תגידו זה פורום לדתיים?אנונימי (פותח)

מוזר, לא ידעתי שמותר לדתיים לשמוע שירים חילונים? שמעתי שיש כזה דבר שירי עגבים (שירי אהבה ושירים שמדברים על מה שבינו ובינה), כשאמרו לי מה יקרה למי ששומע שירי עגבים הלב שלי זז קצת הצידה. גם קול של נשים, שמעתי שזה לא טוב לשמוע, אמנם יש רבנים שמתירים את זה אם לא מכירים את האשה, ואם זה לא עושה הרהורים, אבל בכל זאת למה לחפש קולות כשיש כל כך הרבה שירים דתיים ועל איכות? ועוד למה לפרסם את זה שאתה חוטא? לא חבל להכפיש את הציבור שלנו? לא פלא למה אחרי זה קוראים לנו "מזרוחניקים"?! חבל שזה מה שהציבור שלנו מציג!!! אוף אבא למה הבנים שלך לא מרגישים את החסרון שלך? למה אשתך מכפישה את עצמה בצואה במקום להתקשט לכבודךולהתגעגע אליך? למה מה שמעניין אותנו זה לא קדושה טהרה, בית המקדש? חבל שהציבור שאמור להיות הכי בעניין של גאולה (שיש בו ב"ה המון אנשים שפועלים לקירוב בגאולה), מרחיק אותה ע"י כל מיני חטאים.

כל מי שמעוניין לראות את הגאולה ואת אור ה' שיזרוק את השטויות, שיברך מכל מה שמרחיק אותו ולו במעט מהקדוש ברוך הוא, ויתחבר לקדושה, זה לא אומר שצריך להיות אנשים אפים, זה לא אומר שצריך להפסיק להנות, אדרבה אפשר להתחבר לקדושה, להתחבר לפשטות, לתמימות האמיתית, אין לנו מושג עד כמה אפשר להנות מהחיים מהפשטות וכל השאר,

ב"ה הקדוש ברוך הוא נתן לנו אנשים קדושים שמספקיםלנו שירים של קדושה של טהרה, של רצון להתקרב לה', לברוח מכל השקר, יש את השירים של ביני מלאי פשטות תמימות, יש גם את סיני, את רונן חזיזה, שווה לנסות, לנסות לברוח מהציניות של הרחוב, תחשבו שהיה אפשר לקום בבוקר ולחייך לכל אחד ברחוב בלי להתבייש! תראו שאתם לא מסוגלים! רחוב מלמד אותנו להסתגר בתוכנו,היות אגואיסטים. אם נעבוד על עצמנו קצת, פתאום נחייה חיים הרבה יותר טובים. יהיה הרבה יותר קל לעבוד על המידות, לא מתבייש לחבק את החבר אפילו סתם, בלי שום סיבה...

קיצר תצעקו

ה' הוא המלך

תראו לאבא שכל מה שמעניין אותכם זה לעבוד אותו, תשקיעו בארץ ישראל, בתורה, ותברחו מהטומאה. אשריכם חברה.

הדברים נאמרו גם בישבילי. כולנו צריכים להתחזק. "אין צדיק בארץ אשר לא יחטא".

שבוע טוב!!!!!!!!!!!

חברה אני אוהב אותכם.

נמאס לי מהדיונים האלה...הבעטליר החמישי

אני מצטט:"למה לחפש קולות כשיש כל כך הרבה שירים דתיים ועל איכות? ועוד למה לפרסם את זה שאתה חוטא? לא חבל להכפיש את הציבור שלנו? לא פלא למה אחרי זה קוראים לנו "מזרוחניקים"?! "

אז כמה דברים:

א.צא מהסרט. אני מכיר את ביני ושיבי ואת כל החברה'. אבל זה לא מספיק. לצערינו אין מספיק מוזיקה דתית על איכות.

ב. אין זה חטא. תלמד קצת הלכה לפני שאתה אומר שטויות. אני יודע שהרב עובדיה פסק בשו"ת "יביע אומר" שמותר ושהוא בעצמו שמע את "אום כולתום" (אחת מוסלמית). תן לי ספר עם פסק הלכה שאסור, בסדר?

ג. גם אם אתה צודק, אנחנו לא צריכים לעשות את זה בשביל שלא יקראו לנו "מזרוחניקים", בסדר?

ואני לא אומר שזה טוב לשמוע מוזיקה לועזית, אני רק אומר שצריך להפסיק להגיד דברים לא נכונים.

נ"ב: הכותרת שלך ממש בוטה ולא קשורה. תרגיע.

יש גם פורומים לקדיחות.עין הקורא

פריקט השט"ות או נסיו"פ.

בהצלחה!

למרות שבעיקרוןשמחה ואמונה

באמת לפי ההלכה אסור לשמוע מוזיקה, אבל בגלל שזו גזרה שהציבור לא יכול ללעמוד בה מקילים לפחות במוזיקה חסידית.. לפחות בשירי ארץ ישראל.. לפחות לפחות לפחות לא יודעת איפה זה נגמר..

גם לי לזה קשה אז אין לי זכות לבוא ולומר כלום.. אבל סתם שתדעו שיש למה שהוא אומר מקור..

מי שרוצהעין הקורא

להחמיר על עצמו ולשמוע רק סיני ביני שיבי ליבי מיקי וקיקי

תבוא עליו ברכה.

באמת אני מאוד מעריך את זה.

אבל מכאן עד לבוא ולהגיד שמי ששומע גם דברים אחרים הוא לא דתי -

המרחק גדול.

מאוד גדול.

ובינינו - אני די בטוח שציוני גאה לא מנגן ברמה גבוהה מדי,

יען כי עד היום כל נגן שפגשתי שעבר את רמת ה Am Dm

לא נשאר רק במוזיקה הדתית מקורית בלבד.

ויש לזה סיבה טובה והיא -

המוזיקה הדתית רדודה.

נכון, אני מאוד מצר על כך, אבל גהו המצב וזמרנו.

ומכאן כל אחד יעשה את הבחירה שלו:

לשמוע ולנגן מוזיקה טובה גם אם המקור שלה הוא לא מבת עין,

או לשמוע רק דברים מסוימים.

אבל כל אחד צריך לכבד את הבחירה של השני

ולדעת שזה שהוא מחמיר - לא עושה את השני פחות דתי.

אגב

יש כמה שירים של ביני שאני ממש מזדעזע לשמוע אותם בגלל

הגוון הלא ראוי לדעתי שהוא הכניס במילים מהמקורות.

אז מי יודע -

אולי עדיף לשמוע שירים של גויים באנגלית

מאשר לשמוע שירי אהבה במסווה של רוחניות ופסוקים.

מי שרוצהעין הקורא

להחמיר על עצמו ולשמוע רק סיני ביני שיבי ליבי מיקי וקיקי

תבוא עליו ברכה.

באמת אני מאוד מעריך את זה.

אבל מכאן עד לבוא ולהגיד שמי ששומע גם דברים אחרים הוא לא דתי -

המרחק גדול.

מאוד גדול.

ובינינו - אני די בטוח שציוני גאה לא מנגן ברמה גבוהה מדי,

יען כי עד היום כל נגן שפגשתי שעבר את רמת ה Am Dm

לא נשאר רק במוזיקה הדתית מקורית בלבד.

ויש לזה סיבה טובה והיא -

המוזיקה הדתית רדודה.

נכון, אני מאוד מצר על כך, אבל גהו המצב וזמרנו.

ומכאן כל אחד יעשה את הבחירה שלו:

לשמוע ולנגן מוזיקה טובה גם אם המקור שלה הוא לא מבת עין,

או לשמוע רק דברים מסוימים.

אבל כל אחד צריך לכבד את הבחירה של השני

ולדעת שזה שהוא מחמיר - לא עושה את השני פחות דתי.

אגב

יש כמה שירים של ביני שאני ממש מזדעזע לשמוע אותם בגלל

הגוון הלא ראוי לדעתי שהוא הכניס במילים מהמקורות.

אז מי יודע -

אולי עדיף לשמוע שירים של גויים באנגלית

מאשר לשמוע שירי אהבה במסווה של רוחניות ופסוקים.

לא נכון.הבעטליר החמישי

אמנם נכון שאסור לשמוע מוזיקה (סוטה מח.), והקלו לשמוע כי .1. אנחנו בדור של מרה שחורה .2.עצם האיסור היה רק בצרוף יין .3.אנחנו שומעים את השירים בטייפ.

אין שום היתר של "מוזיקה חסידית". ובכלל, מה זה מוזיקה חסידית בעינייך? קראת את הכתבה על חיליק פראנק ב"בשבע" השבת? הוא אומר שאין הבדל בין המוזיקה של שוואקי למוזיקה של שלמה ארצי. למה שמוזיקה של מי ששומר מצוות שבין אדם למקום (ולכי תדעי מה ה"בין אדם לחברו" שלו) תהיה יותר טובה ממי שעדיין לא שומר?

איזה היתרים...דוסית גאה!

כל אחד חושב שהוא הרב עובדיה ומתיר לשמוע שירת נשים וכל אחד פה חושב שהוא המבין הכי גדול במוזיקה ובמוזיקה יהודית יש רק Am ו-Dm...

צאו מהסרט.

אתם מטמאים את הנפש שלכם כל פעם שאתם שומעים שיר אהבה ולא משנה באיזה שפה הזמר מדבר.

בואי נתחיל מזה שאני מבין במוזיקה יותר ממך, בסדר?הבעטליר החמישי

ה am והdm באו להביע רק שהמוזיקה הדתית היא רדודה ברובה. זוהי עובדה. תשאלי כל מורה בבי"ס למוזיקה. גם דניאל זמיר (מנהל ב"יס דתי למוזיקה מזמור) יגיד לך את זה.

לא אני מתיר לשמוע שירת נשים אם לא יודעים איך הזמרת נראית, אלא הרב עובדיה. את לא יותר "דוסית" ממנו. תני לי מקור לכך שהנפש שלי תטמא אם אני ישמע "שירי אהבה" (אם לא מבינים ת'מילים). אני הבאתי פסקי הלכה ברורים שמותר.

חוץ צזה שאתם מתערבבים עם הדיון: 1. אין שום בעיה עם עצם שמיעת שירים לועזיים או חילוניים. 2. לשמוע שירי עגבים יש בעיה רק אם מבינים את המילים. 3. שירת נשים בעיתיית אם יודעים איך הזמרת נראית .

סליחה על התקיפה, אני פשוט מתעצבן כשמדברים ולא יודעים על מה מדברים.

לא הבנתי מה אתתה מנסה לומר..שמחה ואמונה

שמותר או אסור?..

לא קראתי עולם קטן,אבל מה שאני כן יודעת זה שבילקוט יוסף של הרב עובדיה כתוב מפורש[אני קראתי] שאסור לשמוע שירים[לספרדים] ואם כבר אז שירים חסידיים של זמרים כשרים..

אתה צודק שהיו אי אפשר לדעת מי כשר ומי לא.. אבל מבחינת הגדרות זו ההלכה..

מה שכתוב בסוטה זה יפה וחשוב, אבל הגמרא לא נקבע להלכה..

ורק שאלה אחרונה..

למה אתה חושב שאתה מבין  יותר מבין ממנה? אתה מתעצבן כשמדברים ולא יודעים על מה מדברים?.. כאילו שמשהו באמת יודע משהו.. אנחנו חושבים שאנחנו  יודעים.. בסוף אנחנו מגלים שאנחנו לא יודעים כלום..

התכוונתי לומר שמותר בהרבה מהמקרים.הבעטליר החמישי

לומר את האמת? דבר ראשון שעשיתי לפני שהגעתי הבייתה היה לפתוח את הילקוט יוסף. ובאמת מאוד הופתעתי, כי אני ראיתי במו עיני בשו"ת יביע אומר הפוך.רציתי להסביר שזה בגלל שהספר הוא של הרב יצחק יוסף, בנו של הרב עובדיה, והוא לעיתים נדירות אכן חולק קצת על אביו. אך אח"כ ראיתי שהם לא ממש חולקים. מה שכתבת לא מדויק בכלל. לא הוזכר כאן זמרים כשרים/יהודים/דתיים! כתוב רק שהמילים צריכים להיות לה' יתברך= מילים כשרות. אם מוזיקה לועזית (עם מילים נורמאליות או בלי מילים) מעוררת לעבודת ה' אז סבבה! (יש מוזיקה כזו! ואני לא מתכוון רק למתיס'יהו). נכון שהמחמיר תע"ב, אבל אנו בגדר ההלכתי הבסיסי עכשיו, אז הנה לשונו (אני מקצר):

"המקילים בשאר ימות השנה לשמוע מטייפ שירות ותשבחות להשם יתברך, כל שאינם דרך קלות ראש והוללות, יש להם על מה שיסמוכו אף שהם מלווים בכלי נגינה. ואף בניגונים שאין בהם מלים של תשבחות להשם יתברך, אלא ניגון בלבד, כל שמתעורר על ידי זה לעבודת ה' יש להקל. והמחמיר תבא עליו ברכה. וכל זה בשומע דרך הטייפ, אבל בכלי שיר ממש, יש לאסור כשלא במקום שמחת חתן וכדומה. ומותר לשורר שירות ותשבחות בפיו, אפילו במשתה יין"... (מה שאמרתי)

ובעניין קול באישה:

"קול באשה ערוה, ולכך צריך להזהר משמיעת קול זמר של אשה. ואם שומע דרך הרדיו או הטייפ ואינו מכיר את המשוררת, אין בזה משום קול באשה ערוה. אבל אם יודעה ומכירה, אף שאינו רואה אותה בשעה שהיא משוררת, אסור. ונכון להחמיר בזה אפילו אם ראה צורתה בתמונה בלבד. ויש מתירים ברדיו וטייפ אפילו במכירה."

ברוך ה' עכשיו זה היה מתוך בירור אמיתי, ולא מתוך שמועות לא מבוססות.

-------------------

נקודה עקרונית - (אני חושב שלא התכוונת לזה, אבל בכל זאת) ברור שהגמרא קובעת להלכה! למה נראה לך לומדים רק גמרא בישיבות? נכון, צריך היקף בגמרא ובראשונים על הגמרא. וברור שאי אפשר לפסוק משם בראיה מצומצמת, אבל בראיה רחבה -ממנה פוסקים את ההלכה.

---------------------------------

(נ"ב אחרון: נכון שאני לא יודע כלום לעומת ה' יתברך. אין שאלה בכלל. זה מאוד יפה כל החסידות הזו. אבל אדם צריך לדעת מה הוא שווה וכמה הוא יודע. זה התחמקות משאלות נוקבות ה"אני לא יודע כלום" הזה. אם אתה לא יודע כדאי שתתחיל ללמוד.)

תושלב"ע.

תפסיקו להמציא החמרות!!!!!!1אנונימי (פותח)
טוב, אז גם לי התחדש..שמחה ואמונה

דווקא את  מה שאתה ציטטתה אני לא זוכרת..

אבל שוב, אני לא מסכימה איתו, אבל כן יש לו בסיס לדברים אז תבטלו אותם..

תודה

שונא דוסים מפגרים שחושבים שכל האמת אצלם!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
אתה כ"כ דוס מפגר שחי בבועה ולא מבין מהחיים שלואנונימי (פותח)

אתה כ"כ ילד קטן (מן הסתם אתה איזה חמוש סתום) רואים שאתה חי בסרט ולא מבין כלום

מה לעשות ששירים דתיים פחות על רמה ופחות יפים (לפחות בעיני)???? תפסיק לחשוב שכל מה

שלא קשור לתורה הוא לא טוב!!! התורה היא דבר מרכזי בחיים אבל היא לא הכל!!!!

יש חיים חוץ מזה!!! הרב עובדיה אומר ש.... מ ו ת ר!!!!!!! לשמוע שירי נשים בתנאי שאתה לא יודע איך היא נראית ואתה לא מכיר אותה, אז........ תסתום כי אין לי כח לענות למעפנים לאללה

וואו וואו,מה קרה פה??!!מירב!!
גם אם את צודק, זו הייתה התקפה חברת פרופורציה.הבעטליר החמישי

הכוונה שלו הייתה טובה.

ואני חייב להגיד שאני חולק עליך לגמרי. מזותומרת "יש חיים חוץ מזה"? "התורה היא לא הכל"?

אם אתה רוצה- באישי, כי אין לי כח להתווכח ככה עוד פעם.

הרב עובדיה אומר הרבה דברים.דוסית גאה!

אתה מקיים את כולם?

הוא גם פסק שצריך לקום לפחות פעם ביום להורים, אתה מקיים את זה?

הוא פסק שאסור לנבל את הפה ולהשבע, בחיים לא נשבעת או קיללת?

תפסיקו לקחת את הפסקים שנראים לכם ותתחילו לקיים גם את מה שלא נראה לכם...

ואסור!!!!!!!!! לשמוע שירי אהבה אפילו בלועזית כשלא מבינים את המילים!!!!!!!!!

ועוד דבר, תפסיקו לחוש שאתם יודעים הכל ויש לכם את הרשות לרדת על אנשים אחרים.

סורי אם התעצבנתי פשוט עפו לי הפיוזיםאנונימי (פותח)

אבל בשיא הרצינות אתה כ"כ סגור!,ול"דוסית גאה" התשובה שלך כ"כ לא קשורה פשוט רואים שכתבת אותה כי הרגשת שאת חייבת להגיב בתור ה"דוסית הגאה" יש הבדל בין להחמיר ובין להקל

אם אני לא מקיים את הפסקים שלו כי אין לי כח זה לא אומר שדברים אחרים שמותרים לא מותרים!!!

ותקלטי שמותתרררררררררררר!!!!!!!!!!!לשמוע שירי אהבה ,אם את חושבת אחרת תראי מקור ותסבירי למה! ולנריה יעקב גם לי אין כח להתווכח איתך, אבל מה לעשות שזאת ראייה מצומצת ומי שאומר אין לי אלא תורה אפי' תורה אין לו??? תורה היא חלק מהחיים שה' נתן לנו,איפה כתוב שהיא המטרה?????????????????????????????????????????????????????????????????.

גבגבר, הבהרת את הנקודה.עין הקורא
לא קשור אם אני מקיים את מה שהוא עושה או לא.הבעטליר החמישי

העניין הוא שאי אפשר להגיד שמשהו מסוים הוא חטא כל עוד יש היתר.

ומלבד זאת, ראוי להזכירעין הקורא

שהשרשור נפתח בהתקפה דוקא מצד ה'דוסים' כביכול...

דווקא את זה אני לא בטוח שהיית צריך להזכיר.הבעטליר החמישי
תסלחו לי מאוד...שירה חדשה~

קודם כל- פעם ראשונה שאני נכנסת, אז נעים להכיר.

אחר כך- תסלחו לי, אבל היה פה משו ממש לא יפה, שלא לומר מגעיל!!!

בסך הכל מישו פה העיר שלא נראלו כל השטיות ששומעים היום, (ויש לא מעט, ולמי שפקפק- אני יודעת יפה מאוד על מה מדובר)

והפכתם את זה למתקפה נגד כלל הדוסים.

מה זה כל השטיות האלו??

ומר "גברבר" תסלח לי מאוד, אבל יש דברים שצריך לשמור בבטן!!
קודם כל- אתה מכליל פה ציבור שלם, וזה גרוע!!!

חוץ מזה- הדברים שאמרת על "דוסית גאה" היו מגעילים ומקושקשים.

הדברים שלה היו מאוד מאוד קשורים- אם אתה מקיים את הפסק של הרב עובדיה בשירת נשים, אתה מחוייב גם לפסקיו האחרים-ניבול פה וכו'.

וכל הברבור הזה על שירי האהבה- מותר או אסור-פשוט מיותר. אסור באופן מוחלט בעיקר בגיל הצעיר יותר, וגם אם זה לא אסור מבחינה הלכתית- מבחינה נפשית זה הורס את הנפש ומטמא אותה לגמרי, ועל זה אין על מה להתווכח. ודרך אגב- נכתבו על זה המון פסקים (שכולם בערך לאותו כיוון).

ובסוף- בהחלט כתוב שהתורה היא מטרה, כל מטרתינו בחיים היא לקיים תורה ומצוות, ומתוך זה להגיע לשלמות העולם.

והכי הכי בסוף-מה רע בלחיות בבועה?? אפשר לספר לך שמי שחי בבועה מבחינה דתית, שומר על עצמו הרבה יותר?? הנה, הציבור החרדי-חיים בבועה, ולא תמצא אצלם אפילו "ערס" אחד!!! והנה אנחנו, שפתחנו את עצמינו לעולם, תראו כמה "ערסים" או איך שלא תקראו לזה, יש לנו בציבור, אז בבקשה אל תזלזלו ב"לחיות בבועה" כי גם כשיש בזה חסרונות, יש בזה גם לא מעט יתרונות.

ויש לי רק עוד בקשה אחת- גם אם אתם מאוד אוהבים שירים לועזיים/ אהבה וכו'-אני מתחננת, אל תכריחו אף אחד לשמוע.לא בכיתה/ ברחוב או בכל מקום.

אני אישית- סובלת מזה מאוד בבצ'פר ואני חייבת לציין- אני בהחלט מרגישה שזה טימא לי את הנפש.

ובאמת באמת בסוף-ששימת זמרים נהדריםודתיים לשמוע (כן, זה לא סותר)

שולי רנד (כן כן, הזייפן הברסלב, יש לו שירים מדהימים!!! תקשיבו למילים!!!)

יעקב שווקי

אברהם פריד

אודי דווידי

בקיצור, לא חסר, רק קצת תחפשו!!! בהצלחה!!

א. אם את מרגישה שזה מטמא לך את הנפש זה לא אומרהבעטליר החמישי

שזה באמת מטמא לך.  גם מוסלמי שחוטא בפעם הראשונה מרגיש ש"הנפש לו נטמאת." אלו הרגשות שווא.

ב. נכון שאני מחויב לכל פסקי הרב עובדיה אם אני הולך לפיו. אבל אם אני עדיין לא מקיים את כולם לא הופך אותי לחוטא כשאר אני שומע מוסיקה לועזית, ולא הופך את מי שהולך לפיו כחוטא. גם אם את אומרת שיש פסקים אחרים. לפיך, הרב עובדיה חוטא בגלל שיש פסקים אחרים? משום מה יש לי תחושה שנפשו של הרב עובדיה הרבה יותר נקיה משלך.

ג. גם אם את אומרת שאסור- תני פסקי הלכה. אני לא אוהב דיבורים באויר.

ד.מה לא מובן? אין לי כח לחזור כל פעם על כל הדברים שלי,  אז כל מי שחולק עלי- שיקרא את כל מה שכתבתי עוד פעם. ואם עדיין לא- בשיחה אישית זה ילך יותר מהר.

מתנחלת קטנה, כמה דברים:עין הקורא

א. כמו שכבר כתבתי, השרשור נפתח במתקפה נגד הפורום, לאמר:

"בכלל אתם דתיים פה?"

ב. מי שמרגיש שזה לא טוב לו - אדרבה, שלא ישמע וכל הכבוד לו!

אבל זה לא אומר שמי שכן שומע עושה משהו רע.

כ"א ימצא את דרכו בעבודת ה', ויש על מי לסמוך בדברים האלה.

ג. ערסים, לצערי, יש בכל מקום. את כבראה פשוט לא מכירה....

אפשר לפתוח דיון מאוד רחב על מה ה' רוצה, בועה או השתתפות,

אבל זה כבר ממש לא קשור לפורום בכלל או לשרשור בפרט.

מתנחלת, תודה על העידוד=)דוסית גאה!

וסתם לידיעתך-בציבור החרדי יש ערסים, והרבה...הרחוב היום נכנס לכל מגזר...

מה השטויות האלה "ערסים"?!דאץ

זכותו של כל אחד לשמוע מה שבא לו.

אל תנסו לבוא לחנך אנשים.

הידעת?!מתו"ש

בס"ד

ישנם דתיים ששומעים לועזית, שירי אהבה, מזרחית (לא עלינו..), שירת נשים וכדומה ובכל זאת הם אנשים יראי שמיים שומרי תורה ומצוות! דעעע |בטון רדיופוני מעצבן|

יודעים מה?שירה חדשה~

עזבו את כל השטיות שלכם.

יש לי הרבה מה להגיב אבל ממש אין לי כוח.

רק בקשה אחת יש לי מכולכם:

בבקשה אל תכריחו אף אחד לשמוע שירים כאלה.

עברתי את זה על בשרי וזה בכלל לא נעים.

(אולי בגלל זה אני גם נורא קיצונית בזה, אבל לא משנה.)

לחברה שלי אסור לשמוע שירים כאלה,

ובכל זאת בנות שומעות בקול רם ובטיפ של הכיתה, ובגלל זה אנחנו עוברות גיהנום.

אני באמת מתחננת לפניכם, אל תכריחו!!!! זו הדרך הכי גרועה!!!!!!

יודעת מה?בת שמש

בסדר. אל תכריחו אותנו לשמוע שירים דוסים!

אצלי באולפנא הנהגתי שיטה כזו:

כל מי שהולך איתי ראש בראש ושם שירים דוסיים בכוונה- יקבל ראש בראש את השירים הכי מזעזעים שאני שומעת, בפול ווליום.

הדיבורים שלכם..הטונים העלו לי אסוסיאציה למשו שקרהטליה

משו שקרה לי אתמול

ומעשה שהיה כך היה, אני יושבת באוטובוס בדרך לביתי אחרי יום לימודים ארוך (17:30) האוטובוס ריק מאנשים

והיעד הסופי של האוטובוס הוא ישוב ערבי. כמובן ששלושתרבע מהנוסעים ערבים (היינו 4 אנשים)

הנהג בשיא הלויודעת מה שלו מעביר מהערוץ הקבוע של האוטובוס (קול רגע) לרדיו ערבי

ושלא תגידו בשקט או בתור רקע. בווליאוםםםם.

קמתי אליו בשיא הלויודעת מה שלי וביקשתי בשפה הכי עדינה והמתורבבת גם יחד שיואיל בטובות להנמיך את הרעש הזה מידדדד!

הערבי הזה אומר לי "לכי שבי מאחורה חמודה.."

זה מה שהזכיר הדיבורים האחרונים שלכם..

ראש בראש>>שני הצדדים יוצאים עם 'בונגלה' במצח

הנהג לא יצא עם בונגלה במצח.דורום
היית שם?! בתור הנהג או הערבי שישב ליד?! |תוהה|טליהאחרונה
מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך