אתם מרגישים שההנהלה מגבה אותכם/ן?
שאתם יכולים לפעול באמת ויש לכם גב?
אתם מרגישים שההנהלה מגבה אותכם/ן?
שאתם יכולים לפעול באמת ויש לכם גב?
בע"ה
אפשר לשאול שאלה אחרת-
מה הציפיות שיש לנו מההנא"ר?!
ומתוך כך- מה אנחנו עושים בשביל זה?.
בצלב"א!
אני מצפה מהתנועה לתת לי הרגשה שאני עושה דבר בעל ערך ולא מבזבזת את
הזמן שלי...
מוגזם?
מה אני יכולה לעשות בשביל שהתנועה תן לי את ההרגשה הזאת ^ ?
שאלה מצויינת!
יש רעיונות לתשובות?
.
אני חושבת שתלוי במה יש שמגבים ויש שלא.
מה את יכולה לעשות?
כלום.זה פשוט הם צריכים לשנות את הגישה ביחס לסניפים קצת שונים מסניפי השמנת שלהם.
בעזהי"ת
אולי, אני חושבת שמדובר במי, ולא בהכרח במה.
זה קשה מה שאת אומרת.
את חושבת באמת שההנהלה עובדת לפי מי זה.... ולא לפי מה?
וואו זה ממש כואב...
זאת התנועה שלנו שאנחנו כ"כ מעריכים?
אני מצטערת אני ב"משבר אמון" קטן..
דוסית?
אני רק אגיד שאני מצודדת בדעת הנגד.
אולי אני אגיב מאוחר יותר. עכשיו אני סתם אתעצבן. ולא צריך להתעצבן זה הרבה יותר לא בריא..
אם תרצי באישי אולי יהיה לי כח.. אולי..
חיים שמחים
לי בכללי יש הרבה טרוניות על התנועה.
-יש לה כל כך הרבה הזדמנויות לעפעול,לתרום וכל כך הרבה כח והיא לא עושה עם זה כלום!
-ניסינו להרים פרויקט שתרום לעם-ההנהלה ממש לא התייחסה יפה!
-מה בתכלס התנועה תורמת??עושה כעיף לחניכות??זה לא האידיאלים שלנו.
-לדעתי התנועה לא מגבה ואני לא ככ מעריכה אותה.
בעזהי"ת
כי את מדברת מכינוי כללי ואין לנו אל מי לדבר. אז אנחנו מתעלמים וממשיכים הלאה, ואת מוזמנת להזדהות מכינוי רגיל.
אם את לא רוצה פה, מוזמנת באישי.
בע"ה
ומה עם שבת חב"ב בקרית אונו, שבוע ההתנדובת, שבתות אי"ה בשערי צדק, התנדבויות סניפיות?
למה כל הזמן לא ולא?!?!?!!? יש גם כן!! ואל תגידי שאין כי יש וההוכחה למעלה..
(אני לא יודעת מה הפרוייקט שניסיתם להעלות וההנהלה לא התייחסה יפה אבל יש הרבה פרוייקטים שההנהלה מקדמת..)
בעזהי"ת
הרשי לי לייחס את כל הנ"ל למיכל בלבד, אוקי? 'ההנהלה' ופיצוליה, כדברייך..]
בע"ה
כמו בכל ארגון יש את הפועלים בתכל'ס... ואפשר להגיד שלולי ההנהלה היתה מביאה כספים לדברים האלה הם לא היו אבל זו לא הכוונה שלי. מה שבאתי להגיד זה שתמיד הכי קל להגיד לא עושים כלום אבל טיפה נפתח תעיניים אנחנו נראה שעושים. ויש אנשים בהנהלה שישמחו לעזור לפעול ולעשות...
בע"ה שיהיו כל מעשינו לשם שמיים!!! ובע"ה נעשה ונצליח!!
אז נכון, יש כמה דברים שאנחנו לא מסכימה איתם בהנהלה, שאנחנו חושבים שצריך לשפר,
אז אם זה באמת חשוב לך- את יכולה ללכת ולפחות לנסות לשנות אתזה.
אני לא חושבת שכל מי שיושב ומסתכל מבחוץ יכול רק להתלונן.
התנועה זה א-נ-ח-נ-ו!
אז קדימהה!
את, כן! את! יכולה להיות בדיוק כמו מיכל. היא שראתה שחב"ב בערך ברצפה, ובאמת באמת רצתה להרים אותו, כי זה היה לה חשוב- ועשתה את זה, ובגדול!!!!
באמת אני חושבת שהתנועה זה אנחנו. ואם זה באמת חשוב לך- תנסי לקדם את זה גם במעשים. וכל עוד אנחנו לא בפנים בהנהלה אין לנו את הזכות רק להתלונן. (ואני לא אומרת שאין על מה להתלונן, רק אומרת שיפסיקו להתלונן אם לא רוצים לעשות באמת משהו בשביל שזה ישתנה.)
ומי יודע- אולי עוד נארגן איזה משהו עם אנשים מה'עם' בשביל לראות מה עושים עם זה.
צריך רק רצון.
[בגלל זה כולם אומרות לי שאני יצא בסוף איזה משו בתנועה, כי אני מתעצבנת שזורקים סיסמאות גד ההנהלה. גם אם אני מסכימה איתם..
]
===^^^ההנהלה היא הראש של התנועה שהיא בעצם אנחנו. ז"א שאנחנו יכולים לכנס לבפנים ולשנות.
בשורות טובות!
בעזהי"ת
[כמעט] כולם פה מדברות אידאלים, ו- זהו בעצם.
אתם יודעות לומר לי יפה מאוד שצריך להתחיל לעשות, ושצריך לנסות, ושדי לומר כל הזמן נגד. אתם יודעות לנפנף בעשיה של אנשים אחרים [ע"ע מיכל צארום]. אף אחת פה [נעמה שבי בשקט] עוד לא אמרה לי; 'הציק לי חוסר העשיה, אז נכנסתי לרכזות חב"ב.' 'הציקה לי התנהלות ההנהלה, אז תפסתי שיחה עם נאווה.'
ואינלי כח להסביר שאני לא נגד; רק רוצה יותר. שאני לא אנטי; רק דואגת שלא להשאר במקום, מזכירה שיש עוד לאן להגיע, עם הראש הלאה.
-------------------
ובכל אופן, העשייה שלי בתנועה [ונראלי, בלי עין הרע, שיש לי בזה היסטוריה ארוכה..] הולכת להגמר בסוף שנה, ולא נשאר לי אלא לאחל בהצלחה, אולי כשהילדים יהיו בתנועה נזכר איך זה עובד ונתעדכן מה קורה.. 
זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד!
לנסות לשנות זה לא להיות המזכלית.
זה בדיוק מה שאני אומרת- שהתנועה זה אנחנו- אז לא צריך להיות מזכלית בשביל לשנות פה משו.
אפשר ללכת, לשבת על זה כמה בנות שזה באמת אכפת ומציק להם, ולראות מה אפשר לעשות כדי לקדם את איפה שאנחנו. אם זה בדיבור עם מישהו, אם זה במעשים שנראים יותר גדולים. וזה בכללל בכלל לא מחייב שהדרך הנכונה זה הדברים הגדולים.
בע"ה
באמת שלא הבנתי מה התכוונת להגיד..(אם התכוונת שננפנף בידיים ונגיד לה מה מעשינו בתנועה אז לא..זה לא המקום...)
אשמח שתסבירי את דברייך..
ולא עם שתיים מההנא"ר. ואני מארגנת פעילויות לסניף ולתנועה, ולחב"ב.
ואני פעילה.
מוריה,
אני מרגישה שאני מכירה את המקום שלך, פשוט התחלת לבטא אותו בצורה אחרת. במקום שפחות נותן לאנשים עניין להקשיב.
חברות, אחרי הכל לכולנו יש עניין בתנועה. כולנו רוצות לתרום ולתת ושהתנועה תוציא מעצמה הכי הרבה ורק תגדל ותוסיף אור ותורה בעם. יש לנו את הכוח. ונותר לי רק להצטרף לנעמה. מחזקת כל מילה 
שבוע טוב אחיות יקרות.
בעזהי"ת
[בלי טיפת זלזול, מבטיחה.]
להזכירך לא דיברנו שנה בערך..
ולא הבנתי מה הקשר שלא דיברנו..
בעזהי"ת
והרי, מקומות כאלה יכולים להשתנות..
הגיוני שיכול להשתנות, אבל לפי מה שהבנתי ממה שכתבת בתגובה..
טוב, את יכולה לתקן אותי.
בעזהי"ת
יש דרכים יותר טובות להדליק אש..

אני חושבת שאני יודעת מאיזה סניף את!
אני חושב שנכון לאסור שימוש בו בפורום הזה.
לפי מה שהיא כתבה נראלי שאני יודעת מאיזה סניף זאת שכתבה מהשם של כולם....
*נעמה*תזהרו לא לשוחח עלי בפומבי.. 
פאאאלסף!!- שבי את בשקט
.. ולא צריך להדליק אותי. אני מודלקת מתחילת השירשור המתלונן הזה.
חוצמזה- לא יפה להוציא אותי מן הכלל. נעלבתי. סתם.
ובכן, נחזור לשאלה הראשונית של דוסית?
האם אני מרגישה שההנהלה מגבה אותי? את מה שאני עושה? אז כן. אני מרגישה שכן. אני סה"כ עושה דברים חיוביים אז למה לא?
אולי זאת אני היחידה?
[אני לא יודעת דיוק על מה המהומות, אז אם מישהי יכולה בבקשה לתת לי דוג' למקרה שבו התייחסו לרעיון שלה בחוסר אמפתיות משווע, אני אשמח כדי להכנס קצת לפרופורציות.]
אז בואו שניה ננתח את הענין הזה.
למה אני מרגישה מגובה ואתן לא? (אני ממש יכולה להיות פסיכולוגית
)
לי יש תיאוריה נרחבת על העניין הזה ונראלי שרובכם/ן כבר שמעתם/ן עליה. אז בקצרה-
כמו שאומרים בכל סמינריון או סל"ק טיפוסי... אז, "התנועה" זאת מילה מאד נרחבת. ומה היא כוללת בתוכה? 2 חלקים: החלק הקטן יותר שתכל'ס מנהל מלמעלה (ההנהלה) והחלק העיקרי והגדול שקובע באמת מה יהיה בשטח שהוא למרבה הפלא- אנחנו!!
מי זה אנחנו? אז אנחנו זה כל מי שלא נמצא בחלק הקטן אלא בחלק הגדול. קרי- החל מחניכה בשבט זרעים המשך במדריכה וכלה ברכזות ובקומונריות (שכחתי מישהו?).
בקיצור נמרץ- מי שקורא לעצמו אחד מהנ"ל- שידע שיש לו אחריות על עתיד התנועה.
עזבו שניה את ההנהלה, ההנהלה מרכזת מלמעלה, מי שקובע באמת מה יהיה זה אנחנו!! האחריות היא נטו עלינו. אז פשוט תקומו ותתחילו לעשות ולהזיז דברים. בהתחלה בשבט שלכן, אח"כ בסניף עצמו ואז תצאו עם זה הלאה. כשההנהלה תראה שיש רצון מלמטה ויש גם תזוזה מעבר לרצון, הם יגבו ועוד שמונה חצאים!!
די! מספיק להתלונן. זה לא בריא. לא לנפש ולא לגוף. (שנאמר: "נפש בריאה בגוף בריא" [למרות שאני חולקת על המשפט הזה אבל לא משנה..
])
אנחנו בתור בנ"א (ואני מדגישה אנחנו ולא אתם כי גם אני למרבה הפלא בנ"א..) אוהבים מאד להתלונן. זה אחלה פתרון. לכל בעיה שלא תהיה.
אבל-
בואו נתעלה שניה מעל הרמה הזאת.
אם יש דברים שמפריעים לנו, בואו נקום ונשנה (ואם כבר מזכירים את מיכל צארום- בדיוק בשבת היא סיפרה על מה שקומונרית שלה אמרה לה בהיותה מדריכה- "מפריע לך?? קומי! תשני!!"- וזה בדיוק מה שהיא עשתה.מסקנה- כולנו יכולות להיות מיכל צארום 2,3,4,5 וכו..). בואו נפסיק לקטר וכמו ילדים בוגרים נרים טלפון להנהלה ונגיד- "היי מה נשמע______? (מי שזה לא יהיה), מפריע לי כך וכך". או שתבקשו לדעת מה היו הגורמים להחלטה שלהם לעשות נגד רצונכם או לא לגבות אתכם.
אנחנו עברנו את הגיל של ההתבכיינויות. למדנו ממזמן לדבר, אז מי שיש לה בעיה, שתדבר! ומי שגם רוצה להמשיך הלאה- שתקום ותשנה!! ושאף אחד לא יגיד לי שאני זורקת אידיאלים וסיסמאות!! כי זה לא! זאת דרך חיים. ומי שלא מתאים לה אז בהנאה! שתמשיך להתלונן. רק לא לידי.
חברות, יש לנו כוחות עצומים. בואו ננצל אותם! בואו לא נבזבז אותם לריק על תלונות וקיטורים!
ובאמת עכשיו, התנועה פתוחה לשמוע ועוד גמישה לשינויים. ואין פה עניין של הבדלים של אנשים שכן מוכנים לשמוע ואנשים שלא, כולם כולל כולם רק מחכים לשמוע מה יש לכן להגיד!!
אז בואו נעשה ביחד כמה שלבים: 1. כל אחת לוקחת את הטלפון (כן, גם את)2. ומחייגת- 0,2,6,5,1,0,8,2,2
3. עכשיו את פותחת את הפה ומתחילה לומר את שעל ליבך. ואם אין לך על מה להתלונן, תמסרי ד"ש לכולם ממני או שתגידי שהתקשרת לשמח.
מי שעשתה את זה באמת, היא מלכה!! שכוייח. ושירבו כמותינו בישראל.
וכן, פלספנית, אני יודעת של תסכימי איתי. את לא צריכה לבזבז על זה הודעה..![]()
סתם.
בצ"ל עגבנ"יה בטט"ה
חיים שמחים!! 
צאו מדיכאון חבר'ה. סה"כ התנועה בעלייה! תביטו שניה על החלקים היותר טובים. לא בריא לראות שחור.. 
ואם אפשר.. דיברנו ודיברנו.. אבל אני באמת חייבת לומר שסניף אלו"ש עוד מחפש את האחת שלו..
קרי- בואו לבדוק אצלינו!!! |מתוסכל כבר|
דבר שני, השירשור לא נפתח במטרה להתבכיין (למי שלא שם לב
)
יש לי תחושה מסויימת ורציתי לדעת אם היא מומצאת ,סתם תחושה לא נכונה שיש לי בטעות
או שיש דברים אמיתיים שיש לשנות.
אני לא התכונתי לשבת בצד ולקטר(למרות שאני מאוד מאוד אוהבת את זה.)כי זה לא יעיל.
שאלתי על ההנהלה.
שאלתי כי אני רוצה ללכת לדברואני רוצה לדעת מה חושבים אנשים אחרים.
המטרה היא בוודאי לשנות.
שוב תודה רבה על תשומת הלב...
בציפיה לבניין אריאל!
]פלספניתבעזהי"ת
את יוצאת מנקודת הנחה של משוואה כזאת:
תלונות=חוסר עשיה.
ואני יוצאת מנקודת הנחה של,
תלונות=חוסר עשיה או הסתכלות קדימה.
אין בעיה להתלונן. אין בעיה לומר, 'נמאס לי מהמצב הקיים' /'אני חולקת על מה שקורה בהנהלה' / 'הם לא מנהלים את זה בצורה הנכונה לענ"ד' / 'הם עושים כ"כ הרבה פאשלות שאנ'לא רוצה לדעת מה יהיה בעוד שנה'. [בהסחפויות, אה?]
הבעיה מתחילה כשהתלונה נגמרת פה.
ואני רוצה, בסה"כ, להמשיך אותה הלאה. שהתלונה לא תהיה 'חוסר עשיה', כמו שאת- נעמה- טוענת; שהתלונה תהיה הסתכלות קדימה.
'נמאס לי מהמצב הקיים ואני עושה בשביל לשנות'.
נעמה, הגישה שלך- של לא להתלונן לכתחילה- היא אולי מתחמקת מהרבה מאוד תקלות והתנגשויות, אבל היא גם מתחמקת ממאוד הרבה עשיה.
כי אם אני לא מודעת לזה ש המצב הקיים לא נכון וצריך לשנות אותו, אני לעולם לא אצור שינוי.
אם אני לא מודעת למצב הלא טוב, ולא קובלת עליו ומעלה אותו למודעות- ומציינת שהוא לא נכון ולא שייך- אני לא מודעת לצורך בשינוי, וממילא אני לא משנה.
אז מה שניסיתי, בסה"כ, לומר- גם בהודעה הזאת וגם בהודעתי הקודמת- זה שתלונות זה חשוב ונכון, אם לוקחים אותם הלאה וממנפים אותם, ומתקנים אותם.
וכמה שלא נתקדם עדיין יהיה לנו על מה להתלונן, וטוב שכך. כי זה אומר שיש לנו לאן להתקדם; ואם לא נתלונן, נשאר במקום.
--------------------------------------------
את ההודעה הקודמת שלי לא כולכן הבנתם; אני מקווה שאת זאת כן. בכלאופן, אם משו לא מובן, אני יכולה להסביר שוב, ושוב, ושוב, ושוב, ושוב- כידוע, אפעם לא נגמרות לי המילים.. 
וכמו שאת אומרת, זה מה שמוביל לשינוי.
אבל, ויש הרבה אבל- שיהיה במידה הנכונה.
אני יכולה לספור על יד אחת את הבנות שגם התלוננו וגם עשו כדי לפתור את הבעיה.
ועכשיו, שאלה לי אלייך פלספנית,
את מרגישה שמכל התלונות שיש לך על התנועה ועל ההנהלה, עשית משהו בשביל לשנות את זה? (דוג' באישי..)
אני באמת רוצה לשמוע מה עשית למען סינון הקומונריות שלפי דעתך הוא יותר מידי מחמיר?, למען ההרכב של ההנהלה שלא נפרט כאן?.
את באמת חושבת שאת עושה למען שינוי הדברים הנ"ל ושאר הדברים ששוחחנו עליהם בשבת?
אני לא אשפוט ולא אחליט אם כן או לא.
אבל אם את מצהירה שהעשייה שלך בתנועה מסתיימת בסופשנה, אז אני בתור מישהי מבחוץ הייתי נוטה לחשוב שלא.
התיאוריה שלי לא מתחמקת ולא נעליים. היא דרך חיים. ואני אומרת לך שהרבה דברים והתמודדויות בחיים הולכים הרבה יותר בקלות כשאתה לא מתלונן אלא מחפש מה אפשר לעשות עם הבעיה ואיזה
טוב נסתר יש בה. (ד"א- גם על זה דיברנו בשבת, עם חניכתי.. ;))
וכן,
אני מצהירה שזאת דרך החיים שלי. אני מאמינה בה והיא לא מסתכמת רק בחיי האריאל שבי.
היא לא מתחמקת. היא מוצאת פתרונות אחרים, טובים יותר שמחפשים עשייה ולא מבטלים את העשייה שנגזרת מההתלוננות. אלא משכללת אותה.
אלו היו דברי.
הזהרתי אתכם שלא כדאי שאגיב..
חיים שמחים ומאושרים!!
שבת שלום!
אם זאת המטרה, אז רוצי. תתקשרי, תדברי, תגידי את כל מה שיש לך לומר בלי להתבייש ובצורה מכובדת.
ויקשיבו לך.
שכוייח על הרצון.
שבת שלום!
בס"ד
"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרעה אלא מסיפים צדק..."(הרב זצ"ל)
משום מה יש לי תחושה קטנה ועצובה בלב,
שאנחנו קצת הולכים לאיבוד...
שאת הכוח להוסיף הרבה אור וטוב בעולם, אנו מפנים לפעמים (בטעות כמובן!!!)
לדישה אינסופית-
בחסרונות הטבעיים של האנושות.
שכנוער שכוחו להיות פעיל, עם מרץ ואנרגיות טהורות לקדש שמו בעולם,
מידי פעם שוכחים את תפקידנו, ומגניבים מילות מירמור ואפילו קצת לעז.
(מרשה לעצמי לרשום משמם של כולם, כי אני חלק מכולם לטוב ולפחות טוב, וגם לדבר זה-לצערי!!!!!)
שמידי פעם- במקום לדון פה על אידיאלים נשגבים והדרכים להגשימם,
אנחנו דנים פה על חולשות, על חוסר, על הקטנות שבעולם.
יש לנו כוח של גיבורי ישראל.
הלוואי שנדע להשתמש בו ולהוסיף הרבה צדק, אור, טוב!
ולקדש שמו בעולם!!!
שנדע להשתמש בכוח חרצובות לשונינו- למגר את היצר הרע!!
ולהצמיח את הטוהר, החן והחסד מעולמו בעולמו- למען ידעו ,כי
"ה' אחד ושמו אחד"
בצלב"א
בעזהי"ת
אבל אנחנו אפילו לא קוראים את מה שכתבת, למרות שזה אולי דברים נורא חכמים.
כי כנראה את בעצמך לא מאמינה בזה, אם את לא מעיזה לעמוד מאחורי הדברים.
בס"ד
מצד אחד-לפני חצי שנה כשהתחברנו להנהלה הארצית (סניף בנים קדומים) הם טיפה עשו לנו פרצוף חמוץ כי היה סניף דומה לפני חמש שנים-והוא נפל
מצד שני- מאז הם די מפנקים..הם הצמידו לנו מלווה ודואגים לשלוח אלינו לסניף אנשים שירעילו אותנו(הם די מצליחים..) ויש שם אנשים שראויים להערכה ואלי אפי' להרעצה,כמו דביר עמיאור וכמו עד כמה
אז-אנחנו מתלוננים-אבל גם מכירים טובה..
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
😜
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
מאוד
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
בואו נעשה מאגר פעולות