למי יש מתכוני עוגות לפסחדיסה

אבל בלי שרויה

איזה דרישות!שיפקה

סתם... המתכונים של פסח בארון של פסח... ואיך עושים מתכונים בלי שרויה? רק מקמח תפוחי אדמה? אני באמת רוצה לדעת- מה מחזיק את העוגה?

תודה-

שיפקה

 

רולדות - על בסיס קמח תפוחי אדמה.אחותו
באמת דרישות מוגזמות!איזה טוב ה'!!!!

אם את רוצה יש לי ספר מתכונים של נירה רוסו שחלק מהם הם ללא שרויה. לא ניסיתי אבל אני מוכן להקליד פה או לשלוח אותך לחנות הספרים הקרובה.

חנות הספרים הקרובה????!!!!????? באקוודור????אחותו

אתה לא מתכוון שהיא "תקפוץ" לביקור בארץ בשביל ספר בישול, נכון?

אחותו - הפעם פישלתאיזה טוב ה'!!!!

לא כולם בשליחות באקוודור את מתבלבלת עם חנצ'ו - דיסה מעולם לא כתבה שהיא גם באקוודור (אלא אם כן זה ניק כפול ואני לא יודע מזה)

 

וואלה, צודק, כל המשך השרשור הוא אכן של חנצ'ו...אחותו

אפשר להוציא את דיסה לחופשה לצורך הענין.

 

מתכון לעוגה בסיסית עם גיווניםאנונימי (פותח)


החומרים: 
8 ביצים 
1 כוס סוכר 
1 כף מיץ לימון 
1 כף שמן 
1 שקית סוכר וניל 
1 כוס אגוזים טחונים 
1/2 כוס קמח תפו"א 
1 שקית אבקת אפיה 

אופן ההכנה: 
להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם סוכר. לערבב בקערה את החלמונים עם לימון וסוכר וניל. לערבב את החלמונים עם החלבונים. להוסיף את החומרים היבשים בעדינות ובתנועות קיפול. לשפוך לתבנית ולאפות כ-45 דקות. 

לאפיה בסיר פלא על האש: לשמן את סיר הפלא ולאפות על אש נמוכה צדדית, 10 דקות על אש גבוהה ו-50 דקות על אש נמוכה וכשמורידים מהאש - להניח על סמרטוט רטוב. 

גיוונים: - במקום התערובת היבשה מוסיפים (ולא שוכחים אבקת אפיה...) 
א. 2 כוסות אגוזים טחונים ו-2 כפות קמח תפו"א. 
ב. 1 כוס קמח תפו"א 
ג. כושית - 1 כוס אגוזים, 1/4 כוס קמח תפן"א, 1/4 כוס קקאו 
ד. קוקוס - 1 חב' קוקוס, 1/2 כוס קמח תפו"א, ומיץ מלימון שלם 
ה. קינמון - לעוגה הבסיסית להוסיף כפית קינמון. 

 

בהצלחה!!

 

עוגת קרמבו, הניצחית והנוסטלגית.פלספנית

בעזהי"ת

 

העלתי פה בערך עשר פעמים [נסחפתי קצת ] את המתכון, תחפשי...

ואני רוצה עוגות גם בלי קמח תפו"א...חנצ'ו

באמת... אין לי פה ולא נראה לי שיהיה...

 

יש לך ביצים וקקאו? אפשר לעשות רולדה...אחותו

אלך לחפש מתכון עבורך במטבח.

 

בבקשה- עוגות מלא כלום...(פרט לביצים)אחותו

רולדה:

 

מחממים תנור ל150 מעלות צלזיוס.

 

5 ביצים מופרדות

5 כפות סוכר

4 כפות קקאו

 

מקציפים חלבונים + סוכר לקצף יציב

מקפלים פנימה בעדינות ובהדרגה חלמונים וקקאו.

שוטחים בתבנית תנור עם נייר אפיה.

 

מכניסים לתנור המחומם מראש ל 15 דק' מ-ד-ו-י-ק .

פורסים מגבת לחה או נייר אפיה נקי על השיש, הופכים את בצק הרולדה, עם נניר האפיה על המגבת,

מקלפים בזהירות את נייר האפיה שעליו נאפתה הרולדה, ומגלגלים את הבצק בעודו חם.

לקרר מגולגל

 

אחרי שהתקרר- ממלאים.

 

( שמנת מתוקה מוקצפת+ פירות משומרים קצוצים...)

( 1 שמנת מתוקה/ריץ'מוקצף + 100 גר' שוקולד מריר מומס)

 

ואפשר גם לעשות ציפוי.

 

כדאי להתאמן פעם ראשונה לפני שהאורחים מגיעים...

 

 

עוגת קוקוס ומרכיז שוקולד

 

תנור מחומם ל150 מעלות צלזיוס ( אגב- אצלכם מודדים בצלזיוס?)

 

בסיס:

6 ביצים מופרדות

150 גר' קוקוס

כוס סוכר

 

מקציפים 6 חלבונים + סוכר. כשהקצף יציב מוסיפעם להקצפה 150 גר' קוקוס.

אופים בתנור שחומם מראש ל 40 דק' ( תבנית בגודל 26 , אאל"ט)

מצננים את העוגה.

 

למרכיז:

200 גר' שוקולד מומס ב2 כפות חלב ( מים מעולם לא הזיקו לאף אחד...)

6 חלמונים

שמנת מתוקה.

 

ממיסים את השוקולד המריר,מסירים מן האש,  מוסיפים בהדרגה את החלמונים בזה אחר זה

מצננים ומוסיפים 1 שמנת מתוקה מוקצפת.

 

מוזגים על בסיס העוגה שהתקררה.

 

 

ועכשיו לחטא האמיתי:

מרכיז שוקולד עם רוטב אוכמניות/ תותים

 

מתאים כמנה אחרונה , ועיקר חטאו ( פרט לטעם ולקלוריות המדהימות שלו..). זה שזה יוצא בתבנית די קטנה ומספיק למס' קטן של אנשים. ולאף לא כדאי להמיר את החמאה בשום דבר. ( רגע, את גם לא יכולה להמיר אותו בפסח! הסתדרנו.) ולא, זה לא מסובך כפי שזה נראה, ממש לא צריך הרבה נסיון.

 

מרכיז:

400גר' שוקולד מרירי משובח

150 גר' חמאה

6 ביצים מופרדות

 

מרפדים תבנית אינגליש רצוי רחבה, בניילון נצמד. להשתדל שלא יהיו "קמטים" ממלאים סיר בינוני עם מים ומרתיחים , מניחים בתוכו סיר קטן ( בן- מרי) ובו השוקולד והחמאה.

מוסיפים את החלמונים בתנועות ערבוב מהירות ומניחים להתקרר מעט.

בינתיים- את החלבונים מקציפים לקצף קשה. מערבבים את עיסת השוקולד בקצף עד שיבלע.

שופכים את התערובת לתבנית המרופדת. ומכניסים למקרר ליממה. ( או למקפיא ל4 שעות לפחות)

 

גרסאות: אני שופכת לתבנית לפני המרכיז: 200 גר' שוקולד מריר שהומס בתוך 100 מל' שמנת מתוקה ( לא להביא להרתחה, רק חימום ) ונותנת לזה להצטנן . ככה, כשהופכים את המרכיז כדי להגיש- יש לו שכבת שוקולד למעלה. ( כאילחו חסר לו שוקולד..)

אחרי שגומרים לשפוך את המרכיז לתבנית אפשר לפזר אגוזים/ שקדים טחונים ( ביום יום גם ביסקוויטים) ו"להטביע קצת בחלק העליון של המרכיז.  כשתהפכי את העוגה מהתבנית- הם יהוו בסיס...

 

רוטב אוכמניות:

אפשר מכל פרי חמוץ" תותים קיווי, ( אוכמניות, פשוט, אפשר להשיג מוקפא)

100 גר' פרי

מיץ מחצי לימון

50 גר' אבקת סוכר

כף ליקר תפוזים/ יין אדום

 

טוחנים הכל במערבל ביתי ( מסובך להכנה... אה?)

שומרים בקרור.

 

להגשה: הופכים את המרכיז על מגשף פורסים ומקשטים ברוטב...

 

 

 

 

 

מעלה לי ריר על השפתיים...חנצ'ו

רק שאין לי גם שמנת מתוקה... אבל אני שומרת את השרשור ומצאתי מתכון להכנת שמנת מתוקה, אני אנסה את זה ברגע שיהיה לי מטבח חלבי אני רצה!!!
 

אין שמנת מתוקה?? טוב, נסי אולי את זה:אחותו

עוגת אגוזים מקורמלים.

 

250 גר' סוכר

250 גר' אגוזי מלך

4 כפות מים.

 

מרתיחים את המים והסוכר עד להמסה.

מוסיפים אגוזים ומבשלים עד שסוכר נדבק באגוזים, האגוזים מלבינים והמים נגמרים.

מקררים לחלוטין וטוחנים את האגוזים.

 

3 ביצים שלמות

5 חלמונים

 

טורפים היטב ומוסיפים את האגוזים הטחונים.

מקציפים 7 חלבונים ( 5 מקודם ועוד 2 שצריך להוסיף...) ומקפלים לתוך המסה של האגוזים הטחונים והביצים

 

מעבירים לתבנית מרובעת, משומנת או מרופדת בנייר אפיה.

אופים בחום בינוני 40-45 דק'

מצננים לחלוטין, חוצים לשני מלבנים ומכניסים ביניהם קרם:

 

250 גר' חמאה,

250 גר' אבקת סוכר

2 חלמונים

 

בוחשים היטב

 

2 כפות מים

5 כפות קקאו- מבשלים עד להמסת הקקאו והתערובת חמה מאד- מערבבים היטב עם תערובת החמאה

 

מקררים את הקרם .

את חציו מורחים בין 2 שכבות העוגה, ואת חציו מעליה.

 

וכמובן- אם לא רוצים חלבי- אז לא מוסיפים קרם אוכלים בלי...

 

 

זה טוב... תודה!!!חנצ'ו
תכיני במקום זה גלידות או מוס או סלט פירות וכוחילזון 123

 

תודה!דיסה

אנחנו במשפחה  ממש מחמירים בפסח אז אנחנו לא אוכלם שרויה

 

סופלה שוקולד בלי קמחאם הבנים12

6 ביצים

1/4 1 כוס סוכר

2 כפות שמן

200 ג' שוקולד

 

אופן ההכנה:

1) להפריד 3 ביצים

2) להמיס את השוקולד ולהוסיף אליו את השמן

3) להקציף 3 חלמונים+3 ביצים שלמות+1/2 כוס סוכר עד שנהיה אורירי

4) להוסיף את השוקולד ולערבב בעדינות.

5) להקציף את 3 החלבונים כשהקצף קשה להוסים 3/4 כוס סוכר

6) לערבב בתנועות קיפול את 2 התערובות ולאפות בתנור כ-10-12 דק' עד שקשה למעלה ורך בפנים.

* אני משתמשת בתבניות מאפינס עם מנג'טים.

*אם יש אני שמה קובית שוקולד מריר בכל סופלה.

 

בהצלחה!

חנצ'ו הנה לך עוד עוגה בלי קמח. עוגת מרנג:אני ירושלמית

זו עוגה שקיבלתי את המרשם שלה מגיסתי. ואינני יודעת מה מקורה. יוצאת כמות גדולה.

לבסיסי המרנג:

8 חלבונים
1-11/2 סוכר
4 כפות קקאו
2 כוסות אגוזים קצוצים.

להקציף חלבונים וסוכר לקצף נוקשה, להוסיף קקאו ואגוזים בתנועות עטיפה.
לחלק את התערבת לשתים.
לצקת לשתי תבניות גדולות (יחסית)
לאפות בחום נמוך (110-110 מעלות) כשעה וחצי עד לאפיה מושלמת.

למילוי:

300 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה או מרגרינה
4 כפות סוכר
4 כפות קקאו
4 כפות מים
8 חלמונים

להמיס את כל הרכיבים מלבד החלמונים על אש נמוכה מאד.
לצנן מעט, להוסיף חלמונים בבחישה נמרצת לתערבת חלקה ומבריקה

למרוח מחצית מן הקרם על בסיס אחד , לכסות בבסיס השני ולמרוח את יתרת הקרם.
לקשט כרצונכם-אגוזים-תלתלים וכו'

 

**********

 

שימו לב שבקרם יש חלמונים לא מבושלים! אני הייתי מוותרת על החלמונים (משתמשת לפשטידות במקום ביצים שלמות... 2 חלמונים במקום ביצה, יותר כולסטרול אבל גם יותר עשיר...) ועושה את הקרם רק משאר הרכיבים.

זה לא משנה את המרקם של הקרם?חנצ'ו
זה מן הסתם כן ישנה את המרקם. אבל יצא לא פחות טוב.אני ירושלמית

המרקם יהיה יותר חלק ויותר רך מן הסתם... פחות סמיך כזה. אבל עדיין בהחלט מספיק מוצק מחד ומספיק רך מאידך.

 

יש לי עוד עוגה... (מכונה שוקו-זים) עם קרם ובו חלמונים. שם לא נראה לי שניתן לותר על זה... אז אם את בכ"ז מעוניינת אעלה בס"ד.

בדרך כלל בקרמים כאלהחילזון 123

אני ממיסה את הרכיבים ומוסיפה את החלמונים כשזה על האש עדיין

ומערבבת טוב כמה דקות (שלא תצא לי חביתה) עד שזה מבושל.

על בסיס קמח אגוזיםקצפת

היה לי מתכון שהיה בו רק סוכר בייצים ואגוזים טחונים דק, זכורות לי עוגות נחמדות.... אם אילו הדרישות אני יכולה לנסות לחפש את אותו.

עוגת קוקוס מעולה..אנחנו אוכלים אותה יותר כקינוחג'ינג'ית מנמשת

אבל אפשר גם לאוכלה כעוגה רגילה...

20110405212510.doc

בהצלחה ובתאבוןיאמי

*סורי שזה בתוך הלוגו של אמא שלי..ערב טוב..ג'ינג'ית מנמשת
מאפינס שוקולד שחבל על האף!!!בעיתה אחישנה

אז- זה מתכון שאני משתמשת בו כל השנה ופתאום הבריקה בי ההבנה שהוא כשר לפסח אפילו בלי שרויה!!!!

(נדמה לי.. תקנו אותי אם אני טועה..)

 

 

אז ככה-

מאפינס לכבוד שבת המלכה!!

חומרים:

250 גרם שוקולד מריר

200 גרם מרגרינה/ חמאה (אני שמה בערך 70 גרם מרגרינה וקצת פחות מחצי כוס שמן כי רע לי לראות חבילה שלמה של מרגרינה נכנסת לעוגה שלי..)

1 ו1/4 כוס סווכר

1/4 כוס קקאו

5 ביצים

2/3 כוס קרונפלור/ קמח תפו"א

 

הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות

ממיסים את המרגרינה/ חמאה/שמן עם השוקולד על סיר קטן (או בתוך מחבת מים רותחים בסיר קטן או על אש ממש ממש קטנה.. אני מוסיפה שם גם קצת אלכוהול בד"כ אבל זה סוד.. ;)  ואני לא יודעת אם יש לנו אלכוהול כשר לפסח)

מערבבים בנפרד ביצים וסוכר (לא להקציף רק לטרוף היטב!)

מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד וטורפים היטב

מנפים קקאו וקרונפלור (כדי שלא יהיו גושים) ומוסיפים לתערובת (אפשר להוסיף גם קצת אבקת אפיה על כל צרה..)

טורפים לתערובת אחידה

יוצקים לתבניות חד"פ משומנות היטב

אופים 12-20 דקות תלוי בתנור.. עד שהם תפוחות ויציבות אבל עדיין רכות.

מוציאים מהתנור ומגישים חם.

אפשר לפזר מעל אבקת סוכר זה יוצא חבל"ז

 

אומרים שלפני האפיה כדאי לשים באמצע כל אחד קוביית שוקולד או חצי קוביה ואז באפיה הוא נמס וזה יוצא כמו של המסעדות עם שוקולד נמס באמצע.. ההפתעה על הפרצופים של כולם כשזה קורה היא חבל"ז!!

ועוד תגלית מרעישה- מותר לשים אותם על הפלטה כי הן יבשות ואז אפשר להגיש אותם בסוף ארוחת שבת/ חג!!

 

נסו זאת בעצמכם!

פסח שמח וכשר!

ואולי יש למישהו מתכון לעוגיות עם קמח תפו"א??אמהונת
המטבח של איה: מבחר מתכונים לפסח לינק בהודעה:אני ירושלמית
מתוק.נט. אתר ובו מבחר מתכוני מתוקים לפסח, לינק:אני ירושלמית
עוגת שוקולד רכה / ניקי בכלנית1
עוגת שוקולד רכה ללא קמח (תבנית מס' 24)
מצרכים:
200 ג` שוקולד מריר (2 חבילות)
200 ג` חמאה
6 ביצים מופרדות
120 ג` סוכר (חצי כוס + כף סוכר)
הכנה:
1. להמיס את השוקולד והחמאה, לצנן.
2. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לקפל את החלמונים לקצף.
3. לקפל את תערובת השוקולד לקצף.
4. לצקת לתבנית משומנת, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני,
בסביבות 35 דקות..
5. לפזר אבקת סוכר ולהגיש.
תבנית 24
העוגה עולה ויורדת, נמוכה. בתמונה העוגה נראית יפהפיה.
אני ירושלמית, תודה, עזרת לי.אמהונתאחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייטאחרונה

נאמץ כנראה

תודה 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך