השאלה שלך באמת מצויינת, אבל היא צריכה להתחיל שלב אחד קודם- למה שהתנועה תשקיע כל כך הרבה כסף כדי להוציא עלון לחבריא ב'? אתה יודע, העלות של ההדפסה עצמה של העלון היא הרבה יותר גבוהה מאשר העלויות של השליחה בדואר...
אז לפני X שנים (ותסלחו לי שאני לא זוכר את המספר המדוייק) ישבו כמה אנשים וחשבו איך אפשר לגרום לחבריא ב' של אריאל להתחיל לפעול. ההחלטה שהתקבלה שם היתה, בין היתר, להקים עלון לבנים שיהווה במה לליבון האידיאולוגיה של התנועה וידחוף, בסופו של דבר, לפעילות של חב"ב בנים. (מה לעשות, ברוך ה' אריאלנקים שכמונו לא עושים פגישה מעורבת ולכן ההחלטה שהתקבלה נגעה רק לפעילות של הבנים...
) כך הוקם 'לחב"בניק' שברבות השנים הפך ל'טל שמים' ו"התערב" עם הבנות.
האם זה עזר? לא יודע, אבל לענ"ד הרבה מאיך שהתנועה נראית היום, לטוב ולרע, זה בזכות (ובגלל) העלון.
וכאן אנחנו מגיעים לסיבה השניה שניסיתי להגיע אליה- העלון הזה השפיע המון על התנועה. הוא יצר במה אמיתית ויפה לדיונים אידיאולוגיים בתנועה, הוא גרם גם לחבר'ה שלומדים בישיבות / אולפנות עם פנימיה להרגיש שייכים לתנועה, למרות המרחק הפיזי מהסניף והקושי להגיע אליו ועזר לשמר את הקשר איתם.
העלון הזה לא רק הופץ בסניפים- אתם יודעים לכמה ישיבות הוא הגיע? (אין לי שמץ לגבי אולפנות...
)
האם חשוב לשמר דבר כזה? אני חושב שהתשובה היא בוודאי חיובית.
אם זה שווה את המחיר? אני עדיין חושב שהייתרונות של העלון הזה שווים את המחיר (יש דרכים לגרום לעלון להחזיר חלק, לפחות, מהעלות שלו, אבל זה לא קשור לדיון), אבל אתם, כמובן, מוזמנים לחלוק עלי. 
אבל, וזה ה-אבל הגדול, עלון כזה לא יוכל להיות בלעדינו. בלי להיכנס לשאלה האם הקומונרים צריכים להביא את זה לסניף או שזה צריך להישלח בדואר (ואני חושב שהוא צריך להישלח בדואר), לא יכול להיות שלעלון כזה, שכל כך הרבה אנשים מרגישים קורים אליו, כל כך מעט אנשים יהיו מוכנים לתרום.
לא יכול להיות, לדוג', שכל גיליון העורך יצטרך לעשות שעות על גבי שעות של טלפונים לאנשים שיכתבו מאמרים. חבר'ה, זה העלון שלנו. זו הבמה שלנו. בואו ננצל את זה...
מוגש כחומר למחשבה מטעם האגודה למלחמה בשטן...