מי יכול לתת עצות מה להביא לגיוס? מה יותר כדאי להתגלח או לא להתגלח? האם יש מקום סגור כמו ארונית לשמור דברים? איזה מנעול להביא? בקיצור מהניסיון שלכם איך ימי הצבא עוברים יותר נעים?
שמירת נגיעה - אפשרי בהחלט, מנסיון!פיגא
שמירת נגיעה היא אפשרית, מנסיון אישי, אך דורשת ממך עמידה איתנה על זכותך זו.
הדרך היחידה היא עקביות. אם אינך מרשה ל"שמן, נמוך ואידיוט" לגעת בך, אך אין לך בעיה עם "הגבוה, החתיך והחכם", תהיי בבעיה.
ביום הראשון שלי בבסיס, לפני למעלה משלושים שנה..., עמדנו מספר בנות סביב שולחן עבודה, לקבלת הסבר, מהקצין הישיר שלנו, על עבודתנו בבסיס. הקצין "שלנו" היה גבוה, נאה וחכם. הגיע קצין אחר לראות את "הסחורה החדשה" הבנות החדשות שהגיעו.
אבל, הקצין המבקר היה גם נמוך, גם שמן וגם עם יד ימין משותקת משיתוק ילדים (בימים שלאחר מלחמת יום הכיפורים, גייסה הצבא הרבה בנים ובנות שקודם לכן קבלו פטור, מכל מיני סיבות, לתפקידים כפי יכולותיהם. הוא היה שליש). הוא הושיט יד לכל בת, לאחל לה ברוכה הבאה - את יד שמאל.
גם לי הוא הושיט יד. לא רק זה, אני הייתי הכי רחוקה, אז הוא כמעט נשכב על שולחן העבודה כדי להושיט את ידו! עניתי שנעים לי מאוד להכיר, אבל אני דתיה, ולא נוגעת בבנים. ידו נשארה תלויה באויר...
הדממה המחלטת ששררה בחדר היתה קשה ביותר. כשהחלטתי, בחלקיק השניה, שאיני מושיטה לו את היד, המחשבה שלי היתה ש"אני לא נוגעת בבנים, אם אושיט לו יד רק כי הוא עם גפה משותקת - מרחמים - לעולם לא אוכל לטעון שאיני נוגעת בבנים."
באותו רגע, אף אחד לא ידע אם לא השבתי לו יד כי הוא שמן ומשותק או כי "באמת יש עקרון". הייתי חשודה בעיני כולם.
חלף יום יומיים, וכבר חיילים וקצינים אחרים נכנסו ויצאו מהחדר בו עבדנו, לא נגעתי ולא נתתי לנגוע בי, לאף אחד, גם לא לקצין הגבוה הגבוה, החתיך (מטר תשעים עם עיניים ירוקות). כשהחבר'ה בבסיס ראו שאני עקבית, כולם התיחסו אלי בחביבות וללא חשדנות
עבר זמן, והגיע קצין בכיר ללחוץ יד לחיילים הפשוטים ולומר "תודה" על עבודתם היום יומית. נעמדנו, קבוצה של מספר חיילים, והקצין עבר אחד אחד, אמר משפט שניים, ולחץ את היד. בדיוק לפני שהגיע אלי, הקצין הישיר שלי הגיח בריצה, והודיע לקצין שיזהר, שאני דתיה ולא נוגעת בבנים, ואסור לקצין (סגן אלוף) ללחוץ את ידי!
יתכן והיו רגעים שלא היה קל, אך גם לא היה קשה.
ההחלטה היא שלך.
אם את מחליטה שאת שומרת נגיעה, תהיי עקבית, לטובתך!
אגב, גם אני הייתי (ועודני) דתיה מבית דתי. חוץ מהטירונות, שאז היתה על טהרת הבנות, לבשתי רק חצאית, כמו באזרחות.
חוץ מזה, תלוי היכן תהיי, אך מאד ייתכן שתהיי "נציגת הדת והקב"ה" ביחידה. מתפתחות המון שיחות מעניינות!
המון הצלחה! ![]()
חוששת פוחדת...אנונימי (פותח)
יו הו ! איזה סיפור עשה לי צמרמורת . תודה על העידוד אני רואה שמה שהיה הוא שיהיה באמת?
אולי צריך להאמין באנשים אבל אני רוצה להאמין וגם פוחדת ממה שמצפה לי בצבא.
אני יודעת שבכל מקום אפשר למצוא אנשים טובים באמצע הדרך...
תודה על העצות שנתת לי
איך מסתדרים עם צניעות? עם שבת?
תודה על החיזוקים שנתת לי
באופן כללימשה
צניעות זה פשוט יחסית - יש ירוק ודי. אני מנחש שבמגורים העניין יותר מורכב.
שבת - לא בעיה בכלל בד"כ ברמה הבסיסית. יש הנחיות ברורות מה מותר ומה אסור. הבעיה הקשה באמת היא האווירה - תתעקשי עם רב היחידה שתהיה עזרת נשים בבית הכנסת. בד"כ גם יש שם מזגן.
חייל דתי
shay1988
היי דורית.
שיהיה המון הצלחה בעז"ה בשירות הצבאי.
אני חושב שאני יכול להציג את הדמות הפחות פופולרית של ה"חייל הדתי".
אני מסוג האנשים שהתחזקו בצבא, ב"ה זכיתי להגיע לסביבה מאוד תורנית - בשר חלק בחדר אוכל, שיעור גמרא של 45 דק כל יום לפני מנחה, טיול לקברות צדיקים עם כל החברה' הדתיים פעם בשנה (ללא תשלום!), שיעורי מוסר בערב אחרי ערבית ועוד.......
בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד הוא שזה תלוי מאוד לאן תגיעי בצבא.
(רמז קטן, תנסי להשתדל להגיע לבסיסים הגדולים....של חיל האויר אחמ אחמ..) 
ושוב בהצלחה!
למתגייסתיניב אייל
אני משרת ברבנות הצבאית מה שאני יכול להגיד לך שאין שום בעיה מבחינה דתית בשום בסיס! אם יש בעיה אז המפקדים מפרים פקודות מטכ"ל!! ואז אפשר לפנות לרב הגדודי או הבסיסי או למש"ק דת ואפשר לפתור את הבעיה בכל מקרה יש טלפון של קו פתוח של הרבנות הצבאית לכל בעיה 0578175767 ושם בטוח תקבלי מענה! בכל מקרה אם את צריכה עזרה בכל דבר אשמח לעזור!
מתגייסת להיכן?משה
ארוניות אין בשלב הראשון, רק אחר כך ביחידה. מנעול מקבלים בבקו"ם.
תפילה וכו' - על פי פקודות הצבא יש חובה לעזרת נשים בכל בית כנסת צבאי. מטבחים - פשוט להסתכל מה קורה במטבח. במטבחים הגדולים יותר בד"כ אין בעיה, בקטנים העניין מורכב.
אם את בחורה אני ממליץ לך להתגלח גם באזרחותאליסף ט
לא מדויק.אנונימי (פותח)
הרב הראשי אונטרמן זצ"ל התיר לבת שהיא "דתיה חזקה" להתגייס.
צריך לדון בכמה דברים:
א'. גיוס לאן? קרבי - ודאי שלא, הן מצד ההלכה והן מצד שגופן של בנות אינו מתאים לשירות כזה על פי רוב.
תפקיד ג'ובניקי - אם במסגרת קרבית של בנים, כמובן שלא. אם במסגרת שיותר מותאמת לבת הדתית, ויש כאלו, יכול להיות שמותר.
ב'. האם את "דתיה חזקה"? האם לא תיפלי? שאלה לא פשוטה.
ג'. למה לא שירות לאומי? שכל אחת תבדוק את המניעים שלה, למה דווקא שירות צבאי ולא לאומי. האם זה לשם שמיים או לאו.
בכל מקרה, שיהיה שתזכו לקדש שם שמיים בשירותכן!
כנס רמב"צב.ש.
הרב אונטרמן דיבר אל בני דורו.
הרבנים היום מדברים אל בני דורנו.
שמים וארץ...
ראיתי איפשהו, במאמר ישן בצופה,שוס להיות שלוס
שלמדינה יש איסור לגיוס בנות, אבל באופן פרטי, לבת עצמה אין איסור.
נשמע קצת מתחמק. אני יודעת.
הרב אונטרמן וגם הרב גורן התירובאג2000
לבנות שמרגישותץ חזקות. בכל דור.
והם לא חיו לפני כלכך הרבה שנים..
[הרב אונטרמן פרסם את ההיתר ב-71' והרב גורן ב82'..]
אתה מסכים איתי שהמציאות קצת השתנתה?ב.ש.
לבד מכך, לפי מי פוסקים?
יש כלל שאומר הלכה כבתראי.
כלומר לפי האחרונים.
למה? בדיוק מהסיבה הזאת. הצבא עבר שינויים וכן הדור כולו.
וכשהרבנות הראשית אוסרת היום - היא אוסרת למרות שהיא יודעת את מה שאמרת. אולם הם ערים למציאות של היום ולכן ההלכה שנפסקה היום נוגעת להיום. אם הרבנות הראשית מחר תתיר - יהיה מותר.
לא מצחיק ולא יפהאנונימי (פותח)
ראשית לדעתי צריך להיות מנומס לבנות ויש בכותרת שלך גם פן של לצחוק על בנות.
אם בת דתית הולכת להתגייס אולי זה מתוך אידיאל ויש לזה בעיניה חשיבות.
אישית אני לא ממליץ לבנות דתיות להיות בצבא עם בנות חילוניות מעשנות כמו קיטור בשרשרת,
אורח חיים חילוני, זה מה שאני ראיתי בצבא. זה יכול לדעתי להשפיע במשך הזמן על בנות דתיות
כי אי אפשר לדעתי לחיות שנתיים בחברת אנשים ולא להדבק מהם במשהו .
אין לי כלום להגיד לך חוץ מ'אל תתגייסי!'...האדמו"ר מצנעא
אבל אם את לא רוצה - מה אני אגיד לך. תעשי מה בראש.
אני לא חושבת שהיא ביקשה לשכנע אותה לא להתגייס.הרהוראחרונה
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה