מה דעתכם?...
שבוע טוב!
מה דעתכם?...
שבוע טוב!
בס"ד
אם הבן אדם מחוסר ויש שטדים חיצוניים אני חושב שנטפל בשטדים קודם במהירות.... ואז נעשה עסויים אם יש צורך
בכל מקרה בוודאי צריך לעשות עיסויים אם הוא ללא דופק.... אחרת הוא ימות מאי הגעת דם למוח......
לילה טוב...
--
"עלינו על מוקש צעק אז הפצועה אני כאן לצידך ענה לו החובש"
כל מקרה לגופו
שרק תוך כדי התברר לנו שזה היה טראומה, לא היו שט"ד, אבל יצא דם תוך כדי ההחייאה.
כמובן שהיא היתה לא מוצלחת,
אבל יש כאלו שאמרו לי שאם אין דופק בטראומה, אים שום סיבה לעשות עיסויים..
מצד שני אמרו לי- מה יכול לקרות אם תעשה? הוא ימות?....
בהחלט יכול להיות ששברתם צלעות, במיוחד אם השתמשתם בקרדיופאמפ.
וגרמתם לפצעים פנימיים, וניקוב הראות.
ירד דם מהעין, ולמעשה הצלעות שלו היו כבר מפורקות לפני שבאנו, משאית מעכה אותו כשהוא כיוון אותה ברוורס. בדיוק בחזה, היה לו שם סימן של פגיעה, אבל לא ידענו בהתחלה שזה מהמשאית.
עד שהגיע האט"ן וחיברו מוניטור, והפראמדיק הורה להפסיק החייאה.
אבל השאלה בכללי, האם יהיה מצב שתגיעו (ואין איבוד צלם אנוש) ולא תעשו עיסויים? מתי?
הנה קישור מynet על המקרה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4023285,00.html
קודם כל נעצור שטדים משמעותיים ואז עיסויים.
ולא זיהתם שט"דים.
זה לא כל כך בסדר לבקש לפרסם שמו של נהג בפורום, אלא אם הנהג מסכים לכך.
אם אתה רוצה, תשאל אותו באישי, אבל לא כולם צריכים לדעת מי היה הנהג שפעל בצורה זו או אחרת, זה עלול ליצור דיבורים מיותרים וסיכסוכים קשים, אם בטעות מישהו יעביר את זה הלאה...
וזה לא רק במקרה הזה, זה בכל מקרה...
לתשומת ליבך
צריך קודם לחפש שטדי"ם משמעותיים ולטפל בהם במהירות.
רק אח"כ עיסויים (אחרת זה לא יהיה אפקטיבי, כי הדם ימשיך לזרום מהשטדי"ם והפצוע יאבד דם, ואז אין טעם להמשיך עיסויים, כי אין דם שיזרום...)
את הרבה יותר מצודקת.
בחיים לא הייתי חולם להזכיר שמות של אנשי צוות.
הדבר גורם לרקיבות המערכת ולהרס רב. (מי כמוך יודע)
אלא שההיגיון שלי אומר שהנהג שעבד איתו הוא אחד משני אנשים שאנו מכירים שאני מתאר לעצמי ששמותם לא יגידו יותר מדי לכל אחד שנמצא בפורום.
תודה על ההערה.

ההערה שלי ל- ב.ש. זו הערה שכולכם צריכים לשמוע,
זה לא היתה משהו אישי נגדו וחס ושלום לא בא לרמז על משהו,
זו הערה ששאר החברים צריכים לשמוע ולהפנים אותה היטב.
צריך לשים לב שכאשר מפרסמים משהו, לא חושפים פרטים מזהים על המטופל וכמו כן, על הנהג.
וכל מילה נוספת מיותרת...
לא היה שום שטדים, התחלנו החייאה רגילה (עם דיפברילטור). על אף שראינו סימן של פגיעה בחזה.
אחרי כ10 דק' של החייאה התחיל לצאת דם מהעין (אולי בגלל שבנינו לחץ דם טוב, אז זה הגיע למקום הפגיעה- היתה גם פגיעת ראש).
אז ברור שעשינו החייאה. עד שהפאראמדיק הורה להפסיק.
השאלה היא שוב: האם יהיה מצב שתגיעו (ואין איבוד צלם אנוש) ולא תעשו עיסויים? מתי?
לב.ש. הנהג היה שלומי.
ולשאלה..
לא הייתי מתחיל עיסויים אם היה: א. שט"ד (אמיתי). הייתי עוצר קודם את השט"ד ואז מתחיל בעיסויים בכדי שהעסק יהיה אפקטיבי (אחרת במקום לבנות לחץ דם הייתי רק מוריד אותו ללא יכולת להחזיר אותו בשטח). ב. פגיעה פנימית כמעט וודאית ( דקירה רצינית, בטן נפוחה וקשה ודומיו..).
אין כל טעם בביצוע עיסויים במקרה שדום הלב נובע מטראומה.
(ב.ש. טוען ש"הוכח כיעיל" - נא להפנות למחקרים הרלוונטיים)
צריך להזהר ובכל מקרה של חשד שדום הלב אינו כתוצאה מטראומה (למשל: כאבים בחזה שהופיעו לפני התאונה...) יש לבצע עיסויים בעדיפות ראשונה.
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה