חיפשתי כאן משהו על דלקות אזניים..יעלקה

אבל לא היה לי כח לדפדף עוד ועוד. לנכדה שלי בת השנה יש דלקות אזניים ויורד לה מין נוזל כזה מהאוזן.

אתמול אמרו במעון שירד גם דם. כמובן לקחנו למיון ולא התרגשו.

שאלתי: מישהי מכירה את זה? קראתן על זה..? הבת שלי תלך להומאופט בעוד שבועיים אבל עד אז..אשמח לדעת אם למישהי יש רעיון מה זה ואיך טיפלו בזה.

זה לא ביג דיל, פשוט דלקת שמפרישהAvrechit

להבא, אין שום צורך לקחת למיון. כשהמרפאה סגורה עדיף ללכת למוקד אם יש אפשרות, והכי טוב להזמין רופא הביתה ולא לטלטל את הילדה למקום מלא חיידקים (אני יודעת שביקורי הבית של המוקדים השונים לא מגיעים ליו"ש... אבל דווקא ביישובים יש בד"כ רופאים שיסכימו לראות ילד גם בזמנם הפרטי).

אני מניחה שבדקו אותה ונתנו לך אנטיביוטיקה לפה או טיפות. תני לה, וזה יעבור מהר מאוד.

אצלינו זה די קבועחילזון 123

זה אומר שהדלקת קרעה קצת את הקרום שביפנים ואז המוגלה מופרשת החוצה.

בד"כ יש לזה גם ריח לא כ"כ טוב.

הדלקות אוזניים כואבות כשהמוגלה לוחצץ מבפנים אבל כשזה מתפרץ החוצה זה כבר לא כ"כ כואב.

הדבר הראשון שעושים עם זה זה קונים מי חמצן בבית מרקחת, מטפטפים לאוזן ואז מנגבים בזהירות מאד עם מקלון או סתם מגבון. אפשר לעשות את זה פעם פעמיים ביום.

נראה לי שכשיש נקב לא כדאי לשים באוזן דברים ביתיים כמו שמן וכאלה כי זה לא ממש סטרילי. וגם כדאי לשמור מהרטבה במים (לשים צמר גפן עם קצת שמן).

כששמים את המי חמצן הם תוססים כשנוגעים בליכלוך וממיסים אותו. זה גם מחטא את הבפנים של האוזן.

הדבר השני חוץ מלנקות ולחטא את זה לטפל בדלקת עצמה. במרפאה מן הסתם יתנו לכם טיפות אנטיביוטיות (ואולי גם אנטיביוטיקה לפה) או בדרך אחרת (כמו הומאופטיה).

בכל אופן לא צריך להלחץ כ"כ.

דרך אגב כשהמוגלה עוברת אחרי כמה זמן החור אמור להתרפאות ולהסגר. ואם לא אז צריך לשמור מהרטבה של האוזן.

דלקת אוזניים מפרישה-אחותו

היא סימן שעור התוף פקע את עצמו והמוגלה מתנקזת החוצה. בוודאי שיכול להיות מעט דם מעורב בזה.

ראשית, זה נפלא שזה מתנקז החוצה, לרב, זה מלווה בירידת החום, אם היה לפני כן, ובהפסקת כאבי האזניים שמלווים דלקת אוזניים, כי כבר אין לחץ באוזן.

יש טיפות שמנים אתריות מעולות- LRS שמן, לא קל להשיג אבל אוכל לתת לך שם במסר"ש אם תרצי. אולי אפשר להזמין מבי"ס שלוס בת"א.

לי אישית היתה ילדה שחורף שלם סבלה מדלקות חוזרות. בזכות הניקוז הזה- ( "כפתורים" טבעי) לא נתנו שום טיפול אנטיביוטי. השתמשתי בשמנים הנ"ל וראינו נפלאות ממש!

חשוב לשמור על אוזן נקיה ועור תוף- שלא יסתם מיד חזרה אלא ימשיך לנקז כל עוד מופרשת הדלקת. ניתן בקלות לעשות את זה ע"י ניקוי פעמיים- שלוש ביום עם מי חמצן ( אני מוהלת טיפה עם מים רתוחים: טובלת קיסם אוזניים במים רתוחים ורק אז במי חמצן. מי חמצן בלי כלום נראה לי חריף מדי ועלול לגרום גירוי מקומי) גם השמנים האתריים יכולים לעזור לשמור הכל פתוח ומנקז.

רפואה שלימה!

יווו איזה מתוקות אתן! זה עזר לי מאוד! נשות חייל!יעלקה
מה זאת אומרת טובלת קיסם במיםחילזון 123

את מנקה רק עם הקיסם? אבל אז זה לא מנקה את הביפנים של האוזן.

אני תמיד הייתי פשוט שופכת מי חמצן ישר לאוזן עם מזרק ואז סופגת את זה עם הקיסם ומוציאה את מה שיוצא החוצה.

זה לא טוב?

טוב אולא, ככה אני עושה... קצת מפחדת לטפטף לאוזןאחותו

ישירות מי חמצן .

ודואגת שינקה היטב ( ושהילד לא יזוז)

לא רוצה להפחיד אבל..אנונימי (פותח)

בדיוק השבוע הבת של חברה שלי התאשפזה על דלקת אוזניים שהסתבכה,הרופאים היו הסטרים ועשו לה ישר ניתוח בלי הרדמה,בגלל שזה כל כך קרוב למוח,הם אמרו שזה יכול חס ושלום לעשות לו נזק.

אז גם אני למדתי-לא כדאי לשחק עם זה,אבל היא אמרה שאם זה מסתבך אין מצב לפספס את זה ,האוזן כ"כ מאדימה ומתנפחת עד שהיא מתקפלת.

שלא נדע.

וגם חום ימריא, וכאבים....אחותו
ה' ישמור! ^^ לא לנשים בהריון ואנשים עם לב חלשAvrechit

איך קרה שזה הסתבך ככה אצל החברה שלך? היא לא טיפלה?

זה היה מאוד מהר תוך יממה.לא מאחלת לאף אחתאנונימי (פותח)

גם אני לא הייתי נילחצת מדלקות אוזניים (עד לפני שבוע המום ) מן הסתם זה דבר נדיר אבל כדאי לדעת שאם רואים דבר כזה צריך לרוץ לבית חולים, ולא לדמיין שזה ילך כמו שבא .

לדלקות אוזניים רגילות אני יודעת שטוב לטפטף שמן זית שהושרה בו שום חתוך ,מטפטפים שמן זית (בלי השום,כמובן) לאוזן ומניחים  חתיחת צמר גפן לסגור את האוזן.

לבן שלי יש גם קבוע נוזלים באוזנים ורפלקסולוגיה מאוד עוזר.

באמת לא כדי להפחיד אבלב"ה!אם בישראל!

אנחנו הסתבכנו עם אחד הילדים מדלקת אוזניים שהגיעה לדלקת קרום המח לא עלינו... בניסים ניסים הוא יצא מזה. באופן כללי, אנטיביוטיקה לא באמת עוזרת לטווח הארוך כי בד"כ זה חוזר. מומחי אף-אוזן-גרון לילדים אמרו לי כך. הכי חשוב זה המעקב הרפואי של אותו רופא באפון יומיומי כדי לראות לאן זה מתפתח ואז להחליט מה הטיפול הנדרש. רפו"ש!!

זהירות מטיפות כשעור התוף קרועכלנית1

אם יש חור בעור התוף (ועל כך מעידות ההפרשות המגלתיות, כפי שהסבירה אחותו) אסור לטפטף שום דבר מלבד מה שהרופא נותן. במקרה כזה, מה שאפשר לעשות הוא לקחת שן שום ולכתוש מעט. לעטוף בחתיכת בד (אפשר  לגזור חצי ממחטה לחה שהתייבשה) ולסגור בגומיה. מניחים את השן הכתושה צמוד לאוזן והיא מוציאה את הדלקת.

כמו כן, ניתן להשיג בבית מרקחת נרות מיוחדים לחימום מעל האוזן שנועדו למטרה זו, רק אם יש לך הסבר מדוייק איך להשתמש ואומץ!

יש לי טיפות מעולות בהן אני משתמשת לבת שלי כשצריך, אבל אסור לשים כשעור התוף קרוע!!! ולכן, אם דלקת האזניים חוזרת, חשוב לבדוק אצל רופא אם הכל סגור ורק אז אפשר לתת טיפות שונות ומשונות.

תודה !!יעלקהאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך