...ב.ש.
חלאס!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
למה לא לבדוק כל מקרה לגופו???
גם אצל דתיים יש בעיה במד"א,
אבל עושים הפרדה בין מי שמתאים(מבחינה אישית-רוחנית)
למי שלא!
לפעמים באים כאלו שלא מתאימים ואת התוצאות לא קשה לראות...
אבל חלאס עם ההכללות!!!!!
יש לי חבר דתי שמד"א היה הערך היחיד בחיים שלו, אז מה עדיף שיצא לרחוב????
ישר כותבים אסור! אני רוצה לראות את כל מאות החרדים מפסיקים להתנדב...
אסור להתנדב-ר~ח~ל
בס"ד
זה אומר שכולם עכשיו צריכים להיכנס לעבוד ולקבל כסף?!
אני בעד.... ![]()
חחח
רחל קבלי לייקמiר
חחח אהבתי.
רוצה גם לבוא לעבוד, הרי עכשיו את כבר לא יכולה להתנדב....? ;)
מור-ר~ח~ל
בס"ד
כן אה.....
עזבי אותך מד"א- בואי תעבדי איתי בשע"צ. יש אחלה תנאים ואחלה תשלום!
![]()
רחלמiר
חכי, יש לי עוד כמה שנים... בעז"ה....
עידן-ב.ש.
בינינו... אתה מכיר חרדי אמיתי שנמצא במד"א או שהוא שונה קצת (או הרבה) שונה משאר הציבור החרדי?
אני מדבר יותר על האלה שבתחנה..אבל אפילו מהכוננים.
ובשביל חבר שלך הרבנים כתבו באותו פסק שאפשר להתנדב דרך אירגוני הצלה אחרים הפועלים במסגרת ההלכה...
ב.שאנונימי (פותח)
לא נראה לי שאותם "חרדים" התקלקלו במד"א,
הם הגיעו למד"א כי הם היו מקולקלים.
ובמקום ללכת לרחוב-הם הלכו להתנדב!!!
ולאותם חרדים(שבד"כ אנשים יחסית מבוגרים), אני מאמין שהם יודעים לשלוט על עצמם(אלא אם כן -כנ"ל הם מחפשים את זה) ולהציב להם גבולות!!!
לפעמים אני פשוט מרחם על החרדים בגגל הצורת הסתכלות שלהם - ישר! אין ימין ושמאל!!!
גוועלד.....
קיבלתי הודעה מאיחוד הצלה*^שלמה-בת-ים^*
(אני מתנדב גם שם)
בקיצור:
א. כל מתנדב בהצלת חיים חייב להיות חבר בארגון "הצלה". וכו'...
ב. אין שום סתירה לקחת אמבולנס כונן או לעלות למשמרת וכד' בארגון מד"א אלא בתנאי שהינו חבר בארגון "הצלה" ופועל ע"פ הוראות הרבנים ללא סייג (אגב, חלק מההוראות הם שבן לא יעלה לאמבולנס עם בת).
זה בקיצור....
שהחולה ימות, אבל לא יעלה מתנדב עם נהגת?אהוד
חרדים טיפשים.
עם כל הצער שבדבר!
לפני שנה, ליוויתי חבר שהתחתן, בשעה 05:30 בבוקר הגענו לכותל, והיה שם אדמו"ר שהתמוטט.
התחלנו החייאה עם צוות הרובע, וכשהגיע הנט"ן וירדה נהגת, לא ראיתי שמישהו מהחסידים שלו התנגד לכך שהיא תטפל ותיגע בו.
בהלכה, יש לכל מה שהרבנים הללו עושים כרגע, שם יפה. הם נקראים "חסיד שוטה".
אהודב.ש.
קודם כל שתי המילים המילים הראשונות שלך בתוכן התגובה היו די רדודות לענ"ד...
דבר שני בוודאי שאף אחד לא יאמר לחובשת בזמן החייאה להתרחק אולם לכתחילה אם לפני המשמרת היה ניתן לעשות את צוות האמבולנס רק בנים זה בוודאי היה יותר טוב. (ובכל אופן זה לא היה יותר רע)
ב.שמiר
יש לי בעיה עם סוף התגובה שלך...
אתה כותב: "לכתחילה אם לפני המשמרת היה ניתן לעשות את צוות האמבולנס רק בנים זה בוודאי היה יותר טוב. (ובכל אופן זה לא היה יותר רע)".
אני לא יכולה להסכים עם זה במאה אחוז.
יש מקרים, כמו למשל אישה בהריון, שזו בעיה שיגיע אליה צוות של בנים בלבד, מפני שיש בדיקות שמלכתחילה לא ראוי שבן יבצע אותן, כמו בדיקה בה ניתן לראות עד כמה זמן הלידה מתקרב, ואני לא מדברת על בדיקה פולשנית, אלא על הסתכלות (והמבין יבין)... יתכן שהנהג ירצה לדעת עפ"י הבדיקה, אם יעיל יותר להתחיל נסיעה לביה"ח או לסייע לה ללדת בבית, כדי שלא תלד בדרך ולכן, במקרה כזה,כדאי שבאמבולנס תהיה בחורה שתוכל לבצע את הבדיקה.
מה גם, שלפעמים, היולדת עצמה לא תרצה שבן יבדוק זאת...
[כמה חבל שלא ניתן לשלוח צוות של בנות בלבד למקרים כאלו...
]
אני מודעת לבעיה הגדולה שיש בעשיית משמרות בנים ובנות יחד ועם זאת, אני מקווה שאתה מבין את עמדתי.
אז מה הפיתרון?אליש123
שיהיה צוות בנים וצוות בנות?
ממליוני סיבות זה פשוט לא לעניין
חוצמזה יש עוד מיקרים שעדיף שיהיה בהם אישה
לדוג' אלימות במשפחה. הפלה. הריון חוץ רחמי.
או איפילו ת.ד. שהפצועה היא אישה וצריך לבדוק אותה פיזית שאין סימני פציעה.
בכל מקרה לדעתי זה פשוט לא מכבד את הנהג אמבולנס שלא העלה בת איתו במשמרת
והגיע למקרה עם עוד 3 גברים
ויצטרך לבדוק יולדת
חוץ מזה אפשר לחשוב שאנחנו מצורעות או משו אם הוא כל כך פוחד מבנות אז שלא יכנס לזה מלכתחילה
אם הוא כל כך פוחד לעבור על הגבולת בגלל שבחורה עושה איתו משמרת אז זאת בעיה שלא ולא של אף אחד
מסכים במיליון אחוז.אהוד
>>>>ר~ח~ל
בס"ד
ומה עם אק"ג לאישה??!!
כפי שנאמר- אסור להתנדב במד"א.....
רחל היקרה, תעשי לי טובה.אהוד
אם חס וחלילה תגיעי אלי, אני מרשה לך לטפל בי. סבבה?
(אבל אם החצאית שלך עלולה להתלכלך, אז אני מוחל לך מראש אם לא תטפלי בי).![]()
ואם זו הייתה אשת האדמו"ר?אהוד
גם אז זה היה יותר טוב, ובכל מקרה לא יותר רע?
זו אווילות לשמה, ואני עומד על מילותי.
ואוו ואוו אהוד תרגע!*^שלמה-בת-ים^*
אני יוצא מנק' הנחה שאני מכבד כל אדם שבא באמת להציל חיים.
לא משנה מה גילו, עיסוקו, מינו, צבעו ודתו.
המילים שכתבת ממש ממש לא במקום.
ולעצם העניין: (ואני מצטער מראש על הבוטות, אבל הצלחת להרגיז אותי)
לכתחילה אני לא יהיה מוכן לעלות לצוות אמבולנס אם תהיה שם בת. מסיבה פשוטה- ההתנדבות שלי בהצלת חיים לא תבוא בחשבון על החיים הרוחנייים שלי. [ואגב, דעתי היתה כך הרבה לפני שנכנסתי לאיחוד הצלה]
נו, אז מה תגיד- שלי יש בעיה? יכול להיות. אבל זה אני. ואתה צריך לכבד אותי (ולא, אני לא חרדי. אבל אני יהודי שומר תורה ומצוות).
אבל(!!!!) במידה ויצא לי לטפל עם בת- ברור שאני יטפל! חשבת אחרת?? וקרה לי לא פעם לטפל עם צוות בנות.
אני, הצעיר בחבורה פה (מבחינת וותק)- יצא לי להיות ב2 קבלת לידה, והיום אפילו טיפול באישה עם פגיעת ראש, מה נראה לך? שלא טיפלתי כראוי? אז לא. טיפלתי בדיוק כמו שצריך וכמו שהנהלים אומרים.
אז נכון, העדפתי תמיד שהמבוגר מביננו יקבל את הלידה ויטפל, אבל אם צריך אותי- ברור שאני הראשון שיהיה שם.
וכשהיינו צריכים לעשות א.ק.ג לאישה בת 50 עם חשד לאוטם, נראה לך שלא עשינו? עשינו.
אני יכול להביא עוד המון דוגמאות.
אני לא נגד שבנות יטפלו, ואני לא נגד לעבוד עם בנות, יש לי בעיה להיות עם בנות בזמנים שבין לבין ובנה"זים למינהם. אני גדלתי בסביבה שלדבר עם בת זה דבר מאוד לגיטימי ואני מכיר את המציאות, ומתוך כך אני יודע שלא כדאי לי שאני יהיה בצוות עם בת. קשה לי! אני אדם די חברותי. אבל יש לי כללים ברורים. ואלו הגבולות שלי. ומי ששם גבולות לעצמו הוא לא חסיד שוטה.
מור-
נראלי שהתגובה עונה גם לטיעונים שלך. אבל בלי קשר- אני חולק עליך בעניין הטיפול הרפואי אצל יולדת-
עפ"י מה ששאלתי, וגם זו דעתי, עדיף שהלידה תהיה באמבולנס ולא בבית. בכל מצב.
מסיבה פשוטה- אם יש סיבוך הכי קטן בלידה- אין לנו ברמת הלבן (ותאמת שגם לנט"ן כמעט ואין) מה לעשות במצב כזה, חוץ מלטוס לבית חולים. אז כמובן עדיף שהאישה תהיה באמבולנס ותלד שמה. פשוט עוצרים בצד.
זו דעתי ודעת הרבה אנשים בכירים (בינהם פרמדיק אחראי אחד ולא היה מישהו שאמר לי אחרת)
אליש123-
למה בדיוק צריך לבדוק יולדת?
אני לא חושב שכל יולדת צריך לבדוק. אם היא אומרת שהיא מרגישה שהיא מתחילה ללדת- ודאי שנבדוק, אבל אחרת- אין שום סיבה לדעתי לבדוק (אם מישהו חושב אחרת אני ישמח לשמוע למה)
ולא, אתן לא מצורעות, אבל נהג מתנדב יחליט מי יעלה איתו לאמבולנס ומי לא. הוא לא עובד אצל אף אחד ואף אחד לא יגיד לו מה לעשות אם זו לא הערה רפואית.
---
אני ממש ממש שונא פוליטיקות.
אבל אני לא אוהב שמדברים בלי לדעת מציאות.
יישר כח לכולנו, שנזכה להציל חיים כל הזמן ושלא נבוא לידי ניסיון.
שלמה לדקני.
שלמהמiר
בס"ד
אתה לא הבנת אותי נכון. אני לא חושבת שצריך לשבת בבית היולדת רגל על רגל ולחכות שהיא תלד! זה אפילו לא בסדר לעשות את זה!
כוונתי היתה שאם היולדת מתחילה ללדת, רואים את הראש מתחיל לצאת- אין שום טעם ושום סיבה להתחיל נסיעה לבית החולים!!! צריך להזמין מיד נט"ן ולסייע לה כמה שניתן ללדת בבית!
(בנוסף, בד"כ יהיה לה יותר נח ללדת בבית, וכמובן שכל הציוד הנחוץ מלכתחילה יגיע איתנו לבית של היולדת, אז האמבולנס לא יעזור לנו כ"כ בשלב זה...)
אם כך, בשביל מה צריך לבדוק? בהחלט צריך! אנו רוצים לדעת האם הראש בחוץ ואז נישאר בבית, או שאולי יש עוד זמן ללידה ואז מטיסים לבית החולים ולא מתעכבים, כי אין שום סיבה.
כתבת שאתה "ממש ממש שונא פוליטיקות"...אהוד
כל ההקמה של מערך "איחוד הצלה", נובע רק ואך ורק בגלל פוליטיקות.
ההתנגדות שלי לרבנים החרדים, לחרדים עצמם, ול(אי) ההשתלבות שלהם בחברה הישראלית, היא לא רק בגלל הפסק הלכה האווילי הזה.
אני מכבד כל אדם שתורם לארץ ישראל, ולעם ישראל, בלי לעשות רעש וצלצולים, בלי לחפש לקבל תמונה בזמן שיש פצוע על הרצפה (ומרבית חובשי איחוד הצלה שיצא לי לראות במהלך אוטוטו 10 שנות התנדבות היו כאלו שחיפשו את המצלמה).
אבל מי שמשתמט מהצבא, ומחפש את "חיי האקשן" שלו במד"א (אההה, סליחה, אסור מד"א, אז ארגוני ההצלה השונים), וכשזה לא מספיק לו, הוא מוצא על מה לריב ועל מה לפתוח ארגון חדש, והכול פוליטיקות, אם לא באנשי השטח אז בעסקנים המקימים את הארגונים הללו, אני ממש ממש לא מכבד.
.!ב.ש.
איחוד הצלה זה לא פוליטיקה!
זה מערך חרום התנדבותי הפועל להצלת חיים 24 שעות!
משגע אותי שחושבים ככה! כל מדאיסט שני חושב שכל ארגוני ההצלה בעולם נועדו להילחם במד"א.
חלאס! תוציאו תשטויות האלה מהראש.
מעניין תסבתא שלי אם רשום לי על האוטו מד"א או הצלה.
את מי זה מעניין? באתי להציל חיים או לשחק משחקים?
מד"א! מתי תבינו שאין מונופול להצלת חיים???
כל מתנדב "איחוד הצלה" צריך להיות גם מתנדב במד"א.אהוד
לפי תקנון האיחוד. נכון???
אשמח אם תסביר לי איזה ציוד להצלת חיים איחוד הצלה נותן, מעבר למה שגדוד הכוננים של מד"א יכול לספק לך.
כמו כן, תסביר לי מהי הדחיפות של רוב מתנדבי האיחוד הצלה, להצטלם כמעט בכל אירוע (וכצלם, העוסק בצילום חדשות מקצועי לפרנסתי, אין לי מושג מאין החוצפה והאומץ לשלוף מצלמה בזמן אירוע, ואם תגיד לי שזה מישהו שלא עסוק בטיפול, אז עם כל הכבוד הוא קיבל מידע רפואי לצורכי הצלת חיים ואסור לו לנצל זאת לצורכי צילום).ולקחת קרדיטים על מקרים שהם כלל לא היו בהם. (יצא לי לא פעם לראות בחדשות ובמבזקים, סיפורי ניסים ומפלאות על מקרים שאני יודע בפירוש שאף כונן איחוד הצלה היה בהם, ובכל זאת הם לוקחים קרדיט).
אם תגיד לי שמדובר בארגון הדואג לרווחת המתנדב, ולצד הרוחני שלו, וכל שאר דברים בסגנון זה, אנא קרא את מה שכתבת לי. שלפת את שפן הצלת החיים מהכובע, והם לרוב ממש לא מתעסקים בהצלת חיים אלא בפירסומת עצמית.
(שלא לדבר על חוסר ידע מקצועי, ועל כמות הפעמים שהם פשוט מפריעים בזמן אירוע, ועל כך יש לי עשרות דוגמאות).
אהוד ומור*^שלמה-בת-ים^*
אשתדל להגיב לכל מילה שכתבתם, ואשמח אם גם אתם תתייחסו לכל טיעון שלי.
מור-
נראלי שבקשר לדבר הראשון אנחנו מסכימים.
אבל בדבר השני התכוונתי שאין שום צורך לבדוק יולדת שאומרת שהיא לא מתחילה ללדת,
אם היא תגיד שהיא מתחילה ללדת- ודאי שנבדוק.
אהוד-
מהסיבה שאני לא אוהב פוליטיקות, אני לא יכנס בכלל לנושא הזה. לא באתי להגן על איחוד הצלה באותה מידה שלא באתי להגן על מד"א או על שום ארגון אחר.
אני מדבר על מתנדבים בהצלת חיים באמת. אני מעריך אותם. באמת. מכל הלב.
נו, אז יש כאלו שבאו להצטלם, מסכנים. זה משקף על כולם? ממש לא. גם לא על הרוב, כי כמו שאתה יודע, תמיד הבן אדם המשוגע הוא בולט. ואז כולם חושבים שכל המשפחה שלו ככה וכו'..
האנשים שיודעים לעבוד- עושים את זה בשקט.
מה, במד"א אין אנשים מטומטמים? אני בטוח שאתה מכיר כמה כאלו. אני מכיר פאראמדקים שהתפקיד 'שוחט' יותר מתאים להם. כואב לי להגיד את זה.
אבל מה זה אומר? שכולם ככה? ממש לא.
אני מסתכל על האדם ספציפי. הוא מציל חיים. איפה הוא מתנדב- זה לא מעניין אותי.
הפריע לי מאוד הביטוי שלך "הפסק הלכה האווילי הזה", בזמן שבכלל לא התייחסת למה שכתבתי קודם. פשוט זרקת משפט בלי שום טענה.
אבל בכל זאת אני יתייחס לכמה נק' בארגון איחוד הצלה. סתם שתדע ולא תדבר באויר:
כמו שב.ש. אמר- איחוד הצלה זה מערך חרום התנדבותי הפועל להצלת חיים 24 שעות. אני מכיר כ"כ הרבה כוננים מאיחוד הצלה- כ"כ צדיקים, כ"כ יודעים לעשות את העבודה!
איחד הצלה הביאו לצוות מהישוב שלנו, ביפרים מירסים תיקי חובש ועוד דברים, בזמן שמד"א עשו לנו בלאגן ולא מוכנים לתת לנו. (אגב, הצוות שלנו ממש ממש ממש פעיל! אנחנו מכסים גיזרה ענקית והמון מקרים, רק השבוע נסענו למקרה של 40 דק' נסיעה ממצפה יריחו באמבולנס נסיעה דחופה. אתמול ירדנו לחילוץ בואדי קלט ועוד. ובכל זאת עושים לנו בעיות).
הפיסקה האחרונה שכתבת כתגובה לב.ש. ממש מופרכת, אין לי פשוט מה להגיד לך. אתה לוקח מקרים שקרו לך ולומד מזה על כל השאר. חבל מאוד.
אשמח לתגובות עינייניות.
נ.ב. אולי אני נשמע תקיף אבל אני לא אחד כזה... 
פשוט כואב לי הדברים שכתבת.
ושלא יובן לא נכון- אני לא בא לריב עם אף אחד.
יישר כח בהצלת חיים, שנמשיך לעשות חייל.
שלמה לדקני.
אני מתנדב כבר כמעט 10 שנים.אהוד
ראיתי מאות אם לא אלפי מקרים בהם הגיעו גם כונני איחוד הצלה, כמו גם ארגוני הצלה אחרים. בכל רחבי הארץ. מצפון (3 שנים במרחב שרון) מרכז (דן איילון וירקון) מרחב ירושלים בו אני גר, ודרום (מרחב נגב, שדרות ואשקלון).
מכיוון שהיו יותר פעמים, בהם נתקלתי בכוננים שבאו להצטלם, כוננים חסרי ידע ומקצועיות, וכוננים שפשוט הפריעו, על פני כוננים שבאו ובאמת הצילו חיים. אני מרשה לעצמי לקחת מקרים שקרו לי וללמד מזה על כל השאר.
שים לב שתמיד סייגתי עצמי, כי מדי פעם כן היו מקרים בהם הגיעו אנשים שרצונם היה להציל חיים ללא אינטרס נוסף, והיו מקצועיים כדי לעשות זאת.
בקשר לציוד של הצוות שלך,
בדקת פעם האם ראש הצוות שלכם ניסה לקבל, ולא קיבל?
הצוות של היישוב שלי, מצויד כולו ע"י מד"א, ואם יש חוסר חלילה, תוך פחות משבוע הבעייה נפתרת. הכל תלוי אך ורק בהעלאת דרישות של ראש הצוות, לגורם האחראי במד"א ירושלים.
אם תבדוק לעומק בנושא, אולי תגלה דברים שיפתיעו אותך.
זה היסתקלות ממש אגואיסטית ולא אחראית..נ.מ.ל
חבל, כי זה ממש לא נראה לי היהדות.. פיקוח נפש דוחה שבת אז להיות במד"א שזה ארגון מעורב אסור?
זה לא נראה לי מה שה' רוצה שנעשה.
בכל אופן אם מתנדבים חרדים רוצים להפסיק להתנדב אז חבל אבל שיעשו מה שבא להם, אותי זה ממש לא מעניין, ולא משנה לי,, אני ממשיך להתנדב ואני גאה בזה, אז שיקפצו לי כולם!
שבת שלום!
הסתכלות..(יש לי הקלות.)נ.מ.ל
טוב,*^שלמה-בת-ים^*
אני לא מכיר את המציאות שאתה מדבר עליה.
אני אמנם לא ותיק, אבל ראיתי הרבה מקרים, ונדיר מאוד שראיתי תופעה כזאת.
בקשר לציוד-
ניסנו לקבל? ואווו אתה לא יודע כמה....
עזוב, זה בכלל לא לדיון....
סתם לצורך העניין- הראש צוות שלנו הוא זוהר לומר... (פאראמדיק אחראי מרחב י-ם..)
יש דברים שאני מעדיף לא לדבר עליהם בדפי הפורום. (אולי באישי אם זה כ"כ מעניין אותך)
נ.מ.ל-
לפי התגובה שלך נראה שלא קראת את מה שכתבתי קודם..
גם אני ממשיך להתנדב...
אני מכיר היטב את זוהר היקר.אהוד
ומשום מה, אני לא מאמין ששמו לו רגליים בקבלת ציוד.
אם מישהו לא התקבל לגדוד הכוננים של מד"א, כנראה שהוא לא עמד בתנאים.
כשאהייה בתחנה, אשאל על כך את זוהר.
לכל מי שאומרב.ש.
להוציא את הדתיים והחרדים האלה ממערך החרום.
תחשבו פעמיים..
זה שווה את זה?
תחשבו על כל האיקסים שימותו מדי שבוע בגלל שלאמבולנס לקח יותר מדי זמן עד שהגיע להחייאה/לתאונה/קוצנ"ש/חנק או מיליון דברים אחרים. (ובדברים האלה יותר מדי יכול להיות גם שתיים וחצי דקות במקום שתי דקות). ואם במקרה האט"ן היה תפוס? ואם במקרה האמבולנסים היו תפוסים? ואם במקרה יש פקק של 2 ק"מ עד לתאונה (והאמבולנס כמובן לא יכול להשתחל כמו האופנוע) תחשבו על כל ההלוויות שיהיו מדי שבוע על מצפונכם האישי. זה שווה להתייחס ככה לכל הכוננים הצדיקים?
ואם ל"ע בטעות בטעות ורק בטעות אחד האיקסים כתוצאה מכך תהיה לא פחות מאשר אמא? הייתם מוכנים לצלם אותם 1000000000 תמונות מכל הזוויות ובלבד שאחד האיקסים לא יהיה ח"ו אמא שלכם. אני צודק? (אהמ)
עכשיו נעבוד אתכם בראש קטן:
רוצים לבדוק אם שווה להשאיר את האיחוד?
יש דרך מאוד פשוטה לבדוק.
תשוו את מס' האיקסים שמד"א גרם בחודש לעומת מס' האיקסים שהאיחוד גרם בחודש.
יופי.
עכשיו נניח שהאיחוד באמת גורם ליותר איקסים (לפי דברי אחד המגיבים שהם מפריעים בשעת העבודה)
קחו את ההפרש בין האיקסים שמד"א גרם לאיקסים שהאיחוד גרם בחודש ותשוו אותו עם מס' האנשים שהאיחוד מציל בחודש.
אני מניח שכולכם תסכימו איתי שאני לא מגזים אם התוצאה תהיה 10:1 (איקס אחד לעומת חיי עשרה אנשים שניצלו)
אז מה אתם מעדיפים לראות? הלוויה אחת בחודש או עשר הלוויות? משפחה שכולה אחת בחודש או עשר משפחות שכולות?
אז איפה ההיגיון??? ברח ברגע שאנשים מסוימים ממד"א חיפשו איך להגדיל את הקופה?
אשמח לקבל הסבר משכנע...
כל הישועות!
*אגבב.ש.
מצטרף לגמרי להערה של שלמה.
אני מצטער אם אני נשמע תקיף. אני לא כזה.
בבקשה בבקשה*^שלמה-בת-ים^*
אל תדבר על זה עם זוהר. אני קצת מצטער שסיפרתי, ממש אין שום סיבה לדבר איתו על זה.
הוא לא רוצה להיות ראש צוות, אין לו זמן לזה, אך מכיוון שאין מישהו אחר- יוצא שבפועל הוא הראש צוות, הציוד לא נוגע אליו בכלל. הוא באמת בן אדם נשמה.
קיצור, אני מעדיף שלא תדבר איתו על זה, ויש לי סיבות.
(ואני לא מנסה לברוח, פשוט זה לא דברים שצריכים להכתב כאן, זה פשוט סיפור מאוד ארוך של הצוות שלנו עם מד"א, אנחנו עובדים על זה)
תעשה לי טובה ואל תכנס לזה...
בכל מקרה, דעתי כרגע נשארת אותו הדבר, אני לא מזלזל באף אחד שבא להציל חיים באמת, ואני גם יודע לומר תודה למי שעוזר לי לעשות את זה.
אני לא מתחנף לאף אחד, נכנסתי להתנדבות נטו להצלת חיים. מהנקודה הזאת אני יוצא, ולנקודה הזאת אני חוזר.
אוקי, חוזר בי. לא אדבר איתו.אהוד
בהצלחה בהצלת החיים.
אני אהייה מה שאני רוצה להיות!אהוד
גם אם זה חילוני.
פשוט טימטום לפתוח ניק חדש, רק כדי להגיד שטויות...
אני אגיד לכם ת'אמת...יש דופק??
בס"ד
אני עוקב פה אחרי התגובות וזה פשוט עושה לי רע!
בסופו של יום כל הגופים ולא משנה איזה באו במטרה אחת להציל חיים!
נכון יש את האנשים שלא באים באמת להציל חיים... אבל בכל מקום יש את המושחתים....!
אני אישית מכיר אנשים מכל המגזרים (חילונים, דתיים לאומיים, חרדלים, חרדים, ערבים ,שמאלנים, ימינים וכו')
כל האנשים האלה ללא יצא מן הכלל באים במטרה אחת, להציל חיים, וכל אחד עושה את זה בדרך שלו-
בדרך שהוא חושב שהיא הדרך הנכונה...
ולראות את כולכם רבים פה מי הצודק ומי הרג פחות והציל יותר המצב הזה איך לומר... עצוב -במצב הזה מאוד עצוב!!!
מה אני אגיד, ירדתם פה לפסים אישיים ושכחתם דבר אחד חשוב, לכולנו יש מטרה אחת!
האם המטרה מקדשת את האמצעים? לכל אחד יש את תפיסת עולמו האישית ואיך אומרים "...שבעים פנים לתורה..."
וכל אחד לפעמיים רואה דברים באופן שונה אבל זה לא אומר בהכרך שהוא טועה... ממה שהולך פה זה נראה שכל אחד בא מקובע לראש מסוים ולא באמת בא לקבל מה שהשני אומר (לא משנה מה הוא יכתוב) אלא הוא בא להראות כמה שהשני טועה!
אני באמת מציע לפני שמישהו פה מגיב שינשום עמוק ויחשוב, למה הוא מגיב עכשיו? מה זה יתן?
בהצלחה לכולם בהצלת חיים!
נ.ב.
אני לא כתבתי את דעתי בנושא, אולי בהמשך אני אכתוב נראה כבר...
--
"עלינו על מוקש צעק אז הפצוע אני כאן לצידך ענה לו החובש"
תסתכל מעט על מה שכתבתי*^שלמה-בת-ים^*
ממש לא ירדתי לפסים אישיים, ההיפך, אני אמרתי שלא באתי להחניף לאף אחד או לראות את הגרוע שבאחרים, אני באתי להציל חיים.
אהוד, תודה. בהצלחה גם לך.
שבוע טוב
ראשית,תתבייש על הביטוי. שנית,מי דבר על הצלת חיים מעדינה
הצלת חיים מיידית?! אלא על ובעיקר על השהייה המשותפת בזמנים שאין בהם קריאה אלא המתנה .יש מקרי םשבהם המתנדב לא הכרחי ואל תזלזל בהלכה ובגדולי ישראל. יש ארגונים נוספים שאפשר להתנדב בהם. "הצלה" הוא הקרוב למד"א. ויש את זק"א, שגם עוסק בהצלת חיים, איתור נעדרים, עזרה ראשונה וכבר מזמן אינו רק זיהוי גופות(גם כיום הוא מונע נתיחות מיותרות כשאין צורך ומפנה לבדיקה חיצונית אם זה מספיק וסייע לרבים גם בחו"לך למנוע נתיחת יקירם)וכו' וכו'. קשישים, עולים חדשים, חינוך מיוחדארגוני חסד של הסעת חולים בהתנדבות, חלוקת מזון וכו' וכו'. ומי שרוצה הגשת עזרה רפואית ,ציינתי בדוג' הנ"ל.
צוחה על סגנון ההקלדה שלך. אני חושבת עליך לחזור בך
סליחה,תגובתי כוונה לאהוד בכינוי מסוים, אך לדון לכףעדינה
זכות, אולי לא התכוון, והאצבע הקלידה מהר
וואו, כמה שאת לא מבינה....אהוד
ראשית, אף אחד לא דיבר כאן על זק"א.
שנית, "הצלה" זה ארגון שרובו פסה מהעולם. יש כיום ארגונים בעלי צליל דומה.
ולבסוף, המתנדבים לא הכרחיים?
הצחקת אותי! לא משנה אם זה מתנדב מד"א/איחוד הצלה/עובר אורח, כוח אדם זה תמיד משהו שנעזרים בו.
מה שאני כתבתי, זה שלרוב המתנדבים של איחוד הצלה, לא מגיעים כדי להציל חיים אלא בשביל הלהצטלם והאקשן. אבל זה לא אומר שלא נעזרים בהם בכלל!!!
...ב.ש.
"רוב המתנדבים של איחוד הצלה, לא מגיעים כדי להציל חיים"
עד שח"ו ל"ע יום אחד אמא שלך תחנק וייקח לאמבולנס הקרוב 25 להגיע והכונן שייתן מענה בתוך דקה וחצי יציל את חייה של אמא שלך. רק אז תתחיל להוקיר את המתנדבים שעושים עבודתם קודש להצלת אמא שלך 24 שעות ביממה?
אולי כדאי לפרסם לכל הכוננים את הכתובת שלכם שלא יגיעו לשם במקרה כזה^ כי ממילא הם באים "רק כדי להצטלם" ואז תזיל קצת יותר מדמעה אחת על הדברים שאמרת.
שלא נדע ולא נצטרך.
אבל אם ח"ו תצטרך-אתה תברור פעמיים ושלוש את המילים שלך.
כל הישועות!
בכל האזור שלי, אין כונני איחוד הצלה כלל.אהוד
כך שכתובת ביתי הפרטי, אינה רלבנטית.
כל ראשי הצוותים אצלנו בגיזרה, החליטו שלא להיכנס לפוליטיקה הזו.
ושים לב, לא אמרתי שלא מסתייעים בהם. אני מדבר על הסיבה בגללה הם מגיעים לאירוע!!!
מצד שני, את הודעות הכוננים הם מקבלים ממד"א, ויוצאים לאירוע ככונני מד"א, ובלעדי אישור מד"א לסריקת התדרים של הקשר, הם היו עבריינים, כך שאם כונן איחוד הצלה יטפל בי או במי מבני משפחתי, אסתכל על המגן דוד האדום שבו, ולא אבדוק בציציותיו (שבחוץ, סייפטי כבר אמרנו?).
תגובה:בזווית חדה
בס"ד
חברים וחברות יקרים.
הנושא הזה של מכתב הרבנים מצריך התייחסות מעמיקה.
אנסה לענות על הנושא, לפחות חלקית.
א. המכתב הזה הוא פוליטי לחלוטין. אם תסתכלו בכתבה שלמטה מnrg, תראו שגם בין הגופים החרדיים יש מכתבים כאלה, עליהם חתומים הרבנים עצמם.
ב. המכתב הזה מיועד כדי שהצלה יריווחו כותרות, הרי הצלה בעצמם רוצים שמתנדבים שלהם יתנדבו במד"א כדי שתהיה להם הכשרה.
ג. האם הרבנים יודעים מה המצב במד"א? לא. הם שמעו את זה מהעסקנים שלהם.. בנוסף, הם מתבססים על הנחת היסוד שהצלה אכן יכולים להוות תחליף למד"א, הנחה שכמובן מאליו אינה הגיונית.
ד. אכן יש בעיות שצריך להתמודד איתם, ואכן עושים את זה, תסתכלו בכתבה הזו:
הכתבה בnrg.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/214/284.html
כולם מזומנים להצטרף ליוזמה:
mdados101@gmail.com
אגב, בעז"ה תהיה מסיבת פורים נפרדת שמחה וכשרה למתנדבים דתיים עוד שבועיים.. כולם מוזמנים להירשם אצל רכזי המתנדבים..
לאהודענבל
קודם כל חרדים הם לא טיפשים זה שאתה לא מסכים איתם לא נותן לך זכות לקרוא להם ככה. וחוץ מזה גם לפי דעתי עדיף שיהיה משמרות נפרדות כי אם אתה שם בן ובת ביחד הסיכוי שהבן יהיה מרוכז כולו בהצלת חיים הוא קטן אז לא עשינו בזה כלום ודבר שני מה רצית שהחסידים ייתנו לו למות?! בעניין הזה אני מסכימה עם ב.ש. אם היא כבר עלתה אז אין מה לעשות אבל מלכתחילה עדיף משמרות נפרדות
שטות גמורה!!!אנונימי (פותח)
"...אם אתה שם בן ובת ביחד הסיכוי שהבן יהיה מרוכז כולו בהצלת חיים הוא קטן..."
עם כל הכבוד, גם בנים("עם כל החסרונות שלהם") שנימצאים במקרה יודעים להגיד "עד כאן"-ולא להתייחס לבחורה שאיתם!!!ושאף אחד לא יגיד שזה לא אפשרי, כי אני מדבר מנסיון של 3 שנים במשמרות מעורבות-זה לא מפריע במקרה עצמו!!!
הבעייה היא בזמן שאין מקרה: כשמשעמם והיחידה שאפשר לדבר איתה זה המתנדבת נוער הנחמדה שלידך... וזה כבר תלוי בכל מקרה לגופו(אם מפריע-או לא) ושכל אחד יחליט לעצמו אם מתאים לו.
בהצלחה!!!
לא אמרתיענבל
שתמיד אבל הרבה פעמים זה ככה. תחשוב אם אתה במשמרת מדבר עם המתנדבת ובאמצע קוראים לכם לאירוע הדיבור שדיברתם לא יפריע לך? אם כן אז יכול להיות שאתה באחוז שלא דיברתי עליו וכל הכבוד על ההתגברות!
רואים שאת בת.. לא מבינה מהחיים שלך ..נ.מ.ל
צאי מהסרט הנורא שאת חיה בו. בנים הם אנשים שיכולים לשלוט בעצמם, הם לא בהמות!
נכון שהיא בתב.ש.
אבל מה הקשר לא מבינה מהחיים שלה.
פה זה דבר יקר. שמור עליו.
נכון. בין מקרה למקרה ולפעמים גם בפינויים יש הרבה בעיות.
אבל במקרה עצמו בשעת פעולה הדבר לא מפריע לעבודה. בטח שלא בצורה משמעותית.
ואווו...אני גם רוצה להביע דיעה!*#&למה?!*#&
אוקיי...אממ...יש לי משו לומר-
אולי אפשר פשוט בזמן ההמתנה בחדר מתנדבים לא להיות ביחד (אני אישית יוצאת אם יש בנים בחדר)
אבל בזמן המקרה- ברור שאין בעיה..אתה כל כולך מרוכז במקרה, והאדרנלין מנקה את הראש, זה כל המטרה שלו!
כמובן אולי עדיף צוות נפרד..אבל אפשר פשוט לעשות עם אחים או משו (אני ואבא שלי תמיד ביחד באמבולנס..וככה אין בעיה של נגיעה, אנחנו מין מקשרים בין הבנים בצוות, לבנות)
אז חבר'ה...מה אכפת לכם מה הם באים לעשות או לא- כי זה באמת סתם פוליטיקות..תשאירו את זה לזקנים!
אנחנו מתכוונים להציל חיים, לא?
יאללה..בלי לבזבז זמן על כעסים ודיבורים פוגעים מיותרים. כולנו יהודים.
לא אמרתי שאתם בהמותענבל
ויכול להיות שאני טועה אבל אני יודעת שעצם השהייה המעורבת יכולה לגרום להמון בעיות גם הלכתיות וגם מוסריות למשל בעלה של דודה שלי בגד בה עם מישהי שהוא הכיר במד"א ולמרות שפה אני מניחה שלא מדברים על אנשים נשואים זה עדיין יכול ליצור בעיות
זה שאתה מכיראליש123אחרונה
אחד שלא עמד ביצר זה לא אומר שכולם ככה
ברור שאין גדר לעריות
אז מי שלא חושב שיש לו כוח להתמודד עם זה שלא יכנס לזה מלחכתחילה
מי שמגלה אחרי שהוא התחיל להתנדב שיש לו ממש בעיה עם היצר אף אחד אחד לא מכריח אותו להישאר...
תגידו רגעעלמת חן
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
תתקשר אליהםפתית שלג
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
או שאני לא יכול להתנדב אז?
תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה