בהקדמה למסילת ישרים כותב הרמח''ל שהוא לא בא לחדש משו ...אבל פשוט כשאדם יודע משו אי שם במוח זה לא כמו שהוא קורא את זה ובוחן את זה מיכול הכיוונים אז זה הופך למשו יותר ''חי''..אז רציתי קצת לחזק אצלי נקודה מסויימת שמין הסתם כולם שמעו אותה מלא פעמים..אז אני לא בא לחדש אני רק מישתדל להיתחזק לי..אני מנסה לגעת קצת בקטע לא של הכניסה לעבודת ה', אלא על שלב יותר מאוחר שאדם כבר ניכנס קצת וטעם קצת...זה מצב שבוא אדם הצליח והוא מרגיש באיזה מצב יופי הינה עשיתי הצלחתי אפילו הקרבתי בשביל זה הרבה מאד...מה עכשיו ? וגם המצב כרגע הוא מאד רגיש שאתה צריך להשאיר את עצמך איפה שאתה ואם קצת סטיה אתה יכול להיסחף למטה ממש!!!וכל ירידה קטנה ניראת לך פיתאום כאילו זה נפילה לגמרי אתה לא רואה דרך יציאה,אבל מיצד שני אני יודע את האמת זה לא מצב שאני תקוע בין שתי עולמות אני מודע למצב....אז בוא ניראה מה רבי נתן כותב לבנו ואיך זה מגיע אלינו:
''מה אומר לך בני הלא אתה רואה בעיניך בכל יום ובכל עת הבל העולם,איך הכל הבל,ואת כל העמל אשר נעשה תחת השמש עם כל אחד ואחד ,וכבר צעקו כל הצדיקים וגם רבינו שהעולם מטעה אותנו!ואם אנו יודעים את כל זה!!!אעפ'' כן אמת הוא אמת!כי האמת הוא אחד ואי אפשר לשנות את האמת,ומי שרוצה להיסתכל על האמת הוא יראה רק את האמת,ועל זה יש להודות לה' על זה שאנחנו יודעים ביכלל את האמת שזה דבר ניפלא מאד!וצריך להחיות את עצמו אפילו בנקודה בעלמה שזכה להיות מיזרע ישראל(לדעת האמת)ואם לא היינו שומעים מימנו את התורה של אזמרה לאולקיי בעודי דינו,כי יש בו די להחיות את עצמנו בתורה הקדושה כל פעם''...
אז גבירותיי ורבותיי רבי נתן אומר לנו בשם רבינו שהמצב בוא אנו נימצאים זה מצב של ידעת האמת אני יודע שזה האמת..אבל זה קשה כי העולם וזה ככה וכו' העצה זה אזמרה לאלוקיי בעודי צריך להיות כמו מנוע שכל הזמן מיתחדש לעשות היתחדשות שעבודת ה' לא תהפוך לנו לאיזה משו יבש !רבינו מלמד אותנו איך המנוע עובד ואיך לתפעל אותו שלא יכבה כי רק ככה עוברים את העולם הזה!אשרינו חברה אני מאחל למי ששרד את הקריאה עד לכאן
שהמנוע שלו יפעל בשיא העוצמה ולא יכבה ויחלש! ח''ו!!!אשרינו
(צדיקה אחותך, שם, שם)