במתכון בו אני בד"כ משתמשת יש כמות דומה של מרגרינה ומעט שמן, אז חיפשתי מתכון שמכיל פחות מרגרינה. (בספרי הבישול/אפיה שלי אף פעם לא מצאתי מתכון עם שמן בלבד, אלא שילוב).
הכעכים המלוחים של ממי (מתוך בלוג בישול בקצב הסלסה :
חומרים :
1/2 מרגרינה רכה ( או מחמאה , או מרגרינה משמן קנולה)
1.5 כוסות שמן
2 כוסות מים
2 כפיות מלח
1 כוס שומשום
1 קילו קמח
3 שקיות אבקת אפייה
ביצה+ 1 כף מים + 1/4 כוס שומשום למריחה
אופן ההכנה:
מערבבים את המים עם כל החומרים (למעט הקמח) בקערה ומעבדים (רצוי במיקסר , אך אפשר גם ביד) כעת מוסיפים את הקמח בהדרגה (לכל קמח יש דרגת ספיגת נוזלים שונה ולכן חשוב להוסיף את הקמח בהדרגה כדי שהכעכים לא ייצאו קשים ודחוסים מדי) , חשוב להקפיד לא לעבד יותר מדי , כדי לא לפגוע באלסטיות של הבצק.
מעבדים עד שנוצר בצק אחיד, לא דביק, רק שיהיה נוח לעבודה, גמיש ואלסטי (זה בצק מאוד נוח).
יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעתיים (רצוי למשך הלילה אם יש זמן).
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל 4 (או ליותר) חלקים בעזרת סכין.
מגלגלים כל חלק לנחש וחותכים כל נחש לחלקים שווים (לפי קוטר הכעכים שאנחנו רוצים, עבה יותר או פחות. אם נרצה כעכים קטנים יותר אז נחלק ליותר חלקים ולהיפך, אם נרצה כעכים גדולים יותר נחלק לפחות חלקים).
מגלגלים כל כדור בצק לנחש ארוך בעובי של כ-2 ס"מ לערך וסוגרים אותו לצורת כעך (טבעת, עיגול) . מהדקים היטב את שתי הקצוות של הבצק כך שהן לא תיפרדנה בעת האפייה.
אם רוצים לקבל צורת פרח כמו פה בתמונה אז בעזרת סכין חדה חותכים חתכים קטנים ואלכסוניים מהחלק הפנימי כלפי חוץ, במרווחים של כ- 2-3 ס"מ האחד מהשני, אך יש להיזהר לא לחתוך עד סוף עיגול הבצק (בזמן האפייה החריצים שחרצנו ייפתחו מעט וכך תיווצר צורת הפרח היפה).
טורפים ביצה עם כפית של מים בקערה ומוסיפים 1/2כ- כוס שומשום, בעזרת מברשת מושחים כל כעך בביצה הטרופה עם השומשום (אפשר לפזר עוד שומשום מעל אם רוצים). .
מרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה , מניחים את הכעכים ואופים בתנור שחיממנו מראש לחום 180 למשך כ- 25- 30 (תלוי בתנור) עד שהם מזהיבים ומעט יבשים .
אשמח לשמוע אם אפית בשמן בלבד, או שלקחת מתכון דל מרגרינה (דרך אגב, אפשר לקנות שמן קוקוס שנראה כמו מרגרינה, אלא שאין בו את שומן רווי כמוה. הבעיה: המחיר....)