-מכתב מלב אל לב-*נעמה*

ב"ה

בנות שבט דביר היקרות, (ומדריכות התנועה בכלל)

רציתי לומר כמה מילים בקשר לשנה הבאה.

אתן נמצאות עכשיו בתקופה של חיפושים אחרי מקום שבו תוכלו לשרת את העם ולתרום לאומה.

בטח כל אחת מחפשת את המקום שהכי מתאים לה ושבו היא תוכל לתרום בצורה הטובה ביותר ומכל הלב.           האפשרויות הן רבות ומגוונות ולכל אחת יש את רצונותיה המיוחדים לה והמתאימים לה.

את המכתב הזה רציתי לייעד דווקא אל אלו שחושבות ללכת שנה הבאה על קומונה.

תמיד נראה לנו שיש מקומות שבהם יש צורך גדול בקומונה ושם זה הכי הכי אידיאלי לעשות דווקא שם קומונה כי- "אנחנו רוצות לקרב", "להפיץ את האור שלנו גם במקומות חשוכים", "מאסנו בסניפי השמנת- יאללה לסניפי פיתוח!" ותמיד איכשהו המקומות האלו הם מחוץ לתנועת אריאל.

כל שנה מחדש יש מצוקת קומונריות בתנועה, כל פעם מחדש אותו סיפור.

אבל תגידו שניה- איך זה שיש לפחות 250-300 מדריכות (תגידו לי אם אני מגזימה..) כל שנה, ותמיד בצוות קומונה צריך לגרד קומונריות שגם ככה חלקם שמיניסטיות?

למה, אתן חושבות שבאריאל אין סניפי פיתוח?

וסניפי פיתוח זה לאו דווקא סניפים שנמצאים בשכונות מצוקה ועבריינות!

אבל אלה סניפים שצריך להרים אותם ולחזק אותם וכן- גם להפיץ את האור וגם לקרב. כי גם באריאל בניגוד לכל הסטיגמות- לא כולם אותו הדבר! לא כולם דוסים שגדלו בבית טוב!  גם באריאל יש עניין לחנך ולגדל דור חדש!

ומה שוות כל השנים האלה שהיינו חניכות בתנועה ואח"כ מדריכות שרופות בנשמה  אבל כשמגיעים לשירות לאומי, פונים לקומונה בתנועה אחרת?

תמיד בתור חניכות/מדריכות יש לנו תלונות על התנועה, "איזה תנועה מעאפנה!" , "נמאס לי מהתנועה הזאת- גם כן אלה ראש בקיר!", "איזה התנהלות" וכוכו' - תקום זאת שלא התלוננה פעם אחת!

אנחנו יודעות כמו כולם טוב מאד להתלונן(זה הזמן להגיד שאני לא מטיפה מוסר לאף אחת, אני מדברת גם  ובעיקר- לעצמי) אבל לעשות משהו כדי שהמצב הזה ישתנה? כדי לשפר, לשדרג ולקדם את התנועה?—מישהו?!

בנות !! אנחנו יכולות לקחת את האחריות ואת התנועה בידיים ולשנות אותה!! כי התנועה זה לא ההנהלה!! התנועה זה אנחנו!! ואם לא אנחנו נבוא מתוך התנועה ואנחנו נהיה הקומונריות, אז מה הקטע  שאנחנו בכל משתייכות לתנועה?

יקרות- אפשר להתלונן כל היום! אבל אפשר גם אחרת!! אפשר לשנות. וזה בדיוק התפקיד שלנו.

אני אישית, עד לפני לא מעט זמן הייתי בטוחה שקומונה זה דווקא לא התחום שלי ואין מצב שאני אהיה קומונרית.

אבל עכשיו שאני מבינה את המצב בתנועה ואת החשיבות, אני כמעט בטוחה (אל תתפסו אותי על המילה- אני רק שביעיסטית) שבשירות אני אעשה קומונה, לפחות בשנה הראשונה- וכן, באריאל. כי צריך אותי באריאל!

בקיצור נשמות טובות, הלוואי שהמילים האלה קצת קצת ישפיעו, וגם אם לא,

ה' יהיה בעזרנו ונשרוד גם את השנה הזאת. בעזרתו ובהשתלותינו.

אוהבת ומעריכה מאד כל אחת ואחת  -

ומקווה  ששנה הבאה תהיה טובה יותר מקודמתה.

בהצלחה בבחירה הכ"כ משמעותית ובכלל בשנה הבאה.

ייצגו אותנו בגאווה!

נעמה אבוהב- שבט הגבורה.

מדריכה של שבט נעלה בסניף אריאל באלון שבות.

(לפי ההגדרות הנ"ל- סניף פיתוח לכל דבר)

שמחפש נואשות קומונרית לשנה הבאה.

לזריזות- טופס מועמדות לקומונה.

אשמח לשמוע תגובות, הארות והערות.

עניי עירך קודמים.צחקן

זה הזמן להכיר טובה לתנועה ולהיות קומנר/ית בתנועתנו הקדושה.

אשרייך אחותי,פגזניקית גאה!

מקדמת דברים חשובים.

מחזקת את ידייך בכללי, בפרט בנק' הזאת!

הלוואי שתצליחי להכניס את דברייך ללב של הבנות.

אשריכן, בנות

[אגב, גם פג"ז מחפש קומונרית לשנה הבאה. סניף לא "רגיל" ביחס לתנועה]

האמת?פלספנית

בעזהי"ת

הם לא כ"כ משדרים שהם רוצים קומונריות.

ז"א, הסניפים רוצים, מאוד.

ההנהלה? לא כ"כ..

[הגיוני שהייתי סוגרת קומונה בתנועה, אבל לא קיבלו אותי. כן. ודוגרי, זה לא שאני לא מתאימה לזה.

אבל מזל שלא קיבלו אותי. כ"כ שמחה עם איפה שסגרתי.]

האמת? אני מסכימה עם פלספנית- מזמן הייתי הולכת..הודיה...=)

פשוט ההנהלה..... בגללם לא הלכתי! וב"ה!

א-ב-ל,פלספנית

בעזהי"ת

אין לך שום השפעה עם אתה לא מוכר כקומונרית בתנועה, נכון?

ואווו מכתב מחזק ומעורר בטירוף!!!!!!!!!!!!תמיד בשמחה =)

דבר ראשון אני מסכימה אם כל מילה שנעמה כתבה( טוב רואים שיש שם גם קצת חינוך שלי קורץ ) 

דבר שני בתור מישהי שדווקא עשתה הפוך ובאה מבחוץ להיות קומונרית בתנועה אני רוצה להגיד לכם שיש עוד הרבה מה לפעול בתנועה ומדהים לראות את הרצון האדיר של התנועה לפרוח ולהתקדם וכן לכל מי ששואלת את עצמה גם להעצמת החברה הטובים בעם יש ערך עצום (כן גם לקומונרית באריאל יכול להיות שירות משמעותי ומועיל) לא חייבים לללכת ישר להחזיר את כולם בתשובה וללכת לכל המכנים יותר ולעזור להם( אני לא מזלזלת חללילה) צריך לדעת שלא כל אחת בשלב של שירות לאומי יכולה ומסוגלת להכנס למקומות הללו בלי להפגע ולהדרדר (ואם היא כן אז מה זה היה שווה כדי שמישהי תבוא אחר כך ותצתרך להרים אותה??) 

אני מצטרפת לקריאה של נעמה ואומרת התנועה צריכה אתכן והעם גם בואו נקח את האנשים המדימים שנכללים בתנועה ונעצים אותם וכך נגדיל את הכוחות ואת העשיה ונוכל להגיע גם למקומות האחרים...

ובקשר להנהלה ההנהלה באמת פתוחה לשמוע ולהתקדם החוכמה היא רק לדעת להגיד את זה (וכמובן שבצורה יפה ומכובדת) וכן בתור קומונרית אנחנו אומרות הרבה דברים להנהלה אז אם לא נעים לכן תפנו לקומונריות הן יעבירו הלאה חבל להתקע כי לא אומרים ההנהלה לא יכולה לנחש מה חושבים עליה...

בתקווה שנזכה לקחת את כל הכוחות שלנו ולפרוץ קדימה ללא מכשולים(וכן סניפים צרכים קגומונרית בשביל זה...) ולנצל את כל הכוחות שלנו להגדלת והעצמת התנועה והעם. ובציפיה לבניין אריאל! 

טוב..*נעמה*

אז ככה-

פלספנית.. אני אאלץ לחלוק עלייך בקשר לזה שאם את לא קומונרית את לא משפיעה וכ'ו..

אני ממש חושבת שדווקא בתנועה שיא המקשיבים! באמת! ואת אמורה בתור רכזת חב"ב לדעת את זה! מה אתן לא משנות כלום? אתן לא מזיזות כלום? ברור שכן! ומי הזיז אם לא אתן הרכזות? אדם אחד לא מסוגל לעשות את זה לבד ולכן יש את הזכות להרים ולהזיז דברים גדולים. (ואתן לא קומונריות.) זה לדוגמא.

אני יכולה גם להגיד לך שלי הייתה בעיה לפני כמה ימים והתקשרתי למישהי מההנהלה והיא אמרה שהם ממש יחשבו על זה וישקלו את זה וגם אם הם לא יקבלו את מה שאמרתי- הם נתנו לי הרגשה שמקשיבים ונותנים לגיטימיות למה שאני חושבת!

אני מאמינה שקשר טוב לא יצא אם נמשיך להתלונן ולאמר- "אין עם מי לדבר", "לא מקשיבים" וכו וכו.. כי זה לא מה שיגרום לצד השני לטרוח ולנסות לקשור את הקשר. (ד"א- ישמצב שהתנועה לא מודעת לכך שהיא נותנת הרגשה כזאת של "לא רוצים קומונריות" והתפקיד שלך אולי בתור אחת שחוותה את זה- זה להעיר ולתת עצות לשיפור ויעול כי אחרת מאיפה הם ידעו?)

בקיצור- הקשר הטוב עם ההנהלה תלוי בנו. מי שרוצה לשנות- שתשנה! התנועה עוד צעירה וגמישה לשינויים.

שום דבר לא נאמר כהטפת מוסר. באמת שהכל מהלב באמת ורק כי המצב באמת באמת חורה לי...

תמיד בשמחה=)-

תודה, שימחת! כיף לקבל ממך פידבקים

מחכה ומאמינה (באמת באמת באמת!!!)  שתסגרי כבר שנה שניה!!!! 

חיים שמחים

נעמה

לא אמרתי שלא כקומונרית אני לא משפיעה!פלספנית

בעזהי"ת

רק אמרתי שגם אם הייתי רוצה, לא 'ניתנה לי הזכות' להשפיע כקומונרית.

(פלספנית) זה בדיוק העניין.*נעמה*

על זה בדיוק דיברתי..

לא רק קומונריות משפיעות. גם אתן (אנחנו)- רכזות חב"ב, וגם אנחנו, המדריכות..

וכן גם חניכות.

ודווקא אני כשעברתי לאריאל.. (יותר בתק' של ההדרכה) ממש התפלאתי לראות שבאמת נותנים לגיטימיות למה שאתה אומר ולדעות שלך. שמתייחסים. שמקשיבים. שלא מבטלים מראש את מה שאתה אומר רק בגלל שאתה סתם פספוס שלא מבין כלום...

ולא, תתפלאי, זה לא ממש קיים בתנועות אחרות. מניסיון וממה שחברות שלי מספרות..

אני חייבת להגיד שאני ח"ו לא מזלזלת בשום דבר ממה שאמרת. באמת שלא. אני רק אומרת את מה שאני חושבת. וזה לא מופנה רק אלייך, אלא לכלל הקוראים והקוראות ואלי בעיקר.

חיים שמחים!  

מעריכה מאד על פעילותייך ומעשייך בתנועה עד כה.

נעמה

זעקה!!!!תמיד בשמחה =)

אומר מראש כי לא להטיף מוסר באתי, אם כי להעלות זעקה שעולה מתוכי.

אני באה במטרה שנתפוס את עצמנו ונחשוב קצת, שניקח את הכוחות האדירים שיש לנו ונתקדם, שנפסיק להרגיש מסכנים ונרחם כל היום על עצמנו, ונגיד עד כמה התנועה כך וכך, " והתנועה..",  "והתנועה..", "והתנועה..." ....  

אני מצטרפת לקריאה ש מה ואומרת חד משמעית- אנחנו התנועה! ואם אנחנו לא נקום ונתפוס את עצמנו בידיים, ונתחיל באמת לקדם דברים בתנועה, אז מאיפה יש לנו את הזכות להאשים את התנועה בדברים הללו?! אנחנו חייבות לזכור שברגע שאנחנו אומרות משהו על התנועה, אנחנו בעצם מדברות על עצמנו! כי שוב, התנועה- זה אנחנו!!! ופה צריכה להיות הפרדה ברורה בין שני דברים:ההנהלה ועיקר התנועה- החניכות, המדריכות, רכזות החב"ב והקומונריות (או בקיצור)- אנחנו!

התנועה שלנו היא תנועת נוער, ופירושה כפשוטו- תנועה של הנוער. תנועה בה הנוער הוא העיקר, הוא הקובע והוא המחליט. אחרת היתה זו תנועת מבוגרים, הנהלה, או לא משנה איך תקראו לזה. אבל לא! התנועה נקראת תנועת נוער, אנחנו העיקר בה ובלעדינו היא לא היתה קיימת. ואני רק רוצה  להבהיר שזו נקודה שגם ההנהלה מדגישה. כן,היא אפילו הועלתה בסל"ק של הקומונריות בקיץ! ההנהלה מתחננת לשמוע דעות, לשמוע מה חושבים ומה צריכים בשטח.

התנועה לא דוגלת בכך שהמזכ"ל או ההנהלה יחליטו ויכתיבו מה לעשות, אלא שאנחנו נקום! שאנחנו נפעל! שאנחנו נגיד מה אנחנו רוצות וההנהלה כבר תדאג לעזור ולגבות אותנו. ביחד ננסה להגיע למקסימום( וכשאני אומרת אנחנו, אני מתכוונת לכולנו! ולא רק לקומונריות...).    

וזו אחת הנקודות העיקריות שלדעתי עלינו לשפר ולקדם.. כן! מעכשיו מפסיקים להגיד מה לא טוב בתנועה ובהנהלה על ימין ועל שמאל! (לא שאני מזלזלת חלילה, זה באמת משמח לראות את האכפתיות שיש לכולם והרצון של כולם שהתנועה תתקדם ותהיה טובה יותר) לצד הביקורת,אנחנו חייבות לשים לב שאנחנו יודעות גם איך אפשר לשפר ואכן פועלות למען זה. ולא לחשוב שלא מתייחסים לדברים שאומרים. וכאן המקום לומר לך פלספנית, שלדעתי, את ממש טועה.. אולי קומונרית באמת מעורבת קצת יותר, ואולי השנה זה יותר נראה לעין, כי יש פה צוות קומונה שאכפת לו מהתנועה, שרוצה לקדם אותה ולשנות בה מהלכים. יש לי כמה וכמה דוגמאות שלא אפרט כרגע על דברים שהשתנו או בוטלו לגמרי בגלל שקמנו ואמרנו את דעתנו. אנחנו היינו אלה שהחלטנו מה יהיה ומה לא, כי התנועה זו תנועה שלנו! לא נתנו להנהלה להכתיב מה יהיה. אבל פה נכנס הרצון להיות מעורבים,הרצון לקום לעשות, הרצון לקדם שנטוע בכל אחת ואחת מאיתנו..

ובמיוחד את בתור רכזת חב"ב, צריכה לדעת עד כמה זה לא נכון ועד כמה התנועה פתוחה לרעיונות ולהצעות, ועד כמה מעריכים את זה. לדוגמא: בסיליקון האחרון (אתמול), אחד הנושאים היה כל מה שאתן,רכזות חב"ב, העלתן, הצעתן ויזמתן בישיבה שלכן.היית צריכה לראות איזו הערכה עצומה היתה כלפיכן וכלפי הרצון שלכן להוביל שינוי בתנועה. וזו רק דוגמא אחת... ופה, אני פונה לכולן ואומרת: תגידו, תשתפו, תציעו, אל תשמרו רק לעצמכן ואז תגידו שהנהלה לא מקשיבה ולא רוצה לשנות דבר. תשאלו את עצמיכן האם באמת ניסיתן ועשיתן את הצעד וההשתדלות שלכן??אנחנו קודם, אחר כך באה ההנהלה...

כן, כן! זה הזמן לשנות את התפיסה ואת דרך הפעולה שלנו ולעשות באמת את מה שצריך כדי לקדם ולהתקדם.

אפשר ישירות להתקשר להנהלה ולהגיד, אפשר דרך הקומונרית או הרכזת חב"ב,  אבל להעביר את זה הלאה !!!!!!!

אני רוצה לשתף אתכן בעוד נקודה- מקומה של שירה מנדלסון בתנועה.

שירה פעלה ותרמה כל כך הרבה לתנועה, ובאמת שהיא עשתה עבודת קודש מדהימה ומגיע לה ישר כוח עצום! אך בנות, שירה עזבה, אנחנו לא! זו היתה תקופה מעולה, אז בואו נאחד כוחות ונצא ביחד לתקופה מדהימה עוד יותר! בואו נעזוב לרגע את שירה ואת אז, ונתמקד בנו, בהווה, בעכשיו!!!

השאלה היא האם אנחנו מסתכלות על התקופה הזאת כדי להגיד מה טוב ולמה אנחנו שואפות, ומה אנחנו רוצות לחזק ולשפר?? או סתם מתוך רצון לחזור לעבר?? כי אם ככה, איך אפשר לקדם ולהתקדם אם כולן תקועות בעבר, במה שהיה פעם..?!! אין בעיה להעריך עבודה ותקופה, אך השאלה היא מה אנחנו למדות ולוקחות מזה הלאה? מה אנחנו רואות שכדאי לנסות לשפר או לשמר על מנת להתקדם ולטפס מעלה בסולם??

הרי היופי ביהדות הוא שההסטוריה והעבר נועדו להתבונן בהם על מנת שמדי פעם נעצור ונעשה חשבון נפש, על מנת שמתוך העבר נדע איך להתקדם ואיך להמשיך, מה לשפר ומה להשאיר. אך המחשבה קדימה- היא העיקר!

ההתבוננות בעבר נועדה בשביל העתיד. לא בשביל להתקע בנוסטלגיות של העבר...

עד כאן המגילה שלי. שלא כהרגלי זה היה ארוך וגדוש. אך דברים שיוצאים מתוך הלב, דברים שבוערים בך, מן זעקה פנימית שכזאת- מתברר שככה זה נראה בכתב..

חברה, אני מאמינה באמת ובתמים שיש פה אנשים עם כוחות מדהימים! כוחות שחבל שיתבזבזו על תלונות. בואו נקח את הכוחות העצומים האלה, נקום, נפעל ונקדם- כי התנועה תלויה בנו!

בתקווה שבאמת נצליח רק להתקדם ובציפיה לבניין אריאל! 

יו שירה מנדלסון! היו ימים..הודיה...=)
אשרייך, בחורה.פגזניקית גאה!

ואשרי התנועה שאלו האנשים העומדים בראשה.

מצדיעה ומחזקת.

המשך...תמיד בשמחה =)

פלספנית- גם אם את לא קומונרית את יכולה להשפיע בתור רכזת חב"ב ובעתיד בתור בוגרת התנועה ובאמת שזה לא יחשב פחות  מקומונרית.ההנהלה באמת פתוחה לשמוע!

פצפוצית- תודה רבה! בעז"ה שמספר הקומונריות בתנועה רק יגדל( זו ההזדמנות להזכיר מה היתה המטרה ההתחלתית של השירשור....). אשרי התנועה שאלו הן חניכיה, מדריכיה השואפים לעשיה והתקדמות.

הודיייי- היו ימים והם באמת היו מעולים, אז בואו נשתמש בהם כמקפצה להמשך עשיה בהתלהבות.  

מסכימה.renanushy2555

ואם כבר מדברים...אז קומונריות יקרות יש עוד סניפים שמחכים רק לכן!בואו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מצוקת קומונריות זה לא בעיה רק של אריאל,טליה100אחרונה

זו בעיה ידועה בכל תנועות הנוער. כי מה לעשות, קומונה זה לא השירות הכי נחשק בעולם.

זה קשה, שוחק, לא רואים יותר מידי תוצאות, וגם אין לזה הילה של זוהר.

חוצמיזה - בתנועה מסננים קומונריות ממש ממש, לדעתי אפילו יותר מידיי.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך