,
גם אם בן כלשהוא מבני עקיבא יעשה מעשה חמור אין להאשים בכך את כל התנועה, הנקודות שנוגעות לדיון זה האם האידאל מנחה אותו להתנהגות כזאת(או מאפשר לו) והאם המסגרת נותנת לו פתח להתנהגות כזאת.
ועל כך אפשר להגיד בצורה מחלטת שבשתי נקודות אלה תנועת אריאל לא מאפשרת התפתחות קשר שכזה במסגרת התנועה, וכמובן לא מחנכת לכך והאידאל מחנך להרבות קדושה וצניעות.
זה שכן ישנם מקרים(בודדים, לעניות דעתי) של קשרים בין חניכים בתנועה זה מיעוט שאין בידו להעיד על הכלל, ולא נכון שהוא יעיד על הכלל כפי שכתבתי למעלה.
בצלב"א.
שמחתי לקרוא את דברייך...אנונימי (פותח)
במחילה על 'הענקת הציונים', זוהי התייחסות רצינית לעניין, נטולת ססמאות רדודות, עניינית וחושבת.
הנקודה שהעלית לגבי כך, שעדיף שההתדיינות בנושאים שבינו לבינה תיעשה בנפרד, נכונה ואמיתית כל-כך, לדעתי. אני איתך. נראה לי שבדרכנו, כל נושא שנבחר לדון בו, יידון בנינוחות ובחופשיות יתר, בפורום נפרד.
אני בעד לחשוב ברצינות על האפשרות, ולפנות לאחראים.
מה איתכם?
משה אחראי.123
כבר הזכירו מס' פעמים שהאחראי על הפורומים לא יהיה מוכן לפתוח לנו פורום נוסף ע"מ שזה יהיה נפרד.
ואני אישית רואה חיסרון גדול בפורום נפרד...
בצ"ל אריאל!
הם כבר דנו על זה.צחקן
ב"ה
עצה שלי - אל תגלשו בנתיים.
והבנות שרוצות פורום נפרד -אל תבקשו ממשה - זה להתכתב עם בנים!
חחחחחחshir
בעזרא מי שיש לו חברה מנסה להסתירצחקן
ב"ה
זאת עד כמה שאפשר. וחוצמזה, יש פה שאלה גדולה : מי נחשבת חברה? אחת שהוא הולך ברחוב? משחקבבית? מראה דברים על המשחב?
זו גם שאלה לגבי ההגדרה הזו. כי כל אדם מדבר עם השכנה ":מי יקח את XXXXX לתלמוד תורה" או היום בערב מא הולכת, היא ביקשה שתשמרי על XXXX"
יצחק והשארמשה
מה רע?barak891
אין צורך להתעצבן... תרגע...
לא שאני מסכימה עם הדרך של עזרא במיוחד אבל הנה, זה שיוצאים משם זוגות נשואים זה בעייני תוצר חיובי.. אז אם את ה רוצה להתנגד לדרך של עזרא- זו לא ממש דוגמא טובה... 
הרוב כן...shir
לא כולם בגיל של ההדרכה הרוב אחרי וגם עם בגיל של ההדרכה אני לא רואה בזה בעיה...
ו
גם בהיכרויות, לא קשור לסניף-אסתריקה
שלום כבוד הרבנית!123
את מוזמנת לרשום דברים ולכתוב שכך הם לפי עניות דעתך, אך לרשום דברים כאילו הם מוסכמים על עולם ההלכה(כאשר הם ממש לא!), זה לא רציני. תצרפי מקורות למה שאת אומרת, ואז אקבל את דבריך.
בצ"ל אריאל!
חחחח- מה אתה קורה לי רבנית??אסתריקה
כאילו- בכלל לא אכפת לי. אני לוקחת את זה בתור מחמאה.
שניהshir
יש לנו את הרב של התנועהאסתריקה
ויש עוד מלא רבנים שבעד עזרא וגם בעד בני-עקיבא (שאנחנו נקראים כאילו יותר נפרדים).
אתה לא יכול להגיד שהם לא צודקים!!!!
וזה לא קשור ללהיות רבנית או לא....
הרב של התנועה(עזרא)הרב סתיוshir
וגם דיי הרב שי פירון.....
וגם הם רבנים חשובים מממש!אסתריקה
בנ"ע, עזרא ואריאל בהסתכלות ההלכה.123
קודם כל אקדים ואומר, שבדור שלנו חייב שיהיה את 3 התנועות וכל תנועה מטפלת בסוג שונה של נוער, וכולם טובות ונחמדות.
אך אם אנו מדברים מבחינת ההלכה על המצב הצניעותי האידאלי, אז רק תנועת אריאל עונה על הדרישות. עזרא היא תנועת נוער נחמדה וטובה שפועלת הרבה ומוסיפה המון אור לעמ"י, אך היא לא נמצאית במצב האידיאלי מבחינת צניעות.
הרבנים היחידים בימינו שמתירים פעילות מעורבת לכתחילה, זה הרב יובל שרלו ואולי בערך הרב צפניה דרורי. בלי להכנס לזה שעם כל הכבוד לרב שרלו, ועם כל ההערכה(ויש הערכה!!), הוא נחשב מצעירי הרבנים, ואפילו עולם התורה הדתי-לאומי אמרו עליו דברים קשים(בלי להיכנס לעולם החרדי, שהם לא כ"כ מעניינים אותנו עכשיו), ויש שפסלו את ספריו וכתביו וכו' וכו'.
מול הרב שרלו, עומדים מיליראדים של רבנים שהמאוד מאוד מקילים ביניהם אומרים שחברה מעורבת היא בדיעבד, ויש אוסרים זאת לגמרי, ויש רבים וטובים שמגדירים את זה כ"יהרג ואל יעבור"(והראייה היא פשוטה, "אביזרייהו דגילוי עריות" גם ביהרג ואל יעבור).
הרב שי פירון מבין את מצב הדור, ואומר שבדורנו צריך תנועות מעורבות, אך מסכים שזה לא אידיאל(ולזה גם אני מסכים). ראי בקישור:
http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2411
ויש עוד המון המון להאריך בנושא. זה אחד הנושאים היותר נטחנים בציבור שלנו.
בצ"ל אריאל!
אתה רוצה להגיד שאנחנו לא מספיק צנועות?!אסתריקה
אם אתה מסתכל אתה לא כזה רואה הבדל ביננו לבין הבנות של אריאל!
אסתי אנחנו צנועות יותר ממנו....shir
כל אחד והדעות שלו.אסתריקה
כל אחד ודעותיו.123
יש על מה לדון ויש מה לברר, כי יש כאלה שיודעים רק שיטה אחת ודרך אחת, ולא יודעים שיש כאלה שלא מסכימים איתם.
בצ"ל אריאל!
רבנים?123
ומה לעשות שאין רבנים שאומרים שאריאל זה לא טוב?...
הרב היחיד שטוען שאריאל זה בדיעבד, זה הרב שרלו. יש כנגד זה מיליארד רבנים שחולקים עליו מכל וכל. ומדובר על רבנים שקצת יותר גדולים מהרב שרלו.
בצ"ל אריאל!
לא אמרתי זאת.123
אתם נמצאות במקום שהוא לא האידיאל ע"פ ההלכה. גם אתן ע"פ רוב מגיעות ממשפחות דוסיות כמו באריאל, אך עדיין אצלנו מבחינת צניעות יש יותר קדושה. מבחינת לבוש אולי אתם מושלמות, ואולי גם יותר טובות מ"בנות אריאל", אך צניעות לא נמדדת רק ע"פ הבגדים.
אצלנו ההפרדה היא מלאה, אצלכם לא(רק לאחרונה נודעתי לזה שבעזרא יש קצת מדריכות לבנים, והאמת שקצת התפלאתי...).
בצ"ל אריאל!
בקשר למדריכות של בנים...shir
זה רק עד כיתה ד' ואין את זה יותר.......
אני יודעת שיש בנים באריאל שמדברים עם בנות אז אתם לא הכי מושלמים.....
זה היה לפני 5 שנים.אסתריקה
שלמות.123
ברור שאנו לא מושלמים.
"יש בנים באריאל שמדברים עם בנות אז אתם לא הכי מושלמים" - כנראה שאני דן פה עם ילדה קטנה...
בצ"ל אריאל!
ילדה קטנה?!shir
טוב תודה <צ>
חחח אוי מאיי מהה עובררעידית
אולי במימדים
חחח,רעות
עידית.. לא יפה... 
לפי דעתי- מרוב שאתם מגזימים עם הקטע של להפריד בין בנים לבנות- כשמתישוהא כן נוצר מפגש (אם זה במכולת- תעביר לי את הלחם, או בכל מקום אחר...) - אז הבנים/ות כאילו לא רגילים לזה- אז הם "מתרגשים" - ואז הנזק של זה יותר רציני.. והרבה יותר חמור... - כמובן שהכול לענ"ד.
ענ"ד.123
ככל שסף הרגישות יותר גבוה, זה יותר טוב.
במציאות שלנו, לא נראה שאנשים מתרגשים מהחנוונית.
לא נכון.רעות
כי אני יכולה להגיד לך שזה לא תמיד המוכרת במקולת- אלא לפעמים זה המדריכה של האחות הקטנה שלך - ואל תיצמד לי לדוגמאות. כי אז כשאתה פתאום מדבר עם מישהוא- זה משהו חדש בשבילך- ואז אתה חושב על המישהוא הזה שדיברת איתו.
אה , כן, ואגב- לענ"ד- השיחות כאן בפורום הרבה יותר קושרות, ויותר מכירים את האדם "לעומק" - מאשר בשיחה רגילה. - אז זה בעצם סותר את הדרך שלכם - אז מה אתם עושים כאן?!
סף רגישות.123
מסכים שאדם שגודל בבועה, ואז הוא מדבר עם המין השני, אז בהתחלה הוא מגמגם וכדו'. אך זה המצב הבריא והנכון של עמ"י(איני מדבר על פקידה, חנוונית, דודה וכדו', אלא דיבור עם ילדה בגיל הנערות וכדו').
ה'פורום' הוא דיון לא פשוט. יש על זה הרבה וויכוחים. יש המון יתרונות בפורום, אך הוא כן עלול לפגוע מעט בצניעות של התנועה. דעתי האישית והעלובה, שרבים היתרונות מהחסרונות בפורום, וכדאי שהוא יהיה למעוניינים בו. ואני יודע שיש כאלה החולקים.
בצ"ל אריאל!
מצב בריא ונכון?!רעות
להתעלם מהמין השני- עד לחתונה?! זה מצב בריא ונכון?!
בואו נקים עיר לבנים, ועיר לבנות- ואז בטוח לא יהיה שום מפגש שכזה. נשאר בבועה שלנו.
להתעלם?123
אין צורך להתעלם מן המין השני, אך אין צורך בכוח להיות בקשר עם המין השני.
אם התורה מצווה אותנו לחיות בבועה, אז אנו נחיה בבועה(איני אומר שזה מה שהיא מצווה, אך את מציגה את הדברים כאילו אנו מחליטים כיצד לעבוד את הקב"ה. אז זה לא ככה. מי שמחליט איך לעבוד את ה', זו התורה ולא את).
אין צורך להקים ערים נפרדות, אפשר לחיות בצניעות גם בלי זה. ואין איסור במפגש עראי עם המין השני.
בצ"ל אריאל!
?123
אתה מדבר עמוק מדי בשביל שאוכל להבין אותך. תנסה לדבר ברור.
בצ"ל אריאל!
123-רעות
אז אם אין בעיה במפגש ארעי בין בנים לבנות- לענ"ד (אני מבינה שיש אנשים שלא חושבים כמוך..) - אז למה אתה לא בעזרא?
מפגש עראי.123
אני לא אומר את מה שנראה לי לעניות דעתי, אלא אני אומר את מה שההלכה אומרת. שמותר להיות עם בנות לצורך בצורה עראית, את זה אמר לי במפורש הרב אליעזר מלמד(שהוא זה שהקים את תנועת אריאל, והוא היה המזכ"ל הראשון של התנועה).
קודם כל אין אצלנו עזרא במקום שאני גר. דבר שני - אני בכלל לא מסכים עם האידאולוגיה של עזרא(אני לא מאמין בה ולא מסכים איתה, בגלל מה שההלכה אומרת). עזרא דוגלים ב"מעורב צנוע לכתחילה", ורבותי לימדוני שזה חרטא.
החג"ס של עזרא מעורב ולא רק בצורה עראית, וגם צוות ההדרכה מעורב ולא רק בצורה עראית.
בצ"ל אריאל!
ומה הבעיה בזה?shir
חברה מעורבת.123
אבל להיות בחברה מעורבת, זה איסור בעצמו. גם אדם ששומר על כל ההלכות בחברה מעורבת, הוא עובר איסור על עצם הימצאו במקום כזה, כאשר זה על בסיס קבוע.
בצ"ל אריאל!
אין איסור כזה...shir
וזה עבודה כי יש לנו רבנים.....
רבנים.123
הרב היחיד שלכם שמתיר, הוא הרב יובל שרלו(ובלי להיכנס לזה שיש ישיבות שלא מכניסים לשם את הספרים שלו וכו', כי יש כאלה שאפילו בציבור שלנו החרימו את דעותיו הלא ברורות...).
את הרב סתיו איני כ"כ מכיר מקרוב. הרב שי פירון אומר בפירוש ש"מעורב צנוע", זה לא אידאל, אלא זה רק הוראת שעה.
תחקרי ותבררי מה עולם ההלכה אומר על "חברה מעורבת", ואת תברחי מעזרא...
בצ"ל אריאל!
ממש לאshir
אני לא עוזבת את עזרא..
והרב דוד סתיו בעד צוות מעורב.....
זה היה בצחוק.123
אין לי עניין להתווכח איתך על הנושא, לפני שאת מבררת ובודקת את ענייני ה"חברה מעורבת" לאור ההלכה.
בצ"ל אריאל!
בדקתי...shir
ובחיים הרגילים, אין חברה מעורבת?צחקן
ב"ה
אין קופאיות ?דילות? עובדות הי-טק? קרובות משפחה רחוקות?
זה שונה.123
הדוגמאות שהבאת, זה המצאות בחברה מעורבת לצורך ואתה מחוייב בזה, וזה לא שאתה בכוח יוצר חברה כזאת, וגם זה על בסיס ארעי, וכבר אמרנו שכאשר מתקיימים תנאים אלה, אין עם זה בעיה...
בצ"ל אריאל!
אני חושבת שגם בעזאר-רעות
זה על בסיס "עראי" כמו שאתה קורא לזה.
כאילו מה כבר עושים ביחד?! ישב"צים?! לא שיחות נפש...
עראי?!123
ישב"צים זה על בסיס קבוע. צוות שמוביל סניף, חייב להיות בקשר.
ויש גם קומונרית אחת, ואין קומונר לבנים.
ומה אתם נתפסים לקטנות כמו ישב"צים. ראי מה הולך בחג"ס, לאיזה עראי את מתכוונת?...
בצ"ל אריאל!
ישב"צים מעורביםאפרת
ולצורך ניהול תקין אתה גם מחויב בזה.צחקן
ב"ה
ומה עם הכסף שזה עולה? לא היה עדיף להיות עזרא לנתב אותו לדברים אחרים?
?רעות
בנים בנות ביחד בניהולצחקן
ב"ה
זה שתי חשיבות שונות שצריך אותן.
מאיפה אתה יודע מה יש בחגס?shir
חג"ס.123
(קודם כל: אם את מגיבה על משהו שאני כתבתי, אז תגיבי את זה על ההודעה שאת מגיבה עליה, ולא על הודעה של מישהו אחר. מבינה?)
כל פעילות אידאולוגית נעשית במעורב. אז זה כבר לא נקרא ארעי...
בצ"ל אריאל!
לא אני לא מבינה<צ>shir
<צ>?123
מה מקומה של הציניות פה?
מה שהסברתי לך, זה לא היה ע"מ לפגוע וכדו'. אני אישית, אם מישהו היה מסביר לי את זה, אני בספק גדול אם הייתי מבין על ההתחלה מה הוא רוצה...
בצ"ל אריאל!
טוב אז אני הבנתי ישר....shir
מה זה הצ' הזה?צחקן
זה סימן לציניותאסתריקה
בסדר.צחקןאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות