מישו זוכר אותו?תפוזה 1

את המושג- יותר נכון העיתון, שנקרא טל שמיים? [המכונה גם 'לחב"בניק' לשעבר.]

אם יש משהו שכן מצליח לחבר את חב"ב לתנועה זה העיתון הזה, לא? אולי אפ' יותר ממליאות סניפיות, שבתות חב"ב וכד'.

יש כ"כ הרבה מאמצים לחבר את חב"ב לתנועה והנה פתח מעולה לקדם את ההצלחה של זה. [אגב, זה גורם גם לחיבור לא רק של חב"ב תנועה.] להמשיך להעלות את הרוח של התנועה, את ההווי.

אז למה העיתון הפסיק לצאת? מה עושים כדי לגרום לו להמשיך לתפקד?

נשמח לשמוע דעותכם..

את באמת רוצה לשמוע את דעתנו?אנונימי (פותח)

או את העובדות?

הייתי אומר שזה קשור בעקיפין לשירשור הזה ובמישרין לזה שאין אף עורך מוגדר כרגע...

לפרטים מדוייקים- תשאלי את צחקן"...

אוי, נו באמת..*נעמה*

מי שבאמת רוצה לדעת-

בעז"ה יצא עלון טל שמיים לקראת שבת אריאל ,שבת קדושים (שבת שאחרי פסח).

אני לא יודעת אם עדיין אפשר, אבל מי שרוצה לשלוח איזה כתבה/מאמר אנערף מה.. צריך לשלוח ל-mbanot@tariel.org.il

אני לא יודעת בדיוק למה עד עכשיו לא יצא טל שמיים, אבל אני בטוחה ב99.9% שזה לא קשור לשירשור שהבאת למעלה..

חג שמייח חבר'ה!!

שמייח!!!!!

מעניין.אנונימי (פותח)

מי העורך כיום? ומה הפורמט?

ולמה צריך לשוח כתבות לט"ש למייל של מדור בנות?!

בכ"מ, אני מניח שאת לא מתכתבת עם בנים, אז אני לא אסביר לך באישי את הקשר בין שני השירשורים.

וואאו.. זהירות לא להתקיף..*נעמה*

אין לי מושג בשקל מה ומי עורך ואיזה פורמט..

אני קיבלתי את ההודעה בתור רכזת חב"ב מאסתר קאופמן. מי העורך- זה כבר מעבר לידיעותיי.

נראלי שבגלל הסיבה הזאת^^ קיבלתי את המייל של הבנות.

אולי הבנים צריכים לשלוח למקום אחר? אין לי מושג. תבדוק..

וכן, אני לא נוהגת לפתוח ש.א. עם בנים. אבל בשביל זה יש מסר"ש.

אם אתה באמת רוצה להסביר.. זאת הדרך.

למה לא להתקיף? אנונימי (פותח)

אין לי שום בעיה עם להתקיף...

הבנתי שזו עורכת, לא עורך (בפעם הראשונה מתולדות העלון... ) ושזה פרוייקט שממוקד בעיקר בצד שלך של המחיצה.

אין לי שמץ אם זה רק לבנות או שהם סתם רק מתמקדים יותר בבנות...

לא, אין לי איזשהו דחף פנימי עמוק להסביר.

ואם את באמת רוצה לדעת- פני לצחקן". חבל לשמוע מכלי שני, גם אם הכלי השני הזה קיבל מידע גם מכלים אחרים...

בכ"מ, הבנתי שזה רק חד"פ.אנונימי (פותח)

מעין "להעלות זיכרונות" כזה...

גם זה מעבר לידיעותיי..*נעמה*

לברר?

את יכולה לברר בשמחה.אנונימי (פותח)

זה מה שהבנתי מאחד העורכים הקודמים של ט"ש שעדיין מחובר למערכת...

לפי מה שאמרו לנו בסל"ק האחרון זה לא רק לבנותינוקא

כיוון שגם הקומונרים התבקשו לכתוב שם... 

נ.ב. כפי הבנתי ברגע שיגיעו חבר'ה רצינים ויבקשו לפתוח את הט"ש מחדש,ההנא"ר תעזור להם בשמחה. 

למרות שחוץ מעורכים חדשים צריך גם אנשים שיכתבו , שזאת אחת הסיבות שהט"ש נסגר בעבר... 

בצלב"א 

הבנתך מאיפה? אנונימי (פותח)

אני מאמין שזה מה שיוסי ורדי אומר...

נעמה, אני גם הבנתי-פלספנית

בעזהי"ת

כמו מלא"ב- שהט"ש של שבת קדושים הולך להיות חד"פ.

אני הבנתי, נגיד, שהסיבה שהט"ש הופסק היא כלכלית [עלות ההדפסה], וטכנית- דרכי הפצה לא יעילות שהשאירו את ההנהלה עם ערימות מיותרות ואותנו בלי שום דבר ביד.

אם הט"ש לא היה תקוע, לא היו סוגרים אותוינוקא

בגלל הסיבות הכלכליות כמו שאת כותבת...

כן ולא.אנונימי (פותח)

ההנהל חיפשה כבר לא מעט פעמים דרכים להוריד את העלות של ט"ש, גם על חשבון האיכות ואיכות ההפצה.

כשאחד העורכים לשעבר ניסה לשכנע אותי להיכנס לעריכה של ט"ש הוא אמר לי שאחד התפקידים של העורך זה למנוע מההנא"ר לסגור את העלון, וזה היה לפני בערך 4-5 שנים...

אבל בכ"מ, אני מסכים עם זה שאי אפשר לתת לעלון לצלוע, לא לעשות כלום בקשר לזה, ואז להתלונן שההנא"ר סגרה אותו.

אני לא חסיד גדול של ההנא"ר (או של רובה), אבל אני לא חושב שזה תקין שאנחנו נזכרים שיש דבר כזה שקוראים לו "טל שמים" רק כשהוא נסגר (ואני לא מתכוון לאדם ספציפי, אלא לכולנו, כאוסף של פרטים)...

פייי.. נראלי פספסתם פה נקודה כלשהי...*נעמה*

אני לא מתווכחת אתכם.

אני לא יודעת יותר ממכם ולא מתיימרת לדעת יותר.

אני פשוט מעבירה לכם פרטים שאני קיבלתי. זה הכל.

יוצא ט"ש. נקודה. [ע"פי מה שהועבר אליי] 

ועזבו אותי פוליטיקות.. אני לא מבינה בזה.

למה ט"ש הפסיק לצאת, והאם ההנהא"ר תומכת? לא יודעת ולא צריכה לדעת. נשאלה שאלה אז עניתי.

לא צריך להלחץ..

מקווה שזאת התגובה האחרונה שלי בנושא.

חג שמח=]

גם אנחנו לא מתווכחים.אנונימי (פותח)

אנחנו רק מלבנים את הנקודות כדי להגיע לאמת.

דיברתי עם דביר-צעיר רענן

הוא אמר שהבעיה העיקרית שהייתה זה שהיו מדפיסים ולא היה איך להביא לכל הסניפים...

ובהנהלה היו נשארים עם סטוקים של ט"ש...

תאכל'ס הגיוני...למה סתם להוציא וקומנורים לא טורחים בכלל להגיע להנהלה הארצית לקחת? למה שהתנועה תבזבז אלפי שקלים לשלוח את כל הט"ש בדואר??

שאלה מצויינת.אנונימי (פותח)

השאלה שלך באמת מצויינת, אבל היא צריכה להתחיל שלב אחד קודם- למה שהתנועה תשקיע כל כך הרבה כסף כדי להוציא עלון לחבריא ב'? אתה יודע, העלות של ההדפסה עצמה של העלון היא הרבה יותר גבוהה מאשר העלויות של השליחה בדואר...

אז לפני X שנים (ותסלחו לי שאני לא זוכר את המספר המדוייק) ישבו כמה אנשים וחשבו איך אפשר לגרום לחבריא ב' של אריאל להתחיל לפעול. ההחלטה שהתקבלה שם היתה, בין היתר, להקים עלון לבנים שיהווה במה לליבון האידיאולוגיה של התנועה וידחוף, בסופו של דבר, לפעילות של חב"ב בנים. (מה לעשות, ברוך ה' אריאלנקים שכמונו לא עושים פגישה מעורבת ולכן ההחלטה שהתקבלה נגעה רק לפעילות של הבנים... ) כך הוקם 'לחב"בניק' שברבות השנים הפך ל'טל שמים' ו"התערב" עם הבנות.

האם זה עזר? לא יודע, אבל לענ"ד הרבה מאיך שהתנועה נראית היום, לטוב ולרע, זה בזכות (ובגלל) העלון.

וכאן אנחנו מגיעים לסיבה השניה שניסיתי להגיע אליה- העלון הזה השפיע המון על התנועה. הוא יצר במה אמיתית ויפה לדיונים אידיאולוגיים בתנועה, הוא גרם גם לחבר'ה שלומדים בישיבות / אולפנות עם פנימיה להרגיש שייכים לתנועה, למרות המרחק הפיזי מהסניף והקושי להגיע אליו ועזר לשמר את הקשר איתם.

