ב"ה
בנות שבט דביר היקרות, (ומדריכות התנועה בכלל)
רציתי לומר כמה מילים בקשר לשנה הבאה.
אתן נמצאות עכשיו בתקופה של חיפושים אחרי מקום שבו תוכלו לשרת את העם ולתרום לאומה.
בטח כל אחת מחפשת את המקום שהכי מתאים לה ושבו היא תוכל לתרום בצורה הטובה ביותר ומכל הלב. האפשרויות הן רבות ומגוונות ולכל אחת יש את רצונותיה המיוחדים לה והמתאימים לה.
את המכתב הזה רציתי לייעד דווקא אל אלו שחושבות ללכת שנה הבאה על קומונה.
תמיד נראה לנו שיש מקומות שבהם יש צורך גדול בקומונה ושם זה הכי הכי אידיאלי לעשות דווקא שם קומונה כי- "אנחנו רוצות לקרב", "להפיץ את האור שלנו גם במקומות חשוכים", "מאסנו בסניפי השמנת- יאללה לסניפי פיתוח!" ותמיד איכשהו המקומות האלו הם מחוץ לתנועת אריאל.
כל שנה מחדש יש מצוקת קומונריות בתנועה, כל פעם מחדש אותו סיפור.
אבל תגידו שניה- איך זה שיש לפחות 250-300 מדריכות (תגידו לי אם אני מגזימה..) כל שנה, ותמיד בצוות קומונה צריך לגרד קומונריות שגם ככה חלקם שמיניסטיות?
למה, אתן חושבות שבאריאל אין סניפי פיתוח?
וסניפי פיתוח זה לאו דווקא סניפים שנמצאים בשכונות מצוקה ועבריינות!
אבל אלה סניפים שצריך להרים אותם ולחזק אותם וכן- גם להפיץ את האור וגם לקרב. כי גם באריאל בניגוד לכל הסטיגמות- לא כולם אותו הדבר! לא כולם דוסים שגדלו בבית טוב! גם באריאל יש עניין לחנך ולגדל דור חדש!
ומה שוות כל השנים האלה שהיינו חניכות בתנועה ואח"כ מדריכות שרופות בנשמה אבל כשמגיעים לשירות לאומי, פונים לקומונה בתנועה אחרת?
תמיד בתור חניכות/מדריכות יש לנו תלונות על התנועה, "איזה תנועה מעאפנה!" , "נמאס לי מהתנועה הזאת- גם כן אלה ראש בקיר!", "איזה התנהלות" וכוכו' - תקום זאת שלא התלוננה פעם אחת!
אנחנו יודעות כמו כולם טוב מאד להתלונן(זה הזמן להגיד שאני לא מטיפה מוסר לאף אחת, אני מדברת גם ובעיקר- לעצמי) אבל לעשות משהו כדי שהמצב הזה ישתנה? כדי לשפר, לשדרג ולקדם את התנועה?—מישהו?!
בנות !! אנחנו יכולות לקחת את האחריות ואת התנועה בידיים ולשנות אותה!! כי התנועה זה לא ההנהלה!! התנועה זה אנחנו!! ואם לא אנחנו נבוא מתוך התנועה ואנחנו נהיה הקומונריות, אז מה הקטע שאנחנו בכל משתייכות לתנועה?
יקרות- אפשר להתלונן כל היום! אבל אפשר גם אחרת!! אפשר לשנות. וזה בדיוק התפקיד שלנו.
אני אישית, עד לפני לא מעט זמן הייתי בטוחה שקומונה זה דווקא לא התחום שלי ואין מצב שאני אהיה קומונרית.
אבל עכשיו שאני מבינה את המצב בתנועה ואת החשיבות, אני כמעט בטוחה (אל תתפסו אותי על המילה- אני רק שביעיסטית) שבשירות אני אעשה קומונה, לפחות בשנה הראשונה- וכן, באריאל. כי צריך אותי באריאל!
בקיצור נשמות טובות, הלוואי שהמילים האלה קצת קצת ישפיעו, וגם אם לא,
ה' יהיה בעזרנו ונשרוד גם את השנה הזאת. בעזרתו ובהשתלותינו.
אוהבת ומעריכה מאד כל אחת ואחת -
ומקווה ששנה הבאה תהיה טובה יותר מקודמתה.
בהצלחה בבחירה הכ"כ משמעותית ובכלל בשנה הבאה.
ייצגו אותנו בגאווה!
נעמה אבוהב- שבט הגבורה.
מדריכה של שבט נעלה בסניף אריאל באלון שבות.
(לפי ההגדרות הנ"ל- סניף פיתוח לכל דבר)
שמחפש נואשות קומונרית לשנה הבאה.
לזריזות- טופס מועמדות לקומונה.
אשמח לשמוע תגובות, הארות והערות.

)