א. הרבה, הרבה, הרבה נסיון. כשסורגים רק פס דוגמא, הכי טוב להוסיף הרבה עיניים לפני. כשסורגים דוגמא על כל הכיפה, צריך פשוט למצוא את המקומות המתאימים. אם לדוגמא אני סורגת דוגמא של משולשים אני אוסיף את העיניים הנוספת בין המשולשים, או בתוך המשולשים, אבל לא בקצה שלהם. כמו שאמרתי זה צריך הרבה נסיון. אם יש לך חברה שהיא סורגת מנוסה היא יכולה לייעץ לך ספציפית לכיפה שאת סורגת, עד שתקלטי את הענין, ואם לא אז אפשר בניסוי וטעיה (ותהיה)
ב. את מתכוונת לדוגמא שהיא כמו תמונה על כל הכיפה, ככה שמתסתכלים עליה מלמעלה? כשאני סרגתי דברים כאלו (וסרגתי דברים מסובכים - סמל של הצופים, ב6 צבעים מהשורה הראשונה) אז ככה
1. מחשבים כמה שורות הכיפה צריכה להיות
2. פותחים תוכנת צייר, קובעים את גודל הדף בפיקסלים לגודל הרצוי - למעשה זה ריבוע שאורך צלע שלו כפול ממספר השורות
3. מציירים את הציור הרצוי
4. מגדילים עם זכוכית מגדלת כמה שאפשר, מוסיפים רשת.
5. כעת מעתיקים לדף משבצות את הדוגמא.
6. מסמנים את האמצע, וקובעים ציר X וציר Y (נקודת ה 0,0 באמצע כמובן)
זהו, את הדוגמא לאורך ציר X ציר Y סורגים תמיד ישר, עין על עין. ומסתכלים על הדוגמא שהיא מרובעת, וחושבים איך אפשר לעגל אותה. למעשה, עוברים בעיגול מציר אחד לציר שני. בהתחלה זה קשה אבל כשהכיפה קצת יותר גדולה זה זורם. בהצלחה.
ג. אישית, הייתי פורמת. אם הסריגה שלך רכה, סיכוי טוב שזה יסתדר, אבל אם היא קשה וצפופה זה לא יסתדר והכיפה תקבל צורה מצחיקה.