העלון הזה לא רק הופץ בסניפים- אתם יודעים לכמה ישיבות הוא הגיע? (אין לי שמץ לגבי אולפנות... )

האם חשוב לשמר דבר כזה? אני חושב שהתשובה היא בוודאי חיובית.

אם זה שווה את המחיר? אני עדיין חושב שהייתרונות של העלון הזה שווים את המחיר (יש דרכים לגרום לעלון להחזיר חלק, לפחות, מהעלות שלו, אבל זה לא קשור לדיון), אבל אתם, כמובן, מוזמנים לחלוק עלי.

אבל, וזה ה-אבל הגדול, עלון כזה לא יוכל להיות בלעדינו. בלי להיכנס לשאלה האם הקומונרים צריכים להביא את זה לסניף או שזה צריך להישלח בדואר (ואני חושב שהוא צריך להישלח בדואר), לא יכול להיות שלעלון כזה, שכל כך הרבה אנשים מרגישים קורים אליו, כל כך מעט אנשים יהיו מוכנים לתרום.

לא יכול להיות, לדוג', שכל גיליון העורך יצטרך לעשות שעות על גבי שעות של טלפונים לאנשים שיכתבו מאמרים. חבר'ה, זה העלון שלנו. זו הבמה שלנו. בואו ננצל את זה...

מוגש כחומר למחשבה מטעם האגודה למלחמה בשטן...

אז במקום להתווכחasw

על מה ועל למה העיתון לא יוצא וכל שאר מיני העגבניות למיניהם,  אולי כדאי שיעשה משו בנידון? יענו, אם הוא כ"כ חיובי אז למצוא אנשים איכותיים (וב"ה יש המון כאלו בתנועה) ולהוציא אותו מחדש או למצוא דרך אחרת לחבר את חב"ב לתנועה כי זה משו מאוד מאוד חשוב שצריך לעשות. חב"ב אמור להיות קצת יותר ממושג. אז נכון, יש שבת חב"ב שהיתה דבר נפלא ושבוע התנדבות שעוד יותר נפלא, אבל במשך השנה, כמה נותנים בחב"ב חוץ מפעולוח חב"ב? אז אולי הגיע הזמן שיפסיקו לקשקש על סיבות ועניינים ויתחילו לפעול? כי תאמינו לי, מניסיון,  לפעול לא כ"כ קשה, צריך רק רצון. 

פסח כשר ושמח לכולם!

או! להודעה כזאת חיכיתי.תפוזה 1

ותכל'ס זאת הייתה המטרה שלי בפתיחת השרשור.

בניגוד ל"תפוזה 1", אני ממש לא חיכיתי להודעה כזאת.אנונימי (פותח)

כל ההודעה את כותבת "יעשה" "למצוא" "להוציא" וכו'. את בעצמך לא מוכנה לעשות כלום בשביל זה?

אבל נניח והיית לוקחת את זה על עצמך, לצערי כן- חסרים אנשים איכותיים בתנועה.

בעצם, אולי אנשים איכותיים לא חסר, אבל חסרים אנשים שיוזמים. אתם רואים שאף אחד לא לקח על עצמו לעשות את זה, לא אחרי שהשירשור הזה נפתח (וסליחה תפוזה, אני יודע שאת באמת עושה לא מעט בתנועה, אבל גם את- לא לקחת את זה על עצמך, אלא פתחת שירשור וחיכית שמישהו אחר ייקח את זה לידיים... ) ובטח שלא לפני...

בדיוק בגלל הבעיה הזאת- גם אם יהיה איזה מישהו שייזום וייקח את זה לידיים, הוא שוב יצטרך לרדוף חודש אחרי חודש אחרי אנשים כדי שיואילו בטובם לעזור איכשהו עם העלון (בכתיבת מאמרים, בעיצוב, בעריכה לשוני, בניהול מדורים וכו') והבעיה המהותית הזאת לא נפתרה.

באמת אני תוהה לפעמים- לאיפה נעלמים כל סמינריוני המנהיגות? מה קורה לכל האנשים שיוצאים משם עם עיניים נוצצות?

את רוצה? קחי יוזמה. תרימי את העלון.

את לוקחת את זה על עצמך?

אני רק מודיע- אני לא יודע מה הניסיון שלך שאומר שזה לא קשה, הניסיון שלי אומר שזה קשה. מאוד. אבל חשוב, ומספק.

[שלא יובן לא נכון, המצב אצלינו בתנועה באמת פחות גרוע מרוב המקומות בעולם. ועדיין- הוא רחוק מאוד מאוד משלמות... ]

אתה יודע?פלספנית

בעזהי"ת

למרות כל הסמינריוני מנהיגות, האש בעיניים- לא כולם הם טיפוסים של מנהיגות.

וזאת עובדה.

אני נגיד, אצטרף בכיף לכל מה שינסו לעשות עם זה; מוכנה לקחת על עצמי עריכה לשונית/ניהול מדורים/כתיבת מאמרים, אבל לא מוכנה להוביל את המיזם. יש גם כאלה, אז מה? אז מותר גם לעורר את תשומת הלב, שאנשים שכן כאלה וכן יכולים- יעשו את זה.לתת פידבק ודחיפה קדימה וכו' וכו']

בוודאי שמותר.אנונימי (פותח)

זה אפילו חשוב ויפה, אבל ממש לא מספיק.

אני פשוט חלוק עלייך בהנחה הבסיסית- שיש אנשים שלא מתאימים להוביל ולהנהיג.

אני חושב שמי שמאמין שהוא יכול להוביל- יכול להוביל. זה כהכל בראש.

זה לא שאין אנשים שיותר מוכשרים בזה, אבל בסה"כ כישורי הובלה והנהגה הם כישורים נרכשים...

לא כולם *רוצים* לרכוש אותם.פלספנית

זה נכון.אנונימי (פותח)

ואני חושב שזו בעיה.

לעם ישראל חסרים אנשים שמובילים. שמנהיגים.

[בעע. איזה בייניש נהייתי... ]

אמנם כישורי הנהגה אלו כישורים נרכשים,רחלקה

בעזהי"ת.

אבל יש אנשים שיש להם יותר אוריינטציה לעניין.

[נגיד, במכללה שלי, פשוט רואים את הבנות המנהיגות יותר ואת האלה שפחות. (ואצלנו זה מתחלק לפי חוגים )]

ומכיוון שלעמ"י חסרים הרבה דברים חוץ ממנהיגים, אני חושבת שנכון וראוי שכל אחד ינתב את עצמו למקום המתאים לו ביותר.

אז נכון שX יכול להיות מנהיג. אבל אולי הוא הרבה יותר טוב בעבודות שיותר דורשות "ראש קטן" אולי הוא יותר חודר לעומק, מאשר לרוחב?

למה לא לנצל את הכישורים הללו?

ומתוך כך שכל אחד ילך במסלול שלו, המנהיגים שייצמחו מתוכנו יהיו הרבה יותר איכותיים.

וביננו- חסר יותר מנהיגים ערכיים מאשר מנהיגים סתם.

לא באתי לחלוק, באתי לחדד נקודה חשובה לענ"ד

מנהיג זה לא תחום ספציפי.אנונימי (פותח)

מנהיג יכול להיות בכל תחום.

אדם תמיד צריך להוביל בתחומו. ליזום.

לא להיגרר אלא לחשוב בעצמו ולפעול בשביל זה.

זה מנהיג.

שלום להתחכמות רחלקה

בעזהי"ת.

בד"כ כשאומרים "מנהיג", הכוונה היא למנהיג ציבורי- להוביל את האנשים שמסביבו.

מובן מאליו ואין צורך לציין שאדם צריך להנהיג את עצמו, ולעשות עם עצמו דברים- כי הוא חושב שהם נכונים ולא כי החברה אמרה וכו'. 

(אלא אם אנחנו דנים בבעיות של גיל ההתבגרות...)

בשביל ליזום דברים צריך להוביל את האנשים מסביבך...אנונימי (פותח)

לא חובה להיות ראש ממשלה בשביל זה, אבל כן צריך לחשוב מחוץ לקופסה ולהיות יוזמתי.

מצטרפת למוריה בעניין הכתיבה.פגזניקית גאה!

מוכנה גם בלי נדר לקחת על עצמי טור/ פינה/ כתיבת מאמר או סיפור בט"ש.

בכל עניין העריכה וכו', אני ממש לא טובה.

בעיקר צריך מישהו שייקח על עצמו את העניין באופן כללי ואז נתחיל לנדב פה אנשים [בעיקר אנשים ינדבו את עצמם] לטובת כותבים או הוגים.

מלא"ב- עדיין לא שמענו אותך תופס יוזמה אלא רק מסביר לנו כמה זה חשוב לתפוס יוזמה. אנחנו מחכים

אני בכלל בעד להעלות את ט"ש באתר התנועהצחקן

בע"ה.

מי בעד? מי מתנגד?

בעיצוב מתאים וכו' (ומוכן להתנדב לעשות את זה).

הבעיה עם ט"ש  היא שצריך רכז מערכת ולא רק עורך, ובגלל זה הוא לא התקדם על אף שהיה לי צוות מעולה (מוריה יוסף עם הטור המעולה שהיה בא בזמן - "ניצוץ ממקדש"), דינה מור (שהגיהה את הגליון),אליעד קורנברג, נתנאל אריאל פלספנית, דשא, ושירה חדשה שעזרה לי המון מסביב.

עם כל ההערכה, ויש הרבה ממנה,אנונימי (פותח)

אני חושב שט"ש כזה יאבד מאוד את האפקט.

לא הרבה אנשים יכנסו לאתר של התנועה כדי לראות את העלון...

אני הייתי שמח שהוא יהיה באתר של התנועה, אבל בנוסף, לא במקום ההפצה המודפסת.

מצטערת אבל אין לי ניק בערוץ7אנונימי (פותח)

אז כמו שהבנתם מהכותרת אני ממש מצטערת שאני כותבת מהשם של כולם אבל אין לי שם משתמש בערוץ 7 ואני כרגע לא מתכוונת לפתוח אחד (כי אם אני אעשה את זה אני אבזבז הרבה יותר מדי זמן ואני ממש משתדלת שלא לעשות את זה) ואם זה משנה משהו זאת הפעם הראשונה שאני משתמשת בניק הזה!

אז אומנם אני כבר לא חב"בניקית, והפעם האחרונה שהגעתי לסניף בתור חניכה (ולא בתור אחות של) היתה לפני 8 שנים. בכל זאת אני עדיין מעריכה מאוד את התנוע בה חונכתי והייתי שמחה לראות אותה מתקדמת משתכללת ופורחת!

אני לא מכירה את טל שמים (הוא התחיל אחרי תקופתי) אבל אולי יש אפשרות להעביר אותו למהדורה אינטרנטית (מקוצרת?) ולשלוח אותו בדוא"ל!! בימנו לרוב בני הנוער יש דוא"ל וגישה לאינטרנט וככה נפתרות כמה בעיות ובראשם בעית ההתניידות (ואיכות הסביבה אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי)

אפשר גם לפתוח גוגל-גרופ כדי לרכז את כלל הכתובות (בכלל לגוגל-גרופ ולדוא"ל יש הרבה יתרונות שאפשר לנצל)

מקווה שלא העקתי יותר מדי (ושתקראו למרות שזה מ"השם של כולם")

רות

(היית מבזבזת פחות זמן על פתיחת ניק מאשר על הפסקה)עמוד הימיני

חיוך

חבר'ה...יאיר ויזנר

בתחילת שנה היה דיבור ביני לבין יצחק דיבור לגבי הכנסה שלי לתפקיד עורך ט"ש.

בשביל שאוכל לתפקד כעורך(בהתחלה עוזר ליצחק, אח"כ עורך בלעדיו) קיבלתי את המחשב של ט"ש.

פחות או יותר מיד אחרי שהתנדבתי לתפקיד התחילו הבעיות, כשהגדולות שבהן היו 2:

1) הודעה מההנהלה שט"ש נסגר בגלל שבתכל'ס ט"ש לא מגיע לסניפים.

2) לא היה מי שיכתוב.

(אחסוך מכם את מה שהיה מסביב, פשוט אכתוב את העובדות העיקריות)

כידוע, עורך בלי כותבים ובלי עיתון, אין שמו עורך...

אז חבר'ה,

אם אנחנו רוצים שיהיה לנו עלון, אנחנו צריכים להשקיע בו...

לעזור, לכתוב, וכו' וכו'.

אם אתם רוצים, אני מוכן בשמחה לתפקד כעורך, או כאחראי על ט"ש כפרוייקט, וכו'

ואם לא, העורך החדש מוזמן לעבור דרכי ולקחת את המחשב.

מצויןתפוזה 1

אתה מוכן בשמחה לתפקד כעורך?

נראה מהשרשור הזה שיש פה הרבה חבר'ה שמוכנים להיות חלק, וגם אני. מלא"ב- ופה זה מתחבר לתגובתך אלי למעלה. - אני לא לוקחת עלי את תפקיד העריכה. [ופה עיין בדברי פלספנית- "

למרות כל הסמינריוני מנהיגות, האש בעיניים- לא כולם הם טיפוסים של מנהיגות.

וזאת עובדה.

אני נגיד, אצטרף בכיף לכל מה שינסו לעשות עם זה; מוכנה לקחת על עצמי עריכה לשונית/ניהול מדורים/כתיבת מאמרים, אבל לא מוכנה להוביל את המיזם. יש גם כאלה, אז מה? אז מותר גם לעורר את תשומת הלב, שאנשים שכן כאלה וכן יכולים- יעשו את זה.לתת פידבק ודחיפה קדימה וכו' וכו'- סוף ציטוט.]

אז, אני בשמחה אהיה חלק ואעזור איפה שאוכל. ולכן כדבריך- אני כותבת "יעשה" "למצוא" "להוציא" וכו'. אני לא מעוניינת להיות העורכת, אבל אני בהחלט מעוניינת לדחוף לכך שהעיתון יצא ואחרי שימצא עורך אני ושאר המגיבים פה שנראה שגם הם בעד, נוכל לדחוף עוד בשביל העלון.השאלה האם יש מספיק חבר'ה שמעוניינים ונכונים לקדם ולהיות חלק.

[יש! תראו כמה אריאלניקים ישֵנים הצלחתי לעורר!]

אפשר לשלוח במייל, ולהפחית את העותקים המודפסים.רחלקה

בעזהי"ת.

שימו לב- להפחית אמרתי.

תמיד שלחו במייל...אנונימי (פותח)
באופ חלקי ביותר.רחלקה

בעזהי"ת.

למה המון פעמים נרשמתי ושלחתי בקשות כדי שיישלחו לי במייל, והפעם היחידה שקיבלתי היתה ממך, לפני שנתיים+?

(ועוד פעם או פעמיים מיצחק. אבל זה לא נחשב, כי הייתי סוגשל חלק מהצוות.) 

אני חושבת שכדאי למסד את זה, להפוך את השליחה במייל למוקד ההפצה העיקרי. ולסניפים יועברו רק מעט- שיהיו מיועדים להישאר בסניף, לקריאה בלבד...

בשמחה.אנונימי (פותח)

אתם רוצים עלון שיוצא מבין הזמנים לבין הזמנים?

קשה לערוך ט"ש מהישיבה...

אין לי בעיה לעזור באירגון, אבל להרים ט"ש מהישיבה- זה קרוב לבלתי אפשרי...

למלא"בפאתח תותח

בס"ד

אם אתה שואל אותי לא חסר בתנועה אנשים שרוצים לתת , להיות ראש גדול ולהרים עלון כמו ט"ש.

הבעיה שהדבריםלא היו מאורגנים. לא היו ישיבות צוות, לא הייתה חלוקת עבודה נכונה.

בגדול,

כדי ליצור חבר'ה שתורמים ועושים זה צריך להתחיל עוד הרבה לפני.. עוד מרגע שהשבטים קטנים,למרות שעדיין לא מאוחר...

אני חושבת שכרגע מה שהתנועה צריכה ליצור זה גרעינים כמו שהיו  לפני כמה שנים ולהמשיך עם הפעילות שהתחילה אז ונפסקה.

ט"ש ליצור צוות נכון , שעובד נכון. לא אכפת לי ללוות אותו ואני בטוחה שאנשים נוספים ישמחו להצטרף ולעזור.

מוריה יוסף- קומונרית פאתח תותח!

לא רק.אנונימי (פותח)

את צודקת, חלקית.

זה נכון שחלוקת עבודה נכונה חשובה.

אבל יותר חשוב- מישהו אחד שיעמוד מאחורה ויארגן את זה כל הזמן. וזה חסר.

מישהו עם מוטיבציה, זמן ויכולת.

מישהו שזה בוער לו.

ותסלחו לי, עוד לא ראיתי פה אף אחד כזה שקם...

תסתכל בתגובה של דשאינוקא
קראתי אותה.אנונימי (פותח)

אני חוזר על התגובה שלי.

צר לי, אבל בהחלט חסריםרחלקה

בעזהי"ת.

וזה בדיוק הדפקט של התנועה שלנו...

אני לא חושב שזה הדפקט בתנועה שלנו.אנונימי (פותח)

זה הדפקט בכל מקום.

זה לא הופך את המצב ליותר טוב...

הכרה בבעיה היא 50% מהפיתרון, הלא כן? רחלקה
לא תמיד..צחקן
דברים כהוייתן -האריאלניקהנאמן

בעזרת ה' אכתוב את גילגולי העיתון הנעלה - 'טל שמים'. וכן אגולל את סיפור סגירתו, שב"ה אני יודע היטב למה ובאילו סיבות הוא נסגר, וזאת מכמה סיבות, בין היתר מתוקף תפקידי כרכ"ז חב"ב ארצי וכן כאחראי ד"ת בעלון הנז' בשנת תשס"ז לפ"ק.

והכי הווא עובדא - העלון הנעלה טל שמים או (בקיצורו ט"ש) הוקם ע"י אריאלניקים (ועוזיה לוי) מישיבות בני צבי וממצפה יריחו תכב"ץ. בין האריאלניקים המקימים היה האריאלניק הידוע שמעון הירש שליט"א. במשך הזמן היו כמה עורכים לט"ש ביניהם אביאל ואריאל, נתנאל וקובי. העלון הגיע לפריצת דרך גדולה במשך כהונתו של העורך הנעלה אילן מאיר שליט"א  

המצב הזה נמשך במשך כהונתו של העורך משה מונק מנתניה. ואז כל דור שבט לביא ואחיה עזבו בהמוניהם את התנועה (סיימו י''ב...) ובתור בינישי"ם תפקות הפעילות שלהם ירדה פלאים. באותה תקופה גם נינו מושכות עריכת הט"ש לאדם לא מנוסה בגרוש, שהוא על אף ההערכה הגדולה שאני מעריך אותו (ולכן לא אנקוב בשמו שלא לביישו ח"ו) לא ידע כיצד לערוך ט"ש, והעלון הצטמק עד שבאמצע שנ"ש הוא נסגר סופית. לאחר שרמת העלון ירדה פלאים, (בין היתר בגלל פריצת חומת הצניעות וזלזול ברמבני התנועה ואין כאן מקום להאריך וד"ל)

ולצערי הרב אני אומר שהעלון בפרפורי גסיסתו לא היה ראוי לעלות אף בתור עיתון לקריאה בשירותים...

זה מה שקרה.

כמעט אף אחד מהעורכים לא ידע לערוך.אנונימי (פותח)

לפחות כשהוא נכנס.

אנשים לומדים עם הזמן.

הבעיה הייתה שלמי שהיה העורך לא היה זמן ולא מוטיבציה...

ממש לא!פאתח תותח

תסלחו לי כולכם,

לערוך ט"ש זה לא דבר של מה בכך.

אני ליוותי את הט"ש עד לסגרתו במשך שנה שלמה וראיתי את התנהלות מבפנים.

יצחק שידרג את הט"ש בכמה רמות.

לט"ש היה חסרון אחד!

הנא"ר שתבעה מיצחק הרבה והייתה מוכנה לתת מעט!

לתת לשביעיסט לערוך, לאייר, בזמן הדרכה,בגרויות ומשפחה זה יותר מדי

ובלי רכז מערכת כמו שיצחק ציין זה היה יותר מדי.

ניסנו לדבר עם הנא"ר כל אחד בדרכו שלו וכל מה שקיבלנו זה היה כלום!

לכן הט"ש נסגר!(חוץ מעוד כמה סיבות נוספות)

אני שמחה הט"ש יחזור אבל אם רוצים שהוא יפרח וישגשג. צריך קצת יותר מכמה חבר'ה אידאליסיטים.

מוריה יוסף- קומונרית סניף פאתח תותח!

יש למישו סיכום של כל הקבלות שנלקחו פה?פלספנית

בעזהי"ת

אני ותפוזה התנדבנו לצוות סנג'ר [כן?], מה שבאלכם בהמשך וכו' וכו'.

מי לוקח על עצמו אחראי פרוייקט? [-קרי: לפנות להנא"ר ולדבר איתה, כשלב ראשון.]

לי אין בעיה לדבר עם ההנא"ר,אנונימי (פותח)

אבל שלב ראשון צריך להיות אחר.

שלב ראשון צריך להיות מציאת עורך.

שלב שני צרך להיות החלטה של מה בדיוק עושים ואיך בדיוק עושים את זה.

רק השלב השלישי זה לפנות להנא"ר...

באמת יש צורך במישהו שירכז את כל העניין.*נעמה*

ואם כבר מדברים על צוות סנג'ר, אז גמאני מצטרפת, מה שצריך לעשות, בכיף.

[האמת  אין לי בעיה לרכז את הפרוייקט.

אבל, במובן הטכני של העניין. כי אני לא מבינה לא בעריכה ולא בניהול מדורים וכתיבת כתבות וכו'.

ז"א- אין לי בעיה לדבר עם ההנהא"ר ולקשר, לארגן את המפגשים, להודיע וכו'..

אבל מעבר לזה, אני לא כ"כ מבינה ולכן אולי כדאי שמישהו שכן מבין, יעשה את זה.. אבל אם אין אז בכיף.] 

אבל בואו ניקח על עצמינו, כולם, [או לפחות מי שהביע את דעתו על השרשור הזה] שעכשיו נטו עושים.

לא מתלוננים על העבר, אלא מסתכלים קדימה.

נכון, אולי היו מלאאאא בעיות וחוסר גיבוי וכו וכו, אבל בואו נשכח מזה עכשיו ונצא לדרך בכוחות מחודשים, מתוך רצון אמיתי להקים את הט"ש על הרגליים ולקדם את חב"ב כמה שיותר.

אם נתן לתחושות האלה להמשיך ולקנן בנו, העבודה שלנו לא תהיה שלימה. וחבל. 

כולנו רוצים את ט"ש. אז בואו נפסיק להתווכח, נפסיק לבכות. נתאחד כולנו ונתחיל לעשות.

ושיהיו כל מעשינו לשם שמיים.

נ"א: טל שמיםצחקן
עבר עריכה על ידי צחקן בתאריך ט"ז ניסן תשע"א 11:34
אם צריך אני פה בשביל לעזורasw

בכל מה שצריך ולמלא"ב- אני עדיין עומדת על שלי,  יש אנשים איכותיים, ויש אנשים שאכפת להם, ולא זה לא בלתי אפשרי. אחרי הרמת פרוייקטים הרבהיותר גדולים מזה, הכל אפשרי ולא קשה בכלל, צריך, שוב, רצון והשאלה היא באמת האם זה חשוב והאם צריך להרים את זה מחדש, ממש שעולה פה לא ממש נראה לי שכן.

בכל מקרה,

אם צריך. בכיף אני מוכנה לעזור ולהרים את זה.

אריאלון שבועי לכל הסניפים בכל הארץאנונימי (פותח)

כמו שכולכם יודעים, לנו (סניף פאתח) יש עלון "אריאלון" שיוצא כבר 152 שבועות 3 שנים!

מי שמכיר את העלון יודע שזה עלו איכותי עם רמה מטורפת!

חשבנו בעבר להפוך אותו לעלון שבועי\דו שבועי של התנועה.

העלון יגיע לסניפים והם יהיו אחראים לחלק אותו בבתי הכנסת בעיר...

אצלנו בפ"ת זה הרים את גאוות היחידה בצורה מטורפת (יותר חניכים, יותר גאווה, מודעות לאריאל, וכו'..)

לגבי החלוקה, העלון ישלח לכולם הקומונרים בדואר כבר מיום שלישי...

יוסי העלאה את הרעיון הזה בישיבת הנה"ר ולא הגיעו לשום מסקנה...

מה אתם אומרים?...

חג שמח!

אולי כדאי לפתוח את זה בשירשור נפרד,פגזניקית גאה!

אא"כ אתה מתכוון שזה יחליף את הט"ש ואז זה דיון אחר לגמרי..

בכל אופן זה לא רלוונטיפאתח!!

בכל אופן זה לא רלוונטי כי אי אפשר להשאיר אותו באותו

מתכונת של אריאלון כי זה אמור להיות דברים שחבב כותב ולא רק

3 אנשים מפאתח....אז אם כבר משנים את הכל אז כבר נקרא לזה טל שמים וזהו.....

לא מעשי זה עלון סניפי ולא תנועתיפאתח תותח

בכל אופן לכל הדואגים דברים כבר מתחילים לזוז... בעז"ה.

ואחרי שקראתי את כלללל השרשור-הסנה-בוער

אני ממש שמחה ממש כיף לראות פה חבר'ה שמוכנים באמת להשקיע ולהפריח את התנועה. ט"ש זה כל כך חשוב ומשמעותי... זה יוצר הווי כל כך טוב, קשר בין חברי התנועה, הרגשה שאנחנו חלק ממשהו עוצמתי, שיש לנו גם יכולת להשפיע...

אז כמו שכבר אמרו מעלי- יש"כ גדול ואשמח לעמוד ולעזור בכל דבר שצריך

לידור, אולי תקחי על עצמך איזה מדור, מוכשרת אחת? פגזניקית גאה!
צריך עורך\עורכת אם לא אז אי אפשר להקים את העלוןפאתח תותח

מחדש...

לאור רוח ההתנדבות מי מוכן\מוכנה להרים את הכפפה???נ

להרים את הכפפה, קרי-פלספנית

בעזהי"ת

לערוך את הט"ש, או לרכז את כל הדבר?

אם הכוונה היא לערוך את הט"ש- אני מוכנה, אבל רק לחצי שנה הקרובה [קשה לי להתחייב מעכשיו, שנה הבאה אני בשירות וככה"נ לא אוכל לעשות את זה משם.]

דברי איתי.פאתח תותח
הוי, ימי טל שמים העליזים.עוזיה

לא יודע למה, אני עדיין שומר עשרים גליונות שלו בבית, וכל שנה מתלבט אם לשמור שוב.

בדיוק נזכרתי בשבת על הפעמים שנסעתי לאיזה שום מקום בשביל לעשות כתבה.

אני זרקתי... אני חושבת...פאתח תותח

פסח האחרון לא ראיתי אותם...

אבל אני  ממש זוכרת  את גימ"לים...

אפילו אני שכחתי.עוזיה

חבל! כי אתה כתבת...פאתח תותח
חסר מתנדבים לכתיבה!!!!!!!אנונימי (פותח)אחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך