אני פשוט אכתוב את הידע שלי ואז תשבצו איפה שצריך(אם אוכל)... [סתם כך אשמח להיות בצוות, ואולי אם צריך אפילו להוביל פרויקטים ומה שצריך..]
ידע בתוכנות פוטושופ ופרייהנד[לא כ"כ שימושי לעלון אבל עדיין...], אם צריך להכין עיצוב כלשהו אני יכול בכיף..
אם יש צורך, אפשר לנסות ללמוד אינדיזין...
סיפורים קצרים אני מוכן לנסות כתבתי כמה..[היה אמור להתפרסם בט"ש שלא יצא בסוף..]
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* -
אני חושב שצריך לעשות בצורה חכמה יותר, לא כל אחד כותב מה הוא מוכן לעשות, אלא לכתוב מה צריך וכל אחד יבחר...
גבירותיי ורבותי הרני להודיע! 
"טל שמים" הינו לחב"ב בלבד, לכן נא לא נחזור על הטעויות של פעם שנעשה דף גם לחניכים.[תפזורת וכו'..]
עלון לילדים ועלון לנוער זה הערכות שונה!
(ה"מאמר" כתוב בלשון זכר,אח מיועד לשני המינים)
לפי דעתי זה הדברים שצריך (לפחות במינימום) לעלון תוסיפו / תורידו מה שצריך..:
* דבר אחד מהנא"ר/יוסי.
* דבר תורה מפי רב התנועה/הרב דוב ליאור/הרב מלמד/כל רב שמקובל על הציבור האריאלנ'ק..
* דבר העורך.
* כתבה מחברים מקשיבים / שיחה מיוני לביא וכו'...
* זמני שבת לכל החודש[ואם יש משהו מיוחד חג או משהו גם..]
* פינה שקושרה לחודש/לחג/אירוע הקרוב..
* פעולה לשבת/חול בנושא הקשור לחודש...
* טור עמדה בנושא מסוים כל חודש נושא אחר.. מביאים ל2-3 מדריכים לכתוב עמדה בנושא..
* "הכר את הסניף" כל חודש סניף אחר ...[פחות או יותר כמו אותו דבר עם הגרעינים בעלון "מצב הרוח"..]
* "הכר את חבר הנא"ר.."
* עמדת התנועה בנוגע לאירוע מסוים...
* קומיקס, חידה - שקשורים לתנועה/לפרשה..
* סיפור קצר/סיפור בהמשכים...
* דף להעלות זיכרונות ממסעות[מחנות/טיולים] דשי"ם...
* דרושים... הודעות... בקשות... וכו'...
"כתבה מרכזית"- כל פעם על משהו אחר, כמה רעיונות:
--> חודש ארגון- תולדות הקמת התנועה[לשאול מגוון רחב של אנשים]
--> יונתן פולארד/גלעד שליט - רעיון עם מטה המאבק
--> מכון מאיר/הידברות/ערוצי קודש אחרים... - על המאבק כבישת התודעה הציבורית וכו'..
--> ראיון עם חוזר בתשובה.
--> ראיון עם גרעיני שכם ויריחו.
--> ראיון עם תושבי מאחז מסוים.
--> ראיון עם גרעינים תורניים.
--> ראיון עם מתיישבים בנגב/גליל.
--> כתבות לזכר מישהו לדוגמא: רועי קליין,אלירז פרץ,בן יוסף לבנת, וכ'...
--> ועוד...
טוב עד כאן לדעתי יספיק למלות עלון, אם יש עוד רעיונות בשמחה..
עכשיו לשלב המעשי:
מה צריך?איזה אנשים צריך?כמה צריך? עבודת צוות .... הכל כאן.
תאכל'ס מה צריך? צריך שלא כל העבודה תיפול על אדם אחד.. וגם שהוא לא יצטרך לרדוף אחרי אנשים.
לכן מה ההמלצה שלי?
לפתוח מייל לט"ש[כבר קיים] וכל מי שרוצה להיות אחראי על משהו יהיה ברשימה.
עכשיו, הגיע הזמן להתחיל לעבוד על החומר לעלון, האחראי צוות- שהוא יהיה אחרי ללחוץ על אנשים[וזה תפקידו היחיד ... (אלא אם כן הוא רוצה עוד
) ] שולח לכל אחד ואחד מה הוא צריך לעשות.. מדויק, ממוצא, ולא מרוח. שאנשים ידעו מה שהם צריכים לעשות! תאריך הגשה,טלפונים אם צריך וכו'..
יהיה את העורך - תפקידו כמובן לערוך את העלון צריך אדם מתאים שיודע עימוד. הוא מקבל את כל החומר מוכן מוקלד על המחשב אחרי פיסוק בדיקת שגיאות כתיב וכד'.. אולי בשביל זה אפילו צריך בודק לשוני(אולי יש צורך..?)
צריך אחראי עבודה מול הנא"ר והבית דפוס...
צריך כותב המאמר המרכזי, מישהו שיהיה מוכן ליסוע כל פעם (אם התנועה תסבסד מעולה..אם לא טרמפים ;) )
ואת שאר הצוות שכותבים מאמרים, התפקיד להביא את המאמרים מהאנשים החיצונים לתנועה הוא על האחראי צוות, לבקש מהם אם הם מסכימים...
לסיכום צריך - דרישות:
אחרי צוות- אדם שיודע לעבוד עם צוות, לדרוש/ולהרפות כשצריך... ישלח לצוות את הנושא שעליו הם צריכים לכתוב את הכתבות...
עורך- ידע בתוכנות עריכה,"וחוש" עריכה טוב.
בודק לשוני- ידע טוב בעיברית,עובר על כל הטקסטים ומהגהה אותם.
אחראי עבודה- מישהו עם קשרים,או אחד שיודע לעשות קשרים. בנוסף ידע מול בית דפוס.
כותב המאמר המרכזי-מי שיודע לשאול את השאלות הנכונות והמענינות,יודע לכתוב בצורה "ממולחת" ומענינת. ומוכן לנסוע לטובת הכתבה.
שאר הצוות-תאכל'ס בלעדיהם העיתון לא יקום. כמה שלצוות ה(חו"ח) "פשוט", אין תפקידים "גרנדיוזים", בלעדיו העיתון לא יצא לאור!!! חברה צריך אותכם! לבחור מה מתאים לכם ע"פ הרשימה למעלה!
אני מוכן לקבל על עצמי להיות אחרי צוות(כמובן אם רוצים או/ו מסכימים).
לילה טוב!