לאחרונה נעשה מחקר שתוצאותיו אינן מפתיעות, המראה שמתן של משהו מתוק לפני ביצוע פרוצדורה מכאיבה מפחיתה את סימני הכאב אצל תינוקות. מכאן הסיקו שכנראה שאכן תחושת הכאב מתעמעמת, או מתקצרת בזכות המתיקות הזו.
ממחקר זה יצאו 2 הוראות לאחיות טיפת חלב:
1. מתן של תרכיז סוכרוז ( לא גלוקוז, סוכרוז, שזה בעצם סוכר לבן) לפני מתן חיסונים.
2. הנקה תוך כדי מתן החיסונים. ( לא לקראת ומיד אחרי כפי שאנחנו בד"כ ממליצים, לרוב , אני ממליצה להפסיק לרגע את ההנקה כדי שיוכל להנות ממנה מיד אחרי ולהתענג ולהרגע.)
מה היינו עושים עד היום?
ממליצים על הנקה - קצת לקראת החיסון, והשאר אחריו מיד.
לתינוק שאינו יונק- להביא את הויטמין D לטיפת חלב ( שהוא מתוק ותינוקות בד"כ מאד אוהבים אותו) ובאותו היום לתת אותו רגע לפני החיסון.
לתת קודם חיסון רוטה, שרב התינוקות לוקחים בכיף ( מספרים עליו שהוא טעים) פרט ליונקים המפונקים ובררני טעמים,
שאלות לאמהות:
1. האם נראה לכן שהייתן מסכימות לתת לתינוק ( החל מגיל חודש) באופן חד פעמי , רק לחיסון, סוכר?
2. איך להציג את זה בפני אמהות?
3. האם התנסתן עם הנקה תוך כדי חיסונים? ( זה חשוב לי מאד, כי אני ראיתי שהרבה פעמים תינוקות מפסיקים בגלל החיסון לינוק ואח"כ לא חוזרים לינוק ע"מ להרגע, ולכן העדפתי לא לנסות את זה, מצד שני זה ה"נוהל" כרגע....אולי מישהו בדק את זה מעבר לאינטואיציה שלי...)
לא הפריע לו שהמיילדת המשיכה "לחלוב" את הדקירה בשביל הדם 

), ואז האחות אמרה לי מהר לחבר אותה שוב, וזה עבד