אז בשעה טובה ומוצלחת הקטן שלי-6.5 חודשים.. התחיל היום עם שיניים,משהו קטן לבן מבצבץ שם למטה וצרחות עד לב השמים....
טיפים?משו?כמה זמן זה לוקח?
ועוד דברים מאירים יתקבלו בשמחה....
אז בשעה טובה ומוצלחת הקטן שלי-6.5 חודשים.. התחיל היום עם שיניים,משהו קטן לבן מבצבץ שם למטה וצרחות עד לב השמים....
טיפים?משו?כמה זמן זה לוקח?
ועוד דברים מאירים יתקבלו בשמחה....
בדרךחיבוקי....טיגל....ועוד חיבוק....הנקה (מישי כתבה שיש בחלב משכך כאבים)...עוד חיבוק....לתת ללעוס משו- גזר מהמקרר, תפוח, ביסקוויט .....נשכן(למרות שלשלי זה לא עזר)....סבלנות....חיבוק נוסף.....לשיר ולרקוד עם הילד....ולדלג ברחבי הבית....לנשום עמוק.....אקמול עם יש חום ממש גבוהה....הנקה....תפילות....לתת ללעוס כפית או משו ממתכת(לא יודעת למה אבל שלי אהבה....
ואם יש למישי עוד עצות אני גם אשמח....כל שן לידה אצלנו....ועוד בלי אפידורל....מסכנה הקטנה שלי שוב יוצאת לה שן...בינתיים חום 39.2 פעם שעברה הגענו ל39.5
לקרוא וממש לחייך,קיבלתי חיזוקים חיוביים...."בדרך" יקרה ממש תודה!
מקווה שנעבור את זה בטוב,מה שמעניין בכל העניין שאיך שאני מרימה את הפצפון הבכי נעלם בפתאומיות(עד לפעם הבאה)...![]()
בדרךאחרונהשיהיה בהצלחה, לנשום עמוק עמוק, ולגייס את מירב הסבלנות ורוגע שאפשר..
לגבי זמן, זה אינדיוידואלי.. אצל הבת שלי זה לקח בערך שנה עד שכל השיניים יצאו, ולאחיינית המקסימה שלי היה במשך 4 חודשים חניכיים נפוחות עד שיצא משהו, על כל התופעות הנלוות, חום, שלשולים וירידה בתיאבון...
לעומת זאת,
לחברים שלנו, 2 ילדים, כל התקופה של גדילת השיניים הם פשוט ישנו.
כן, נשמע הזוי, אבל ככה היה, הילדים פשוט היו עייפים מגידול השיניים ויישנו יותר מבד"כ..
אצלנו זה קורה בסביבות גיל שלוש וחצי... ![]()
חמניהזמן תחילת הצמיחה
השיניים בוקעות בין גיל 3 חודשים לגיל שנה.
קשה לזהות את תחילת צמיחת השיניים. סימנים כגון הכנסת ידיים לפה ורוק רב אינם מעידים בהכרח על גירוי כתוצאה מבקיעת השיניים, וזאת מכיוון שמגיל שלושה חודשים לערך התינוק מיירר הרבה (בלוטות הרוק מתחילות להפריש הרבה רוק), ובנוסף התינוק משחק עם ידיו בפה מאחר וזו דרכו לזהות חפצים ולחוש במרקמם. לפעמים ניתן לשער את תחילת צמיחת השיניים אצל התינוקות על פי זמן צמיחת השיניים של הוריהם.
תופעות לוואי
ישנם תינוקות שבקיעת השיניים אצלם מלווה בכאבים, שלפעמים באים לידי ביטוי בכך שהילד נושך בעצבנות את ידיו או כל חפץ אחר שמכניס לפיו, וגם מביע אי שקט. כאבים כאלו עשויים לגרום לתינוק להתעורר בלילה מספר פעמים.
ניתן להשתמש בתכשירים הקיימים בשוק ללא מרשם רופא שמורחים על החניכיים, ומרגיעים את הכאב. כמו כן ניתן להשתמש בתכשירים משככי כאבים, אך במידה, כי במינונים גדולים יכולים לגרום נזק לתינוק.
סדר הבקיעה
השיניים בוקעות בדרך כלל בסדר מסוים, אך ישנם מקרים יוצאי דופן שהשיניים בוקעות בסדר שונה (ואין בכך כל בעיה). סדר בקיעת השיניים:
1. 2 חותכות תחתונות, אחת אחרי השניה.
2. 2 חותכות עליונות, אחת אחרי השניה.
3. 2 חותכות עליונות נוספות אחת מכל צד של החותכות הקיימות אחת אחרי השניה.
4. 2 חותכות תחתונות נוספות אחת מכל צד של החותכות הקיימות אחת אחרי השניה.
5. ניבים תחתונים.
6. ניבים עליונים.
תינוק שבגיל שנה עדיין לא בקעו שיניו אין צורך להתחיל לדאוג. הן תצאנה בתוך חודש חודשיים. אם תינוקכם נולד לפני הזמן קחו גם זאת בחשבון. תוכלו גם לגשת לרופא שיניים להתייעצות.
אחרי גיל שנה בוקעות הטוחנות התחתונות בשני צדי הפה, ואח"כ הטוחנות העליונות בשני צדי הפה. עד גיל שנתיים לכל הילדים בדרך כלל כבר יש את כל שיני החלב. בסה"כ צריכים להיות 20 שיניים, 10 שיניים בכל לסת: 4 חותכות בחזית, ניב אחד בכל צד ושתי טוחנות בכל צד. לעתים קצב צמיחת השיניים איטי יותר ועשוי להמשך מעבר לגיל שנתיים. ועל כן אין צורך להילחץ, כל עוד רואים התקדמות בצמיחת שיניים.
מגיל שש שנים בוקעות בהדרגה עוד ארבע טוחנות, ובגיל שתים עשרה שנה עוד ארבע טוחנות. בגיל שמונה עשרה שנה בערך צומחות שיני הבינה. לאדם בוגר יש סה"כ 32 שיניים.
כיצד לשמור על שיניים בריאות
פלואוריד - החל מגיל 6 חודשים מומלץ להוסיף לתינוקות פלואוריד. הפלואוריד מחזק את האמייל של השן ומונע עששת (עששת היא הבעיה העיקרית של השיניים בגיל הילדות). אם באזור מגוריכם המים מועשרים בפלואוריד אין צורך להוסיף פלואוריד, אלא אם כן שותה התינוק מים שהם לא מי ברז (מינרליים). במכשיר של חברת תמי 4 אין סינון של פלואוריד.
צחצוח שיניים - החל מגיל שנה אתם יכולים להציע לתינוקכם מברשת שיניים קטנה ובעלת סיבים רכים כדי לשחק אתה. הראו לו איך אתם מצחצחים שיניים, כדי שיחקה את פעולת הצחצוח. תנו לו להתרגל למברשת השיניים ולכשיגדל תוכלו אף להתחיל להשתמש במשחת שיניים על המברשת. פעולת צחצוח השיניים חשובה בעיקר בלילה לפני השינה כדי לסלק את שאריות האוכל והסוכרים מהשיניים, למניעת עששת ומחלות חניכיים. עזרו לילדכם לצחצח שיניים עד גיל 7-8 שנים, כדי שיפתח הרגלי צחצוח נכונים לכל החיים.
השיניים מתפתחות בעובר עד גיל שלש חדשים להריון. תקופה זו הנה תקופה רגישה לאיברים רבים בגוף העובר היכולים להיפגע מתרופות שונות, מחלות, וטראומות שעוברת האישה בחודשי הריונה הראשונים. עובר ששיניו נפגעו בעודו ברחם יסבול משיניים רכות ואמייל פגוע, ועל כן מיד כשהן בוקעות מהלסת הן חשופות לפגעים ע"י עששת. תינוקות כאלה האוכלים מתוק ולא שוטפים את הפה לאחר מכן נוטים לסבול מעששת השיניים מיד עם בקיעת השיניים.
תינוק ששיניו נפגעו בעודו ברחם לא בהכרח יסבול מעששת גם בצמיחת שיניו הקבועות. השיניים הקבועות שיחלו לצמוח החל מגיל שש שנים לערך, נבנות בתוך הלסת החל מגיל שנתיים.
תזונה מאוזנת הכוללת סידן ופלואוריד, הימנעות מאכילה מרובה של ממתקים, צחצוח שיניים באמצעות הברשה נכונה וניקוי שיניים אצל רופא שיניים, חשובים מאד לבניית שיניים בריאות. ממתקים עדיף לאכול פעם אחת ביום ולא מספר פעמים, ולאחר מכן לצחצח שיניים.
שתיית מים - הרגילו את ילדכם לסיים את ארוחתו בשתיית מים לשטיפת הפה. הימנעו מלהרגיל אותו ללכת לישון עם בקבוק חלב או שתייה מתוקה, שכן הם מכילים סוכר, הגורם העיקרי להתפתחות עששת. (מאחר ובמשך שעות רבות הפה לא עובר שטיפה, אזי החיידקים הניזונים מחלקיקי מזון וסוכר משתיירים בפה מייצרים חומצות המעכלות את האמייל וגורמות לחורים).
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו
רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער
לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)
אבל היא גם באמת יקרה
ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם
מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?
מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן
(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)
לחדש לקטן
אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.
(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)
אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽♀️
אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.
בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור
פעם פיגמה שווה
כי לתינוק יש הכל…
מדובר על גיסות
הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי
והיה לי ממש כיף😂
לדעתי זה לא תלוי קירבה
פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃
וחלוק פרוותי והיא עפה על זה
אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב
אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.
אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.
ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים
אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה
אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם
אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר
אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה
אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות
תכלס מאז ומתמיד
כמה ספורות ממש
אין לנו משפחות בסגנון
הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה
וזה הנורמה
אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש
אז לא קניתי הכל כמובן
אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי
בעיקר לשבת
אז אני היתי שמחה בבגדים
אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר
היתי שמחה גם במשהו לעצמי
פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק
בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."
נהניתי מהמחשבה
והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)
אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...
אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו...
כן כיף להתחדש במשהו לבייבי
דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.
ארוחה אפשר להזמין בוולט.
יואו חיכינו איתך
איזה מרגש
ירושלמית במקורזוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון
מרגש מאוד !
הרבה נחת להתאוששות קלה
של @בכינוי אחר (תודה לך)
שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -
כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,
לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.
מאיפה מתחילים?
אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.
הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?
לא באלי לחיות ככה.
לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.
אבל אולי אין מנוס.
תודה!!
להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,
צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה
בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)
באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ
התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו
מזמור לתודה
דברי תורה
חסדי ה' הגענו לתחנהה
זהו אמרתי שאפרסם 😂
תודה לה'
שבת שלום❤️❤️
מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות
ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים
לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.
בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.
בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)
יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)
וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.
יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…
אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.
ובהצלחה רבה!
ועכשיו שוב,
לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..
ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...